Литературен клуб - VІІІ

• 53 314
  • 647
  •   1
Отговори
# 555
О, няма защо да ми благодариш, скъпа ми Вероника. Аз май имам слабост към автори с името Стиван, Стефан итн.
  Sunglasses

Гледам, че е излезнала "Живак" на Амели Нотомб, някой май ми беше разказвал за нея и почти съм й наточила зъби.

# 556
С година и половина закъснение попаднах на тази статия, не мога да не я споделя с вас.
http://leroisalomon.blog.bg/izkustvo/2008/03/14/quot-neobhodimii … -tema-quot.172866

# 557
  • Пловдив / София
Лавиния, статията е готина, макар и на моменти претендираща за прекалена оригиналност. По мое мнение.
И друг път съм казвала, имам предръзсъдъци към съвременната българска литература. За мен е емоционално обременена. Не ми се четат романи за прехода, за соц.миналото, за зараждането на мутренските общаства. А повечето са такива.
Поезията за мен е в пъти по-добр от прозата ни. Съвременната.

В момента се наслаждавам на "Богът на дребните неща". Изказът е прекрасен. Не бях срещала друга такава авторка. Heart Eyes
Имам още малко, но не искам да свършва.

Не знам коя да е следващата ми книга.

# 558
  • Банкя
Препоръчвам ви една книга ,която ще ви помогне много в ежедневието.За по-качествен живот и пълноценни партньорски взаимоотношения.
http://love.buddhism.bg/

# 559
  • На планетата Земя
Здравейте!

Не мога да намеря никъде "Оризовата майка". Някой да е виждал книгата да се продава?

Много ви благодаря!   bouquet

# 560
Разбира се, че се продава!

# 561
  • София
МилеHug виж на Славейков. Аз си я взех оттам преди няколко месеца. Питах на една от масите за фентъзи, там ме познават като постоянен клиент и те обещаха да ми я намерят. Дадох си тел. и ми се обадиха след 2,3 часа, за да отида да си я взема. Тогава си купих и Снаха на Караславов. Ако не си я чела си заслужава!

# 562
  • На планетата Земя
Red tree,

благодаря ти, мила!   bouquet (погал по коремчето  Heart Eyes)

# 563
Здравейте, мили дами,
приемате ли още един член на Литературния клуб?

# 564
  • Ямбол
Здравейте, мили дами,
приемате ли още един член на Литературния клуб?

Привет!
Разбира се.
Аз съм от онези членове, които много четат, но трудно описвам точните си впечатления.

# 565
  • Габрово
Missing, "Разум и чувства" и "Ема" също са страхотни- даже според мен по- добри от "Гордост и предразсъдъци".
Вече съм на 1/3 от "Разум и чувства" и засега не ме впечатлява с нищо  newsm78

Приключих "Мемоарите на една гейша" (Артър Голдън) и съм повече от очарована. Не толкова от самия сюжет, колкото от описанието на живота на една гейша. Тази книга я четох повече като енциклопедия, отколкото като художествена литература.  Laughing Но е увлекателна, приятна и се чете лесно  Grinning
Приключих и "Наследството на Болейн" (Филипа Грегъри). Обхваща живота на 2 от съпругите на Хенри Осми. Май и тази книга ми хареса по същите енциклопедични причини.  Grinning Е, надали всичко е исторически вярно, но все ще има капка истина в нещата  Laughing
И накрая - "Оптимистична теория на българския секс" (Иво Сиромахов). Прекрасна книга! Но само в началото  Laughing След 20-тата страница ти писва от глупости а ла "Шоуто на Слави". Даже докато четях почти успявах да си представя как Слави разказва тези неща. Май беше загуба на време Wink

# 566
  • София
Привет, не знам дали тук е мястото, но скоро завърших една книга.
Сега ми се чете нещо по-сериозно, разстърсващо, пропито със смисъл, ценности, чест, достойнство, кауза
 ...един ми каза че като прочел Граф Монте Кристо му се променило виждането като цяло!?
Може би някоя класика Peace

# 567
Аз пък съм на вълна леко четиво или научно-популярно.
Скоро прочетох "Тайният живот на Беки Б." Става за убиване на времето  Simple Smile

# 568
А аз сега съм на "Победителят е сам"  на П.Куелу и съм доволна от прочетеното!Не  етака мистично и религиозно както другите му книги!

# 569
Привет, не знам дали тук е мястото, но скоро завърших една книга.
Сега ми се чете нещо по-сериозно, разстърсващо, пропито със смисъл, ценности, чест, достойнство, кауза
 ...един ми каза че като прочел Граф Монте Кристо му се променило виждането като цяло!?
Може би някоя класика Peace

ако Граф Монте-Кристо така го е впечатлил, да вземе да прочете Децата на Капитан Грант , ако иска или Наследникът от Калкута. Синовете на Великата Мечка също става, както Страноприемница Ямайка, Ловци на Бисери и пр ... разрови се има великолепни приключенски книги  Hug

Общи условия

Активация на акаунт