Много ме е срам, но как се пекат фъстъци?

  • 40 048
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 282
На микровълновата ги пека аз. Всякакви ядки всъщност пека на микровълновата. Не знам защо, но във фурна винаги ми изгарят.  Tired

# 16
  • Мнения: 1 906
Златна лента, слагаш ли белтък и когато ги печеш в микровълновата?

# 17
  • Страната на приказките
  • Мнения: 368
Да, то е същото, просто трябва да се разбъркват честичко. На MW ми харесва това, че пускам за определено време и то ми сигнализира да ги разбъркам, а не трябва да дебна постоянно. Но може изобщо без белтък, от него всъщност по-добре се залепя солта и не пада при разбъркването.

# 18
  • Разград
  • Мнения: 2 102
В микровълновата се пекат по-бързо. Намокрям и посолявам. Слагам на малко минути, така като свършат разбърквам, че иначе може да забравя.

# 19
  • Мнения: 940
В микровълновата се пекат по-бързо. Намокрям и посолявам. Слагам на малко минути, така като свършат разбърквам, че иначе може да забравя.

И аз така.

# 20
  • Месторождение
  • Мнения: 27
  Ей сега ще ги пробвам в микровълновата, щом казвате, че стават по-вкусни. Ммммм направо нямам търпение, но ще пробвам с малко количество, за да не сгафя Laughing.

# 21
  • Мнения: 707
Не точно по темата, ама как карамелизирате ядки?

# 22
  • Мнения: 3 219
Защо се слага белтък  newsm78
Аз пека бадеми в МВ, но я включвам като фурна, т.к. има такива функции, загрява се долния и горния реотан, плюс отзад също има реотан. Пакетче от 200 грама се изпича за десетина минути максимум, като разбърквам  от времена време. Преди това съм ги намокрила и посолила само.

# 23
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта за печене на каквото ви хрумне (ядки): слагаме ядките в тавичка, в зависимост от количеството им счупваме вътре един белтък, слагаме брашно и натриваме докато изсъхне всичко (да няма течност от белтъка, а всичко да бъде обрашнено), посоляваме и отново объркваме хубаво и печем до зачервяване в зависимост от печката (аз пека на около 160 на вятър).

# 24
  • Мнения: 27 524
Както е описано по-горе най-вкусните фъстъци стават в микровълнова фурна.

Разбира се, че не е вярно това  Grinning


За да са по-хрупкави. Най-хубаво става белтък за бадеми  Peace

# 25
  • Мнения: 3
А някой да е чувал да се слага кисело мляко ... Преди време едни роднини ми поднесоха много вкусни ядки...бяха толкова хрупкави  newsm53 Спомням си, че ми казаха че слагат кисело мляко,но друго не помня. Не мога да открия никаква подобна рецепта тук в нета  Weary  Може би вместо вода слагат кисело мляко не знам.

# 26
  • Мнения: X
Настина с белтък стават по-хрупкави....но напоследък ги правя основно по следния начин:измивам ги хубаво,оставям да се отцедят,след което си разбърквам солта и малко брашно на гъста каша с малко вода,изсипвам в/у ядките/,разбърквам хубаво да се омажат и пека/и в обикновенна и в МВ фурна става/...така се разпределя равномерно солта,не се слепват и  не стават нито много солени,нито пък безсолни........тая тънкост ми я каза една циганка дето продаваше слънчоглед.Така пека вече сякакви ядки.
А,карамелизирани съм правила на тефлоновия тиган само-загрявам захарта с малко вода и като покафенее,слагам ядките,но са ми били предварително опечени/и обелени/.

# 27
  • Мнения: 804
Ето и моят начин,за който ми дадоха съвет съфорумки - слагам в тавичка,намокрям с вода добре,посолявам и пека на най-долната скара на слаба фурна,разбърквам постоянно и стават супер вкусни ядките,става въпрос за фъстъци,бадеми и орехи.Съветът беше и да не ги пека на МВ,като потвърждавам с две ръце и аз този съвет!!!

# 28
  • Мнения: 27 524

Да, така с брашно пече и една приятелка професионална готвачка. И аз опитах веднъж, ама нещо не ги направих както трябва.  Confused Но ще пробвам както си описала с кашичка  Peace

# 29
  • Мнения: 3 219


За да са по-хрупкави. Най-хубаво става белтък за бадеми  Peace

Не знаех, жалко, че опекох всичките налични бадеми, следващия път ще пробвам.
Впрочем аз ги пека в МВ, но я вкл на програма за готвене-тоест си работи като истинска фурна-реотани с вентилатор, по-бързо ми стават отколкото да загрявам голямата фурна. Стават абсолютно същите. Не знам с микровълните как се опичат ядки Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт