И баба знае

• 16 864
  • 116
  •   1
Отговори
# 15
Бу, баба ти е страхотна!!!  smile3501 newsm62

# 16
Преди много години говоря с баба ми по телефона.До нея братовчед ми й казва;"Бабо,рибата ще изгори".Аз я питам;"Риба ли пържиш?" и тя без да се замисли : "хи-хи,да-що,мирише ли?" Joy

# 17
Бабата на мъжа ми: "Облечи си жиКетка, че ми измръзнаха краката"  Mr. Green

# 18
Баба ми се запознава с бъдещия ми съпруг. Той излиза на вън, да пуши една цигара с баща ми, по мъжки, нали се сещате. Оставам с нея насаме. Тя се прибутва от единия край на леглото до другия, навежда се досами ухото ми и тихо прошепва съзаклятнически:

- Той знае ли, че си живяла с друг?
- Да, бабо, знае.
- Ааааа, добре тогава! - следва силна въздишка на облекчение.  Mr. Green
Баба ми се запознава с мъжа ми. Подлага го на класическия разпит - къща имаш ли, кола имаш ли, какво работиш... ами откъде си? Мъжът ми се изпъчва и гордо заявява "Шоп съм, бабо". А баба ми, със скръбен поглед и тиха въздишка, отронва "Ех... шоп-нешоп, щом те е харесала..."

# 19
Чьорт на езика на баба ми означава - дявол.

Не е на езика на баба ти, на руски е  Grinning Hug

# 20
  • Ямбол
Аз само да похваля баба си, че беше абсолютно грамотна, все пак начален учител е била.
Но пак си ръсеше бисери. Когато ме попита какво работи гаджето ми, казвам - има магазин, а тя: "Хм, магазинер, за какво ти е?"

# 21
Баба ми ме разпитва за новото гадже и аз й обяснявам как свири на китара и има група, а тя:
- Аааа, да не е от ония омрази, дето си клатят главите и се ентусиазират? Не ти трябва такъв, по-добре е да се насочиш към онова другото момче - архитектчето."
Запознавам я с настоящия си съпруг, тя се навежда към мене и казва:
- Тоя е сован па не въчен.

# 22
  • Испания и Стара Загора
Мойта баба прави най-големите изцепки,когато решава кръстословици.Такива свободни съчинения прави,че направо се чудя от къде ги измисля.Един път пак решава кръстословица и пита майка ми
"Кажи ми обезболяващо лекарство"
Майка ми отговаря "Амидофен" и баба ми започва да пише,обаче буквите излизат с една по-малко и едното квадратче остава празно.При което тя заявява "Ми да щото се пише амидопхен (от лат. amidophen)"
Вместо хизантеми,тя казва хризамтени.Баба ми е от врачанския край и там не казват "аз".ами "я".Обаче баба ми като се премести при нас,и стана гражданка ,започна да казва "Яз"
Има и други ама не мога да се сетя в момента.

# 23
Имахме си ние една баба Весела, почина по-лани на 100 години. На кръщелника ми е прабаба.
Та тя така и нямаше акт за раждане, само в архивни кръщелни книги в църквата е записана. Покъсно и набавиха акт за раждане, де. Но нея в миналите години я е тормозила тази работа и  нявгаш питала майка си:
-Мамо, язе кога съм се родила?
А майка й отговаря:
-Ба, майкьо, не помниш ли, кога се ягнеа овците!  Laughing
/за справка, овци се ягнат всяка година и като почнат от ноември, та до март/

Пак тя в диалог с правнук й. Той на 10 год.  и я тормози, подигравайки и се за нещо, а тя на 90 год., му се кара:
-Подигравай се, подигравай се, ти като остарееш и яз на тебека ке ти се подигравам!
/той га остарее, тя трябваше да е някъде на около 160  Laughing  ама живее му се на човек, колкото и да е стар/

Много беше хитра. Като и се приядеше нещо и не смееше да си каже в прав текст, а само мрънкяше на снаха си:
-Мацееее, оно не ке ми се толко чак много яде, ама са ми набъбнали бозките, ке земе да ми дойде млекото, да станем за смех.
/пак около 90-те ги редеше тия с млекото и бозките  Laughing /

# 24
Чьорт на езика на баба ми означава - дявол.

Не е на езика на баба ти, на руски е  Grinning Hug

Blush Hug
Да, да.....но тъй като тя използваше тази дума от моите най-крехки детски години и въобще не подозирах,че това е руска дума. След години разбрах и до ден днешен я свързвам по-скоро с баба ми, отколкото с руския език.......Права си, да....като се сетя руския език не го обичах точно заради учителката - баба. А тя какви ги ръсеше и как ако си без домашно хвърляше химикалите си по теб......Жалко,че не и помня бисерите!

# 25
С гадже отиваме на гости на негов приятел. Дядо му решава кръстословица, чете на глас и самодоволно си отговаря...Изведнъж се изцепва:"Хищно горско животно с четири букви. Аууу"

# 26
  • Варна
Една приятелка отива на гости при баба си./ направила си е скоро кичури по косата/
Баба й като я вижда се завайква,"Въх, божке, Марийоо, тоз баща ти много проклет баби, побеля ти косата от него".

Следващо то гости при същата баба, след като е разбрала, че приятелката има нова кола, да се изфука пред комшулъка
се провиква: "Марче ,баба с Футенфагена ли дойди"

# 27
  • UK
Никак не е по темата, обаче веднъж със сестра ми се скъсахме от смях с една кръстословица на дядо ми, той обожава да решава кръстословици, ама тази беше... Единствена по рода си. Условията бяха от типа "Жена на пакистанец", съответно пакистанка, няма изненади, или "Марка автомобили" и в скоби написано "Ferrari", да не се объркаш нещо. И цялата кръстословица беше такава, не просто единични случаи от този тип. Кое от кое по глупави. Голяма кръстословица беше, и до днес съжалявам че не си я взех да си я запазя или поне да я снимам. Simple Smile

# 28
момичета, страхотни скици са тия баби, няма 6-5 Hug

моята баба беше взела на заем от комшиите един човал захар(в комунизма така се купуваше по компотено време и като беше дефицит в магазина, вземаш заем) и пратила после дядо ми да купи 5 кила опакована, аз я питам -кво правиш ма бабо, а тя:"епа те, зимах на заем захар, па сега требва да я повръщам, по малко, по малко..."

с дядо ми редовно гледаха по К1 като даваха циркови представления и ако комшиите ги викаха да излязат на пейката да клюкарят, те отговаряха, че имат работа и това дето го гледат в момента, тия на пейката никогаш нема да могат да го направят Crazy...

за баба ми кафето беше най-големата отрова, а хапчетата за глава ги хрускаше и преглъщаше с боза, така им се удвоявало действието ...

няма по-цветущ език от този на бабаите от северозапад, толкова ми е хубаво като чуя някой да говори на него Heart Eyes
липсват ми моите баба и дядо, в момента, в който осъзнах, че вече не са на този свят, порастнах...

# 29
Веднъж (преди десетина години) возя баба по един черен път, от лозето към града. Карам с 20-30 км/ч, защото друса адски. Накрая баба, която никога не е шофирала, слиза и ми вика :" Много газ подаваш, карай по- кротко!"

Общи условия

Активация на акаунт