?Въпроси всякакви?

• 1 876 988
  • 5 381
  •   2
Отговори
# 1 035
ами той е още малък и приказките много-много не го впечатляват, въпреки че слуша детето....ама то това лекарство  етолкова горчиво,че на мъника чак му се догажда от него....и си мисля, че ако му го дам направо да го  изпие /което той няма да иска/ и ще го повърне...

# 1 036
  • Провинция
а някой знае ли как се "притъпява" горчив вкус...Трябва да давам известно време доста горчиво лекарство на малкия, обаче горчевината се усеща въпреки всичко-смесвах със сок, с мед и т.н.....
Има един лаф "горчиво, та чак сладко"! И аз така правех със синът ми - все гледах да смеся с нещо сладко, но се усещаше. Един ден просто го помолих да изпие лекарството и да се държи като голям мъж. В близост имам чаша с вода или сок, които спасяват положението, ако се налага, но се учудих с каква лекота пие горчиви неща (например клеева тинктура). С други думи, ако успееш да го погъделичкаш на мъжка чест и да мине номера... Не ти бях много полезна, успех и бързо оздравяване  Peace!

Опитай да разделиш една доза от лекарството на няколко по-малки и пак с мед.Едно време брат ми така пиеше лекарствата -една лъжичка мед с капка горчив сироп примерно...

# 1 037
  • София
тули, моят беше на тази възраст, когато започна да хруска гранулките витамин С без нищо  Wink. Но наистина гаденето е проблем! Ох, като се сетя... И като кръговрат съм правила, ама дребния усещаше горчивото в първата доза и после не искаше и да чуе за мед, бонбони или сок, много са хитри  Mr. Green!

# 1 038
  • Варна
Най-добре не го лъжи, дай му да глътне лъжичката с горчивото лекарство, а след нея дай награда.

# 1 039
Как се пише Жалба-адресирана ли е до някого,има ли обръщение,позволява ли се разказ на случки или само факти се нахвърлят? Мога ли да напиша жалба от пряката си шефка до големия шеф?

# 1 040
  • Перник
Аз всички лекарства давам със спринцовката от Панадола. А горчивите разредени със сок или нещо друго, но пак с нея.

Тук има примерни жалби http://bgizmama.com/blog/%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B8-%D0%BE%D … D0%B7%D0%B5%D1%86

# 1 041
в жалбата се посочва от кого е - име, ЕГН, адрес и до кого е адресирана, като после по същество се излагат фактите и обстоятелствата, които Ви вълнуват. Както разбирам искаш да се жалиш пред горестоящ шеф от пряката шефка,така ли...

# 1 042
Как се пише на италиански "Милано , идваме, треперете от страх "  Laughing  Laughing

# 1 043
Как се пише на италиански "Милано , идваме, треперете от страх "  Laughing  Laughing

С гугъл преводача ми го преведе така:

"Milano, venire - tremble da paura "

- незная обаче дали е точно така, защото тези преводачи не винаги превеждат точно, само приблизително.

# 1 044

С гугъл преводача ми го преведе така:

"Milano, venire - tremble da paura "

- незная обаче дали е точно така, защото тези преводачи не винаги превеждат точно, само приблизително.

Много ти благодаря Simple Smile   bouquet

# 1 045
малко е объркан превод по правилно е:
milano,veniamo tremate di paura  Peace
доколкото си спомням италианския, че не ми се е налагало да пиша и говоря сигурно вече 2 год. Grinning

# 1 046
  • София
Добро утро. Опитвам се да се сетя за името на едно лекарство, което съм ползвала преди две години за последно и така и не успявам. Това което знам за него е: за деца е, капки са, приготвят се на място в аптеката, кафяви са на цвят и много цапат.

# 1 047
Капките се казват Коларгол.

# 1 048
  • София
Капките се казват Коларгол.
  bouquet

# 1 049
Как се е наложило в обществото правилото че на жив човек се подаряват само нечетен брой цветя 1, 3, 5... бр. в букета
а на погребение се отива с четен брой цветя в букета - 2, 4, 6 и т.н. ... От къде идва това правило, кой го е определил че трябва да е така и кога. С религията ли е свързано или има други причини. Много пъти съм се чудил и не съм намирал отговора.

Общи условия

Активация на акаунт