1. 1 глава лук, 2 (може 3) моркова се нарязват- лука на кубчета, морковите на шайбички.
2. Към 300 гр. пилешки гърди (една тарелка прясно) се нарязват на едри кубчета.
3. В 2-3 супени лъжици зехтин (олио) се задушават лука, морковите и месото, докато омекнат.
4. Прибавя се малко сол с билки (може и обикновена, другата е Kräutersalz има е в Билла примерно).
5. Прибавя се 1 консерва домати или 2 прясно настъргани домата и се добавя 1ч.л. червен пипер и 1,5-2 чаши вода (аз пълня консервата с вода и така хем я измивам).
5. След като поври малко (5-8 мин) се прибавя 1 опаковка замразен грах (не го размразявайте предварително).
6. Може да се прибави и малко чесън на прах или по - рано пресен. Може и магданоз пресен или сух (по избор).
7. След 15-20 мин. яденето е готово. Осолява се на вкус.
Стават някъде 3 големки порции, може и 4.
Същата рецепта важи и за замразения зелен боб. Правила съм го само със зеленчуците на Бонделе, за другите не знам дали става също толкова вкусно.