Литературен клуб - VІІІ

• 53 528
  • 647
  •   1
Отговори
# 60
Много съм доволна, че си взех автобиографията на Марк Твен- особено приятно четиво, припомня ми за детството и ми стопля душата. Изпълнена е с най-различни весели и любопитни случки от живота на този чудак, след Салвадор Дали направо слезнах на земята и установих, че тя е едно много хубаво и уютно място Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 13:18 от Анонимен

# 61
Изгълтах една книга,която много ми допадна-Владимир Леви е авторът /малко четен в България/-има над 20 години опит като психотерапевт,но книгата му  "Изкуството  да общуваме-/има я и в електронен вариант /е четивна и я препоръчвам,на хората,които се интересуват от човекознание.Мисля да се поразровя и за други негови книги-допада ми-кара те да мислиш,не дава определения и готови сентенции-дава ти свобода да търсиш и да правиш своите открития.

# 62
  • На високо
Здравейте! Редовно ви чета, но чак сега се престраших да пиша. Приемате ли нови попълнения? Последната ми прочетена книга е "Оризовата майка" от Рани Маника. Мисля, че вече е ставало дума за тази книга в една от старите теми, но да споделя и аз. Много ми допадна. Потопих се в някаква екзотика - омайващи аромати, цветове, звуци. Почувствах се почти преситена, но все пак гладна за още. Оставям настрани интересния сюжет - просто книгата ми въздейства на всички сетива, а имах нужда от нещо толкова различно и пъстро. Иначе се сдобих с "Оризовата майка" от библиотеката. За съжаление рядко имам възможността да си купя нова книга от книжарница, но и в градската библиотека може да се попадне на нещо добро. Посещенията там са голям релакс за мен, лошото е, че нямам много време за книги. Времето ми за четене е откраднато главно от това за домакинстване  Wink, но определено си струва.

# 63
Много рядко пиша в този форум, но съм благодарна на всички, които го правят, защото събирам достатъчно информация за книги, които в последствие ми допадат. И аз мога да препоръчам нещо - "Нека ти разкажа" на Хорхе Букай.
В момента чета "Дневникът на една пеперуда" на Красимир Дамянов.

# 64
Аз пък се чудя какво да започна... newsm78
Прочетох "Изкупителна жертва", майсторска книга, но краят нещо не ме удовлетвори (не беше според желанието ми  hahaha).
Хвърлих око на Майкъл Кънингам- много мой любим, че не съм чела "Дом на края на света", но ще си дам ден-два почивка за климатизация, че е много различен от Дафни дю Морие.

# 65
  • Пловдив / София
Дочетох "Яловата вдовица". Хареса ми живия изказ и пълнокръвно изгаредените характери.
Малко нещо финалът ми остави чувство за недовършеност.

Сега съм си направила списък освен  някои вече коментирани тук книги, съм включила и:
"Свян" на Сантяго Ронкалиоло
"Погребете ме зад перваза" на Павел Санаев.
Някой има ли впечатления от тях? Харесаха ми рецензиите им в интернет.

# 66
Изгълтах една книга,която много ми допадна-Владимир Леви е авторът /малко четен в България/-има над 20 години опит като психотерапевт,но книгата му  "Изкуството  да общуваме-/има я и в електронен вариант /е четивна и я препоръчвам,на хората,които се интересуват от човекознание.Мисля да се поразровя и за други негови книги-допада ми-кара те да мислиш,не дава определения и готови сентенции-дава ти свобода да търсиш и да правиш своите открития.

Аз се интересувам Къде онлайн четеш. Може ли линк  Praynig.
И да помоля за отзиви за Оризовата майка - краткото описание ме заинтригува.
Така и така се включих да кажа за Градината на желанията.Остават ми около 20 стр.Имам чуството че съм на 16 и си чета книжка прехвърляна от ръка на ръка сред съученички.
Хич не ми хареса.Много наивно,много отгоре отгоре,без дълбочина.Типична любовна книжка.С една дума разочаровах се.Очаквах доста повече.

# 67
  • София
Много книги онлайн: читанка.инфо

# 68
Владимир Леви-приятно четене-последната от страницата.Другите са малко странни,някои са си направо сектантски,но тази книга е ценна Peace
http://www.izvorite.com/downloud/downloud3.htm

# 69

Сериозна, дълбока, екзотична- ще поправи вкуса от бозавото четиво. Чела съм я преди години, подробностите вече ми бягат, но много ми хареса!

# 70

Сериозна, дълбока, екзотична- ще поправи вкуса от бозавото четиво. Чела съм я преди години, подробностите вече ми бягат, но много ми хареса!
  bouquet Аз приключих снощи Градината на желанията.
Е няма такава боза просто ooooh! И това вълшебно дърво преекспонирано в цялата книга.
Нямам нищо против магичната атморсфера но тука в тази книга такава няма. Супер наивно а и през цялата време си викам .......е кога ще се появи злодея.
Появи се накрая и ако ви кажа как се оттърваха от него - може би 6 годишно дете щеше да се зарадва на края на тази книга Mr. Green

# 71
  • София

Книгата е много хубава, но много тъжна. Коментирали сме я в Литературен клуб ІІІ - стр. 9-10.

# 72

Появи се накрая и ако ви кажа как се оттърваха от него - може би 6 годишно дете щеше да се зарадва на края на тази книга Mr. Green
Да не му напълниха търбуха с камъни ? Shocked
Исабел Алиенде ме изненада приятно с "Паула", харесват ми героите, случките, чувствам ги близки и със сигурност ще ми липсват като приключа с четенето на книгата. Опасявах се, че ще е натоварваща заради болестта на дъщеря й , но няма и помен от такова нещо. Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 13:10 от Анонимен

# 73

Да не му напълниха търбуха с камъни ? Shocked

hahaha Joy hahaha.
Ами не ама подобна тъпотия. Това дърво за което говорех уж вълшебното почти ЧОВЕК ПРОСТО това дърво.
Злодея изяде една ябълка от него и видя колко е лош и какво го чака и както преследва в цялата книга едната от героините изведнъж изчезна hahaha.
Ох незнам момичета наистина е до лична преценка но на мене тази книга ми дойде много hahaha.
Сега като пиша и като се сетя за онова дърво и пак ме напушва смях.
Сега като преценя поне се посмях подобаващо де Mr. Green явно съм пораснала за такива измишльотини.Въпреки, че книги от рода на Лъвът, Вещицата и дрешника ми харесват много Peace.
А за Паула с две ръцце съм  Peace Peace Peace.
На Алиенде всичко ми харесва Hug

# 74
Ох, добре, че чета в темата, защото тази "Градина..." ми хареса по анотация, но дизайнът на корицата още взе да ме съмнява, а след като прочетох какво сте писали тук, съвсем се отказах да си я купувам. Mr. Green

Бъни, "Оризовата майка" след бозата ще ти се стори наистина шедьовър. Peace

buttinskyууу, страхотни снимки на Кортес Crazy

Общи условия

Активация на акаунт