ЧНГ - Декупаж - 25!

• 33 006
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро и от мен!
Поздравявам всички със страхотните неща, които правите   bouquet

А сега на Въпроса ми. След като вчера една девойка се отказа от бутилката ми  Tired , която беше ми поръчала за рождения ден на приятеля, защото не знаела как ще реагира (а изрично се бяхме уговорили какво да е, да има сърце и т.н) -  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=309412&pid=10142647 , днес съм в шах направо. Поиска да й направя бутилка на тема "Космос". Като обаче напълно са изключени всякакви арт, фантастика и други импровизации. Изпратила ми беше линкове от National Geographic и разни други, които оначе не стават за тази цел. И направо не знам какво да захвана. Въобще не ми хрумва никаква цялостна идея за бутилката. Че ще е на тъмен фон, ясно. Че ще има нещо като звезди, ясно. Ама дотам.... Обмислям варианта за слънчевата система в някаквъв миниатюрен вариант. А като ефект съм направо мат. Дали да взема 3Д лак и само върху планените, галактики и тем подобни? Дали да сложа нещо леко брокат по мъглявините...
Подхвърлете ми някоя сламка, за която да се хвана...

# 136
Здравейте мацки!
Следя темата, ама само толкова - Браво на Дадусчето - както винаги идейна и изпипана работа!!!
Мери добре, че се появи - тези дни те сънувах  Grinning Даваха те по ТВ в моя сън - а сега де, като не съм те виждала никога, ама знаех че си ти! - отново страхотни неща си показала! Прекрасни магнитчета на Нели   bouquet  Бурни аплаузи за Къдричка и нейното благородно начинание!!!
не исках да спамя без да покажа нещо, но ме провокира chervenokoska_2 - искам да споделя, с цел да те предпазя от разочарование, че повечето мъже гледат какво е съдържанието вътре в бутилката  #Cussing out Иначе ако знаеш коя зодия е момчето, намери звездната карта на зодиакалният му знак в нета, изпринти го и направи бутилка с обратен декупаж - след което можеш отгоре  със структурна паста /или кит за дърво/после оцветяваш и рисуваш звезди, луна, планети както се сетиш - като идеята ми е отпред да има кръгъл люк все едно гледаш през илюминатор на косм.кораб - дали ми схвана идеята? Ако искаш пиши на лични
Виж само какви снимки има в нета
http://msp286.photobucket.com/albums/ll114/Chkus/cosmos.jpg
Тъпо е да ограничиш твореца в избора му на начин на изразяване, ама ще го преживееш - Успех!

# 137
Идеята за люка е перфектна, но за съжаление е неосъществима в случая - бутилката е пълна с червено вино и тъмна на цвят. Поне ако беше бяло можех да се пробвам. Аз такива картинки съм намерила много и май ще изпринтя няколко като ще ги сливам. По-добре е, отколкото никога. А и не, че няма да го преживея - за мен е все тая, щото ми е хоби, но предпочитам да правя неща за хора, които знаят какво искат.  Rolling Eyes
Иначе благодарско за идеята - ще я пробвам на празна бутилка   bouquet

# 138
Привет на всички. От известно време и аз се запалих по декупажа. Все още не съм направила кой знае колко добри неща, но съм ограничена във времето. Много ще ми е приятно да обменяме опит и идеи за различни техники в това така примамливо изкуство. Сега имам едно въпросче - Някой ползвал ли е Деко спрей,напукващ - мрамор и Античен лак за декупаж - тъй като днес си ги купих и незнам дали ще вършат някаква работа. newsm78

# 139
Включвам се да покажа една стомничка за подарък http://kiaryy.multiply.com/photos/album/3#74 - от тук , до края на албума  Blush

# 140
да ви започна по ред на номерата  Grinning
МАРИНА,благодаря !  bouquet за гума арабика можеш подробно да прочетеш в темата ни от м. август ,но ти препоръчвам да вземеш от Мираж кракле,което напуква .по-лесно е с него.С гумата става доста трудно,а сега през по-студеното време установих,че е още по-трудно.
ДАДУСЯ,прекрасна керемидка   bouquet давам ти титлата"виртуоз на керемидките"  Hug
ПРОФИЛЧЕ,много се радвам,че пак сме заедно   Hugнадявам се,че в репортажа по TV са ме давали за нещо хубаво  Wink/в съня ти де/. и аз се бях сетила за теб по същото време,защото много зор видях с едни снимки на декупаж и си представих колко качествени и художествено издържани снимки ,би направила ти  с тези предмети   bouquet
ДАНИ, аз не съм използвала такива материали и затова не мога да съм ти в помощ  Hugно ти пробвай и след това ни запознай с резултатите  Grinning
NELLY,сега видях стомничката ти и мога да каже,че със сигурност ще си харесат подаръка   bouquet
от мен другата кутийка ,за която бях споменала-от тук до края

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=257941&pid=10171326

# 141
Мери Попинс , видях в албума ти пластмасови стойки за чинии . От къде ги купуваш  Blush ?

# 142
  • Пазарджик-Панагюрище
Здравейте момичета, браво на карасотите, които сте направили.
Мери , толкова много ми харесва стила ти. Изчистено, семпло и красиво. Радвам се, че си намерила пазар. И аз си дадох последните неща на един магазин, но ще видим как ще се приемат. Сега ще чакам.
Лаленце,обещала си на всички, че ще ни кажеш за техниките изчопкване, издраскване, а и за новата прекрасна керемидка сподели. Как я направи като нареден пъзел? Браво, винаги вкарваш нови техники!!!   bouquet
Нелли, стомната е много арт и запомняща се.
Червенокоска, бутилката с мацката е убиец. Шикозна. Ефекта на кожата с плат и Ц200 ли е? Ако е да кажи ми с какво лепило лепиш плата и има ли значение материята му?
Ето и от мен още две пана. И тях съм дала за продаване, пък ще видим дали някой ще ги хареса.
http://www.valarya.snimka.bg/album.php?album_id=168809&pid=10175167
http://www.valarya.snimka.bg/album.php?album_id=168809&pid=10175166
P. S Някой ме беше питал черната рамка на маковете как съм я правила. С пистолет за топъл силикон. И зелената е правена така.
А кафявата е с гипс сатен и отгоре яйчно кракле.

# 143
valary, много ми харесват паната. На първото изглежда сякаш маковете са изпъкнали, 3D ли е?
Дано се продадат и да имаш работа още да правиш Hug
mery_poppins1, кутийката е супер.   bouquet
dadusq, а ти си невероятен спец по керемидките вече. Страхотна е и последната. Снимка ли е или салфетка?
Аз не съм декупажирала нищо от цяла вечност, но си ви следя редовно и се радвам на красотите ви. Не съм си купувала нови салфетки отдавна, а старите са ми омръзнали вече. Трябва да ги снимам и да ви ги покажа, ако нещо си харесате да изпращам, че съм се зарила с пакети салфетки Simple Smile

# 144
Valary, да, всичко е само плат - хасе. С него ми е най-лесно да работя, защото е по-твърд от трикотажния плат, който ми е мек и трудно работя с него. Работя с С200 на две различни фирми. За самото лепене използвам гъсто, неразредено, кутията е бяла със синя капачка и пише "Оригиналът". Когато позасъхне плата, мажа с по-рядкото - на Мегахим. То допълнително втвърдява. След боядисването в желаните цветове, лакирам с медиума, за който съм писала по-преди. Той също е и лак и придава този ефект на кожа. Освен това е и водоустойчив.
Картинката е принтирана, лакирана 3 пъти пак с този лак и обилина отзад. Залепих я на плата, както беше напоен с С200 и така изсъхна. Така после при оцветяването дори и да падне боя на картинката, се отмива лесно с малко вода и салфетка - лака пази изображението.
Пробвах и напукване по метода на Gudzy именно с С200 на Мегагим. Перфектно. Ще ви покажа снимки тези дни.
Приятно декупажене на всички   bouquet

# 145
mery_poppins1, откъде купи салфетките за декупажа на рамката за снимка- тези с градинарските мотиви и саксии- и колко струваха?

# 146
първо отговарям на NELLY,поставките за декоративни чинии си купувам от магазин за сувенири по 2.50 лв.-има дървени и пластмасови.
VALARY,благодаря за оценката ти  Hug и ти  си паказала прекрасни пана   bouquet
STARO-NOVO,салфетки си купувам или разменям.ето албума ми

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=257145

от тази салфетка ми е останала само половинка  Simple Smile
на всички момичета приятна вечер   bouquet

# 147
meri popins, питам от лбопитство, а не че ми трябва конкретно Grinning
и аз имам от тях, но си ги купих от Дания- просто исках да сравня цените както и дали в БГ се салфетки за декупаж се продават в специализирани магазини- в Дания има и в супермаркетите, докато в книжарниците са много скъпи... а в ИКЕА са най-евтини и сменят асортимента често...
от сума ти време се каня  да направя декупаж на един захабен поднос- имам останали изрезки от едни салфетки от ИКЕА в старошведски стил и темата тук ме вдъхновява да се захвана
утре ще публикувам снимки

# 148
Здравейте момичета, стахотни неща правите, аз редовно ви следя и само ви се възхищавам на творенията. На мен не ми се получават съвсем нещата, но продължавам с опитите. Да ви покажа няколко неща, да си кажете мнението, от тук:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=316315&pid=10188995

# 149
готово, подноса стана за няколко часа- най много време отне нареждането на изрезките

снимки тук http://staro-novo.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

утре ще лакирам и ще пиша обяснения- в блога - за отделните стъпки (като за начинаещи- то и на мен това ми е една третия декупажен проект

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 01:23 от staro-novo

Общи условия

Активация на акаунт