Септемврийчетата песни пеят, празнично не спират да лудеят.

• 22 136
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Ееех,момичета разчувствахте ме!Какви постове сте написали!Понякога улисана в забързанато ежедневие забравям кои са най-важните неща.А именно да обичаш и да бъдеш обичан от най-близките и това да те прави най-щастливият човек.
Права си Фибичка!Човек трябва да мисли позитивно и сякаш нещата се нареждат от самосебе си.
Марлела  Hug

..........Не знам как чувствате любовта си към децата си, аз я чувствам когато нещо не е наред с Мария - такова притеснение за години назад не ми се събира, понякога си казвам, че не мога да преживея повишената й температура например. Съвзем сериозна съм. Може и да ми се е насъбрало от многобройните притеснения с нея още от бременността ми.
Много ви обичам и вас! (Казах го) Във ваше лице намерих изключителни хора, не просто толерантни, умни, раздаващи се... как пък един път не се случи да не получа разбиране, подкрепа или просто усмивка от вас?! Радвам се много, че с част от вас се познаваме и лично, съжалявам че с другите не успяхме да се видим, но тази година се надявам и на това.  Hug Heart Eyes
Моля да ме извините, ако съм ви натоварила.
Когато за първи път Ками ми каза "мамо много бичам" и ме прегърна ми се напълниха очите и никога не съм мислила,че толкова много мога да обичам някой.И често ми се пълнят очите от щастие и буца в гърлото ми засяда от притеснение когато е болна.И въпреки тези притеснения най-голямото щастие е да имаш дете.И постоянно я прегръщам и й се радвам.Най-хубавите ми моменти са уикендите когато сме заедно аз,тя и съпругът ми.И не се извинявай!Не си ни натоварила WinkА за тези пъпчици дано да минават бързо.
dennis,Amaretto и моята половинка е водолей Mr. Green/на 19.02/ а пък аз на 11.03 и решихме тази година да си направим взаимен подарък и да отидем някъде на почивка.Оказа се че това лято ще направим 10 год откакто сме заедно, а никъде не сме ходили все заради финансови причини и решихме, че е е крайно време да го направим и ако всичко е наред  на 19.02 ще отидем на разходка в Родопите.
dennis да се оправяте бързо от сополите!Разгледах снимките на малкия певец LaughingМного е сладък. Heart Eyes
Миши 06 Честито! Това е страхотна новина.Желая ти лека бременност.
Ей,Доника как си?Събра ли багажа за болницата?
tzvety roussimova  дано кашлицата на Алексчо да не е нищо сериозно.А за проговарянето не се притеснявай.Важното е че се опитва WinkПосле като почне сигурно ще искаш да спре замалко с въпросите Laughing
Спокойна нощ на останалите!

# 166
Лелеее как се наядах.... Много вкусна беше вечерята. Аз я готвих! Wink

Аз щях да започна с подобни думи за нашия обяд. Аз го сготвих! Wink
От няколко дни имаме следобеден ритуал с Мими - спим заедно, тя - с менажерията плюшени играчки, аз - с книга, за днес "Сбогом, лято" на Бредбъри. Дребното заспа и аз влизам да ви кажа "Благодаря, момичета!".   bouquet Не напразно нямам притеснения да споделя каквото и да е с вас. Ето една голяма усмивка от мен и още една голяма прегръдка!  Grinning Hug
За жалост не съм силния и страхотен човек (жена и майка), който бих искала да бъда, но тайно си давам кредит, че все пак улучвам вярната посока. След смъртта на мама провалих държавните си изпити, та се дипломирах една година по-късно, но разбрах, че имам два варианта - да затъна още повече или да се издърпам за косата като един барон Мюнхаузен, както казва приятелката ми.
Бих искала да ви споделям весели неща, да се радваме заедно, така че "Ш'се старая!" Simple Smile

АмареткаHug И някак не е честно, тия дет не можем да видим апартамента на живо, какво правим? Wink Ако правилно съм разбрала, да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша!

ЦветиР, ремонтната дейност е интересна и на Мими, нищо че е момиченце. Същите сръдни настават. Simple Smile

Доничка, съвсем съм стиснала палци! Мои приятелки-януарки вече дундуркат момчетата си. Едната дори беше три в едно - неочаквано добра комбинация. Мисля че не пишат във вашата тема, ма аз да споделя.  Hug

Поли, още веднъж да пожелая бързо оздравяване на Ками! Чудна дестинация сте избрали!

Ани, и на твоята половинка - жив и здрав и много щастлив с вас!  Hug
И на теб, и на Фиби, мога да кажа, че главата ми е раждала такива сценарии, че се плаша дори какво може да роди съзнанието. Не веднъж съм споделяла със съпруга си, че ако се притеснявам още толкова и за второ дете, аз направо ще се гътна. Най ме е яд обаче, че всичко осъзнавам прекрасно - че няма нужда да дърпам дявола за опашката, че с притеснения и сълзи нищо няма да оправя, че като съм усмихната, са щастливи и другите около мен, че мога да се възползвам от всяка ситуация, а не да се отпускам и да й се отдавам, но... ей на, не се получава още. Знам че депресията не е добро решение, знам го, но явно нещо не ми достига. Напоследък много страдам по живота, който имах в България - работата си, планината, приятелите си... Обаче си казвам, че така е трябвало да стане, последвах съпруга си, който имаше огромно желание да заминем за Америката и на... утре ще си спомням с умиление за лошото си настроение, само пролетта да дойде!  Hug

Миши 06, честито и лека бременност! Simple Smile

Баща й е научил Мими да си пуска сама компютъра, аз пускам в youtube "Даяка и въка" ("Заекът и вълкът", разбирайте "Ну, погоди!") и оттам насетне не ме търси за нищо - управлява с мишката размера на прозореца, усилва си звука сама, после си пуска сама други филмчета, може да си изключи сама компютъра от Старт-менюто.  Shocked Къде са тръгнали тези деца, не знам, вече и буквите знае, непрекъснато ми казва: "Тука буки пише", ама колко смешно й е "Ш"-то, няма да ви казвам (съвсем скоро се появи в речника й).

Пожелавам ви лека вечер, а аз отивам да правя кифлички на моите хора. Миналата седмица си купих точилка, и се молете да стане нещо от първото ми месене, че иначе съм я обещала на половинката.  Mr. Green

Скивайте какви кифлички сътворих - като за първо месене са супер. И съм скромна. Точилката остава моя.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 03:03 от Марлела

# 167
За много години момичета!  Heart Eyes

И аз да се наканя да пиша, но ви чета - да знаете...
Пропуснах да коментирам толкова много неща, че направо не знам от къде да започна и ако сега пропусна да се включа - не знам кога ще стане.
Допада ми философската нотка на темата ни в последно време и не за първи път се убеждавам, че тук намирам хора, с които сме на една вълна и често прочитам моите мисли още преди да съм ги казала на глас...
 Преди 2-3 месеца започнаха големи промени в нашия живот - промени в професионален план, предателства от най-близки приятели и бяхме изправени пред важен кръстопът. Вземането на конкретно решение беше трудно, но вярвам, че е било правилното.  Със съпруга ми изживяхме много притеснения, безсънни нощи на лутане и търсене на правилния път и изходът дойде когато ясно си прегледахме приоритетите - семейството, приятелите и хората, които зависят от нас, както и това да постъпим почтено. Тогава видяхме нещата много ясно и бяхме сигурни, че това е правилното решение. Отказахме се от нещо, в което бяхме вложили 12 години, много труд, надежди и не беше никак лесно.
Марлелка, до болка са ми познати притесненията и страховете ти. Hug Моята "тайна" за справяне с лошите мисли е когато се появят веднага да насоча мисълта си към друго - да благодаря за всичко за което се сетя, с такава упоритост и настоятелност съразмерна на негативните и наистина помага. Продължавам докато не усетя щастието да ме обхваща дори физически - започва с леко "пърхане" високо в корема и приятна топлина се разстила по цялото тяло, крайниците и чак до върха на пръстите.
Доника,  тук ли си още? Стискам палци за най-прекрасното раждане! Hug

# 168
"Въображението ни носи повече страдания, отколкото действителността. Много неща ни измъчват повече, отколкото трябва, много неща - по-рано, от колкото трябва!" Сенека

Много вярно! Ето вчера нещо дребно, говоря с майка и съм чула нещо неправилно и веднага нахлуват едни мисли в главата ми, цял сценарий съчиних. За секунди ми се преобърна корема и после си казвам, леле каква развинтена фантазия имам.
 Марлелка, рождения ден е на 1ви, но баша ми си замина, така че ще празнуваме с децата по домашному.   poli_ch, мъжете ни са водолеи, а ние риби. За почивка няма време, мъжа каза догодина може и да отидем някъде.   За апартамента може би ще пусна снимки, но не очаквайте кой знае какво. Марлелка имаш специална покана, като си дойдете. Между другото планираш ли идване тази година. А, и  раираните кифлички са супер.
 stes, най-хубавото е, че сте сигурни в правилно взетото решение.
 Все забрвям да споделя моето сладкишче много обича прясно мляко. Когато му се допие, отваря хладилника, взема кутията с мляко, налива си в чаша и ми я носи да го стопля.  hahaha
 Приятен ден на всички, време е да се тръгва по задачки.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 10:28 от Amaretto

# 169
  • София
Тук съм още hahaha Надявам се в най-скоро да му се види края Thinking Вярно е, че толкова народ ме изпревари, а аз седя и си чакам, но какво да се прави...
До скоро и с хубави вести Hug

# 170
Доника, как разбирам  Heart Eyes чувството, че всички са родили, само аз не
Прегръдки  Hug На бебко му е добре у мама, и ти ще си го износиш до край

# 171
Колко е хубаво тук да е пълно  Flutter !
Привет в този сумрачен следобед от нашата бърлога.Двамата с Арен сме с гърлобол и хрема,чувам сумати народ е така  Rolling Eyes ще минава и това няма как.
Даа и моят мъж е воделей 25.01  Grinning за мен тези хора са изключително креативни,с богата фантазия и можещи безброй неща.
Миши,честита нова бременост.Нека е лека и с едно чудесно бебе  Flutter
Доника,май бебето си чака 30ти както го записа  Wink
tzvety roussimova  радвам се ,че Алекс почва да се отпуска с говоренето  Hug и Ивето е свикнала с градинката .
Амарето,хубаво е това ваше клубче и до там ще стигнем  Laughing само да сме здрави.Мишето справя ли се с наливането на млякото от кутията в чаша  Laughing? Всеки нов дом правен с любов е нещо особено  Wink
stes радвам се,че заедно двамата сте успяли да видите и преподредите приоритети и виждания.Никога не е късно човек да започне нещо ново  Peace Може би тази случка има за цел да ви подтикне към някой промени който в друг случай не бихте предприели независимо че сега ви е заболяло.Прегръдки от мен  Hug
Много готвите и какви красотиии ммммммм,че и като за първи и за 10ти все са апетитниии.Аз по една рецепта от нета трансформирах 2 кашона ябълки в пайове които въобще ги няма на вид,но пък докато ги пренеса от тавата в чиния и вече няма ни троха...
Марлела ,Мими да не става програмист?Браво как се справя Simple Smile с техниката много ги бива тия деца.Кой букви научи Мимката,английските ли или българските ?
Вчера Арен мести прането от пералнята в един леген и бутайки го с товара се спира пред сушилката.Опитва се да ги намята ,но не става защото му е високо и казва :Ъ,ъ,ъ...мамо...ъ..Чудейки се как да ми каже да му помогна да простре.Аз се правя на разсеяна,защото искам да си допия чая.Накрая се сеща нещо и казва; "мамоооооооооо,ила да ощипкаме дехите!" Joy сега вече не простирам,а ощипквам прането  Laughing
Днес друго леко втрещяващо за мен беше....малко е по философската ни тема.Обяснявам на Арен коя баба и дядо са мой родители и кой на баща му.Той докато ме слуша си чопли една количка и когато вече въобще бях приключила темата той казва; и баба Ана е баба на мама!
Веднага дотичах буквално до него,защото моята баба на която съм кръстена почина когато бях на 10 години.Не сме я споменавали от преди Арен да се роди и нямаме нейни снимки.Той пак повтори казаното като констатация и после вече смени темата тотално с мечо пух,колички...т.н.
Фиби,за болестите много често помага рейки и е много ефективно и видимо,но понякога не ми се е получавало и много съм се тормозила,че не мога да помогна.когато запитах моята мастерка,защо така се получава.Тя ми отвърна с въпрос; замисляла ли си се,че има хора който обичат болестта си?Действително има хора който обичат болестта си защото така получават внимание,така се чувстват важни и специални и въпреки че се оплакват те самите не са готови да се разделят с нея или не искат да осъзнаят и решат първопричината да им се случи това.Всички знаете за детенцето на наши близки което почина ненадейно при инцидент.След това почти 3 месеца имах някакъв странен проблем с ушите.Ей така просто нищо не чувах на моменти,все едно са ми натъпкани с вата ушите и чувах само собствения си глас ама свръх силно.Ирини даже първа ме насочи към евентуалната причина за това при една наша среща,когато и се оплаках че нещо става.Та с малко труд в тази насока няма и помен от този дефект  Wink

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 15:52 от dennis

# 172
Привет, приятелчета!

Нещо напоследък се губя по трасето, както и много от виртуалните ни дружки.

Дони, с теб сме! Не остана!

Миши, честито! Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!

Чувствам се все едно, че кой знае кога съм раждала за последно, а то беше преди няма 10 месеца... Времето хвърчи безпощадно!

Саши е командировка при баба си и аз съм сама с Дани, който се е захласнал по любимата си песен "Love Sick" и ме е оставил на спокойствие за момента.

Кузманка, много се смях на "Василева! Искам да акам". Саши като изръси нещо бисерно си го записвам, защото прекалено бързо забравям. Ето избрани части:

Преди седмица баба му го къпе, изпуска телефончето на душа и казва "Ей, каква беля направих!" А Саши и отвръща "Тъкмо те похвалих!"

Един ден го гледам прав подпрял се на леглото и гледа особено. Казвам "Сашко, да не акаш!" Той ми рече: "Не, само се напъвам!"

Като му се спи става непоносим: "Не искам зайчето! Не искам книжката! Не искам ...." Питам "А какво искаш?" Рече ми "Всичко не искам!"

Често папаме сухи пасти и по този повод Саши рече: "Искам сухо детско шоколадче!"

Марлелка, специални прегръдки за вас с Мими от нас и юнаците! Много ме изкуши с тез кифлички, да знаеш!

МарияФ, с ужас следих и аз новините от Белгия! Колко ненормалници има на този свят...

Амаретке, на път сте да завършите новия си дом! Чакаме да се похвалиш скоро! А за срещи... ние сме на линия!

ЦветиР, браво на вас, че се справяте с натоварената програма! А за теб и Ирини, сигурна съм, че скоро ще се надявате на секунда тишина. Сашко просто не млъква. Не мога да си помисля каквото и да е без да ме прекъсне най-малко три пъти!

Денис, бързо да оздравявате с Арен! Много е сладко това с ощипкването! Находчив е Арен!

Поли, радвам се, че Ками е вече по-добре! Голям зор е било!

Стес, предателството, особено от близък приятел, е голямо разочарование! Успех в новите планове и начинания!

Фиби, поздрави и на вас и Бургас! Това лято ще се отбием!  Hug

Аз май попрекалих с писането!

Приятна вечер и целувки на всички ви от нас!

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 21:26 от Ави

# 173
Ей, ама наистина много оживено тук при нас - ще приседна и аз за една чаша вино...

Марлела - ееее сега трябва да дадеш и рецептата на тези вкусотии. Без точилка не стават ли, че я нямаме тази многофункционална вещ у нас.  Thinking А пролетта - чакам я и аз с нетърпение. Днес ни напомни за себе си и опозотворихме деня по най-пролетния възможен начин. Heart Eyes
Ави - много сладък Саши.  Blush Хубаво правиш, че си записваш свежите лафове, че аз ги помня само ден след това. От сега ви чакаме лятоска!
dennisJoy за ощипканите дрехи. За оздравяването - има го и този момент. В книгата, за която ви казах вчера го посочват като една от многото, възможни причини за болест. Изобщо в тази книга е описано според мен всичко, което може да се каже за здравето. Навежда на много мисли, но и дава много възможности. А за констатацията на Арен - Йоана също ни е изумявала с изказване, което е просто невъзможно да знае.  Shocked Казват, че децата до 6 години имат особено развита сетивност и знаят доста повече, отколкото предполагаме.
Доника -  в очакване сме всичкиииии   bouquet
stes - вярно много се загубихте с Рая. А тя какво голямо момиче е станала...Радвам се, че вярвате в правилния си избор - това е най-важното. А иначе всеки край е начало на нещо ново, всеки изход е вход за някъде другаде!  Hug
И като каза Amaretto за прясно мляко и оправния Мишо Heart Eyes - вие какво такова пиете?

Хайде, със здраве!

# 174
 Я, кой ми правел компания, Фиби наздраве!
 Да доста е оправен Мишо, рядко разлива млякото - "My day" в кутия.
 Ави, страшни бисери, браво на теб, че ги записваш.
 Дони, ще чакаме хубавите вести.
 Dennis, права си за водолеите.

# 175
Марлела сподели, моля те, как направи тези апетитни кифлички.Направо ми потекоха лигите. Mr. Green
Преди седмица баба му го къпе, изпуска телефончето на душа и казва "Ей, каква беля направих!" А Саши и отвръща "Тъкмо те похвалих!"

Един ден го гледам прав подпрял се на леглото и гледа особено. Казвам "Сашко, да не акаш!" Той ми рече: "Не, само се напъвам!"

Като му се спи става непоносим: "Не искам зайчето! Не искам книжката! Не искам ...." Питам "А какво искаш?" Рече ми "Всичко не искам!"

Често папаме сухи пасти и по този повод Саши рече: "Искам сухо детско шоколадче!"
  Joy Joy Joy Това е страхотна идея.Трябва и аз да почна да си записвам,че то едно ли е да го запомниш.
Amaretto кога е твоят рожден ден?
Dennis, права си за водолеите.
С това за водолеите и аз съм съгласна. WinkКогато се запознахме,той свиреше на китара,пишеше стихове и рисуваше.Много често ми е посвещавал стихове Grinning Но с това ежедневие, вечно забързани, е изоставил тези неща,за което много съжалявам.Но иначе като започне да рисува на Ками картинки и правят фигурки от пластелин го виждам как се вдъхновява и са страхотни.А пък аз като почна да рисувам,чак аз не мога да си разбера,камо ли детето Laughing
Хайде аз ви оставям засега.Приятна вечер от мен!

# 176
Среднощни целувки от мен!

Мъчи ме безсъние, чака ме тежък ден на работа и седнах да ви попиша, но всичко изтрих... Embarassed Confused

Затова накратко.

Алинка, честито бебче! Желая ви здраве и много хубави мигове заедно!

Рени ЧРД на патерици! Ти си много обичана мама, остава да ти пожелая да си здрава!

Ави страхотни изцепки на Сашко. Нашата най-нова е "Мамо, боли те крачето" (тя казва боли те като я боли нея - просто копира начина по-който се обръщаме към нея), питам я "Къде те боли" - "Боли те коляното...отзад".  Joy

Фиби, Марлелка, Стес  Hug страхотни постове за вжните неща в живота. Много ми е трудно да се боря със страховете си и да бъда позитивна. Сега съм в подобен труден момент и сте ми страхотна опора.

Poli_ch  Hug Heart Eyes Прегръдки за теб и твоята варицелна кукла. Уж не е сериозна болест, но да я прекараш, че и с малката си е голям ужас. Оздравявайте бързо!

Irinii това есе на Халил Джубран ми е настолно. Всичко, което може да се каже за децата и начина, по който трябва да се отглеждат и възпитават е там. Ние сме само пътеката, по която децата ни трябва да минат.

Марлелка и аз обичам Рей Бредбъри.

Все се питам къде са Веси, Дилипили, Марианка.

# 177
То и аз посред нощите, но просто няма кога. Simple Smile

venush, дано този труден момент бъде наистина само момент. Hug Подхванах и аз една тъжна нотка, та все забравям да кажа колко са пораснали децата ви. Специално за Иги, ако Доничката не беше надписала снимките, изобщо нямаше да я позная! И да ти минава бързо коляното отзад, че не си е работа.  Joy Много го обичам Бредбъри, който не е чел "Вино от глухарчета" все едно, че нищо не е чел.

Поли, и "за тези, които ги пожелаха" ("А сега за тези, които я пожелаха - "Полегнала е Тудора"  Mr. Green ) - раирани кифлички с кашкавал и ...раирани кифлички с кашкавал. Фиби, може и без точилка, разтегляш си ги на ръка, никаква философия. Ави, а аз откога чакам рецептата за твоите изкусителни палачинки...  Hug

stesHug, най-хубавото е, че знаете, че сте взели правилното решение.  Hug А как добре си описала щастието.  Heart Eyes

А иначе всеки край е начало на нещо ново, всеки изход е вход за някъде другаде! 

Фиби, това пък как можа да го кажеш толкова хубаво. Simple Smile

Амаретка, мерси за поканата, няма да пропусна.  Mr. Green Наша Мими е като ваш Миши, ама с киселото мляко. Яде едни малки разфасовки плодиви млекца - отваря си сама хладилника, оставям лъжица на сушилката за чинии, че като не може да си отвори чекмеджето и настава драма, взима си я сама, отваря си станиолчето отгоре, омазва се добре и накрая казва "Баво Мимиииииииииииии". Такива са образи значи. Simple Smile

Ави, Саши ме беше впечатлил още през лятото, когато бяхме в България, ама много. Сега се смях, търкаляйки се, че и на половинката ги четох. Мими изобщо не е на това ниво на комуникация, да не говорим за речника й. А, като казах речник, да ви пусна най-новата й песен (те всички си приличат де, дори на тази "припева" се повтаря по-често  hahaha ). Малко превод - в началото казва, че си е ударила "кики" (ръката), в края казва "А, тука мама диби (зъби)", 'щото така се разхилих накрая, че ми се видяха всичките. Останалото е на китайски, превод не мога да дам, все пак не съм на нейното ниво на комуникация.  Mr. Green Малко е и като бек вокали на Бон Джови, ма не съобразих да спра музиката.

Аз всъщност днес се опитах да направя клипче с буквите, които познава, но тя след всяка буква идва при мен да й показвам какво съм снимала и не разбира, че това не са снимки, а филмче, та нищо не стана, затова - пешьанка. dennis, английските буквички я уча. Не знам колко удачен вариант е, но тук намирам само такива игри (на англисйки разбира се), магнитните букви за хладилника и те са английски. Мисля, че българските ще са по-лесни (всяка както се назовава, така се и чете, не като А на английски да се чете Ей например, или представи си W). Още повече утре като започнем да редим думи, как да й обясня, че "cat" и "котка" означават едно и също нещо. Много литература имам да чета, ма все не стига времето. Оздравявайте! Този Арен просто равен няма, такъв е сладур.  Hug

Доничка, "Огън, служба не остана!"  Hug

МарияФ, поздрави на Белгия!  Grinning

irinii, моят мил съпруг вярва, че децата избират родителите си, т.е. кой и как да ги насочи, или да им покаже варианти за избор.  Heart Eyes

Хайде да потърся някоя интересна рецепта за телешко и да лягам и аз.
До скоро! Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 21:28 от Марлела

# 178
Аз съм от януарския отбор и се включвам само да съобщя една радостна вест
 newsm44

Доника е родила тази сутрин момче Георги с мерки 4200гр, 53см. Мама тъкмо е излязла от реанимация и се възстановява от упойката. Да са живи и здрави двамата и бързо да ги изпишат, за да може Доника да разкаже как е минало раждането Simple Smile
[/color]

# 179
  • София
EEEEE Браво Дони. Честита Ви радост ! Simple Smile.

В днешния дъждовен ден,тъкмо ще му върви по вода на детето. Поздравления още веднъж  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт