Новогодишен Фотошоп

• 34 948
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • Вече в моята си приказка...
branimira76, отваряш първо програмата Фотошоп, след това отваряш и фонът, който си си харесала - отваря се с Оpen, после и снимката. След това действаш по някой урок!

# 256
  • Варна
другия вариант е с десен бутон на мишката върху избрания фон или елемент - избираш Open with... и от там Photoshop  Peace

# 257
Здравейте Hug
Добре дошли на новите момичета  Heart Eyes
branimira76 доколкото разбирам елементите, които си свалила,са в сайта ти. ЗА да ги отвориш във ФШ обаче, трябва да са записани в компютъра ти или на някакъв носител. Не става директно от интернет. Можеш да си отвориш елемента по начина на Мира или например с десен бутон върху изображението - отвори с - Фотошоп. По този начин директно ще се зареди програмата, ако не е отворена и се отваря желания от теб файл. Всеки от файловете се отваря поотделно , а след това се наслагват един над друг - на слоеве.  Peace

Ауууу Дам тая последната с момиченцата не съм я виждала  Shocked Страхотна е !!!

Да пусна и аз нещичко и да бягам да спя, че утре пак ще дремя на бюрото ooooh!
Тази много си я харесвам , заради цветовете и настроението- правена е изцяло с елементи от китове на нашата скрап-дизайнерка Дамаянти /без панделката/ Heart Eyes .

А тази ...ами започнах от една снимка на птиченце, на която попаднах в нета , просто ми хареса , ползвани са 5-6 различни кита Crazy

А, виждам, че и Вержи ти е писала същото  Peace

# 258
  • Вече в моята си приказка...
Дам, страхотни рамки! Първата е невероятна - страхотен кит! По-често се разписвай в темата, че съвсем ще ни забравиш!!!
ma cherie, втората ти рамка е много интересна. Само малко тежат ледените висулки в горния край на прозореца.

# 259
  • София
По-често се разписвай в темата, че съвсем ще ни забравиш!!!
Ще се постарая  HugА ти Мира, няма ли да постнеш нещичко  Hug

МаШери, страхотна е просто - и на мен много ми харесват цветовете!И зимната е много интересна, но така ми писна от зимата вече....че предпочитам да се наслаждавам на зелената  Laughing  Hug
Ето две които направих снощи за една руска дизайнерка  на тема любов Може да ви се сторят еднотипни, но са направени с един кит - все пак нали са с цел реклама на кита  Grinning Hug

# 260
 Дам, ВТОРАТА !!! smile3501 smile3501 smile3501

А за моята зимна - Мира, права си, сега като гледам, може да се изтеглят висулките  нагоре .Проблемът е , че все ме гълчат, че пълня компютъра и напоследък TIFF файловете ги трия, като приключа с една рамка. А тази я приех за приключена  Mr. Green.
А ти няма ли да ни зарадваш с нещо ?

Ето затова ми харесва този форум  Hug - дават се съвети, можеш да разбереш как изглежда работата ти, погледната отстрани, да научиш много неща от момичетата. Само дето не ми достига времето за любимото ми хоби Sad

# 261
Една сутрин да си доспя до по-късно и вие ще наводните темата с красоти - браво  Hug

Лекси, аз не се обиждам от коментари, напротив, как иначе ще напредна.

Дам, не знам как го оправих, но на следващия ден всичко си беше по старо му. Благодаря. За рамките ти - какво да кажа, страхотни са, от двете любовни ми харесва повече с майката и детето, не че другата е лоша, просто избликват майчини емоции и така...  Laughing

ma cherie
, ако наистина от една снимка на врабченце правиш това - шапка ти свалям, браво. И на мен като на другите повече ми се нрави цветничката, може би на всички ни се иска зимата да свършва. 

И след много пледоарии, да си дойда на въпроса, който ме мъчи - Като започна да слагам сянки на различните леъри от Blending options, на всички ми става еднаква - с еднаква посока, размер и разстояние - т.е. пипам настройките само на даден слой, а те се променят на всички. Грешката в моя телевизор ли е?

И последно - с чудесния кит на Дам, обаче зациклих до тук, моля ви кажете какво да променя.  Praynig

# 262
Момичета, благодаря, справих се с отварянето.
Виждам, че вие сте много напреднали и сигурно не ви се занимава с мен, но въпреки че изчетох много уроци за начинаещи не можах да разбера как от определена картинка (например с три цветя) да взема само едното. Аз успявам да преместя цялата картинка с белия фон, а не само отделния елемент. Съжалявам че не намерих обяснение за това. Моля ви и това да ми кажете и ще се опитам повече да не ви занимавам с мойто незнание.

# 263
  • София
Tanzen, сенките винаги става в една посока, но далечината си я определяш за всеки елемент.Аз отделям сянката в нов слой и тогава с едит>транссформ>уарп си я правя каквото искам  Laughing Това ни го беше превела преди време Кошничката от някаква чуденка  Hug Отделянето на сянката в нов слой става така:
След като вече си задал някаква сянка, цъкваш на буквичката f на самия слой на който е сянката с десен бутон на мишката и задаваш крейд леър  и тогава тя автоматично се премества на нов слой под елемента.След това вече , както казах с едит>трансформ>уарп си я наместваш както искаш и намаляваш опаситито или го увеличаваш  Hug Дано си ми разбрала обясненията  Embarassed
Рамката ти с моя кит ми харесва.Аз бих сложила рамка на самата снимка и бих извадила някое от листата над елемента като дим, и бих избрала друг уорд арт, а не този с черното  Embarassed Embarassed Embarassed

МаШери  Hug Heart Eyes

Бранимира, ти наиситна си съвсем в началото и не се сърди - паросто това са неща повтаряни стотици пъти  Blush
За да вземеш само част от някоя снимка или фон трябва да селектираш съответната част.
Значи на кратко:
1.Отваряш снимката във ФШ.
2.Избираш инструмент за селекция в зависимост от това колко фино искаш да е изрязването .Аз най-често ползвам пен тула който изглежда като писец , но като щракнеш на него горе в главното поле с настройките му избираш писеца, който е като в едно квадратче ограден.
Селектираш точка по точка около елемента който ще режеш до като стигнеш до първата начална точка.
3.Кликаш на тази първа точка за да затвориш селекцията и в средата на селекцията кликаш с десен бутон на мишката и избираш Мейк селекшън.Отваря ти се диалогов прозорец в който може да зададеш стойности.Ако искаш да е рязко изрязано задаваш 0, ако искаш да е с по-мекри краища изрязаното слагаш 1,2,3 - според зависи.
4.След като приключиш с горното селекцията вече изглежда като прекъсната мигаща линия.Тогава вече избираш инструмента със стрелкичката за местене и "хващаш" селектираното като кликнеш на него и БЕЗ да отпускаш мишката завлачваш до новата картинка и пускаш вътре  Hug
Ох, дано си ме разбрала - знам, че звучи страшно, но не е така  Laughing Hug

# 264

И след много пледоарии, да си дойда на въпроса, който ме мъчи - Като започна да слагам сянки на различните леъри от Blending options, на всички ми става еднаква - с еднаква посока, размер и разстояние - т.е. пипам настройките само на даден слой, а те се променят на всички. Грешката в моя телевизор ли е?

Thinking Размера и разстоянието на всички се променят? Сигурна ли си, че не е само посоката?
Когато има отметка на use global light, всички Blending options на всички леъри с отметка се променят (не само сянката) заедно. Когато няма отметка, можеш да я слагаш в каквато си искаш посока.

# 265

Thinking Размера и разстоянието на всички се променят? Сигурна ли си, че не е само посоката?

Не съм сигурна, разбира се, голяма съм бяла птица. Точно така е, както вие казвате, момичета, то няма логика да ми се мени всеки път.  ooooh! ooooh! ooooh!  Blush Blush Blush :blush

Ето и моите корекции, наистина с рамка е по-добре!

# 266
  • Бургас
Дам да те коментирам ли незнам  newsm78 Рамките ти са чудесни, незнам какво друго да кажа и първите три и после другите две любовни, всяка има своето излъчване и заряд, не мога да ги сравнявам една с друго, просто всяка от тях си носи своето очарование  Peace

Танзен Дам ти е казала вече, получава се с натиснат Caps Lock и съответно се изключва с него.
За сенките, ако искаш на всеки леър сянката да ти е в различна посока, трябва да махнеш отметката от Use Global Light.
Най-добре обаче е да си я отделиш в отделен слой и от там да си я нагласяш, както ти харесва  Peace
Последната ти рамка смея да твърдяе най-доброто ти произведение. Харесват ми честно казано и двата варианта, дори може да опиташ само от блендинг опшънс да сложиш само един бял строук. Ама как гадно съм написала всичко на кирилица..... мързи ме да сменям  Embarassed

Бранимира, аз мисля че като начало е добре да си вземеш от библиотеката елементи, които са изрязани вече, т.е нямат фон и са готови за ползване. Поупражнявай се в основните неща, как да копираш и пействаш, да слагаш няколко елемента на един нов, направи една своя композиция, научи кой бутон за какво служи и какво се прави с него.....

Ето ти няколко полезни линка с инструментите:

http://www.photoshop-bg.com/index.php?nav=read_tut&id=296
http://www.photoshop-bg.com/index.php?nav=read_tut&id=1288
http://www.photoshop-bg.com/index.php?nav=read_tut&id=951

Ние ще помагаме с каквото можем  Hug

Ма Шери и двете рамки ми харесват, на втората наистина ледените висулки не само, че се набиват, ами на мен не ми се струват много реални, всичко останало изглежда много стилно и оеднаквено, само тези пусти висулки  Grinning Мисля, че в библиотеката има и по-реалистични, които ще отговарят на цялостния изглед на рамката ти  Peace

# 267
Ма Шери  на втората наистина ледените висулки не само, че се набиват, ами на мен не ми се струват много реални....... само тези пусти висулки  Grinning Мисля, че в библиотеката има и по-реалистични, които ще отговарят на цялостния изглед на рамката ти  Peace
Уффф, прави сте момичета за тия висулки, ама като я имам само в jpg  формат вече тая рамка  #Cussing out Така ще си остане  Laughing Laughing с  недостатък
tanzen опитай да преместиш слоя с този ефект като бял дим, който е над листата - поне част от листата да излязат над него, защото така изглеждат малко мъгляви. Ако ти се занимава, опитай да сближш цветовете на розите и копчето - единият цвят е бордо, а другият - почти ален. Можеш например да стъпиш на слоя с копчето и да пипнеш брайтнес - контраст

# 268
Като гледам какви красоти сте сътворили,чак ме е срам от моите творчески напъвания,ама показвам,за да се уча - очаквам критики и съвети  Hug
И на мен ми писна,ама не от зимата,а от калта и мрака навън - поне да беше бяло ...

# 269
  • София
kris70 : Първо  подковата мартеничка е доста  голяма и някак виси в  пространството .  Едното лале долу можеш да го дръпнеш малко да не закрива  ръката и тези  розови цветенца ми се струват малко хаотично  нахвърляни...незнам , все пак  товА  е мое мнение. като цяло е  много свежа . Peace

Дам :  Hug

ma cherie : Втората е  уау !!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт