ЮНСКИ мами 2009! Тема №16

• 20 327
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен. newsm03 Честита нова година и честит рожден ден на anjeelina,
Аз преди празниците в 15 седмица бях качила 4 кг, по празниците винаги качвам около 2 кг, не съм се мерила още, смятам да се кача на кантара след седмица / сега съм в 17 седмица/, засега ме е страх да се меря. Embarassed

Аз като цяло преди бременността си хапвах доста, диети не съм спазвала, ходех на фитнес всяка седмица втора година поред. Като разбрах, че съм бременна спрях фитнеса, защото не ми се отразяваше добре и ори най-лекото натоварване се изморвах много. Първите 3 месеца нямах особен апетит, сутрин повръщах, надявам се повръщането вече да спре, защото в последните 2 седмици си повръщам, но доста по-малко 2-3 пъти седмично.

С намаляването на повръщането се увеличи и апетита, предполагам, че и кача кг. И аз като Гъделичкова смятам, че бременността не е времето, когато трябва да се пазят диети, старая се да ям повече плодове и зеленчуци, но за съжаление не винаги ми се ядат. свалянето на кг, ще ми е първата задачка след като се възстановя от раждането. Досега не съм била с надномерни кг, винаги съм била слаба, но сега ще видим какво, ще се получи.

От другата седмица съм решила да правя лека гимнастика вкъщи, а от февруари и ще се опитам и да се движа повече под формата на леки разходки, защото съм се обездвижила Sad. Последния месец по лекарска препоръка само лежах Sad, отделно вече 2 месец не ходя и на работа, защото работодателите ми прекратиха договора и от седене вкъщи се качват кг, а и по-лошото обездвижването е нещо страшно и подозирам, че то е в основата на всичките ми оплаквания като болки в гърба, кръста, схващане на крака.

И аз от около 2 седмици мисля, че усещам бебчо, особено ми прави впечаление че като карам кола  някъде към 20 минута от карането усещам нещо като малка топчица, която се движи в корема ми, днес като карах го усетих отново Simple Smile

Стана малко дълго Embarassed Поздрави на всички юнски мами Hug

PS Качих и снимки в албума, като се снимам и коремчето, ще кача снимки да ме видите и сега Laughing

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 20:39 от PoLy_PoLy

# 106
  • Germany
Ох, и на мен килограмите са ми болна тема... Аз нали повръщах до 4тия месец и даже бях свалила 4 кг, но откакто почнах да ям не мога да се спра и си наваксах килограмите, че и един отгоре  ooooh! Предната бременност уж пак бях така, но качих общо 12кг и беше поносимо, сега обаче трупам по бързо и вече имам доста голям корем и ми тежи. От другата седмица мисля да ходя на йога за бременни и една приятелка ми е обещала диск с упражнения за бременни и дано има ефект. Лошото при мен е че съм много зиморничава  и като е студено не ми се излиза, а движението е най важно, но пък едните килограми да са ни кусура. Важното е бебоците да са добре, а кг ще ги борим след това Simple Smile

# 107
Anjeelina,честит рожден ден!  party023  Tada
Да си жива и здрава, да имаш прекрасна бременност и бебче накрая! Щастливо посрещане на празника!

Движението наистина е много хубаво нещо. И аз не обичам студа и сега особено внимавам като не съм добре, но много ме освежава разходка навън. С първото бебе изминавах километри до 8ми месец, после намалих темпото. Но това е моят "спорт", иначе съм тренирала фигурно пързаляне преди време 6 години. Моят гинеколог пък е от тези, които смятат, че със спорта през бременността трябва да се внимава и много не препоръчва /хем е млад, а и второ не съм имала противопоказания от самата бременност/. Това важи и за интимното общуване - и двата пъти ми каза по-внимателно " да я караме". За мене неговият съвет за спорта съвсем съвпада с моите нужди и желания сега - не ме влече да се понатоварвам, само клякам, ставам, тичам след сина си, въргаляме се по пода и т.н. Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 21:49 от ayas

# 108
И аз да се присъединя към честитките за Anjeelina. Другите мами толкова хубави неща ти пожелаха, че за мен май нищо не остана. И все пак ако някой е пропуснал да ти пожелае много сбъднати мечти, аз ти го желая   bigdance2

За дългите разходки - обожавам ги, навремето през ден си ходех пеша от работа и изминавах по 6 километра, а после се чувствах прекрасно. Но сега проблем ми е пишкането - още на 10-тата минута имам чувството, че ще ми се пръсне мехурът. Вие как контролирате този физиологичен процес? Именно заради това се отказах да вървя пеша.

ayas , ти тъкмо подхвърли темата за интимното общуване, та аз да я попродължа. Вие как сте с това общуване? На мен никой не ми е забранявал, но честно казано, почти нямам желание. Таткото вече посвикна, но от време на време ми става много мъчно за него. Миналата седмица успяхме да правим секс 2 пъти, но си беше комична история. Не успях да се отпусна като хората, май и него го притесних. В крайна сметка секс имаше, но не беше като едно време. А като си представя, че все по-зле ще става  ooooh!  Четох в един сайт, че през 2-я триместър сексуалното желание на жената било по-голямо заради увеличения кръвопоток в долната част на тялото и дори вероятността за оргазъм била много по-голяма.

PoLy_PoLy, до кога мислиш да шофираш? Аз мисля, живот и здраве, до края да карам колата, но понякога се чувствам много разсеяна и не знам до колко ми е препоръчително. Започна да ми пречи и коланът, май за бременни е позволено да не се слага.

Много въпроси задавам, но като съм си любопитка  Hug

# 109
Gydelichkova, при нас "интимно общуване" не съществува Mr. Green, имаше такова докато разбрах, че съм бременна и то не планирано, а и онзи ден, като ходих  при моята лекарка я попитах дали може вече да правим и тя ме попари, да забравя за секса до края на бременноста, заради конизацията. Така, че се примирявам, пък и без това не бих могла да се отпусна, едно на ръка ,че се притеснявам, да не направим нещо на бебето, друго, че тялото ми стана грозно и не е вече за показване Confused Crazy

Гледам в албумчето с коремчетата, някой от вас какви са им станали големи, моя си остана какъвто си беше и в 3-тия месец, явно са ми били газове основно, сега си остана чист корем само! Казвате ,че ви пречи вече ,ами аз моя още не го не го осещам да ми тежи още повече, като ходя с широки панталони!! И щом продължавам да седя непрекъснато със скръстени крака един върху друг върху столовете по турски , сега пак съм така, явно не е още голям! Mr. Green

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 23:03 от somebody

# 110
Здравейте мами Честита нова година и от мен!пожелавам ви здраве,щастие,късмет и здрави бебоци юни месец  Simple Smile

Gydelichkova желание за секс имам отначалото на бременността /и то голямо/ и все още имам!но сме внимателни защото вече имам един спонтанен аборт и неискаме да се повтори!

# 111
Gydelichkova, при нас целия 3-ти месец от бремеността ми секса беше мираж,но вече се завърна. Редовно си правим секс,нямам забрана от док(питала съм),но сме доста по-внимателни от преди Peace

А за шофирането само се моля да съм добре и до края да мога да си карам без проблем.Живея на 5 км. от града и колата просто ми е необходимост Tired

# 112
Килограмите, до тук съм +4. Предния път качих 20 като родих в началото на 9-я още. 1лес. след раждането бях вече на +7, които задържах доста дълго. След 1год. и 2мес. бях вече на -1 от преди забременяването, без диети. Но това според мен си е до организъм = никога не съм пазила диети и не съм се ограничавала от храна, но и никога не съм можела да изям кой знае колко  Crazy.

Може ли и на мен една паролка за албумчето - за сега само да разгледам, а по-натам като имам време ще кача и някои други снимки. Благодаря предварително  Hug.

# 113
Gydelichkova, темата за интимностите /така го пиша, защото се появяват често и други форми, които преди са били рядкост/ - през 2-ри месец всичко беше както преди, трез 3-ия почти намаляха тези контакти - вечер ми беше ужасно заспало и гадещо, та само ме спасяваше лягане и приспиване на детето и направо откъртвах... Embarassed, после се позавърнаха, но сега от 10 дена с тази болест и последните дни ужасна кашлица - се бях евакуирала в хола нощем /за първи път откакто съм с мъжа ми/ пак заради дечко и пак няма такъв род контакти - много ми пречи кашлицата, щом легна и започвах да кашлям Sad
По принцип желание имам и то не малко /до колкото си се познавам Embarassed/, но и предния път знам, че превъзбуда и силен оргазъм могат да са опасни в случая - оттам имам задръжки и е малко по-особено. Доколкото помня, от 7ми месец ми бяха казали въобще да няма секс /от предния път помня/.
Момичета, как носите чорапогащници? Аз направо този път не мога да ги търпя... и оттам не мога да сложа поли и рокли, нося си един клин за бременни под тях, но не седи много фино.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 00:57 от ayas

# 114
Аз изобщо не нося чорапогащници през зимата, накакси издържам на студа, а и не обичам да ходя с поли и рокли.
За секса - предния път не се пазихме изобщо и си докарах отлепване в 3 мес., та доктора ни каза по-кротко поне до края на 4. След това обаче си продължихме до края, за радост на мъжа ми. Сега се пазихме стриктно до края на 3 мес. пак по препоръка на лекаря ми.  Аз имам желание, но е е като преди...
С предната бременност шофирах до преди да родя за ужас на цялата рода, но се чувствах прекрасно. И сега се надявам да е така, че аз водя детето на детска градина сутрин, понеже ми е по път за работа. Това с шофирането си има един основен минус - липсата на движение, а и работата ми е на бюро, та смятам в последните 2-3 месеца мъжа ми да я води и взема от градина, а аз да вървя пеша.
Аз вече съм +5 кг, но от днес минаваме на по-леко хранене, че с тези празници прекалихме, та се надявам да се позадържа на това положение.

# 115
  • Germany
Момичета, пуснах тема в майките, но да питам и тук. Усещам бебока много ниско този път. Малко над триъгълника, а вие споделяте, че вашите ритат малко под пъпа. Дали трябва да се притеснявам? доц. Томова отбеляза че дупето му е доста ниско като го гледа, но не като нещо притеснително, а по скоро че е и трудно да види пола..

# 116
Здравейте мамчета! За много години и от мен- да сте живи и здрави и най-вече догодина по това време под елхата ви да е имало една камара подаръци за малките ви съкровища!!!!
Включвам се с един малък въпрос към майчетата от Варна, аз май питах но съм забравила, къде там мога да си направя БХС и при кого, кой трябва и къде да ми направи ехографа преди това, тези неща срещу какви пари и най-вече трябва ли да си записвам предварително час?!? Същите са ми въпросите и за феталната морфология? Много ви благодаря предварително!!!
Чао и ползотворна Нова 2009 година!

# 117
  • София
И при мен е малко по-ниско от колкото очаквах.Не е точно под пъпа, а от ляво по-ниско така.

# 118
Здравейте момичета!
За килограмите аз в момента съм +3кг. миналия път качих 12кг. все още се чувствам добре но при клякане или навеждане почна да ми пречи вече коремчето Grinning
Относно ласките до третия месец желанието ми беше просто нулево  Confused и то при положение че се чувствах сравнително добре но за радост вече всичко си дойде на мястото  Peace
Разглеждах албумчето и много ви се радвам обещавам скоро да пусна и аз мои снимки  Peace

# 119
Катеринке, сега ти се струва трудно, но когато бебчовците дойдат, сами ще те учат какво да правиш, никакви списъци няма да са ти нужни. Аз малката я родих на 19г. и се справях чудесно както тогава, така и сега. Нещата идват от само себе си.

Gydelichkova, и аз не мога да се лишавам, когато ми се хапва. Иначе ми става зле. С предната си бременност качих 17кг., но не ми тежеше. Бях станала 72кг,. но не съм имала проблеми. Но е погрешно схващането, че после се свалят лесно. Това е много индивидуално. Аз така си и останах +няколко отгоре. За секса - при мен желанието се увеличи доста. Но истината е, че до трети месец имахме само 2 контакта (и аз съм със един спонтанен аборт). Сега нещата се нормализират.

somebody, много се радвам, че си усетила бебока. В никакъв случай не искам да прозвучи като упрек, но когато аз споделих, че съм усетила бебо в 15г.с. имаше коментари, че не е възможно, а при мен все пак е и втора бременност. Това вече няма значение, защото и преди казах, че при всеки е различно.somebody, кога пак си на лекар, за да ти кажат дали носиш така желаното момиченце?

Общи условия

Активация на акаунт