Психолози,психотерапевти,психиатри

• 673 137
  • 867
  •   1
Отговори
# 90
Истината е ,че такива въпроси се повдигат не от професионален интерес или в интерес на пишещите тук-те са пряко насочени към темата,към нещата,които се оптиваме да правим с Шехина.

# 91
Здравейте!
Вероника, Влад, Шехина, много ви благодаря за информацията, както и за съпричастността по проблема ми!  bouquet
Малко се озадачих: защо пък да не съм подходяща за психотерапия?(щом досега карам само на Ривотрил, вече "само" по 1/4 на ден)
Естествено че ще участвам активно в процеса на психотерапия - никога не съм си представяла само да си клатя краката,някакси догатвах,че ще е необходимо и аз да давам нещо от себе си-та нали все пак е за мое добро!?
Само че нямам възможност да идвам в София. Да, близо е до Благоевград, но градът ни е областен и предположих, че някой от вас може да познава свой колега тук, който да ми препоръча. А и с пътните разходи всичко много се оскъпява. Кой знае, ако още малко се полутам без резултат, накрая ще опра до София...Още веднъж ви благодаря за разбирането и вниманието! Heart Eyes 

# 92
Здравей Feelme, имал съм клиенти и с панически разтройства. Работя в град .... в болница .... с претърпяли тежки  изгряния, и преживяли опити за самоубийства. Нарочно не споменавам къде, за да не си правя реклама. Ако ми опишеш по-точно паническото си разтройство и кога се проявява, мога да опитам да помогна със съвет. Понякога нещата са по-прости отколкото изглеждат. Може да не се наложи да ходиш никъде. Simple Smile

# 93
записвам се Twisted Evil

# 94
  • София
Здравейте, аз съм психолог и психодрама терапевт.
Идеята на angel 76 , че със съвети от разтояние може да се справи Feelme с паническите атаки....без думи... Да конкретни похвати, могат да са от полза, но за трайно овладяване е нужно нещо повече.
Познавам хора, знаещи как да овладяват паническите пристъпи, които не ползват лекарства, но ясно осъзнават, че само вглеждането дълбоко в душата и откриването на спотаената болка може да ги освободи от тези пристъпи.
Моя съвет към Feelme е да си потърсиш терапевт и ако не сполучиш с първия, да потърсиш друг.
Аз не познавам такъв в Благоевград, но ще питам колеги, дали не познават някого.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 01:32 от KITTI

# 95
Здравейте, аз съм психолог и психодрама терапевт.
Идеята на angel 76 , че със съвети от разтояние може да се справи Feelme с паническите атаки....без думи... Да конкретни похвати, могат да са от полза, но за трайно овладяване е нужно нещо повече.
Познавам хора, знаещи как да овладяват паническите пристъпи, които не ползват лекарства, но ясно осъзнават, че само вглеждането дълбоко в душата и откриването на спотаената болка може да ги освободи от тези пристъпи.
Моя съвет към Feelme е да си потърсиш терапевт и ако не сполучиш с първия, да потърсиш друг.
Аз не познавам такъв в Благоевград, но ще питам колеги, дали не познават някого.

KITTI,
Мисилиш ли,че истерични пристъпи могат да бъдат овладяни и никога повече да не се проявят?

# 96
  • София
Just The Real Me, има разлика между истерични пристъпи и паническо разстройство...
Попрочетох за проблемите с партньора ти, предполагам това те интересува. Ако въпроса ти е може ли човек да се промени, да стане по-балансиран и овладян, то да, смятам, че терапията при подходящ терапевт е ключа. Относно хомеопатията, ползвам я ( по препоръка на хомеопат), но за болежки и моментни изнервяния на щерката покрай зъбоникненето. Вероятно хомеопат може да ти предложи нещо, но не съм убедена, че това ще реши трайно нещата. Все пак ако те боли зъб, хомеопатията може да го "обезболи", но не може да го излекува. Аз съм на принципа "Вземи от всичко най-доброто"

# 97
Здравейте,

На 22 години съм, момче от София. 5-годишната ми връзка с приятелката ми е към своя край. Проблемът е от нейна страна и чувствам, че съвсем скоро всичко ще приключи. Аз я обичам и не мога да си представя какво ще се случи с мен при една евентуална раздяла.

Бихте ли ми препоръчали човек, към който мога да се обърна, и който може да ми помогне в един от най-тежките моменти в живота ми, този след раздялата.

Благодаря ви!

# 98
justme  в София имате голям избор-погледнете координатити на центрове и колеги от София в началото на тази тема има линкове.
Проблемът в една връзка винаги е от двете страни Peace

# 99
Нещо изтървах следите на тази тема.....

# 100
Здравейте ! Търся психотерапев за гр. Плевен. Иска ми се сестра ми, да може да поговори с някой, да може да се отърве от чуството зи вина и да гледа напред. Случяат е следният роди преди 15 дни в 27г.с., бебчетата са много малки и все още не е много ясно какво ни предстой занапред. А тя милата постоянно плаче и се обвинява, за почти всичко, че не е трябвало да избира този доктор, че не е трябвало да избира тази болница и така нататък. Та можете ли да ми кажете, към кого да се обърнем? Благодаря Ви предварително   bouquet

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 08:25 от vezdi

# 101
vezdi -здравейте,следродовите състояния не бива да се пренебергват и аз се учудвам,че лекарите не са препоръчали това да се случи.За съжаление не познавам колеги от Плевен.Съветът ми е консултация с психиатър и психотерапия,ако в болницата има клиничен психолог можете да се обърнете към него за повече информация.

# 102
Vezdi, имам личното съгласие на психотерапевт от Плевен, който при това работи дейно с бременни и майки - казва се д-р Тодор Първанов, телефонът му е 0883342773. Надявам се той да е подходящият терапевт за сестра Ви и тя скоро да се възстанови Hug

# 103
Благодаря на Вероника и Шехина за бързите отговори, но сестра ми познава  д-р Тодор Първанов и иска да се обърне към друг психотерапевт, не се съмнява във неговите професионални качества,  а просто иска да е човек когото не познава.

# 104
Благодаря на Вероника и Шехина за бързите отговори, но сестра ми познава  д-р Тодор Първанов и иска да се обърне към друг психотерапевт, не се съмнява във неговите професионални качества,  а просто иска да е човек когото не познава.

В този случай поне аз не мога да помогна - в Плевен изобщо терапевтите са кът.

Общи условия

Активация на акаунт