Литературен клуб - VІІІ

• 53 313
  • 647
  •   1
Отговори
# 570
  • На планетата Земя
Здравейте!   bouquet

Някой да има вече впечатления от "Бушидо. Пътят на самурая"?

# 571
  • Mostly in my mind
А ОТзиви за тази книга:

# 572
Много неща прочетох напоследък, но все нямам време да ви пиша  Mr. Green

Сега един малко страничен въпрос: имам известно количество книги у дома, които съм чела и така или иначе не смятам да пазя /заемат ми място/. Знаете ли дали ще ми ги приемат ако ги занеса в някоя квартална библиотека като дарение?

# 573
  • На планетата Земя
Защо да не ги приемат? Много добре ще им дойдат дори!  Peace

# 574
  • София
Привет, не знам дали тук е мястото, но скоро завърших една книга.
Сега ми се чете нещо по-сериозно, разстърсващо, пропито със смисъл, ценности, чест, достойнство, кауза
 ...един ми каза че като прочел Граф Монте Кристо му се променило виждането като цяло!?
Може би някоя класика Peace

ако Граф Монте-Кристо така го е впечатлил, да вземе да прочете Децата на Капитан Грант , ако иска или Наследникът от Калкута. Синовете на Великата Мечка също става, както Страноприемница Ямайка, Ловци на Бисери и пр ... разрови се има великолепни приключенски книги  Hug

Препоръчайте ми книга на мен - не на него  Peace

# 575
  • Belgium
Сега ми се чете нещо по-сериозно, разстърсващо, пропито със смисъл, ценности, чест, достойнство, кауза

Може би някоя класика  Peace

Трудно ми е да ти препоръчам, не си дал никакви насоки.

Това че си завършил "една книга" е чудесно, но не дава подробности какъв вкус имаш.

А разтърсващото четиво за един, е досада за друг.

Класика е широко понятие - мога да ти препоръчам от "Престъпление и наказание" до "Дядо Горио".

# 576
Прочетох Тутанкамон - криминален роман, много динамичен съспенс. На който му се чете яко криминале го препоръчвам.

# 577
  • София

Може би някоя класика  Peace

Трудно ми е да ти препоръчам, не си дал никакви насоки.

Това че си завършил "една книга" е чудесно, но не дава подробности какъв вкус имаш.

А разтърсващото четиво за един, е досада за друг.

Класика е широко понятие - мога да ти препоръчам от "Престъпление и наказание" до "Дядо Горио".

Завърших Мартин Идън, някой ми препоръча "Идиот" .
Ето какво търся:
Чете ми се нещо с запомнящ се край дори и тъжен да е...или по скоро за индивидуалист, мечтател ,човек попаднал и заклещен между два свята, където никой не го разбира и сбъркал времето си и мястото... нещо вдъхновяващо, личности изтъкани от добродетели като чест, достойнство, доблест, саможертвеност... лисчности, които да са ти пример Peace

# 578
"Души в окови" бих ти препоръчала аз, на Съмърсет Моъм. Но не знам доколко смятам, че героят може да служи за пример.
Подобен герой и е този от "Нетърпеливо сърце", но той е съвсем обикновен човек,   не бих го издигнала в култ във никакъв случай.
Все за някакви супер раними и разочаровани от света ..
Но така като препрочитам какво си написал май наистина няма да е зле да прочетеш втората книга, която споменах. Стори ми се доста поучителна. Авторът е Стефан Цвайг.

# 579
Сега чета Катрин Елиът- "Денят не си личи от сутринта", преди това прочетох "Всички готини са женени" пак от нея, не е лошо, на моменти има добри попадения!

# 580
 "Трима мъже в снега" на Ерих Кестнер ми напомни за неговите Романи за деца, само дето тука децата бяха малко пораснали или се правеха на възрастни. Отдавна не бях чела нещо подобно, може би точно от детските си години. Харесва ми чистотата на главните герои в книгата, някак прекалено добри са , за да са истински,но ми харесват. В релаността имам подобни находки и слава Богу, че ги познавам, за да мога и да се примиря и да заспя доволна от един толкова наивно щастлив, прещастлив край.
В доктор Хагедорн и отношенията с майка му разпознах Антон от "Антон и Точица" и един мой си Антон  Heart Eyes..., а в снежния човек Казимир направо се влюбих  Grinning
Много мила книжка.

# 581
А ОТзиви за тази книга:

На мен много ми допадна, без да е нещо особено...

# 582
Снощи отново гледах "Анна Каренина" и си припомних тази забележителна книга и сюжет! Peace

# 583
  • Пловдив / София
Снощи завърших "Богът на дребните неща". Най-накрая. В смисъл проточих я доста, защото все не намирах време вечер, след работа да чета.
Просто ме разтърси. Както написах и в по-преден пост,не бях срещала друга такава авторка, с такъв стил на разказване. Страхотна е. Много различна от всичко, което съм чела до момента. Пак казвам не толкова като сюжет, колкото като изказ.

Днес си купих "Любов без съпротива" на Жил Розие. Въпреки че заглавието звучи като роман на Даниел Стийл  Laughing, сюжетът не е такъв. Книгата е от една поредица на Колибри- "Съвременна европейска проза".
Доста интересни неща има излезли от печат.

# 584
Снощи завърших "Богът на дребните неща". Най-накрая. В смисъл проточих я доста, защото все не намирах време вечер, след работа да чета.
Просто ме разтърси. Както написах и в по-преден пост,не бях срещала друга такава авторка, с такъв стил на разказване. Страхотна е. Много различна от всичко, което съм чела до момента. Пак казвам не толкова като сюжет, колкото като изказ.

и превода е великолепен!

Общи условия

Активация на акаунт