Септемврийчетата песни пеят, празнично не спират да лудеят.

• 22 133
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
M_Nik, честит празник! Здраве и успехи на порасналото ти момче! Simple Smile

ПолиJoy

Кузманка, да се оправи бързо Дани! Представям си какво сте преживели.  Hug

Ави, ми не стана като твоята вкусотия. Тавата ми е малка и стана много дебела, но за другия път ще знам.  Hug

Стели, ако с теб зе заговорим за настроения...  Crazy Прегръдки!

ЦветиБ, стискам палци!  Heart Eyes

Хайде и от мен малко настроение - http://www.tcnj.edu/~hofmann/humor/Misc/funkids/kids.htm

# 211
Доникаааа.. Честито ти бебенце , да е здрав и весел и много много послушен, и много ми хареса пожеланието да е яштен и аз ти го пожелавам , барем и Хриси подир него се разяде.. леко въстановяване и бързо влизане в ритъм при новите обстоятелства!!!!..

И ние много се смяме на женското каране и бебешката серия беше супер..
Поздравления и за философската тема.. следях я с интерес и все имам какво да кажа , но нещо не стигам до писането.. и сега няма да е , че Лаци иска да му пускам диск на компа и ме тормози сега...
Ави, толкова е весело покрай теб, пиши ги по- често тия работи..
Е после ще пиша пак, че сега върви обратно броене....
до скоро

# 212
Марлелке, посмях се!

Ави, ми не стана като твоята вкусотия. Тавата ми е малка и стана много дебела, но за другия път ще знам.  Hug

Виж, в рецептата не съм написала, че тавата трябва да е купена в Несебър и да е пътувала до Канада и обратно, за да стане палачинката перфектно!  Wink

Меги, кога откривате обекта? Сашко ме пита за Лаци!

Кузманка, как е Дани? Оправи ли се вече?

Чочи, хич не ти е лесно с двамата юнаци! Стига с вашите хреми! Искаме здрави мечета! Напълно те разбирам за "пълните ръце". Това е да си мама на двама!

Хубав ден от нас на всички!

# 213
Виж, в рецептата не съм написала, че тавата трябва да е купена в Несебър и да е пътувала до Канада и обратно, за да стане палачинката перфектно!  Wink

Знаех си аз, че не споделяш най-голямата си тайна. Несебър значи! Аз имам гювечета от Бачково и сега ми се изясни защо сготвеното в тях става толкова вкусно.  Hug

Аз чакам моите да станат, че трета сутрин на комшията радиото се включва за събуждане, обаче комшията го няма. Два часа откачаме с една модерна музика. Та се подготвя лек скандал в лизинг офиса, че не пожелаха да изпратят човек да го изключи. После... слънце грее, парка е пред нас.

Приятен ден!

# 214
Добро, утро!

А нашие болежки само зареждам с негативизъм, защото аз сама се чуствам отчаяна...
С повръщането се справихме, обаче сега сме с кашлица и сополи, а не сме ходили на ясла...То не беше болести, не беше косопад, не беше поврънания и какво ли не, олкова болести на веднъж не бях виждала...Като казвам на веднъж имам в предвид за няколко месеца тук от както сме на ясла.  Rolling Eyes Cry Вече незнам с какво да я лекувам и къде да я заведа. На единия ден повръща, на другия вече е спряла, обаче на следващия започваме веднага с кашлицата...Празно няма.
Сега последното, един приятел и колега на мъжа ми (аз познавам семейството), те имат момиченце... Виктория е голяма вече на 5 мисля годинки. Тя така като малка един ден отиде на ясла 2 седмици си е в къщи и на градинката така беше, и сега той му казал, че тогава са и взели гърлен секрет и са си решили проблема, и сега Вики боледува, обаче не както преди, по рядко, то неможе да не се разболява. И сега ще пробваме с това и ние... Дано стане и при нас.

Та съжелявам, ако ви натоварвам, с нашите премеждия, обаче все от някой съвет научавам, нещо ценно, което прилагам, Благодаря... Hug

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 09:59 от Кузманка

# 215
Доника, дати е жив и здрав големият мъж Георги, избрала си прекрасно име и моето пожелание е и детството му да е поне толкова прекрасно! А на теб ти пожелавам много сила, търпение и любов през тези години!

Марлела, радвам се, че екземата ви е по-малкото зло и се надявам да отшуми и да не се връща повече!
Моят татко почина, когато аз бях на 16 и имах чувството, че много неще останаха недоизказани между нас, той беше болен дълго време и всяка негова дума носеше много поучителна информация! Искаше да ми предаде цялата си мъдрост, но уви, аз постепенно с времето чак разбирам смисъла им! Липсва ми, много! И аз като теб видях в партньора си упора! Но болката не минава и не се лекува! Преди на майка ми не съм показвала чувствата си, а сега не изпускам възможност да й покажа, колко много я обичам, държа на нея и й се възхищавам! Чак ме разнежва рекламата на Кафето за героя на деня! Това е моята мама!
А тези кифлички ми накараха стомха да заработи само от снимката, представям си колко вкусни са били и как приятно е ухаела къщата ти! Браво!

Poli_ch, благодаря ти, че ми припомни чувството, когато и моята кукла ми каза за първи път, че ме обича. Това е едно от най-силните неща, които съм чувала. Друг път бяхме седнали на компютъра заедно, тъй като имах мнооого работа и за вкъщи, а едновременно искам и да я гушкам. Та тя седи кротко в скута ми, докато аз работя, и изведнъж ме погали и ми каза "Мамо, много си хубава!"! Не мога да ви опиша чувството! Любовта си към нея я изпитвам постоянно, очите ми могат да се напълнят само като я гледам как се е заиграла или как скача на спалнята!

Миши 06, пожелавам ти много лека и прията бременност! Стискам палци Мишо да те слуша и да бъде достоен батко!

Amaretto, честито обзавеждане, мила! Пожелавам ти новият домашен уют да ви донесе и много положителни емоции, усмивки и незабравими мигове!

Tzvety Roussimova, и аз страдам от недостатъчно време с моята Ивана и татко й, откакто тръгнах на работа. Постоянно усещам, колко много й липсвам, особено в събота, когато не е на ясла, а мама е на работа!

Stes, искрено се надявам, че сте взели най-правилното в случая решение, но най-важното е да не се връщата повече азад с мислите "Ами ако не бяхме сторили така, ами така, тогава..."

Ави, разсмя ме много и за пореден път се подканвам и аз да записвам бисерите на Ивана! Дано да се взема в ръце този път!

Кузманка, бързо да се бъзстановявате и да не ви идва повече такова до главата!Представям си ужаса ти, а миличката просто не е искла да ви безпокои! Нацелувай я силно от мен!

Iriini, аз не разбрах само кой повтаря по някоя думичка, но само ако го помолиш, папгалче ли си имате? Извинявам се за въпроса, но ми стана любопитно!

Как само се възползвах от дългия сън на мъжа ми и от това, че малката е при свекърва ми, успях да прочета 10тина странички назада, за да видя какво става с вас! Много ме радва това, че страничките в темата са все така изпълнени и се извинявам, че не допринасям много за това! Но сега съм в сесия, която няма да е много успешна, но в случая е достатъчно само да успея да запиша следващия семестър и всичко ще бъде наред! В къщи сме здрави и весели, само дето таткото ни вече три месецаняма никаква работа и доходи! Само на мен разчитаме и ми идва вече в повече, той помага много в домакинството, Ивана много слушка, но пак съм скапана!

Сега отивам да си взема детето, за да му обърна малко внимание в единствения свободен от работа (но не и от учене) ден!

Целувки на всички малки същества! искрено се надявам скоро да имам възможността да се срещнем!

# 216
Пускам ви снимка - открийте 10 те разлики :  Wink
http://media.snimka.bg/2036/010328258.jpg
И двамата са на по 6 месеца. Мисля че когато са  4 - 5 годишни и не им личи малката разлика, ще ги мислят за близнаци.
Виктор има първи зъб  Mr. Green, седи без упора и се опитва да се изправя на крака . Филип беснее и дърдори. АбсолЮтна мама на двама...  Hug

# 217
Добра неделя, мили дами!

Кузманка, напълно те разбирам. Hug Ние имаме същия проблем - от както е тръгнала Йоана на ясла, най-дългия период в който не е била болна е 2 седмици.  ooooh! Това естествено изобщо не ме устройва и се захванах да търся начини положението да се промени. Идеята да си стои в къщи с гледачка, решихме и двамата с Димитър, че не е удачен вариант, защото първо я отделя от среда, която и харесва и където се учи на доста неща и второ, защото просто ще отложим проблема за по-натам (когато отново тръгне) без да го решим. Взехме решение да ходи, като приехме, че болестите са част от израстването и. И се почнаха разни отити, бронхити, ларингити и всякакви други ити, с мнение на лекарите, че задължително се лекуват с АБ и с успокоението, че "така са всички в тази възраст, като тръгнат на градина". Crazy Еееее, ама на мен ми писна и се заех да търся информация и да чета на какво може да се дължи всичко това. Така стигнах до Хомеопатията (и не само). За себе си разбирах, че верният път е да се действа в унисон с жизнената сила на организма, а не против нея. Ето нещо интересно по темата: http://www.holisticabg.com/pages.php?lang_id=1&page_id=62&curr_node=10
Това на теория, на практика все още не мога да кажа много, но факт е че вече няколко пъти Йоана се оправя без предписаните АБ, с хомеопатия. Проблемът ни е, че в Бургас не мога да попадна все още на добър, класически хомеопат, но не се притеснявам, защото знам, че е въпрос на време, а и съм спокойна, че сме намерили вярната посока.
  Та проблемът със здравето, както в много други аспекти на живота, се оказва, че е много по-дълбок от колкото изглежда и на каквото ниво се третира....но както и в други аспекти на живота  и тук се оказва, че в много голяма степен, справянето с него е в наши ръце. Това много ме радва! Вечер преди да заспи карам Йониче да си казва "АЗ съм абсолютно и напълно здрава"  Heart Eyes Вече си знае и само, като я подсетя и сама си го казва. Може да е глупаво, може да е излишно или налудничево, но може и да не е...защото една лъжа повторена 100 пъти - става истина!
Ставам, че искат да ми седнат на мястото. Чао!

# 218
Приветки и от мен.За малко съм на саме с кафето си и компютъра....народа спи Simple Smile
Мариаф,наистина много си приличат Филип и Виктор от раждането до сега.После разликите стават по-отчетливи според мен Simple Smile но ще видим.Сладунковци са и двамата синеочковци. Heart Eyes
Ави,тази твоя палачинка ние редовно я правим и винаги ни е много вкуснааа. Hug Кажи някоя хитрос из тази книга която четеш и ти е направила впячатление.
Кузманка,фъстъците спадат към силните алергени както и меда.Гледайте да не и попадат на Даная тези неща.Много съжалявам за всичките тези струпали се болести.Има и една закономерснот колкото повече се боледува толкова повече отслабва и имунитета особено след антибиотиците и се завърта един порочен кръг.Трябва да действате в тази насока със засилване на имунитета на Дани. Hug
Фиби,както винаги много е точно казаното от теб за болестите.Сега като прочетох поста ти се връщам назад в деня в който се роди Арен и думите на посетилата ме неонатоложка;"Той е много здраво дете и едва ли ще имате кой знае какви проблеми освен някой друг грип поне първите 3 години."Тогава мъжът ми беше много възмутен от изказването.И каза подигравателно,че това не е лекар а" пророчица".Някак вътрешно явно абсолютно съм приела този факт и малко да кихне Арен му казваме "наздраве",малко рейки и продължаваме на татък и факт,че всичко се разминава светкавично.Гледам да не си позволявам да коментирам; аууу сега да не се разболееш!Гледам да казвам в подобни случай; Здрав си,нали?Е и на него му се случва да боледува.Дали помогна или не,но месец преди да почне яслата му давах разни нещица от водорасли и после първите седмици в яслата имунокинд.Да чукна на дърво съм доволна.Аssia беше споменала че дава някакво хомеопатично лекарство за възстановяване на имунитета след антибиотици и беше много доволна.Да продължава Йоничето да си казва това че е здрава  Hug
Assita   Hug
Марлелада не започва новият сезон на позабравеният сериал?Стих се да питам и за червенокосата комшийка  Mr. Green
cvetiberova стискаме палции  Peace

# 219
MariaF, наистина двамата са като близнаци! Да са ти живи и здрави! По-късно нататък ще им усетих характерчетата... Laughing
Моите двама мъже пък са абсолютно различни, баткото е с абсолютно тъмна коса и очи, а малкия е рус и синеок! Както казва мъжа ми на кого ли са се метнали? Аз и той сме кестеняви, аз със сини, той с кафяви очи... Simple Smile Важното е че въпреки разликата се обичат и даже играят заедно.
Благодаря за поздравленията, баткото каза: Дайте парички и ще реша къде да празнувам, ние предложихме боулинга на Фантастико, но той ги заведе на Кинг бургер и на кино! Както му харесва, важното купон че е станал! Party Искаше да ги води на пейнтбол, но по това време, нещо не се разбраха...
Цвети, малко остана, днес те видях в гръб, тежи май доста вече...  Peace

# 220
Мимката заспа, баща й днес е извънредно на работа, та аз да попиша малко. Simple Smile (кога започнах да пиша, вече е станала, изяла едно кисело млекце и играе).

АssitaHug Стискам палци и за сесията и за нова, по-добра работа! Сигурна съм, че нещата ще си дойдат на мястото.

Кузманка, пак ви желая здраве! Съжалявам, че се чувстваш така безпомощно. Момичетата са ти дали съвети.  Hug

МарияФ, дребосъците наистина много си приличат. Хайде честито първо зъбче.  tooth

Абсолютно съм съгласна с Фибичка и dennis, че съзнанието влияе на здравословното ни състояние. Съдя преди всичко по себе си. Нас с брат ми са ни гледали на отворен прозорец и ненавлечени. Смея да твърдя, че са ни калили здравето от много малки. И досега у дома се спи на отворен прозорец и без парно, може да е половин пръст отворен, но е отворен, за да влиза свеж въздух. Предпочитаме допълнително одеяло пред запушен нос. И както каза Ани - "Наздраве!" и продължаваме със заниманията си. Най-тежкото ми разболяване беше в трети клас с диагноза "лек бронхит", а все още някои пръсти на краката ми са изкривени от измръзването тогава - просто забравих да се прибера от зимната пързалка. Мъжът ми е гледан наопаки - много обличан, за да не се разболее и съответно е изнежен малко или много. Той е този у дома, на който му е все студено.  Mr. Green Но в интерес на истината, не боледува често, да не кажа хич. В началото на майчинството бях същата - обличах Мимочката, за да не й е студено и когато за пореден път я изприщих от топлина, се усетих и престанах да я навличам. Сега в стаята трябва да е кучи студ, че да си завие ръцете, иначе са все отвън. Единствената ми забележка към свекърите ми, когато лятото гледаха Мими, беше че много я навличат. Те ходят боси у дома, ма на нея сложили чорапи и под тениската - потник - стегнете се, моля! Все ми казваха "Ами тя киха и носа й е студен". Педиатърката ме беше предупредила, че бебетата кихат често и не е признак на разболяване. Тук обаче забелязвам другата крайност - децата им са много леко облечени, боси крачета... Няма лошо, ма като му е виснало сополчето до брадата, обуй го поне това дете. Истината е някъде по средата за мен и не е вашата истина непременно. Сигурно ако Мими ходеше на детска градина (затворено помещение с вируси), друга песен щях да пея. Но е факт, че аз боледувах, мъж ми се опита, а Мими се справи с два дни опити за вдигане на температура вечер, без запушен нос, без гърлобол, без кашлица... Аз лично не давам нищо за имунитета, но за моя голяма радост Мими яде и плодове и зеленчуци без да се мръщи (пу-пу), а тук целогодишно има всичко. Интересно е, че на това да не мисля дали и кога ще се разболее не съм се учила никак, просто ми идва отвътре, но пък хич не ми пречи да откачам от притеснение, когато вдигне температура.  Peace

dennis, сериалът не е спирал, аз спрях да ви занимавам с него.  Mr. Green Червенокосата комшийка си е все така червенокоса и до нейния мотор все така паркира друг, мъжки мотор. Днес я видях с един розов анцуг, яхнала мотора си. Иначе случката с радиото на комшията не е от сериала, просто човека си е нагласил радиото да го буди сутрин в 5,20 и трета сутрин се включва, но няма кой да го изключи и ... Вчера не стигнахме до лизинг офиса, срещнахме го на излизане и говорихме с него, та дано занапред всичко е наред. И този е комшията отстрани, моят любимия (под нас) днес пак е с гости, има финал на американски футбол и от сутринта викат за Питсбърг. Иначе един ден се беше качил да ме пита като сме били толкова дълго с Русия в един блок, кога празнуваме Коледа - на 25.12 или на 07.01?  Mr. Green Сега главни герои са младите военни от третия етаж, но няма да ви занимавам.

На дребното съм пуснала един страхотен сайт за учене на букви и за четене - http://www.starfall.com/. Научих го от момичетата от американската тема преди време, но тогава Мими хал хабер си нямаше какво е това буква. Снощи го пуснах да упражняваме буквите и не се отлепихме 3 часа. При спирането му настана драма голяма. Мими е на първото ниво, разбира се - учим само буквички - http://www.starfall.com/n/level-k/index/load.htm?f. Много бих се радвала да има нещо подобно и за българската азбука в Нета, ако може да ме насочите, няма да ви се разсърдя (аз не съм и търсила де).  Hug Случка от преди малко - на буквата D, d сме, има нарисувана doll (кукла), Мими крещи "Кука, кука", и аз казвам, че "doll" на английски е "кукла" на български и я питам "Как е "кукла" на английски?", и тя ми отговаря "Ангика кука (Английска кукла)".  Mr. Green

Хайде, че прекалих, отивам да се занимая малко с Мими и да спираме компютъра, че се превръща в мания.
Със здраве!  Hug

# 221
Приветки мамита!

dennis, за засилане на имунитета пием "Ад Ликюид Фор Кодс", обаче пак се разболяваме, и антибиотик, категори1но отказвам да и изписват, и ако изпишат просто не го давам, лекувам си я с хомеопатията която имам, или я водя за да я чуе и хомеопатичката и да даде друго лекарство, ако е необходимо, и така. В къщи си я лекувам и с чай с лимон, разтривки, сок от ябълка или някаъв домашно приготвен витаминозен и така... Даже и когато имаме сополи само спрей пръскам - физиологичен разтвор...
Фибичка Hug

# 222
 Днес е петльовден! Честит празник на мъжките майки!
"През този ден не се работи, защото децата ще се раждат белязани. Спазва се строго половото въздържание: така ще се увеличи плодовитостта на домашните животни и те ще бъдат живи и здрави. Жените не пипат остри предмети, не режат хляб, конци или дърва, за да бъдат здрави децата.
Месят се питки и се раздават в две къщи.
По това кой първи ще дойде в къщата се гадае какво дете ще се роди първо — мъжко или женско.
Девойките вярват, че бъдещият им съпруг ще прилича по външен вид и нрав на онзи мъж, когото срещнат пръв. "

Така чее, ...днес няма да работя.  Wink

# 223
Еми честит Петльов ден , мъжки мами.. някои вече и на двама мъже, Благодаря Амаретке за споделеното, аз незнаех нищо по въпроса , но беше много интересно... особено, че ще си имам оправдание да не работя.. хехе пък и нещо май се разболявам
Тая тема с болестите е много гадна , ама за съжаление неизбежна, Лаци също кашля и се сополи по малко, но аз да си призная си му давам Вит Ц, Саностол, Осцилоскокцинум и малко проспан ама веднъж дваж на ден и днес си го заведох на градина, даже да го похваля днес е бил първият му ден на ски на детето. На ски курс са на Алеко  днес и чакам с нетърпение за разбера дали му е харесало, нали сме скиори всички и той трябва да е.. така, че се молим да се задържи прилично времето до петък, че да си изкара пълния курс.. а пък сополите ще ги борим.. кво да го правимКузманка, стискам палци да излезете от това зъбно колело дето ви е защипало.. наистина като се запролети пробвай повече да я каляваш.. знам ли и аз
Мария, честито зъбче, наистина приликата е удивително, как ги сътворихте пък такива еднакви.. хехе
Марлелка, по въпроса със студеното и топлогледане, аз съм опитала и двата края, като бях малка майка ми ме навличаше много , все пускаше допълнително печка и не ме пускаше да излизам като е много студено , да не настина.. послу срещнах Ангел - хокеист.. демек се почна аз увелича парното, той отвори прозореца.. така май стигнахме до някаква среда и сега като се събера със сестра ми на нея все й е студено, на мен все топло.. ама резултат е , че аз като че ли по- малко боледувам последните години... има значение това 100 % съм сигурна.. Не ни лишавай от сериала аз много го харесвам.. какви са сега тези млади военни ..
Денис, Фиби ,винаги много съм харесвала постовете ви , толкова положително изглежда всичко макар да не е така понякога.. но ето че позитивната нагласа е полезна.. Това с вечерното пожелание също много мъдро.. брова Фиби.. как е сега Йоничка, ходи ли на градина, как е ..
Ави, и на мен палачинката ми се получава много вкусна винаги те споменаваме.. Лаци също пита за Сашко като тръгнем на някоя сбирка с деца и пита - "Там ще е Сашко и ще си играем".. още малко и вече няма да си губя вечерното време след градина в трафик към центъра..
Аз да ви кажа сега съм си легнала на леглото на новия апартамент.... няма матрак, прашен е и около мен е заслано с картони а в другата стая някой нещо пробива, но ми е толкова хубаво.. абе вижда му се края ама кога не може да се каже.. вече тръпна да снимам , за да споделя щастието си с вас... но ще трябва още малко да стърпя...
Амаретке, разбирам те какво е да тие каша с цветовете и да се притесняваш, че няма да можеш да ги събереш всички в главата си така ,че да се получи върха крайния резултат.. ама споки малко зор и после кеф..
Денис, а пък аз си мисля все за твоите баба и дядо дето се пренесоха на стари години в София, издържат ли или вече си се прибраха обратно..
Е аз отивам на огледа.. хвана ли са ми котлоните.. хехе
до скоро

# 224
  • Пловдив
Привет!
Днес ви изчетох на спокойствие пък даже и ми остана време да се разпиша.... Rolling Eyes
Сутринта се събудих вдървена, не може да си мърда врата и главата наникъде.... ooooh! Ужасна болка, която за първи път изпитвам. Та ходих на кинезитерапевт /видях си роднините до девето коляно/, пийнах хапове, намазаха ме с едно лекарство и сега съм по-добре,но още се движа като робокоп.. Mr. Green
Разбира се Стенли по Закона на Мърфи днес е доста кисел, иска да го вдигам и да си играя с него, пък аз въобще не съм във форма.

Amaretto, благодаря за тълкуването. Аз за добро или за лошо днес бездействам.
Моята тактика при обзавеждането на сегашния ни апартамент беше първо да избера обзавеждането и подовете, пък след това цветовете на стените /е, имах горе-долу представа за гамата/.  С удоволствие ще чакам да разгледам снимките от крайния резултат! DZ, да удари по едно рамо... Simple Smile /отдавна не е писала/!
mama_meggie, и от вашата бърлога чакам снимки!

Опс, един малък човек се събуди и иска следобедна закуска....Ще допиша после!

Общи условия

Активация на акаунт