Отговори
# 255
  • софия
Здрасти, Галя !!! добре дошла с твоята малката сладуранка-калпазанка Simple Smile

Радвам се, че и ти си тук. Освен,че раждахме заедно вече и ще си пишем тук Simple Smile

welcome welcome welcome welcome

# 256
Еййййййй невероятни бебета си имаме  - пу, пу , пу
Бае, страхотен перчем  Heart Eyes

Галя уелком. Що, чак сега  newsm78 Ний не хапем, при нас е весело  Hug

Ей, че съм разсеянаааа

Честит Имен ден на всичкииииииии   bouquet

# 257
Novi4ka, супер е този линк  Hug. Аз последните дни се разглеждах за Пилатес клипчета. Ама намерих не това, което търсех. Много мерси.

# 258
Добро утро момичета! То аз докато сваря да седна пред компа и станало обяд...
Подред на номерата  Mr. Green  Добре дошла Галя!  Grinning Как се казва момиченцето ти?
ВАЕ, страхотни снимчици, малката има такава косаааа в някои моменти малко прилича на Дари  Mr. Green  Heart Eyes  Пу-пу, да са ти живи и здрави щерките, чудесни са!  Hug
Честито на Данчовците! И те да са живи и здрави и послушни, разбира се!  Party
Нени, цитрусови плодове не ям, защото били алергизиращи...
Беба, и аз знам за лайка или смрадлика. Добре действат на раздразнена кожа, аз с отвара от лайка мазах на Дари пъпчиците по лицето първия месец.
A aз искам да се похваля - тази сутрин като се събудих, едната ми гърда течеше, а потничето, с което спя беше с петна отпред  - кърмата ми се увеличава! Crazy newsm44

# 259
Здравейте и от нас.Имахме кошмарна нощ.Уж дадох дова хапченце и пак до 3 сме я носили и плака и направо ужас беше. smile3511Мисля да я давам на баба и за 1 седмица.Да се оправя както може
Ирини не само,че няма как да дойдем заедно,ами няма и кой да я гледа момата прекрасна HugИ ние имаме проблем с вратлето.Събира се влага както казваш ти и мъхче от дрешките и ако веднага не го измия/по няколко пъти на ден с това се занимавам/има много особен мириз
Галя добре дошла в отбора.
Нещо за муца имаше ама не го разбрах.Къде е станала модератор.От оня линк нищо не сванах newsm78
Айде ставам,че пак реве.Все не е на кеф smile3514Хубав ден на всички.

# 260
Момичета, ЧНГ - чета и ще пиша, но сега имам Спешна молба за помощ!

Как да позная детето си дали се е дехидратирало?  От двайсетина дни му се спи почти нонстоп - нека го отдадем на промените, празниците,  и т.н. Като беше на месец, не спеше по толкова (Коментар на педиатъра - радвай се, че спи  Rolling Eyes ) Само на кърма сме, ям си всичко, както винаги. НО от 2-3 дни забелязвам, че кожата по тялото му е суха - мойта е подобна, но аз имам нещо като алергия към студа - суха кожа и се лющи като пърхут, но по тялото. Дали неговото е подобно, или е обезводнен? Притеснявам се, защото не е отпаднал, но пък това желание за сън - не искам да се вкарвам в излишни филми, но пък и да не пропусна нещо важно  Sad Помогнете ми, моля  Praynig

# 261
  • София
Здравейте момичета. Честита Нова Година и от мен и бебо

Честит имен ден и на Данчовците и всички празнуващи  bouquet

Трудно изчитам, но все пак прегледах набързо. Не остава много време. И наш Миро вече крещи, пищи, кикоти се и хленчи за внимание, кашля фалшиво и др. Научи се да се обръща по корем и той още преди седмица и не мога да го оставя без контрол. Днес например влязох в банята, той си беше в кошарата, но се врътнал по корем и като се изморил забил нос и пъшка и се ядосва, ама докато се научи и по гръб да се обърне, така ще е.
А какви монолози рецитира на влажните кърпички, любов ли бе да я опишеш.
И за зъби ли вече заговорихте, леле

Честито зъбче на Мишето на Дидишонче
Novi4ka, и аз благодаря за линковете  bouquet
BAE, не бях виждала Ками, чудесна е  Heart Eyes и каката
Както и командата на Ирина, Иринка ти като единствена дама, не им се давай строявай ги в две редици сладурите барабар с таткото. Wink А за килограмите, и да не стигнеш заветната цифра, както ти е казала твойта адашка, гледай да се чувстваш добре в кожата.
За смрадликата, на опаковките от билковата аптека пише 5 супени лъжици на 500 мл, 5 мин. май са го измислили за лесно запомняне newsm78. Аз приготвям нова всеки ден и бърша с тампонче дупето на мъника, после хубаво подсушавам, не сме имали проблеми от доста време.
Даруша, какви са тези памперсови чаршафи? за еднократна употреба предполагам, а къде ги има?
Галя welcome
Аз да се включа и с един линк за по-големите ви дечица с Дисни работи
Моарейн, отново браво за кърмата

и последно, въпросче Кърмите ли още през нощта?

# 262
Здравейте момичета   bouquet..аз толкова отдавна не сам ви писала, но от време на време влизах за да ви по прочета... Crazy

първо ЧЕСТИТА НОВА ГОДИ НА ВСИЧКИ и нека ни донесе само хубави моменти и много здраве.

Ние сме много добре...бебчо расте и започва да показва характер. Празниците ги прекарахме много добре вкъщи на топло тримата ...жалко че почивките свършиха и пак трябва да се потапяме в сивото и забързано ежедневие.
Аз вече дохранвам малкия оказа се че кърмата ми е рядка, за месец беше качил само 400 гр. и сега сме на мляко...лошото е че не иска да яде толкова от мен като спре да му тече силно и започва да реве и последно време почти на всяко хранене се дохранваме с мляко. Иначе започнахме пюрета и сокчетата..поне за това не мога да се оплача всичко си върви както трябва..бавно и постепенно на обяд сме само на пюре и сокче. Малкия е лаком засега.

Деска за теб специални поздрави от Жожо на всички ви !!!

Честит имен ден на всички празнуващи!!!  bouquet

# 263
Нели, не мисля, че се е дехидратирало бебчето. Как е с пелените - пълни ли са?
Може да прави някакъв вид дерматит. Най-добре е да го види лекар.
Дании, кърмя поне 3 пъти през нощта (някой път и по-често) Crazy

Честито на именниците! Да почерпите, ей! Whistling

# 264
  • София
Нели, в края на тази статия са дадени някакви признаци за дехидратиране, но ти казваш, че бебо не е отпаднал.  newsm78
И тук
Веч, 3 пъти  Shocked Ами като си иска, иска
и аз не мисля да го насилвам да маха нощното, още повече че е само веднъж и сякаш се измества от последно ядене към 9-10 се буди в 3, после стана 3:30 и сега 4. Просто се надявам, че много ми се спи.

# 265
Дани, аз кърмя основно през нощта, защото тогава имам най-много мляко  Simple Smile
Нели, не знам дали ще се съгласиш след като сте само на кърма, но защо не му предложиш малко преварена водичка. Без захар - само вода, примерно 20грама и да е затоплена до човешка температура. И да я предложиш не преди или след ядене , а някъде по средата между 2 яденета. Ако я изпие лакомо, ами може би е жадничък. Каква е температурата у вас? С какво се отоплявате? Овлажняваш ли въздуха с нещо? И сухи ли са устничките на малкия,.т.е облизва ли се постоянно? Аз нямам опит, но това ми хрумна. А ако не ти се дава вода защо не му предложиш някое чайче на Хип примерно?
Момичета, гледахте ли новините. В 3.30ч тази нощ са ни спряли кранчето и не получаваме никаква газ. Аз сега се къпах и се учудих, защо водата не е гореща, но реших, че е резултат от вчерашната авария в квартала. Е да, ама не. Оказа се, че Топлофикация София е редуцирала топлоподаването с 50% и апелират да намалим доброволно потреблението. Ами аз ползвам само в нашата стая парно и то не на максимум, а на 3, т.е. средна стойност. Все пак съм с бебе и не мога да го намаля повече! Ами, ако спрат топлата вода. Ние нямаме бойлер! Как ще къпем малката? А и банята е малка и нямаме къде да монтитаме такъв. Освен да купя бързоварр отнякъде и 1 голям леген, че и такова нещо нямаме в тази теснотия. Ох, не ми се мисли. Казват, че уж за една седмица имало газ в хранилището в Чирен, но мъжт ми е бил там по работа и проблемът е, че има технологичен проблем. Газът е в пещери, но без нужния технически капацитет да се подава на необходимото налягане и дебит, т.е. компресорите не могат да изкарат нужното количество. Тъпа работа! Дано кризата се размине.

# 266
Алоха моми Hug.
Гушкам ви и марш да чета как сте, че мама ми беше на гости и бях наказана да не припарвам до нета smile3505.
 newsm51

# 267
Нели, аз тука покрай на Дария разстроените истории попрочетох за дехидратирането и как да го познаем и беше описано - ако фонтанелата е хлътнала, ако очичките хлътнат и станат сухи, и като плаче е без сълзи, ако тургора не е ок... Ама това е в най-лошия случай, добре е да не се стига дотам... Иначе Флу добра идея ти е дала - предлагай му водичка между храненията, ако е жадничък - ще пие.
Кърмене през нощта - понякога се буди към 5.30 и кърмя. Но по-често спи до 6.30 - 7 ч...
уф, айде че мънка... трябва да мия дупе май  Mr. Green
Мариям айде бе, липсваше ми  Hug

# 268
Наистина не мога да ги рзбера тези педиатри  newsm78. Това във връзка с поста на jojo&vik . На тях за 400г на месец им казват "Малко е. Почвайте да дохранвате", а нас на последната консултация за прираст от 340г за месец ни казват: "Браво. Много добре наддава". К'ви са тия двойни стандарти, не ми е ясно.
Нели, ако се притесняваш, го заведи на лекар. Сама си по себе си сухата кожа не е показател. На Оги също понякога е доста суха, но и на брат му беше така и моята е на моменти същата. Намали използването на сапун до минимум.
Дани и аз кърмя още нощем. Вечер го кърмя в 21ч и след това заспива. През нощта се буди около 4.30-5ч. и след това яде чак към 8.30 като изпратя баткото. Надявам се до месец-два да започне да спи до към 6-7ч сутрин. Ще ме устройва напълно. Изобщо не ми се става нощем, ама няма как. Трябва сам да престане да се буди. По-добре да го нахраня, отколкото да успокоявам мрънкащо бебе. И в двата случая ще се събудя, но с храненето ще мина по-бързо и лесно.

# 269
Здравейте, мами!

Днес и ние имаме повод за черпене: удвоихме си теглого и вече с радост сме 6,640 кг!!! Видях, че се обсъжда храненето, та да си кажа и аз всичко  Grinning Георги го изкара първия месец само на кърма и такъв рев му рева милия, че не ми се връща назад! Оказа се, че имам доста малко кърма и трябваше още от началото да го метна на АМ, ама не. На първата консултация горкия беше едва 300 гр над рожденното си тегло. Тогава педито ни наложи един режим, който така подейства, че над кило за месец качвахме! Та до сега. В момента караме между 4 и 5 хранения за 24 часа по 180 гр АМ (спрях да кърмя, доколкото това можеше да се нарече така, преди 3 седмици). Георги единствено пропищява за храна ако е заспал дълбоко и е направил повече от 6 часа без ядене. Но да ми е жив и здрав, не му се отразяват тези големи периоди без храна на теглото.
Относно кошарата: още сме на горното ниво и не виждам в скоро време да я свалям долу. Малкият се върти доста, но чак да се обръща по корем или нещо подобно опасно няма за сега.

Общи условия

Активация на акаунт