Септемврийчетата песни пеят, празнично не спират да лудеят.

• 22 010
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, дружина!

Ние тъкмо се прибираме. Бяхме на гости у нашите да отпразнуваме дипломирането на сестра ми, която си взе днес 2-та държавни изпита, както обикновенно с (цитирам нея) "едвам 6"  Grinning
Йониче е здравичък, ходи на градинка и всеки ден се връща с някоя нова песничка и интересен преразказ от деня. В края на седмицата ще я заведем малко на балкан, че отдавна не е ходила и на сняг искам да я заведем - дано успеем. В този ред на мисли, каляването наистина е много важно нещо. Ние с Димитър, като хора изучавали тайните на природата, знаем, че това е естествен закон. Растение, което е расло на сурови условия е много по-устойчиво и приспособимо, от такова, което е расло в оптимална среда. Дълго време се чудех, защо почти винаги, когато си купя някое цвете от магазин умира, докато накрая Димитър не ми обясни, че причината е точно, че в разсадника ги гледат в най-добрата за тях среда и извадени от нея се разболяват... При хората е същото....
steli-ssd - дано бързо се "разчупиш"  Simple Smile и болежките изчезнат, за да можете дълго и приятно да се радвате на компанията си със Стенли! Party
mama_meggie - лелеее направо си го представих малкият скиор.  Heart Eyes Със сигурност ще е неворятна емоция за него и ще го зареди с много приятни чувства. Спомням си, че и аз така нямах търпение всичко да е готово у нас и да се наслаждавам вече на домашния уют. Чувствам се страхотно у дома. Crazy
Amaretto - е да бях видяла по-рано, наработих се вече днес...
Кузманка - щом неразположенията минават без АБ, това също си е доста добро постижение. Аз и пръскам на Йоана всеки ден със Стеримар, защото при нас винаги, всичко започва от заден ринит. 
Марлела - ето малко занимавки с бг буквите. http://www.abc-bg.be/letters_bg.html Имаме също и някаква Буквенка свалена на РС-то не знам от къде, но аз често казано избягвам да посвещавам Йоана в дебрите на компютърните възможности и гледам да я държа далеч от компютъра. Колкото по-късно се зариби (защото това е неизбежно), толкова по-добре.  Mr. Green
dennis - мисля, че тази жена не просто е "пророкувала", а го е орисала. Какво по-хубаво за едно туку-що родено съзнание от такава положително зададена програма - че организмът е много здрав. На него не му остава нищо друго, освен да я следва.  Heart Eyes
Вместо лека нощ, нещо много хубаво ....
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=302

# 226
  • Пловдив
Хайде да се включа отново.... Wink
Вече съм по - добре,но дано и утре сутринта е така!

Фибичка , хареса много философските ти възгледи за живота, но аз не винаги успявам да си самовнуша някои неща! М/у другото много страдам, когато ми загине някое цвете, а сега ти ми даде едно супер логично обяснение... Rolling Eyes Дано Йоничка е все така здрава и да ходи с удоволствие на градинка.
Кузманка , ядките наистина могат да предизвикат доста неприятни реакции! И на вас пожелавам бързо да се справяте с болестите.
Марлела, искаме си сериала!!! Hug Стенли от разни английски песнички вече почти е научил тази азбука, за разлика от българската... Embarassed С тези кифлички така ме изкуши, че през уикенда и аз ги правих! Mr. Green Иначе той знае какво е буква,защото като разглежда разни книжки казва,че "вътре  пишело букви" Flutter.
MariaF, две страхотни синеоки момчета си имаш и наистина приликата е удивителна!
Ави , каква е тази тайнствена палачинка.....  chef Радвам се, че все по-често ти остава време да пишеш!
Да ви питам вашите деца имат ли си любими играчки, възглавнички, одеяла или др. неща с които искат да заспиват или да са им подръка постоянно?! Стенли има едно много любимо бебешко одеало и един Мечо Пух, с които е нерезделен - с тях заспива и с тях се събужда, влачи ги постоянно с него, дори иска да излизаме навън с тях.... Thinking

Лека вечер!

# 227
Привет,момичета!
Пак сте се изписали Laughing и докато ви прочета.
Кузманка,много мъчно ми стана за Даная.Оправяйте се бързо!
Сутринта се събудих вдървена, не може да си мърда врата и главата наникъде.... ooooh! Ужасна болка, която за първи път изпитвам. ........и сега съм по-добре,но още се движа като робокоп.. Mr. Green
  Mr. GreenИ ти се оправяй бързо,че наистина е доста неприятно
Днес е петльовден! Честит празник на мъжките майки!
"През този ден не се работи, .............. "
Не го знаех това,ама вчера и без това нещо не ми се работеше и не си дадох много зор. Wink
Марлелка,онези кифлички ги правих уикенда.Направо са върха.Не успяха да изстинат.Половината ги направих с кашкавал,а другата половина със шоколад.
............Аз да ви кажа сега съм си легнала на леглото на новия апартамент.... няма матрак, прашен е и около мен е заслано с картони а в другата стая някой нещо пробива, но ми е толкова хубаво.. абе вижда му се края ама кога не може да се каже.. вече тръпна да снимам , за да споделя щастието си с вас... но ще трябва още малко да стърпя...
mama_meggie ,звучиш толкова щастлива.Радвам се за теб.
MariaF ,много са сладки.И какви сини очи само.Ще покоряват женските сърца Grinning
Оставям ви и отивам да поработя малко.
Прегръдки на всички.  Hug
Amaretto, видях че си ми писала на лични. HugИсках да ти върна съобщение,но ми даде, че кутията ти за входящи съобщения е пълна.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 10:15 от poli_ch

# 228
Добро утро, момичета!

Тази нощ съм спала има-няма три часа, ама нали се очаква от мен да съм росна... Марлелке, дано съседът прояви разбиране и наистина спира радиото като го няма. Може да съм спала само час, но се чувствам съвсем различно като се събудя от самосебе си. Една съседка в Торонто, която работеше по 5 дни седмично в Ню Йорк, оставяше телевизора си включен докато я няма, за да се забавляват котките и.

Асита, радвам се, че се включи. Ивана много е пораснала. Желая ти успех на сесията и скоро мъжът ти да си намери нова харесвана работа. Какъв е по професия?

МарияФ, ама то има ли толкова много разлики?!! Наистина са като близначета твоите юначета. Честито ви първо зъбче. Дани е още беззъб. Сашко ми остана пъстроок, но Дани е черноок. При моите със сигурност има много разлики. Кога ще идвате пак насам?

Фиби, сигурна съм, че сте взели най-доброто решение за Йоанка. Спомням си нещо от книгата на Петър Димков, че когато си болен трябва непрекъснато да си повтаряш нещо от рода на “с всяка изминала минута все по-добре и по-добре ставам”. Честито на сестричката ти за дипломирането! Тя хем хубава, хем скромна!  Wink А за живота след раждането – нямам думи – добре се посмях!

Денис, наистина, оцеляха ли баба ти и дядо ти в софийската джунгла?

Марлелке, разби ме “Ангика кука”. Асита, по повод бисерите, моля записвайте ги и ги споделяйте. Онзи ден Сашко ми поиска “дълбок десерт”, демек от по-големите млекца.

Амаретке, интересна информация даваш за Петльов ден.

Меги, сигурна съм, че Лаци ще стане страхотно скиорче, досущ като мама и тати.

Споделете моля, на какви възглавници (колко високи) спят децата ви.

Стели, благодаря ти за милите думи. Разбирам те напълно за схващането. Аз имах няколко ужасяващи схващания по време на втората бременност, но след няколко дни неистови болки отминаваха сами. Сашко си има един любим заек, с който трудно се разделя. Аз съм се заредила с три резервни, защото съм виждала обява на една майка “търси се мечка”, че на детето и мечето се разкапало и то не искало нищо друго освен същото мече. За разлика от Саши, Дани няма любима играчка засега, но не знам дали това е по-добре.

А ето и рецептата за прословутата палачинка, вече доста разпространена в септемврийския отбор. Хем е бърза, хем е лесна:

ПАЛАЧИНКА “ИВА”

Продукти:

30 грама масло, 6 супени лъжици брашно, сода на върха на лъжицата, ванилия, 300 мл прясно мляко, 2 яйца, сладко или течен шоколад за намазване.

Начин на приготвяне:

Брашното, содата, ванилията и част от прясното мляко се разбиват на хомогенна, гъста каша. Добавят се яйцата и останалото мляко с разбъркване. Маслото се стапя във висока тава до позлатяване, разлива се по цялата тава и отгоре се изсипва приготвената смес. Пече се 15 минути на 250-300 градуса по Целзий. Вади се от фурната и се оставя малко да изстине. Намазва се със сладко или шоколад по желание (може да се поръси и с орехи или други ядки), навива се на руло и се нарязва на парчета.

Да ви е сладко!

# 229
И аз най-накрая да се разпиша тук,все се каня и все не остава време,иначе ви чета всеки ден.Ние сме добре,здравички сме,да чукам на дърво.В началото на годината аз не бях много добре,направих жлъчна криза(имам камък от 3 години), но доста сериозна ,изследванията ми бяха ужасни,бях се обезводнила, та се наложи 5 дни да съм в болница на системи.Някой доктори ми препоръчват операция,други не,та съм в голяма дилема,но засега съм отложила.Спазвам диета,не ям неща,които дразнят,то са много Crazy , ама важното е да не се повтори.
Стели,дано вече си по-добре Hug
Мария ф,момченцата ти наистина са като близнаци и с тази малка разлика може и да ги мислят често за такива,като пораснат още малко Hug
Марлелка,как сте вие,Мими много сладко говори. Hug
Ави, моите деца спят още без възглавници,предлагала съм им,не ги искат,или една нощ спят с възглавница,после 10 без и така.Благодаря за споделената рецепта,ще я пробваме със сигурност Hug
Кузманка, как сте вие,оправи ли се Даная.Не и давай ядки,знам,че са доста опасни поне до 3 годишна възраст.Моите деца никога не са опитвали даже.Как са близнаците?
Мама Меги, чакаме снимки скоро Hug
До тук бях с писането,постоянно затварят и блъскат братите,Ради се е прискрипал и реве Crazy
Поздрави на всички!  bouquet

# 230
Приветки!
Хайде ще започна с едно поздравче първо
http://www.youtube.com/watch?v=WxtJGoZjgRs&feature=related
Ави,съчувствам ти за недоспиването.Аз днес съм от тези който са спали има няма 3-4 часа при това са ги вдигнали насилствено сутринтта,че има план програма за следване  Laughing но пък цял ден ще съм сама у дома и ще наваксам.“дълбок десерт” е много хитро  Mr. Green Арен вчера казва;" ооо,днес не съм ял супичка.Ядох паста!"Питам го каква е тази паста.Той; "Такава паста с много трохи и падат.Не е мокра!",демек някаква суха паста  Mr. Green
Марлелка, смях падна с “Ангика кука”. Много хубави линкчета си пуснала и Фиби също,но ще чакаме уикенда,че през седмицата няма време за компютър.От както спрях честият достъп до компютър,филмчета и ТВ определено е по спокойно детето и спряха тръшканиците и нервите.Сериала си го следях с огромно удоволствие как ще го спираш при този интерес  Laughing А катерицата избяга ли или живее още в стената?
Фиби,честито на сестра ти   bouquet и все така едвааа,едва като шестиците да кара и с останалите неща  Mr. Green
steli-ssd ужас с това схващане.Отивай на масаж,физиотерапия....дано днес си по-добре.Децата усещат когато на нас не ни е добре и понеже според мен се тревожат и притесняват и те и започват да нервничат и става по-тежко.Арен няма трайна привързаност към каквито и да било предмети.Била съм свидетел на подобни и като изчезне или се изпере кърпата одеалцето настава драма...Сестра ми има една мека мишка която вече 25 години е навсякъде с нея.Е за мен е много обременяващо.Това съвсем умишлено и съзнателно гледах с Арен да го  избягвам.
възглавничкаАви до скоро Арен спеше без възглавница,взе силно да иска нашите обаче напоследък и му взех една мноооооого тънка и бебешка ,на която спа 2 нощи и на сутринтта ми я даде и казва;" пибиай я тази,не я искам,искам друга"От 4-5 нощи спи на възглавница като нашите,ниска е и мека от тези със силикон мисля бяха вътре,но той ляга целият отгоре..не само главата,но пък спря да спи върху гърба ми  Mr. Green
Мегии,как е малкият скиор ?Аз откога питам качвали ли сте го на ски ей на дойде му момента Simple Smile Сподели интерестно ми е много  Hug Аххх ,как те разбирам за апартамента.Искам и аз  Flutter
Amaretto освен че ня бивало да се работи,не ми се и наложи вчера  Mr. Green
за баба и дядо Софиянци ами след изгубването на дядо ми, дойдоха празниците по Коледа и Нова Година,а след тях както всички се досещате ежедневието....Всички ние си поехме по задачките,работа,деца,ангажименти...и им се обаждахме по телефона и ги взимахме за обяд,вечеря,разходка или ходихме при тях,но не всеки ден както те са смятали,че ще бъде ако са в София.На мен понякога ми е по-лесно да стигна от София до Пловдив отколкото да прекося в най-големите задръствания целият град в двете посоки с дете под мишница и автобус,защото с таксита не ми е възможно всеки път по 2 пъти на ден.И след 2 седмици се обадиха да кажат,че са направили равносметка че като са в Пловдив ние всички ходим по-често,освен това идва пролет искат да си оправят двора,там имат съседи,приятели,Гребната База им е под носа за разходки,магазини и аптеки,а тук се бяха изпокарали в гарсониера обградена от други блокове насред нищото и балкон 2 миши стъпки.Та хайде пак целият багаж който е 2 коли и на обратно...Сега са слава богу спокойни,доволни и убедени в правилният си избор.Случи се това което и целяхме и не ставаше с думи....Голяма гимнастика беше,но всичко приключи щастливо.
yoana77 оправяй се мила.Дано не е с операция  Praynig Гушки за калпазанковците  Hug

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 11:55 от dennis

# 231
yoana77 , стискам палци да се оправиш безболезнено..
Ави, не съм ли се похвалила?  newsm78 След 2 седмици сме в България!
Амарето, дай координати на клубчето в Младост и ако искате да го сефтосаме след 2 седмици, вторник сряда 17 18 февруари. Ще направя всичко възможно да се видим...

# 232
Ех, тези дни дано ви изчета Simple Smile
Ави супер изненада с палачинката  bouquet
При нас вс е за бързо Wink
Здрави сме обаче Simple Smile

# 233
Хелоууу и от мен най - после!
Хич не съм по писането да си призная  Blush , но пък ми е изключително приятна компанията ви  Hug
Марлелка, интересен сайт и Стефи много се забавлява с него
Меги, хайде чакаме снимки от новата къща...аз да си призная, че и ние сме новодомци и емоциите покрай обзавеждането са ми напълно пресни, така че разбирам напълно вълнението ти  Hug
Денис, радвам се, че развръзката с баба ти и дядо ти е удовлетворяваща за всички..
Ави, Стефи спи по принцип без възглавница, но понякога ляга на моята, че нали все още си спим всички заедно  Blush ...в тази връзка казах на Сашо да не бързаме с обзавеждането на детската стая ами по - скоро да си купим по - голяма спалня, че да се събираме четиримата  Grinning а благодаря за рецептата - ще взема и аз да я пробвам при толкова положителни отзиви  Hug
Стели, да се оправяш бързо  Hug
Йоана, стискам палци и при теб нещата да се наредят както трябва  Hug
МарияФ, удивително си приличат момчетата ти. Аз другата седмица се прибирам в София, така че, ако сме здрави, съм на линия за срещи.

При мен - неразположенията от бремеността продължават с пълна сила- постоянно гадене, умора, виене на свят. За капак и изследванията ми не са особено добри, та..ще видим. Иначе след първата фетална морфология се установи, че най- вероятно чакаме МЪЖ. Стефи е изключително любвеобилна..само ми целува корема и му говори на бебчето, всяка сутрин му казва "добро утро бебче", иска да го гушка. Аз я попитах веднъж - искаш ли и ти да си в коремчето на мама, а тя много авторитетно ми отговори:" Мамо аз съм прекалено голяма, за да се събера вътре" Crazy голям е философ, трябва да започна и аз да записвам фразите.

# 234
DZ, да удари по едно рамо... Simple Smile /отдавна не е писала/!

Не пиша ,но ви чета Mr. Green
В работно време отварям форума и все нещо да напиша и някои идва ooooh!
При нас нищо ново многооо говорим и пеем.Направо дупито му знае.Тая сутрин неискал да ходи на ясла /както винаги/ *Неискам при децата.Неискам,Мамо бе чу ли меее* ooooh!

# 235
  • София
Здравейтеее Simple Smile
Пускам само малко снимки и после ще пиша Simple Smile
Цък иЦък

# 236
Пу-пу голям сладур Heart Eyes
Да ти е жив и здрав  bouquet

# 237
  • Пловдив
Доника, много сладък голям бебок си имаш! Да ти е жив и здрав!
Сигурно вече сте си у дома! Надявям се,че и ти си добре! Hug

# 238
Доника,много сладък бебчо.Прилича май много на тати  Grinning Как си ти?Как реагира бате Хриси?Нагласихте ли се кой къде да спи  Mr. Green
bebe_dundi   Hug дано минат след една седмица максимум неразположенията и започне по-добрият период.Стисвам палци за изследванията и взимай мерки  Hug Ееее,ще се е супер да си имате и едно момченце за разнообразие.
DZ
[*Неискам при децата.Неискам,Мамо бе чу ли меее* ooooh!
Mr. Green
Днес ни сюрпризираха,че имало болно дете с варицела в яслата.Сега е като на тото,ще видим какво ще става  Laughing

# 239
Добро, утро!

Реши, че имам малко време да седна да драсна и аз два реда...

За ядките -  изобщо не се замислих, че не бива да ги ядеме още. Бяхме у нашите имаха гости и то детето си взима, баба и ги бели и аз изобщо не се сетих... Мислех си че моето момиче е голямо, ама на не е... Wink

Фибичка, благодаря за съветите и наистина си права, пак кати се разминаваме без АБ. А, бе в тази Стара Загоре все едно няма лекари добри, като ми каже някой иди при еди кой си много е добър...Ми добър, ама още докато си покажеш главата и ти е изписал АБ.
yoana77, близнаците са добре, вече са на една годинка и два месеца. Беснеят, бърборят (бебешки, не има се разбира повечето), единият ходи и е много палав, другия все още прави само по две крачици. Страх го е да се пусне... Големи са сладури, а ако знаете как си играят с Даная... Сядат изсипва им Дани конструктора, къде играят къде, го хвърлят обаче после, най примерно си го събират тримата. Това им е любимата игра, те като видят, че тя започва да го прибира в кутията и те с малките ръчички и те прибират милите. А, как слушат  ooooh!, как ги научи снаха ми незнам. Например Митко върви и отива да къса цветята и тя се извика "Не" и той, хоооп заобиколи милията и я гледа и се маха веднага, ако е Даная ще обрули цялото цвете, цвете няма да остане... Laughing
Доника, миличка ми много е сладъл, пу-пу... Прегръщам ви! Hug
bebe_dundi, ти бая се загуби, ще те накаже дружината... hahaha
При мен - неразположенията от бремеността продължават с пълна сила- постоянно гадене, умора, виене на свят. За капак и изследванията ми не са особено добри, та..ще видим. Иначе след първата фетална морфология се установи, че най- вероятно чакаме МЪЖ. Стефи е изключително любвеобилна..само ми целува корема и му говори на бебчето, всяка сутрин му казва "добро утро бебче", иска да го гушка. Аз я попитах веднъж - искаш ли и ти да си в коремчето на мама, а тя много авторитетно ми отговори:" Мамо аз съм прекалено голяма, за да се събера вътре" Crazy голям е философ, трябва да започна и аз да записвам фразите.
Това е съвсем нормално, няма страшно, вече имаш опит. Вярно е че бременост с бременост не си приличат, но ти си силна и ще издържиш... Peace

Това е мацки ставам да се оправям за работа! Лек ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт