ЮНСКИ мами 2009! Тема №16

• 20 335
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета!
За килограмите-не се обиждам, но лекарката ми каза че е нормално това напълняване защото според нея се дължи на хормоните-3 месеца бях на Дуфастон, а преди да забременея също го пиех за регулиране на цикъла.С първата си бременност бях ка чила 26-28 кг. , но после ги свалих, така че не се притеснявам.До 12 г.с. повръщах и по няколко пъти на ден и нямах никакъв апетит, но въпреки това качих килограми.Сега апетита ми се възвърна, но все още има храни, които не мога да ям, защото ми става лошо от тях.
За интимностите-първите месеци нямах никакво желание, сега имам , но ме е страх и за това се въздържаме.
Снощи имахме гости и си легнах късно към 2 часа и ми се стори , че и аз усетих някакво побутване ниско долу, но не знам дали вече не си внушавам в желанието си да усетя бебчо.

# 121
Явно и аз трябва да се поотпусна малко, за да имам повече желание за секс. Мисля, че главният проблем и на мен е промяната в тялото и липсата на всякакво самочувствие относно фигурата ми. Somebody, не мисля, че имаш основания да се притесняваш за твоята фигура, но явно ти си знаеш как се чувстваш комфортно в тялото си.

Като си качвах снимките в албумчето снощи, ми стана лошо какви бузи съм отпрала. Лицето ми винаги е било кръгло, но от доста години бузите бяха изчезнали. Та май от тях сега най ме е срам. Една колежка, която е с 1 месец по-бременна от мен, такива бузи изведнъж наля, все едно някой й ги беше пришил. Дано при мен не се получи така. Килограмите наистина сигурно понякога трудно се свалят след раждане, чувала съм, че понякога има големи хормонални обърквания и тогава отслабването си става мисия невъзможна. Вече няколко раждали жени ми казаха, че най-много трябва да се пазя, като кърмя и да не вярвам на приказки, че точно тогава е трябвало да ядем повече, за да имаме кърма. Били пълни глупости и тогава бил най-благоприятният период за дебелеене.

В книгата, която имам за бременността, пише, че сексът през последните месеци не само че не бил опасен, а в някои случаи дори полезен - особено когато бебето е преносено. Та ако партньорът масажирал повече гърдите на жената, или свърши в нея, това можело да предизвика чаканите контракции. Спермата съдържала вещество, което предизвиквало тези контракции. Имам и някакви бегли спомени, че в един сайт пишеше, че сексът по време на бременност бил много добра тренировка за самото раждане, ама защо еше така, не мога да се сетя  luvbed

# 122
Gydelichkova , и аз съм го чувала това за последните месеци. Иначе по повод това, че си се наплашила от думите на раждалото майче - моето раждане беше много лесно. Приеха ме на 21.08 вечерта с 6см. разкритие, без никакви болки. На другата сутрин ми направиха клизма (на мен това ми се стори най-неприятната част) и в 11ч. ме свалиха в предродилна зала. Пак никакви болки, малко разкритие. Сложиха ми система, която успя да предизвика контракции чак към 13.30ч. Бяха леки, почти не ме болеше. Засилиха се чак към 14ч., в 14.30 ме заведоха на магарето, а след 10мин. бебчо вече крещеше силно. Така че моето раждане продължи само час и то с не особено силни болки. От сърце пожелавам на всички майчета и при тях всичко да мине така лесно.

Иначе при мен се появи нещо ново от снощи. Бебчо се усеща вече и на пипане, когато рита. Слагам си ръката на корема и усещам как ме побутва. Но при мен това е нормално. На последния преглед се оказа, че съм една седмица напред, плодът беше 18см. преди 3 седмици(вече не знам колко е голям - предполагам наг 20см.) и следователно терминъм ми се измести от 01.06 за края на месец май. Но аз продължавам да пиша в тази тема, защото през цялото време съм била част от вас и искам това да продължи да е така  Hug

# 123
  • София
Аз нямах никакво желание за секс пърите три месеца, но ми беше и забранено, с тези контракции и отлепянето. Сега си имам желание като преди и за сега не ми прави проблеми, но все пак сме внимателни.

За килограмите, аз и преди съм казвала, че не ми пука колко ще кача, за сега май-съм качила 3-4 килограма, но не съм се мерила отдавна. Миналата бременност бях с +10 и ги свалих за 40 дни без диети. После свалих още два, но аз от кърменето не можех да кача, а ядях два пъти повече от сега и то основно тортички(то ми е хоби). Вечерях сериозно и към 24 00 вече бях гладна и сядах да ям отново. Сега нямам такъв апетит, но може и да ми се появи. Миналата бременност за две седмици имах вълчи апетит(около 10-та седмица). Е искам да кажа, че разбирам всички майчета, които хапват непрекъснато и качват много. Този глад не подлежи на контрол, ако не ядях на два часа и то стабилно, се разтрепервах.

Катеринка, аз също много се рпитеснявах миналия път със всички тези артикули покрай бебето, а схемата за захранване ми се струваше супер трудна. Като го видиш и като го гушнеш обаче, всичко ти идва от самосебе си. Изобщо не съм се затруднявала и не съм изпадала в никакви депресии, а сама си гледяах детето по цял ден, а тя спеше само по половин час, ревеше и първата година не обичаше изобщо да седи навън.

Мони, аз също го усещам над триъгълника. И първото си дете го носих много ниско, а и при това може да е така, но няма повод за притеснения.

# 124
Здравейте и от мен!
Относно килограмите въпреки че имам кантар не съм се теглила, а и е спорен въпросът колко вярно тегли. Ще видим какво е положението с тях когато отида на консултация, но по дрехите съдя че не е много отчайващо. Вчера успях дори да си закопчея най-тесните дънки  Shocked
Чорапогащници никога не съм обичала да нося и съм слагала единствено когато съм с пола при по-студено време, а това са били единични случаи че хич не съм полите.
Иначе за секса изобщо не сме се спряли и си караме както и преди с изключение на един период от две седмици в начало на бременността след като си направих положителния тест.

# 125
majorell, не мога да ти пиша на лични, защото си изчерпала лимита си за съобщения. Изтрий старите и ще ти пусна паролката. За да имаш право на повече лични, трябва да пишеш повече в другите теми на форума. Ето правилата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

Мони, едното бебче  е много ниско - усещам го точно над триъгълника вдясно. На ранния скрининг ми казаха, че то се е разположило ниско, но това не е проблем, не се притеснявай! Другият бебок го усещам малко под пъпа.

Да се включа и аз за интимностите - чак сега ми дойде желанието и намерихме подходяща поза, в която да съм спокойна. Но го правим рядко и сякаш залагаме повече на другото ни общуване - бебетата ни правят още по-нежни и влюбени сякаш, много по-близки и по-заедно от всякога  Heart Eyes

Петя,  Полито87 и Аяс, благодаря за окуражителните думи! Hug
 Кажете кои книги за бременни четете (освен класическия Спок, харесван или отричан) и кои са добри наистина

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 12:35 от KaterinkaM

# 126
За секса, до преди четири-пет дни имах желание сведено до 0. Сега вече постепенно започва да се възвръща. Но като цяло съм на мнението на ayas.

За спорта- вече започнах да правя гимнастика за бременни у дома. Нито имам времето нито желанието да ходя на организирани занимания. С първата бременност ходих и то на две места и честно казано освен положителния контакт с другите бременни ползи не видях.
Сега обаче искам да заложа и на научаването на различните начини на дишане, които според доста родили жени помагали доста да се преодолее болката при раждането.

За въпроса на Мони- странното усещане, че бебето се разхожда из целият ми корем- от ниско долу над триъгълника до високо над пъпа. Особено като легна вечер по корем усещам тежест ту в ляво, ту в дясно, ту в долната ту в горната част на корема.

Gydelichkova, в процеса на раждане няма нищо нито толкова страшно, нито толкова болезнено. Всяко една контракция те приближава до дългоочакваната среща с твоето дете. По-сладка от болката при раждане няма!

# 127
Относно контракциите - не мисля, че е желателно да ги има - до 37-38 седмица е добре бебо да си стои в корема!
Но, ако се преносва, съгласна съм да се "помогне" на процеса със секс Simple Smile
Гъделичкова, много забавно това за бузите Simple Smile Ако приемаш мое мнение - много добре си изглеждаш и красива от бременността! А и хората, на които държиш, си те познават що за човек си!
Катеринка, пропуснала съм да прочета за притесненията ти относно справянето с бебеТАТА ти. И аз съм от майките, които ще ти дадат кураж! Смело напред, колкото по-малко ти се бъркат /освен, ако сама не си потърсила помощ/, толкова по-добре за бебенцата и за теб! От опита на една самосправила и самосправяща се мама го казвам, по-голямо удовлетворение от това не съм изпитала!
Франческа, това към което си се насочила - техники за дишане и самопомощ при естественото раждане /раждане с активно участие на майката, мисля така се казваше/ е нещо много актуално вече и у нас. Имаше преди и тема в "Часът на мама" и може би има материали по темата в сайта на предаването. На запад си е практика. Аз съм чела за това - едно от местата беше "Близо до бебето" и в една американска книга.
При мене нормалното раждане премина в секцио по разни причини и май и този път ще ме гласят за такова. Но аз не се притеснявам, искам само да износя и родя здраво бебче, което да посрещна на бял свят както и първото /май съм разказвала лекарите как се бяха впечатлили от реакцията ми на жена с операция/.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 12:40 от ayas

# 128
Здравейте и от мен
и аз ще се включа в темата за килограмите,от началото до сега съм качила 6 наистина мисля  че са много,но и аз съм съгласна че сега не е момента за пазене на диети,след раждането се надявам да си стана същата.
А за интимностите първите 3 месеца нямах никакво желание,сега започна да се възвръща
даже по силно от преди,но все пак внимаваме да  не навредим на бебо.

# 129
KaterinkaM в кои други теми трябва да пиша това не го знаех
Ще ти бъда благодарна ако ми обясниш

# 130
Gydelichkova, за карането на кола - и аз понякога се чуствам разсеяна като карам, друг път ми доставя огромно удоволствие, но карам ли повече примерно над 10 км в задръстване се изморявам страшно много. Колана на колата на моменти ме дразни и си го закачвам само на рамото, колкото да се вижда, че съм с колан, че не ми се занимава с полицай, ако ме спрат, понякога си го слагам и не ми пречи. Като ме вози мъжа ми, не винаги съм с колан, защото ме дразни. По закон бременните жени може да не слагат колан. Simple Smile

За карането на кола незнам до кога, ще карам, предполагам докато се чуствам добре и имам желание, но при мен карането в момента не е необходимост, защото не ходя на работа, като работех карането беше ежедневие. Наскоро разбрах, че до 1989 г. карането на кола е било разрешено до 7 месец от бременността и в голяма степен има логика да е така, особено в днешно време в тези задръствания, липсата на паркоместа- стреса е голям.

Относно чоропогашниците- мен винаги са ме дразнили, особено зимата под панталон. Сега ходя единствено с анцузи и се чууствам отлично, и панталоните ме дразнят.

Относно глада- аз и преди да забременя, като бях гладна имах спиреп поглед както казва мъжа ми, а сега като огладнея - имам чуството, че и човек бих убила, ако нямам храна #2gunfire

# 131
Здравейте и от мен.
За секса в първите месеци когато ми ставаше лошо и то беше до скоро нямах никакво желание, използвах всичките си сили и енергия да оправя малката и да се гътна в леглото, дори в някои по - тежки вечери мъжа ми се справяше с това. От две седмици нещата влязоха в релси и вече имам такива желания. Ако нещата вървят нормално и не се наложи да спрем не мисля да го правим. И с първата си бременност сме го правили да последно (разбира се по внимателно) Embarassed
Gydelichkova и аз като теб съм трупнала на бузките. Там първо ми проличаха килцата. Аз бях както казваш ти без никакви бузки, дори ми бяха на вътре.
somebody и аз не се харесвам с тази фигура. Свикнала съм да се гледам доста хърбава, но мъжа ми много ми се радва на новите форми, особено на bombs и дупето. Явно не съм била толкова привлекателна със щръкнали кокали.
За раждането да си кажа без да искам да стряскам момичетата на които ще им е за първи път, мен лично ме е шубе. И не толкова защото много ме е боляло а защото не вярвам на приказки че второ се ражда по лесно. Напротив страх ме е да не е по- страшно от първия път. Като се сетя, че всички болки свършват веднага щом излезе бебето и ти става едно хубаво на сърцето и така ти олеква, че спирам да мисля за болки и напъни.
Успех на всички. Дано всичко е наред с бебетата и майките пък другото няма значение.  

# 132
Katerinka, аз намирах полезни неща в 2 та тома на Ан Бакюс - Детето от 1 ден до 3 години - френска. Иначе и други съм чела, но май съм ги взимала от други хора, ще се сетя и ще пиша. А тези двете са ми подарък от майка ми с думите "На французите им имам доверие" Simple Smile И една българска на Христо Михов "Книга за майката"  - и сега я прелиствам, разбира се има неща, които отричат. Май от всичките изцяло харесах само "Близо до бебето" В нея май има препратки към ползвана литература и оттам може да се ориентираш. А последната се чете на един дъх!
Авторката и е позната във форума и лично и писах да я поздравя Simple Smile

# 133
  • гр. София
Здравейте момичета! Навън е чудесно, много се радвам на снега от прозореца на спалнята. Пред блока тече трудов ден, почти всички съседи са излязли да чистят снега по колите си и е много весело. Преди време имаше някакви коментари по темата, но съм позабравила конкретиката... Някой оплаква ли се от често ходене до тоалетна, парене, болки в корема? Направих си изследвания на урина, обикновената не беше добра, но при стерилната не се вижда нищо обезпокоително. Чудя се какво да правя, докато дойде време за преглед при доктора след два дни, някакви съвети от препатили...

# 134
  • Germany
Да се включа и аз в темата Simple Smile Качила съм 2-3 килограма.  Хапвам нормално, както и преди. Единственото различно е, че все ми се яде нещо въглехидратно, сандвичи, баничка..., а преди много не си падах по тези неща Rolling Eyes Секса си ми е същият както и преди да забременея, не сме се ограничавали нито в първите месеци, нито сега Wink Общо взето с изключение на 2 месец, когато ми се гадеше по цял ден и цяла нощ и беше ужасно (даже виках на милото, че се отказвам Simple Smile), се чуствам много добре и гледам да си живея както и преди, все пак не съм болна Peace

Ние отиваме на разходка в снега, планирам и снежен човек, но да видим...Приятен неделен ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт