Отговори
# 90
  • София
Здравейте, момичета...
И аз съм от настиналите  Sad.... Тази сутрин се събудих със запушен нос, а сега ме боли и гърлото. Сложих си цитросепт в носа, правих си гаргара със смрадлика и се надявам с тези средства да отмине, никак не ми се иска да пия лекарства, дано не се налага... Praynig...
Болките и аз ги имам понякога, ту от ляво, ту от дясно, но вече са доста по-рядко от преди, сега като че ли повече ме понаболява кръста и то особено, когато се натоваря....

# 91
Хей, всички болнички бързо в редиците на здравите Wink Hug Hug Hug
Болки и аз вече по-рядко усещам, но кръста ме понаболява и мен, ако се застоя повече време права ... иначе придърпвания си имам от време на време, ама те са нормални ...
Гаденето ми понамаля и повечето дни е само сутрин, но имам все още дни през които ми се гади по цял ден. Надявам се скоро да отмине съвсем ...

# 92
 NaughtyБолните да оздравяват бързо.Но то си е неизбежно в този сезон.
При мен повръщането е непоносимо Sick.Вече четвърти или пети ден не съм яла абсолютно нищо.По една ябълка и малко солети, най-много една чаша чай или вода.

# 93
Вси4ки се оплаквате от нещо, а аз вече много рядко мога да се "похваля" със симптом: само гърдите много ме болят, тук там ме пробожда в корем4ето и малко ми се гади, ама по4ти не се усеща. Не ми се вие свят ве4е, не се събуждам по сред нощ като в на4алото .... чак по4вам да се притеснявам защо нямам от тези вашите екстри  Mr. Green щото така забравям 4е съм бременна  Crossing Arms

Дано оздравяват бързо болни4ките- моята рецепта от край време е тази : чай с мед и лимон по много и  вкраен слу4ай парацетамол  Naughty

На следващият преглед смятам да обсъдя въпроса с док за спиране на Утрогестана, тй като ми каза, 4е жълтото тяло достатъ4но произвеждало естествен прогестерон и нямало много смисъл от допълнителен, ама аз държах да ги гълтам. Някой знае ли схемата за намаляне на дозите на Утрогетсана?

# 94
Dendy, аз във вторник съм на преглед и точно това ще е на дневен ред при мен, спиране на Утрогестана, та ако до тогава не си била на преглед ще споделя на мен какво са ми казали.

# 95
Утрогестана обикновено го спират от веднъж, но към 12 седмица.

# 96
  • Burgas
Момичета имам въпрос за феталната морфология. Втора бременност ми е, но на първата не съм ходила. Искам да знам, трябва ли като отида на ФМ между 11-13 седмица да правя предватително стандартните изследвания кръв, урина и да ги нося със себе си?

# 97
Утрогестана обикновено го спират от веднъж, но към 12 седмица.

Да, от раз се спира и то в тази седмица.

Денди, особено след ин-витро пък го водят задължително, но лекарят ти знае най-добре.

# 98
  • Пловдив
Честита нова година и от мен,пожелавам ви само положителни емоции,много усмивки и красиви здрави бебчета.За Утрогестана и аз ще питам,в понеделник съм на лекар и се надявам да видя вече сърчице .
Денди и аз имам абсолютно същите симптоми.Не се притеснявай и на мен не ми се гади,само гърдите ме болят но се надявам това да е нормално.Целувки на всички.

# 99
Здравейте момичета!
Аз днес съм много зле, непрекъснато ми се гади, но немога да повърна!  Sick Имам темепература и ми назначиха антбиотик, казаха, че без него няма да се размина! Възпалени са ми синусите. Много ми е мъчно за балничките момичета! Стискам ви палци да се разминете леко, а аз утре да съм по-добре!  Peace

# 100
Момичета имам въпрос за феталната морфология. Втора бременност ми е, но на първата не съм ходила. Искам да знам, трябва ли като отида на ФМ между 11-13 седмица да правя предватително стандартните изследвания кръв, урина и да ги нося със себе си?

- ултразвуков скрининг за хромозомни аномалии в първото тримесечие на бременността (11-14 седмица от бременността)
   - фетална морфология във второто тримесечие на бременността
   - фетална ехокардиография (диагноза на сърдечни аномалии на плода)

Това са трите ФМ.Различни са , всяка изследва различно нещо.На втората оглеждат органите и скелета , а третата е специално за сърцето и в допълнение органи , които на предишната ФМ не са били с необходимата големина за диагностика.

# 101
Мога ли да помоля да ми обясните как да си сложа лентичка, в 6г.с. съм.

# 102
Честита Нова Година и от мен, мили момичета!!!! Дано тя ви донесе това, което искате и очаквате НАЙ-МНОГО - сладки малки здрави бебешочета!!!!
Аз също като много други момичета се тревожех много дали ще мога да работя нормално след като ми е лошо и си "връщах" редовно. Сега пия предписани хомеопатични и се чувствам супер. Месо не мога да ям, както и един куп други неща, но денят ми минава нормално за разлика от миналата седмица, когато бях по цял ден в леглото и само мрънках  newsm03
Буболече, нямам идея дали е нормално, но и аз усещам странни придърпвания и прищипвания макар и не много често. Искрено се надявам да е нормално  newsm12
Gerniela, тук е обяснено на бг: http://www.mamaibebe.com/ticker_pregnancy.php . Има и други подобни сайтове, ако "цъкнеш" на лентичка, която харесваш, обикновено ти отваря сайта, от който е тя.

# 103
Здравейте момичета и от мен!Честита нова година.Нека да е много добра за всички нас и през август да държим в ръцете си така желаните и чакани бебенца.На мен прилошаването бавно взе да ми отминава, само че загубих апетит,имам горчив вкус в устата си и почти нищо не ми е вкусно.Ям защото иначе ще припадна от глад.На 8.01 съм на работа и се надявам до тогава да съм добре.Работя с болни хора и малко се притеснявам да не хвана нещо.На 9.01 като ми определят термина ще ви пиша за да ме добавете в списъка.По мои изчисления съм за 21.08 ама нека да изчакам АГ. А по въпроса за сутрешното гадене на мен ми помага много айран с малко сол.Направо се родих.За тонизиране изпивам чаша мляко с Nesquik.Доста по-добре съм откакто открих тези две вълшебни за мен неща.Лека вечер!

# 104
И аз съм болна вече трети ден... Не ме притеснява толкова, защото само ме боли гърло, а и температурата ми не се е качвала над 37.5. Обаче... тая сутрин се събудих с хлътнал корем, а моят беше се подул доста... На някоя от вас случвало ли и се е? Много се стреснах, като го видях сутринта - разликата е огромна...

Бързо да оздравяване на всички болнички!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт