ЮНСКИ мами 2009! Тема №16

• 20 339
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
На мен толкова ми е интересно да чета за всичко, свързано с бременността, че бих си купила всички възможни книги и списания на тази тема Simple Smile

ayas, благодаря ти за хубавите думи относно бузките ми. Ще се помъча да ги приема за чаровни, а и роднините ще има за какво да ме пощипват  Embarassed

А на мамите, които преди са били по-кокалести, искам да кажа, че по мои наблюдения мъжете обичат повечко месце по тялото на жената, така че да не се притеснявате. Е, стига да не се стига до водопад от месца де  Party  

Аз на гърди съм качила много, а като си представя още колко ще растат, лошо ми става. Накрая Саманта Фокс пасти ще яде май пред моите  ooooh!  

За раждането най ме е страх от евентуалното рязане и после шиенето. Дано съм от късметлийките, на които тези неща им се разминат. Поне ме открехнаха, че може да си поискам упойка само за шиенето, та, живот и здраве, ако ми се наложи, мисля да се възползвам. Ноооо, както казах, рано е да мислим за тези неща.

Jenist, и аз обожавам да вали сняг, става ми много спокойно. Жалко, че и почивката свършва, иначе нямах нищо против още няколко дни да му се любувам през прозореца вкъщи  Sad

# 136
  • Временно
За много години момичета!
Извинявайте,че нахлувам в темата ви,но искам само да отговоря на един въпрос
А кога се усещат по-рано като си с предна или със задна плацента?
По-рано се усещат при задна плацента.Предната е разположена откъм корема,а задната откъм гърба.Съответно предната плацента много омекотява ритничетата.Аз бях с такава плацента и не усетих що е това силен ритник до края. Peace
Пожелавам ви здрави и прекрасни бебчета да гушкате през лятото!

# 137
Gydelichkova и аз от това най-много се страхувам да не се сцепя
До колкото знам в  болницата не те чакат да подейства упойката а направо те шият
с всички приятелки с които съм говорила по този въпрос казват че шиенето боли повече отраждането,
за това и аз много се стряскам от това

# 138
eva_merry , аз също съм със задна плацента и за това лекаря ми каза, че е вероятно първоначално да не усещам почти движенията на бебето нищо че, ми е втора бременност.
Е това доста ме безпокой, защото ритничетата на дъщеря си ги усещах още в 16 г.с.

# 139
Прочетох нещо за видовете плацента- предна, задна, а какво означава нормална плацента, къде е закачена? На ФМ лекарката каза, че имам нормална плацента, но сега като чета във форума се чудя къде се закачва тя- в коя част на корема?

# 140
Прочетох нещо за видовете плацента- предна, задна, а какво означава нормална плацента, къде е закачена? На ФМ лекарката каза, че имам нормална плацента, но сега като чета във форума се чудя къде се закачва тя- в коя част на корема?

Ами плацентата не се "закачва" за корема, намира се в матката.
А иначе и предно и задно разположената плацента се смятат за нормални.
Т.нар. плацента превия или разположена в долната част се води за патология на бременността.
Така разположената ниско плацента в повечето случаи пречи на нормалното раждане.

# 141
  • Временно
Мисля,че нормалната плацента е в дъното на матката-или по фундус - както е показана на снимката.

Предната плацента е по-предата стена на матката и се явява бариера между плода и самия корем,затова и движенията не бебето може да се усетят по-късно и през самата бременност да се усещат по-слабо.
Задна плацента е позадната стена на матката.Казват,че този вид плацента е най-често срещан.
Има и плацента превиа-когато плацентата запушва родовия канал.В такъв случай нормално раждане е невъзможно по обективни причини и с еприбягва към секцио.Но този вид плацента е рядко срещан.

# 142
Шофирането, предния път си карах до последно  Peace. ТОзи път не смятам да е различно, освен ако няма причини разбира се. Коланът този път не ми пречи толкова, но го закачам на ръчката за регулиране височината на седалката и така е ОК.

Справянето без допълнителна помощ (основно за Катеринка), от опит с две да кажа, че не е невъзможно, но е доста трудно. Аз лично избрах да имам помощ и не съжелявам. Разбира се, в началото си казах правилата и двете баби се съобразиха. Естествено, че ти ще си ги гледаш най-добре, но по-добре да не са перфектно (според теб) оправени, но да са със спокойна майка, отколкото всичко там да е наред и майката да е супер недоспала и на ръба на нервна криза  Mr. Green.

Работата, искам да ви споделя, че изобщо не ми се работи  Rolling Eyes. Бих си останала в къщи до края. Проблемът е, че имам ужасно отговорна работа и ако започна да отсъствам от сега, по-добре да напусна  Embarassed. Другия проблем е, че не мога да си взема болнични без причина - и от суеверие (да не предизвикам съдбата) и ми е съвестно, че лъжа  Blush. Надявам се да устискам.  Crazy

Да помоля за парола за албумчето и аз  Peace

# 143
Франческа Салиери и eva_merry, благодаря за отговорите  Hug:   newsm10

# 144
Fresh, Отчетните теми (каквато е нашата) не ти носи никакви бонуси и публикации. Колкото и да пишеш, в брой публикации винаги ще имаш НУЛА. А от броя публикации зависи колко лични съобщения ще имаш право да получаваш или пращаш.
За да имаш отчетени публикации, трябва да пишеш по теми, които са извън тези:
Правила, условия и указания
Клюкарник, Кино и телевизия,
Форумите за обяви,
Отчетните форуми (Очакващи през януари-април, май-август, септември-декемри, Родени през 2005, 2006, 2007, 2008, По градове, По държави, Имена)
Календар на събитията,
Татковци,
Дом и семейство
Красива мама
 Диети, отслабване, поддържане на фигурата
Хоби
На пазар

# 145
Преди малко се върнахме от разходка в Южния парк, много е красиво, и как вали, абе толкова много да обичам снега ,че няма накъде, овъргаляхме се в снега, като децата, направихме една доста дълга разходка, направихме си доста снимки, както обикновенно Mr. Green и се прибрахме ама много мокри, но си заслужаваше, тези от вас които не са на работа утре им препоръчвам да се разходят до там, всичко  е много чисто, бяло  и красиво!

На връщане, отидохме до един голям детски магазин, който се намира на ул. Нишава, точно до Южния парк, където има абсолютно всичко за новороденото/разбрах за него днес от новия брой на  сп. 9месеца и решихме да го посетим/ и една изключително любезна продавачка,която половин час ни обясняваше, та тя ни светна нещо, за което не се бяхме замислили - гледаме за количка със зимен, летен кош, и столче т.е комбинирана, и тя ни каза, че няма смисъл от зимния кош, тъй като новороденото през лятото може да си кара и в летен кош, пък зимата, зимния кош, ще му умалее- ние изобщо не се бяхме замисляли за това. Както и тези кошчета, дето пренасят новородени по прегледи в коли и т.н, тя каза, че по-добрия вариант е да се вземе столче за кола, което има приставка  и за новородено, защото тези люлки дето ги носят малките са много тежки и наистина е така аз вдигнах две такива,ами то бебето е по-леко от въпросните кошчета!

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 16:42 от somebody

# 146
Simple Smile темичка за кафето и бременноста - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=294899.0

От известно време към гимнастиката прибавих и снежни разходки в планината. Започнахме с Витоша. Напоследък в лозенската планина.
Минимум по 2 часа с лек наклон в снега!

Не можах да си вляза в грейката от ските, добре че се държи на тиранти WinkСлед такава разходка се чувствам като новородена, и съм доволна че го карам спортно, съответно килцата ми са +4 до този момент, но четох че си е съвсем нормално.
Открих че залежаването определено не ми се отразява добре, и ме кара да се чувствам мързелива и отпаднала.

За храненето-само здравословно, без тъпчене с въглехидрати.

# 147
  • София
somebody, изобщо не съм съгласна с изказването на продавачката. Кошовете на количката са доста неправилно определяни като зимен и летен. Те се разделят на от 0-6 месеца и след това. Едно бебе поне до 5 месеца трябва да е в напълно легнал кош, какъвто е "зимния". Т.н "летни" нямат напълно легнало положение, а са и по-тесни и изобщо не стават за новородени.

# 148
И аз много ибичам снега, а при нас вече е почти половин метър и продължава да вали. Синът ми е цял ден навън и се търкаля в снега. Аз пък утре съм на работа и нямам търпение да отида на Банско. Много искам да се кача на ски, но все пак си ме е страх. С дъщеря ми, когато бях луда глава и на 20 години не се спирах и карах и на Банско и на Боровец до април месец, когато съм била 4-5 месец, но сега не смея...все пак гоня 40 Sad

# 149
В такъв случай нашите като ще са летни бебета какви колички ще е най практично да вземем?

Имам предложение в албумчето да сложим секция в която мамите които имат вече дечица могат да сложат техмни снимки заедно с първите им деца.На мен специално ще ми е интересно.Примерно много се изкефих на снимката на Аияс с малкия бебок дето бозал и после заспинкал.НАпример знам че Франческа има красвица в къщи и бих искала да я видя на снимка и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт