?Въпроси всякакви?

• 1 868 866
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 4 155
Това с Удостоверението за семейно положение не с 100% гаранция.Миналата година мъжО си вади такова и О , изненада !!! Нито аз фигурирах , нито двете хлапета . Ерген си излезе според компетентните служби.

# 4 156
1. Яденето на сварени белтъци води ли до "отпушване" при запек? Моето дете по принцип се отчита само 1 път седмично. От скоро яде по 2 белтъка наведнъж и вече 3 вечери подред ака. Чудим се, мислим от какво е - друга промяна в храненето няма.
2. Може ли по 2 белтъка/ ден да са вредни за 3 годишно?

# 4 157
Това с Удостоверението за семейно положение не с 100% гаранция.Миналата година мъжО си вади такова и О , изненада !!! Нито аз фигурирах , нито двете хлапета . Ерген си излезе според компетентните служби.

Хм, странно.
Има хора дето се чудят как да го фалшифицират пък при него направо от извора  Laughing

# 4 158

А вие имате ли брак или просто съжителствате?

# 4 159

Абсолютно не е гаранция.

И аз имам нееднократен подобен опит.

1. При развода с първия ми съпруг се оказа, че той е ерген по документи. Първо трябваше да му оправят документите в общината, че е женен, за да можем да се разведем.

2. След раждането на сина ми, се оказа, че в общината го водят, че ми е първо дете - голямата ми дъщеря въобще не фигурираше в моите документи.

3. След раждането на малката ми дъщеря, тя фигурираше в удостоверението за родствени връзки като мой брат!

# 4 160
  • При хората, които обичам
Мамма, тогава Дарина каква му се пада на Татти? Joy

# 4 161
# 4 162
Шурей  Laughing - брат на съпругата

# 4 163
  • София
Боже, Боже, разсмяхте ме!!! Joy
То какво ли не може да очаква тогава човек от Общината, щом прави такива драстични грешки.

# 4 164
Това откъм твоя страна, а откъм негова?
Ужас, не спират да ме изумяват тия служби.
Нали при същите тези се ходи, за да занесеш смъртен акт... Отиваме да занесем този на баща ми и те ме питат къде ще го погребем. Казвам: В централните гробища. И ми се отговаря: "Ми хубу, врийте си изберете място и си копайте" Shocked

# 4 165
# 4 166
Ама не е така, хора. Тя не е дете само на Мамма. Интересно ми е как се съвместяват родствените връзки дъщеря и шурей. Всъщност, на този въпрос трябва да отговори издалият удостоверението.

# 4 167
А за тия работи трябва да се пита Софи Маринова- я, жената, колко роднински връзки съвместява.  Twisted Evil
А иначе, не знам как е в София, но във Варна, в ерата на компютрите, ЕСГРАОН попълват данните с молив на едни картони. Съответно, ако има промяна, се трие с гумичка и се нанасят промените. Преди 6 години, прясно бракувана и умерено бременна отивам за някакво сведение, което ми изискваха за смяна на личната карта. От 5-6 каси работят 2, опашката върви бавно, понеже се ровят картони, попълват данни и т.н. Пред нас момчето го въртяха сигурно половин час. Служителката:"Тука пише, че имате брат- едикой си." Момчето:"Аз нямам брат, имам сестра, този човек не го познавам. " Служителката:"Това не е възможно, в документите пише, че имате брат." Момчето:"Да, ама аз нямам. Имам сестра." "Как се казва сестра ви?" Момчето казва името. Служителката отива да рови в досиетата и се връща с нов картон:"В досието на сестра Ви не пише да има брат." Момчето поглежда в картона. "Ама това не е сестра ми, тази жена е родена в началото на века, по-възрастна е от майка ми." Служителката:"Кажете ЕГН-то на сестра Ви.". Момчето не помни ЕГН, но казва първите цифри и служителката пак отива да рови. На третия път момчето се опита да я спре:"Моля Ви, пишете, че имам брат и ми издайте документа!" и му отговориха:"Ама не може така, господине, това е невярна информация."  Twisted Evil

# 4 168
Така и така оспамихме темата, да ви доразсмея.

Когато отидох да взема акта за раждане на сина ми и ми заявиха, че ми се полага помощ за раждане на първо дете, аз естествено подскочих, че не ми е първо, а второ. Служителката гледа, рови и казва, че аз по документи друго дете нямам.
Казвам ЕГН-то на щерката, ровят, ровят, ровят, изваждат папката, подават ми листчето и заявяват, че има вписани други имена за родители.
Поглеждам аз и какво да видя - първо поле за родител - бившият ми съпруг, второ поле за родител - Татти (те пък са и адаши на всичкото отгоре).
Чудех се, да се смея ли, да плача ли.  Детето по документи имаше двама бащи, но нямаше майка ooooh!  Joy
Уж оправиха нещата - записаха ме мен, премахнаха името на Татт.

Преди две години Татти си вади същия този документ за семейно положение и родствени връзки. В удостоверението стройно се мъдри като дъщеря голямата ми щерка. Не, че не я е отгледал и не я чувства като дъщеря, ама не е осиновена и родителите сме аз и бившият ми съпруг.
Отново поправяме, редактират.

Преди година вадим паспорти на децата. В РПУ-то ни заявяват, че аз съм омъжена все още за бившия си съпруг и че и второто ми дете е негово.
Айде пак разправии, пак обратно до общината за вадене на удостоверения за родствени връзки.

Сега ме е страх да отида да извадя паспорт на малката. Въобще не знам чие дете ще се окаже и аз за кого съм омъжена.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 00:25 от Mamma

# 4 169
 Joy Joy Joy
Цитат
Въобще не знам чие дете ще се окаже и аз за кого съм омъжена
Туй беше черешката!

(Мамма направи нова модификация на приказката "майка една, бащи много" Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт