ИМА ЛИ ВДОВИЦИ/ВДОВЦИ СРЕД ВАС???

• 129 515
  • 969
  •   1
Отговори
# 660
Браво Таня. Възхищавам ти се, защото знам че тази борба е с кръв в сърцето и мн, мн болка. И аз гледам да не мисля и да живея ден за ден. така, с работата и грижите покрай децата времето минава. И аз вечер пия бира сама, самотна, гледам снимката и му казвам колко ми липсва. направо ме е срам да кажа как съм се пристрастила към турски сериали , телевизия и компютър. Ще търся книгите да ги чета.
успех в борбата с живота на всички.
Ити, с теб сме в болката и скръбта.   Hug Когато имаш нужда пиши и споделяй. Наистина тук ще намериш истинско разбиране. дано до теб да има близки хора, които обичаш, да те подкрепят и те.
  Praynig 

# 661
Таня, просълзи ме....... Ти си изключителна жена. Аз също полагам страхотни усилия да съм силна и борбена. Донякъде успявам и когато си дам отценка 6, си се радвам на себе си и се потупвам по рамото. Е, когато вечер "ми капят сълзите в чашата...." също си казвам , че лесно няма да се дам и продължавам напред.  Съпругът ми, беше изключително силна и борбена личност. Искам да докажа на всички, че съм имала до себе си добър учител.  ИТИ, приеми мойте искрени съболезнования. Когато намериш сили, пиши!
С теб сме  Hug

# 662
  • В Сънландия
Прегръщам те Ити Hug
Не мисля че има думи,които някоя от нас може да ти каже,за да ти олекне поне малко ... Всички в тази тема сме загубили половинките си, но всяка от нас има своите чувства,своите терзания,своят живот ... ние сме различни личности ...
МИсля,че най - голямата ти полза да поглеждаш към тези странички е по - скоро, за да видиш,че се оцелява и след това ... колко болка може да събере едно човешко сърце ... колко сила може да намери човек, когато остане без най - близкия човек до себе си ... колко планини може да помести ... колко много може да се съхрани макар и да липсва част от него ... и още много мога да изпиша ... бих искала да те помоля само да повярваш, че !!!ТОЙ НЕ ИСКА ДА ТЕ ВИЖДА СМАЗАНА И ОБЕЗВЕРЕНА!!! и ще страда много повече там където е ако ти не се изправиш след ритника на съдбата към теб и него!
С теб сме!!!

# 663
  • София
Загубих съпруга си преди 22дни, имаме две деца на 6 и на 2. В началото като че не можех да осъзная новината, но от ден на ден болката постоянно се увеличава и аз се чувствам все по-зле. Не мога да спя да ям... Децата са тези, заради които стоя на повърхността.  С какво се разсейвахте и ангажирахте за да минават дните по-леко?

# 664
Загубих съпруга си преди 22дни, имаме две деца на 6 и на 2. В началото като че не можех да осъзная новината, но от ден на ден болката постоянно се увеличава и аз се чувствам все по-зле. Не мога да спя да ям... Децата са тези, заради които стоя на повърхността.  С какво се разсейвахте и ангажирахте за да минават дните по-леко?
Няколко месеца е така.... Не мисли за бъдещето, отдай се на ежедневни задължения и ангажименти - деца, работа, приятели /колкото и да не ти ще да се срещаш с хората/. Каквото и да правиш, болката не минава изведнъж - близо година ще боли много, но после човек се адаптира. Важното е да свикнеш с мисълта, че стария живот го няма .... и това не е лошо - просто започваш с едно ново начало и строиш по друг начин. Никога не се забравя миналото, но връщането постоянно към него с болка не е от полза за никого - нито за теб, нито за децата. Не се самоизолирай и се грижи за здравето си - децата имат нужда от теб - сега ти си и майка и баща! Тъгувай си, но не изпадай в спиралата на депресията  Hug

# 665
Децата са тези, заради които стоя на повърхността.
Ти си си отговорила сама, те са най-важното и единствено заради което си струва да продължиш напред. Другото е работата, срещите с хора, книги, филми. Всеки намира различен начин да се разсейва. И Дрозди ти го е казала, първата година е най трудно. Много е трудно, особенно в началото, но то в живота няма нищо лесно.
Моят съпруг го загубих преди 14 години и половина, е оцелях, но как и аз незнам. Жива съм, здрава съм и сина ми беше нещото което ми даваше сили да продължа напред. Сега вече и двамата си имаме семейство, а той си има втори баща(за него той е единсвеният който познава, беше само на 1 година като почина биологичният) и братче.

# 666
 И аз да си поплача. Само тук мога да намеря хора, които да ме разберат.
Тези дни стават 8 години откакто изгубих съпруга си.
 Беше чудесен човек. С него се чувствах като принцеса.
 Да човек свиква да живее по друг начин, но болката си остава несподелена.
 Все си казвам: "ако сега беше тук..."
 Сега имам ново семейство, но болката не е по-малка.
 В известен смисъл ли оставам сама с болката.
Детето расте и радостите и трудните моменти си остават несподелени. Сама си ги преживявам и все се питам "защо?", "Защо не беше баща и, да и се радваме?"

# 667
  • София
Аз имам въпрос относно  ежедневно нещо.
Дъщеря ми получава пенсията си на влог. Сега се налага да теглим пари за обучението й. Някой минавал ли е през процедурата разрешение от съда? Как се случва? Необходим ли ми е адвокат? Или мога да напиша само молба и съдът да я разгледа и да реши? Или дали има някакви служители, които да обяснят?

# 668
Аз имам въпрос относно  ежедневно нещо.
Дъщеря ми получава пенсията си на влог. Сега се налага да теглим пари за обучението й. Някой минавал ли е през процедурата разрешение от съда? Как се случва? Необходим ли ми е адвокат? Или мога да напиша само молба и съдът да я разгледа и да реши? Или дали има някакви служители, които да обяснят?
На мен ми се наложи да ги тегля, когато дъщеря ми нямаше и годинка. Три пъти ходих. Процедурата в Пловдив минава през дежурния съдия в съда. Всеки ден е различен такъв. Първо пробвах с адвокат и аз да не ходя, но не се получи. Отидох лично с написана молба. Върнаха ме, да я напиша според някакви нормативни изисквания - точна сума, защо и т.н. На третия път се падна една жена съдия и слава богу прояви разбиране за какво са ми нужни и защо тегля от сметката на детето  Peace Подписа ми с уговорката, че Агенция закрила на детето могат да ми направят последваща проверка (с други думи да не взема нещо да кривна встрани от повода по който ги тегля и тя ми разписва).
За мен беше доста изтощително, безсмислено усложнено и неприятно като процедура с оглед и на положението в което се намираме .... но държавата явно се опитва да защитава интересите на детето, само дето явно не знае точно как ...
ПП Първо отиди в банката...до колкото помня те ще ти издадат документ с наличността по сметката, или беше някакво удостоверение ... не помня точно но първо от тях взех документи  Peace

# 669
  • София
Аз имам дори и документ за сумата, която ми е необходима. Притеснява ме писането на молбата. Дали няма да ми е необходимо как точно да е оформена молбата? С някакви алинеи и т. н.? newsm78

# 670
Аз имам дори и документ за сумата, която ми е необходима. Притеснява ме писането на молбата. Дали няма да ми е необходимо как точно да е оформена молбата? С някакви алинеи и т. н.? newsm78
Ако пазя копие ще ти пиша на лични утре  Peace

# 671
  • София
Благодаря, много!!!!  bouquet
И каква е таксата, ориентировъчно?

# 672
zuri Аз когато отидох при окръжния,той ми даде готова бланка ей тук виж http://www.rs-vidin.com/index.php?do=cat&category=obraztzi 3-тото се пада от долу на горе.Точно това попълних.И за какво е сумата се пише,и аз незнаех за какво да пиша,че истеглих 1000 лв и той каза пиши за детско обзавеждане.Таксата преди около 3 години беше 20 лв и още 2 лв някаква квитанция за държавна такса.Аз изобщо не чаках,съдята ми подписа без да иска никъкво обеснение и още на същия ден отидох в банката и изтеглих парите.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 12:12 от white_swan

# 673
  • София
Много ви благодаря, момичета!
Бях говорила с адвокат и ми поиска 480 лв.  #Crazy
Но парите ни трябват и почти бях готова да ги дам. Реших да ви попитам , ако може да ми помогнете
 bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 674
  • София
Някой получава ли пенсиите за децата на карта? В НОИ ми казаха че се получават само в пощата или на детски влог.

Общи условия

Активация на акаунт