Литературен клуб - VІІІ

• 54 127
  • 647
  •   1
Отговори
# 90
Според мен "Аутопсия"-та не става, може би и аз имах големи очаквания. Краят ми беше почти непонятен. Образите - може би, без този на Ина, хич не ми беше ярък.

Ох, да, забравих за края - звучеше ми, меко казано, абсурдно Laughing

# 91
  • Mostly in my mind
Вместо запис - приключих Вино от глухарчета. Не ми хареса.

# 92
вместо въпрос Simple Smile-какво не ти допадна

# 93
  • Belgium
Тъкмо се зачудих какви поетеси има тук  newsm78

# 94
  • Mostly in my mind
вместо въпрос Simple Smile-какво не ти допадна

То си е въпрос.  Laughing Явно не е моята книга, просто с нищо не ме грабна и заинтригува

# 95
Капка Касабова - Улица без име: изключително подтискаща книга, поне за мен. Не успях да я дочета, отдавна не ми се беше случвало. Като изключим пълната липса на литературна стойност, тази жена според мен крайно силно мрази България, дали е получила някакво облекчение с написването на тази книга...

# 96
  • Belgium
Капка Касабова - Улица без име: изключително подтискаща книга, поне за мен. Не успях да я дочета, отдавна не ми се беше случвало. Като изключим пълната липса на литературна стойност, тази жена според мен крайно силно мрази България, дали е получила някакво облекчение с написването на тази книга...

Подобно мнение писах и аз за тази книга  Laughing

С разликата, че стиснах зъби и я прочетох до край, а и познавам авторката.

Но други съфорумки тук са харесали книгата.

# 97

И на мен не ми хареса още от началото . Оставих я да отлежава и след време ще опитам пак . Може би очаквах твърде много от тази книга .

Сега ми се чете някоя тежка класика - нещо от рода на Достоевски , Толстой и подобни . Препоръчайте ми , моля ! Hug

# 98
  • Belgium

Сега ми се чете някоя тежка класика - нещо от рода на Достоевски , Толстой и подобни . Препоръчайте ми , моля ! Hug

Ами много зависи кое от тежката класика си чела Laughing

Бих ти препоръчала "Ние" на Евгений Замятин - антиутопия, която е написана доста преди книгата на Оруел.

# 99
  • София, Младост 2
Много ме изкефи обаче как се уплаши от гълъба главния герой- е няма по-добро описание на фобията ми, гълъбът като чудовище- ето един човек, който ме разбира, най-сетне!
Да взема да те запозная със сина ми, да сте си партия - за него гълъбите са най-голямата гадост под слънцето и изпитва абсолютен ужас и отвращение към тях - дотам, че ги заобикаля отдалече, да не би случайно да литнат. Способен е да мине по заобиколен път до училище само защото на обичайния му маршрут има даже не жив, а смазан от кола гълъб Tired
И за да не съм офф - аз също много харесвам Оризовата майка. Взех си я случайно преди 2-3 години и много разтърсващо ми подейства. Много тежка книга, много съдбовна... някак си тази съдба на майката да изстрадва децета си толкова силно се усеща, че е направо страшно на моменти...

# 100
hedra, на мен шъ са е метналу дитету  Mr. Green
Във форума има бая народ със същия проблем, явно не е толкова рядка тази фобия.
Моля някой , който е чел "Гълъбът" да ми каже какъв е краят, защото аз още не мога да се убедя, че онова, което прочетох за край действително е такъв.

# 101
  • Майничка
Тони, честит рожден ден! Здраве, късмет и прекрасни емоции!

Набарбаляках се до уши в някаква космическа опера без шанс за издрапване - "Чун Куо" на Дейвид Уингроув. Не стига че са 8 тома, ами само 4 са излезли на български и то преди 10-на години. Неизвестно по какви причини любимият ми съпруг ги е метнал за подвързване с картонени корици (белег за особено четена книга) и аз, нищо неподозираща, им скочих със засилка. Mr. Green  Сюжетът е внушително "оптимистичен" - човечеството е нагъчкано в ограмен мегаполис, като на върха на пирамидата са китайците, а останалата гмеж, с редки изключения, се свива по бордейте и жадува обрат. Личи си, че авторът е със солидни познания, преводът е добър, обаче... Действието се развива в 2026г., дали да чакам дотогава да издадат останалите 4 тома или да залягам над английския и да си ги прочета в оригинал? newsm78

# 102
ЧРД, Тони! Желая ти да си здрава, усмихната и да успееш да откраднеш достатъчно време за разтуха с книжка!   bouquet

# 103
Охоо, кой бил рожденик само! Честит рожден ден ,Тони!

# 104
Благодаря ви, момичета! Много ме зарадвахте  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт