Отговори
# 90
  • софия
за много години от нас. пожелаваме на родителите най вече здраве,щастие и разбирателство, а на малките бебоци пак най много здраве. да растат умни и красиви Simple Smile

Мире, мила, не се притеснявай за малката. тя е красиво и здраво дете !!! всяко е различно. радвай й се и не я мисли Simple Smile

ето едно поздравче от нас (поднасяме ви един online подарък Wink )
www.svatbata.biz/bg.mamma/misheto_s_topka.jpg

ние изкарахме супер, беби-дреби беше при баба си и дядо си няколко дни за да можем и ние да си починем. ще пиша подробности,ама след малко , че ще я храня сега...
до след малко

# 91
дидишонче, сладичко мишле си имаш.
мире,защо се "цепиш от колектива"? защо не дойдеш и ти на среща?

после ще пиша за уменията на джи...........

# 92
  • софия
Тааа

да ви разкажа за нова година...

на 31ви оставихме малката на баба и дядо й, после вечерта бяхме в нас с едно приятелско семейство  с 2 дечица и сестрата на мъжо и зет му... беше много готино. искарахме си супер...

много ми беше мъчно за Мишето и се чудех какво да правя с толкова свободно време но хич не е лошо.... с мъжо ходихме на кино на разходки на гостита, ние посрещахме тези дни гостита и така... пълна почивка... сега си е при нас детето и аз я гушкам, душа, целувам,пея й , изобщо много ми е мило...

за нещата които прави. незнам.... набира се много почти до седнало положение(ако това е номер) като й сложа някоя по лека играчка я хваща и я разглежда, лапа, друса, и пак така няколко повторения.... иначе от корем се обръща,но само когато е без памперс...
смее се с глас, пее, гука, пищи много сладко и така.... много гледа телевизия и определено се кефи на планета (което не ме радва, но е малка още да разбира, можеби й е кеф защото клиповете са шарени и присветкват там раззни работи...)

и да ви се похваля и оплача. незнам колко е нормално, но от раз, почна да яде по220 гр на почти всяко хранене.... незнам това на какво се дължи, но като се има в предвид,че миналия месец качи само 400 гр ме радва....

# 93
Диди безкрайно ви завиждам за почивката.Добронамерено разбира се.Ние имаме две баби живущи на по 10 и 20 минути от нас но не са в състояние да я гледат. TiredА така си мечтаех за един ден почивка.Да останем сами,да погледаме един филм дори.Ето вчера се опитахме да гледаме Близнаци и не и не.Заедно не може.Единя все я разнася.За манджата-и Симона рязко вдигна дажбата.Яде по 160мл на хранене.Направо ни очуди за ден два буквално от 120-130 вдигна толкова.Може би е пик в растежа.
Нова година посрещнах сменяйки наакан памперс и на това отгоре напишка се на чаршафа ми за колорит.Та така хората се целуваха поздравяваха а аз миех дупе. #CrazyСъдра се от рев естествено и отново беше разнасяна за сефте
Ирини за срещата няма как да дойда.Няма кой да я гледа а ако съм с нея не мога да стигна до някой МОЛ защото предполагам на такова място ще е срещата.Количката не може да върви в снега.Но с нетърпение ще чакам снимки на вас и бебеорите Hug Hug

# 94
  • софия
Мире, я стига... хващаш едно такси и идвате с малката принцеска. и мен ме бройте....
да не съм те чула, и аз ще дойда с детето. е какво от това??? и мойта не върви добре в снега, но с желание всичко се постига Simple Smile помисли си и след 10 минутки да ми кажеш че си "ЗА" срещата  Hug Hug Hug

между другото в Мола на стамболийски е супер за мами с колички, аз с една приятелка ходя там чат пат... има къде да се оправят и нахранят децата и кафета и магазини за мамите.... супер е!!! освен всичко има и 50% намаление във бебешкия FOX, има уникални неща... хайде, разбираме ли се? някой да каже ден и час Simple Smile

# 95
 #Cussing out загубения ми компютър ми прави номера  #2gunfire
И друг път ми се е случвало пиша пиша поствам  а после ми няма писанията #Cussing out
Айде пак на ново.
Ще захранвам от 19 януари.
Не ми е ясно обаче като стигна примерно 10 лъжички пюре  колко мляко трябва да давам  newsm78 аз искам да заменя 1 хранене. И колко  грама пюре трябва да изяжда като количесто на мястото на 150 мл АМ?? Аз  ще си питам и в съответния  подфорум де ама все пак и тук мамите с опит да споделят.

Иначе ще почвам с картоф , тиква, морков , оризова каша и после плодовите. Незнам как ви се струва тази последователност на продуктите?  Всеки продукт мисля да давам по 1 седмица и после следващия.  Ще пробвам в часовете за хранене 12 и 16 като идеята ми е едното да стане каша или зеленчук, а другото плод. Сок  по нататък лятото евентуално.

# 96
  • софия
беба, аз правя така. давам на обедното пюре (вече си яде по 1(150гр май) малко бурканче)и после давам мляко колкото иска, тя като й стига спира да яде.... като спре съвсем да си иска млякото ще заменя храненето само с пюре, но мисля, че е рано да заменяш млякото напълно

П.П.искам да попитам, като си я взехме бузките й са доста червенички... не е топла. смее се, не плаче, не изглежда да и има нещо??? дали е нормално да са червени?

# 97
Диди всички молове са ми много далече.Страх ме е сама с количката.А и беба не е от най-кротките.А мъжо ако разбере,че съм я изкарвала ще ме убие на място Tired
А за захранването.Аз съм решила скоро да не я захранвам.Не мога.Нищо не разбирам.Няма как да меря грамовете на пюретата а нямам как и да ги готвя.Поне 2 месеца още няма да я захраня.А след това ще мисля вариант.Може би детска кухня.Нали там е измерено всичко.Страх ме е сама.Не разбирам грам.Чела съм и пак не ми влиза в главата кое кога колко пък после колко АМ.Много е объркано.Аз направо с цяла дажба ще започна.Тоест не малко по малко ами цяло хранене ще заменям.За това именно ще чакам поне 6м да направи.За да е готова.Не мога да изчислявам колко грама от това пюре,колко от другото,пък колко мляко трябва още.Ако захраня ще е директно с твърда храна-пъре де-и няма да додавам АМ. Peace

# 98
  • софия
Диди всички молове са ми много далече.Страх ме е сама с количката.А и беба не е от най-кротките.А мъжо ако разбере,че съм я изкарвала ще ме убие на място Tired

е защо да те убива, не ти дава да извеждаш детето ли? тоя твоя мъж е луд, извинявай че го казвам ама.... за бой е!!!

# 99
Дано не се сърдят че на чат малко го обърнахме Hugама времето навън е ужасно.Пеша да изкарам на минус 7,8 градуса детето.....всеки мъж би ме убил! Peace Hug HugА може ли ти да ми разкажеш за захранването и как педи прие ранното ви такова.И как започнахте.Моята забрани преди 6м ама да съм подготвена какво ме чака.И как захранваш след като са малки още да седят.Как хем я държиш хем с лъжичка гребеш и даваш Hug

# 100
  • софия
ами мойта педи не знае, не съм й казала. тя на последната консултация каза, че като направи 4 ще говорим.

ами захраних, не може да седи, ама ... слагам я на възглавница в мен и така... почнах с плодово пюре... 1-2 лъжички първия ден и по малко по малко до бурканче, като направи 1 месец на плодово смених със зеленчуково и така, сега докато направи 4 ще е на зеленчуци и после местни още 1 месец и после почвам да ги редувам и каши да давам Simple Smile

иначе първо един плод, после друг и после почнах смесените и така Simple Smile

рано рано , ама детето не се запича , ака самичка и спря да повръща, не ми се е изринала от нито едно пюре досега (пу пу)ю
доволна съм и засега не съжалявам

а за извеждането аз така реагирах, щото аз мойта я извеждам всеки дени седим по няколко часа.... мама мръзне а бебе спи сладко сладко

а може ли някой да сподели мнение за червените бузки?

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 17:51 от Дидишонче

# 101
момичета, успях да кача първата част от таблицата, която си водих когато захранвах спаси. Вярвам, че ще ви е полезна. Мире - особено на теб!
в нашия блог е - ето http://september2008.multiply.com/journal/item/59/59

# 102
Ирини нещо не ми се отваря, или по точно ми излиза това:
Not Viewable
This blog entry has been marked private.
You need to be a contact of Assya's to view it.

# 103
жуже,влез с регистрация

# 104
  • София/Търново
Запис   Animal Tropical Fish

Ние сме с зачервено гърло и подсмърчаща мама. Осцилококциума е нашата истина.

Празниците минаха почти ужасно  Tired

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 19:36 от 8Eos8

Общи условия

Активация на акаунт