Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 219
  • 867
  •   1
Отговори
# 390
Ето, намерих един вариант...
тел: [+359888 63 25 47]
e-mail: office@terziiski.com
д-р Руслан Терзийски
психиатър-психотерапевт
гр. София
Дано да ти свърши работа Hug

# 391
Здравейте! Имам брат на 26 години, който винаги е бил труден характер. Не се интересува от нищо, не го трогва нищо. Работа въобще не го интересува, по цял ден не излиза от вкъщи и няма никакви приятели с които да излиза като постоянно иска пари от нашите.Трудно се комуникира с него - постояннно е сърдит, нацупен, нервен. Ако кажеш нещо, което не му харесва започва да тряска врати, да хвърля и да блъска, стигал е и до заплахи както и до удари към нашите. С родителите ми сме в безизходица а те са много угрежени и всяка нощ плачат. Всички сме му длъжни винаги и сме длъжни да се съобразяваме с него! Не можем и да го заведем на психолог защото само от споменаването на такъв става агресивен и казва  "Вие се опитвате да ме изкарате луд!" и "аз не съм луд а вие сте".

Умолявам ви за съвет, как да се постъпи? на психолог, психиатър или друд да се обърнем? Моля препоръчайте някой в София ако знаете че има опит с такъв случай.

# 392
Според мен, ако той не пожелае който и да намерите няма как да го заставите да отиде. Трябва да се намери начин да поиска сам... Rolling Eyes

# 393
Здравейте! Имам брат на 26 години, който винаги е бил труден характер. Не се интересува от нищо, не го трогва нищо. Работа въобще не го интересува, по цял ден не излиза от вкъщи и няма никакви приятели с които да излиза като постоянно иска пари от нашите.Трудно се комуникира с него - постояннно е сърдит, нацупен, нервен. Ако кажеш нещо, което не му харесва започва да тряска врати, да хвърля и да блъска, стигал е и до заплахи както и до удари към нашите. С родителите ми сме в безизходица а те са много угрежени и всяка нощ плачат. Всички сме му длъжни винаги и сме длъжни да се съобразяваме с него! Не можем и да го заведем на психолог защото само от споменаването на такъв става агресивен и казва  "Вие се опитвате да ме изкарате луд!" и "аз не съм луд а вие сте".

Умолявам ви за съвет, как да се постъпи? на психолог, психиатър или друд да се обърнем? Моля препоръчайте някой в София ако знаете че има опит с такъв случай.

да ти кажа честно това по-скоро ми прилича на разглезен егоист , отколкото на нещо друго , не мисля че психотерапевта ще помогне

# 394
Не съм съгласна, може да е следствие разглезване в по-ранна възраст, но в този момент вече звучи доста сериозно и психотерапевтите са за това - да помагат в такива ситуации също. Имам приятелка, синът й ще е в осми клас тази година, но не могат да го накарат да се подчинява, а в същото време майка му му писа някакви реферати, зада  си вземе добра оценка от седми клас, решават му разни задачи, а се оплакват, че прави каквото реши, не иска да излиза, не иска да спортува, не иска да общува...Според мен когато родителите са докарали детето до подобно състояние, значи не могат да се справят и по-добре да не вредят, а да потърсят помощ. Но все пак е различно - осми клас и 26 годишен човек...

# 395
Здравейте всички, от доста време следа форума, но поради различни причини не съм писал до момента. Първо искам да се извиня на потребителите на форума, ако пиша нещо, което е в разрез с правилата (казвайте ще се коригирам). Казвам се Емил Цветков и съм от Пловдив. Бакалавър и Магистър по психология съм, а също така дипломиран когнитивно поведенчески психо терапевт II ниво. В практиката си основно се занимавам с зависимост, тревожни разстройства и фамилна терапия но с течение на практиката съм придобил (известен) опит и в другите насоки на когнитивно поведенческата терапия и клиничната психология.
Като за начало смятам че стига толкова за мен. С радост бих отговарял на въпроси от потребителите на този форум..... Grinning

П.С. Умишлено не публикувам конкретна информация за адрес на кабинет, телефони и други такива, защото мисля че не е по правилата на форума. Ако може малко инфо към кого да се обърна за да ги впише в началната страница. Много благодаря на всички за отделеното време и приятен ден. До скоро

# 396
Здравейте! Толкова много информация има вече, че се обърках от какво имам нужда:))) Изпитвам страх от возене в кола и с годините този страх се задълбочава. Мислех, че имам нужда от психотерапевт, но наскоро по личен повод се запознах с една жена, която е невролог. По нейно мнение имам нужда от невролог-психиатър.
 Та, моля препоръчайте човек, който би могъл да ми помогне да преодолея този си страх, естествено без медикаменти, както и типа подходяща терапия. Благодаря предварително!

# 397
Не разбирам защо трябва да е невролог, а пък невролог-психиатър... хм, такава длъжност не ми е много известно да има Simple Smile Според мен психотерапевтът би ви свършил чудесна работа, трябва само да изберете и да го посетите... Не съм специалист, но чак невролог...

# 398
Здравейте! Толкова много информация има вече, че се обърках от какво имам нужда:))) Изпитвам страх от возене в кола и с годините този страх се задълбочава. Мислех, че имам нужда от психотерапевт, но наскоро по личен повод се запознах с една жена, която е невролог. По нейно мнение имам нужда от невролог-психиатър.
 Та, моля препоръчайте човек, който би могъл да ми помогне да преодолея този си страх, естествено без медикаменти, както и типа подходяща терапия. Благодаря предварително!
Все пак къде си, че на местожителство пише Дамаск?
Невролог-психиатър означава, че конкретния човек има две специалности - неврология и психиатрия. За съжаление много невролози се занимават с неприсъщи за тях заболявания, които са от компетенцията на психиатрите. Това, което описваш, вероятно е именно такова нещо.
Нищо не пречи да опиташ и с психотерапевт, но по мое мнение първо е добре да получиш по-ясна представа от какво страдаш (диагноза) а след това да избираш лечение.
Консултирай се, ако трябва и на повече от едно място, потърси информация за проблема си и тогава търси лечение или друг вид терапия.

# 399

Здравей, ако наистина не искаш да пиеш лекарства, психотрерапията ще ти помогне. Вече е въпрос на гледна точка, какъв тип психотерапия да избереш. Личното ми мнение, което не естествено не е миродавно, че когнитивно поведенчески специалист ще се справи относително бързо с твоята ситуация. Но все пак помисли и за варианта (който може да не се наложи) да комбинираш с някаква лека медикаментозна терапия. Това би довело до доста по-бърз резултат. Другият съвет, който  мога да ти дам е да не спираш психотепраията в момента в който се почувстваш малко по-добре, а да изкараш курса докрай.
Надявам се да съм помогнал с мнението си.

# 400
Здравейте,
имам спешна нужда от психиатър в София. Интересува ме цената все пак да не е 50 лева, защото просто няма как да си го позволя(не работя, а не мога да искам пари в случая). Интересува ме човек който наистина да му се занимава така да се каже. Най-добре да отида на място да си запиша час, а ако мога да запиша час за веднага или след час-два най-добре.

благодаря ви!

забравих да кажа, че не мисля да ходя за направление до личната.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:57 от muzikasnimki

# 401
Какъв ти невролог-психиатър.. Shocked Трябва да постърсиш психотерапевт.
В България ли живееш,от кой град си?
За подобни страхове психиатри и невролози не се търсят, нито пък се пият медикаменти.

# 402
Здравейте, мога да ви препоръчам Милена Димитрова като терапевт. Аз лично съм ходила при нея и ми е помогнала доста. Благодарение на нея вече мога да общувам без проблем с хората. Не можех да излизам спокойно навън. Ако някой иска нейни координати нека ми пише.

# 403
интересува ме психиатър, а не терапевт, а и ако прегледите наистина са 50 лева срам не срам ще трябва да ида до личната.

# 404
Можете да проверите в гугъл за психиатър във вашия град, а доколкото знам за психиатър може да се вземе направление от личен лекар, но са психотерапевт все още не може...

Общи условия

Активация на акаунт