Отговори
# 165
Лали, дано всичко е наред   Praynig

Но за термина пак трябва да си имаш едно наум, че може да не е много окончателен. С първото ми дете терминът ми беше 10 април. Вчера разглеждах снимки от ехографите и видях такива, на които пишеше термин 23 април, на други дори 27 април. Почти през цялото време уж изоставаше, но накрая вече си показваше много точно първоначалния термин. Особено, ако те гледат с коремен ехогрф пък е възможно да има много неточности.

# 166
Мислих и такъв вариант да се осигурявам някъде фикивно, ама честно казано не ми се иска да се моля на познати, а и нямам някой толкова близък когото да помоля за това, после ще се чувствам задължена, а и с тия майчинства такива неразбории стават, не си получаваш майчинството,'щото работодателя не подал коректни данни, па не  внесъл осигуровките на хората, или забравили да кажат на майката да си попълни незнам си коя декларация и майката си чака парите, а от НОИ чакат декларацията за да и ги преведат..Иначе сама ще си администрирам фирмата(тъкмо няма да забравя да работя Wink) и всичко ще си зависи от мен, а и се внасят по-малко осигуровки и данък като си самоосигуряващо се лице и така, няма да ми е трудно ще си направя ел.подпис и всичко ще правя от къщи..
А пък това с термина е доста странна работа аз засега имам  3 ехографски прегледа и на всеки ми показва различен термин, на 9.01 съм пак на преглед тогава ще видим какво ще покаже..
Лали сега ще трябва твойто мъж малко да домакинства, а ти да си лежиш колкото може повече и всичко ще е наред Hug

# 167
 Cryот 3 дни имам гадини следобяд,а сега ме почнаха и болки.Бях ги отписала вече,ама ето,че пак се почва.Утре съм на преглед,дано и при мен нещата са наред Praynig

# 168
За термините да се включа... следя темата на януарките и точно днес прочетох една мама беше писала как да си определиш термина, ако си знаеш датата на зачеване.
Към датата на зачеване прибавяш 9 месеца и вадиш 7 дни. При мен овулацията беше на 5ти ноември значи.. 29ти юли... по ехограф първия път беше 6ти август, а втория 7ми август, но при коремните ехографи е нормално както спомена Лилия... Само дето лентичката ми е по ехограф, а май не трябва да е така, а?  newsm78 Като се записвах на ЖК пък в картона термина ми е 19 юли... Още няколко пъти да се замисля за термин и ставам от юНките  Joy

Лали, не малко повече лежане, а колкото се може повече лежане! Всичко ще си дойде на мястото  Hug

Деси и аз тъкмо ви се похвалих, че или съм свикнала с гаденето и не го усещам вече или го няма и снощи... направо щеше да ми се обърне стомаха.. Вече ще си затварям устата  Mr. Green

# 169
по този начин си определих термина-на 15 ми беше овуто-термин 08.08

# 170
Zdraveite mami. Chestita nova 2009 godina! Da ste  jivi, zdravi i da rodite zdravi dechitsa prez avgust, koito mnogo da ni radvat Simple Smile
Az otdavna ne sum vlizala vuv foruma, veche ste izpisali 2 temi i polovina ot poslednoto mi vlizane! Nie predi okolo 2-3 sedmici bjahme na lekar i vidjahme tupkashtoto surchitse:)) Ne znam zashto obache lekarjat kaza, che njamalo smisul da ni go puska da go chuvame, sled kato se vijdalo, i taka se razocharovah:(( Osven tova me pritesnjava faktut, che do momenta nito vednuj ne me e premeril na kantara ili puk kruvnoto!!! Oshte v nachaloto kato me pita kak sum i az kato otgovorih 'dobre' ne mi naznachi i nikakvi izsledvanija... a dosta ot vas pijat razni dufastoi, jeleza... Zashto taka toja moi lekar ne schita za neobhodimo i elementarni neshta da napravi do kraja na purvoto trimesechie? Za fetalnata morfologija edva li ne kaza, che njamalo smisul, shtoto ne bilo dokazano... Kato go pitam neshto po specialno trjabva li da jam ili dvijenie, toi mi vika 'jivej si jivota normalno i ne se trevoji'... Na najkoja ot vas sluchvalo li vi se e? Chetoh i pitah v edin forum mnenija za lekarja mi i VSICHKI desetki jeni kazaha, che bil mnogo dobur i da ne se shashkam, che bilo oshte rano...  Ne znam, mnogo sum oburkana!

# 171
  • София
Хайде да се включа днес.
И аз съм от почиващите, водя се болнични в момента до 20-ти януари. Голяма глезла съм станала, като че ли съм центъра на вселената. Всички ми угаждат и съм на принципа примък-отмък, абсолютна лигла  Embarassed... иначе като излезна навън по магазините нямам спирачки. Laughing... само дето тия дни с тая настинка никъде не ми се ходи, тоя нос ми иде да го отрежа... И понеже се притесних какво става с бебчо... тъй като когато кихам ме наболява корема и направо изпадам в ужас, днес отидох на преглед... Слава Богу човечето е добре, пораснало вече се оформят ръчичките, даже мърда лекичко и докторката каза, че имам вече 2 пълни месеца, дано само да не му се отрази зле моето здравословно състояние и Господ да го пази, да си стои там където трябва и да си расте, нали това му е работата. Praynig Praynig Praynig

# 172
  • София
Стихчето е страхотно,искам вече да сме на края му,не знам как ще издържа, има толково много време! По отношение на термина и при мен е голяма обърквация,сложно е да определя в коя седмица съм,да ни говорим ,че последния месец,когато забременях се очакваше ановулаторен цикъл.Е, Божа Работа друго излезе!Гледам си календара в зачатие и ми е по-ясно като чели.На работа не съм споделила,трябва да устискам до средата на февруари,че съм още на изпитателен срок,дано не ми се налага и да излизам в болнични!В сряда съм на работа и от сега мисля с какви провизии ще са замъкна,щото не е лесно като ми прилошее и нямам бисквитка до себе си! Лек ден мамчета!

# 173
Яна, ориентирай се към друг лекар. Този не ми се вижда много читав. Дори и да не се пускат всички изследвания, трябва да се направи поне елементарно взимане на проба от влагалището за наличието на бактерии /микробиология/. Много често нелекувани инфекции са причина за преждевременни раждания и увреждания на плода. Съжалявам, ако плаша някого, но това са елементарни неща, които трябва да се направят.  На фетална морфология моят лекар ми показва различните части на мозъка, показва ми лещите на очите, бъбреците, стомаха, гръбнака, сърцето, броим пръсти,  като всяко едно нещо ми го показва и ми обяснява -това е така, онова онака.

Моят лекар е в другата крайност и пускате де що има изследване да се пуска, но аз предпочитам да е така.

Деси, точно така се смята най-точно  Wink

Момичета, мислите ли имена за бебчетата, имате ли предчувствие за пола. Не знам защо, но само за мъжки имена се чудя  Grinning

# 174
искам момиче,ама като се знам какъв съм карък ooooh!

# 175
Здравейте и Честита Нова Година! Леко бременеене!
Да се запиша и аз: София, 30г. втора бременност, термин 13.08.2009.

Момичета препоръчайте ми гинеколог през ЗК, които да ме следи, че нещо го закъсах  Cry

# 176
Момичета в коя седмица мога да се запиша на ЖК?

# 177
welldone  Hug в кой район си?

Dendy ,всеки док. записва по различно време.Първия път в 16 гс ме записаха,а сега-още утре.Индивидуално е май Rolling Eyes

# 178
Момичета в коя седмица мога да се запиша на ЖК?
Мен ме регистрираха като бях в 7г.с.

# 179
Ами Борово, Стрелбище, Бъкстон и центъра. Общо взето няма значение района, ще се замъкна докъдето трябва, но все пак ще е доста неудобно ако е в Младост или Дружба.

Общи условия

Активация на акаунт