Психолози,психотерапевти,психиатри

• 673 275
  • 867
  •   1
Отговори
# 75
mama76 -радвам се,че е свършил работа-но съм против рекламата по този начин.Никой не е писал,че Момова е детски специалист.Не съм толератнта към псохолози,които слагат диагнози. Peace

# 76
Всъщност, не знам точно определението за диагноза. Може би просто разкри проблема. Вече ще знам. Благодаря за уточнението. Peace
Тук има доста полезни неща!

# 77
Здравейте! От две години и...имам поставена диагноза "паническо разстройство".Този омагьосан кръг с лекарствата ми се струва все по-безнадежден. TiredДа, кризите намаляха, но още ги има. Моя позната отдавна ми беше препоръчала психотерапия. А лекуващия ме психиатър не е споменавал подобна алтернатива, освен хапчетата!? Shocked Моля ви, препоръчайте ми психотерапевт или добре работещ специалист за моя проблем в Благоевград(откъдето съм)! Благодаря Ви предварително!  bouquet

# 78
При паническо разстройство само психотерапия+медикаменти могат да помогнат.Не зная защо това не ви е казано досега от специалистите.Не се сещам за терапевт в Благоевград,но в София-ако ви е възможно пътуване ще имате по-голям избор.Иначе когнитивно -поведенческата терапия е препоръчвана-
http://www.cognitive-therapy.org/center.html

# 79
При паническо разстройство само психотерапия+медикаменти могат да помогнат.Не зная защо това не ви е казано досега от специалистите.Не се сещам за терапевт в Благоевград,но в София-ако ви е възможно пътуване ще имате по-голям избор.Иначе когнитивно -поведенческата терапия е препоръчвана-
http://www.cognitive-therapy.org/center.html

Охо, господжа Вероника не одобрявала рекламата.. по този начин.  Joy
Какво по дяволите е това ИНСТИТУТ ЗА ЕКОЛОГИЯ НА МИСЛЕНЕТО?
Сектантски ми звучи. И комерсиално.. много..  Whistling

# 80
Е, че какво е виновна Вероника, че са решили така да си кръстят някаква организация, която очевидно подпомага центъра за тревожни растройства,на който тя е дала координатите . В този център работи човекът с най-много опит в когнитивно-поведенческата терапия в България - д-р Петър Василев. Той е и председател на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО КОГНИТИВНО - ПОВЕДЕНЧЕСКА ПСИХОТЕРАПИЯ (http://www.cognitive-therapy.org/cognpov.html)
За сектантското - определено си далече от истината, за комерсиалното - действително тази школа е с доста агресивна реклама ( и лично според мен и подход), но същественото е, дали работи за теб като клиент/пациент или не. Истината е, че тези хора (в световен мащаб, не в България) са си направили труда и са инвестирали сериозно в сравнителни клинични проучвания, така че да докажат ефективността на метода си. И ако това не може да означава, че са по-ефективни от други психотерапевтични методи ( които просто не са правили проучвания), то с положителност означава, че методът работи и помага.

# 81
минзухар -това е име на център,който работи и който помага за страданието на тези хора-със сигурност.Не е анонимно писъмце за този или онзи световно неизвестен психолог,с мобилен за връзка.Тук целта е да помогнем на човекът,който пита-а не да ракламираме.

# 82
Здравейте! Случайно попаднах във вашия форум и се изкуших да се включа по повод на съобщението за паническо разстройство. Първо е важно да кажа, че съм психолог и съм завършил обучението по когнитивно-поведенческа терапия при П.Василев. Сега за паническото разстройство. Поговорете с психиатъра, при който ходите, за да разберете отношението му към психотерапията. Освен това направете консултация с поне още един психиатър, за да разберете дали е подходяща за Вас психотерапията. Бъдете внимателни по отношение на смесването на психотерапия и медикаменти. Това не винаги е най-доброто. Всеки случай, разбирай всеки човек, е индивидуален и това, че едно нещо работи за един още не означава, че ще работи за друг. Трябва да намерите онова, което ще работи за Вас. Четете в интернет и установявайте контакт с хората, от които се интересувате. Обадете се на всички, които са Ви препоръчани, разгледайте им сайтовете и си изберете с кого да работите по Вашия проблем. Не се заблуждавайте, че терапевтът ще Ви оправи, а Вие ще си бездействате. Терапията е процес и изисква време и усилия от двете страни. Бъдете готови да положите усилия за подобряването на собственото си здраве. Желая Ви успех!

# 83
Влад-в науката и практиката не съществува спор-медикаменти или психотерапия.Двете вървят заедно.Психотерапията при паническото разстройство е винаги подходяща-не разбирам какво искате да споделите.Като клиничен психолог мога да застана зад думите-не само ,че е най-доброто-смесването на терапия и медикаменти е съвременният начин на лечение на психиатричните и псхологични проблеми.Дори при остри състояния се използват и двата подхода заедно.

# 84
Изрично подчертах, че нещата са индивидуални. Не може да вземем един калъп да вкараме всички хора в него. При някои действа най-добре психотерапия, при втори - медикаменти, при трети - комбинацията от тях. Сега, ако ще влизаме в детайли, няма спор, че при криза медикаментите действат по-бързо. Но кризата е временно състояние. Аз мисля, че тук става дума за дългосрочни ефекти.

# 85
Няма сериозен специалист,който да работи при паническо разстройство само с медикаменти или само с психотерапия.Няма спор между двете-затова и не виждам причина да се избира едното или другото.Психотерапията има едно сериозно предимство-не вреди и няма странични ефекти.

# 86
С последното си изказване атакувате психиатъра, който работи по паническото разстройство само с медикаменти.

# 87
С последното си изказване атакувате психиатъра, който работи по паническото разстройство само с медикаменти.

Влад, темата не е за паническото разстройство всъщност, а излишно я завихряте около този въпрос.

Всъщност от практиката на колеги и от моята съвсем скромна такава, без да обобщавам, ще кажа, че не познавам хора със сериозно и трайно подобрение на състоянието след лечение единствено с медикаменти. За ПР става дума... Но както вече написах - темата е "Психолози, психотерапевти, психиатри". Недоумявам защо непрекъснато някой забравя това и се налага да го напомняме през няколко страници Whistling

# 88
Аз се включих за паническото разстройство. А това, че не става само с медикаменти може би не е известно на всички. Ето, има потребител, който казва, че 2 години е само на медикаменти.

# 89
Не просто има такъв потребител, има огромен брой хора, които са само на медикаменти, просто защото психиатърът им не е обучен в психотерапия или пък не иска да се занимава с нея, тъй като тя е сложна, времеемка и изисква повече усилия от това да изпишеш медикамента, който до болка познаваш. Но темата не е за това и на мен лично тези вметки ми се струват излишно разводняване на една тема със съвсем друго предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт