® Португалия - тема № 9

• 18 011
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
# 106
  • В голямото море...Живот
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

# 107
Хайде и аз да взема участие.
Донякъде може би е права тази майка,която е писала всичко това.
1. Аз никога не съм ходила на частна гинеколожка по време на бременността ми и за това съм напълно съгласна ,че се чака по два -три месеца за първият преглед ,а след това пак  ходиш през 2 месеца и след 7-ия месец се ходи веднъж месечно. За това че можеш да отидеш във спешното отделение е вярно, но ако е нещо много сложно може и да си отидеш  преди да са те прегледали  Mr. Green. Точно преди 10 дни бях в спешното ииии Whistling влязох в 22.40 и излязох в 07.15 сутринта.И то не че са ми правили кой знае какво -снимка на бял дроб и изследвания ;
2.Другото което мога да кажа пак от моят опит:когато забременях и бях в третият месец ,започна да ми личи бременността и се наложи да кажа на моята работодателка и какво мислите накрая на месеца ми каза че няма нужда повече от мен. Наистина нямах договор,работех със  Resibos Verdes, но мисълта ми е че са доста безчовечни и изобщо не им мига окото въпреки че знаеше,че няма да получавам нито майчинство, нито като безработна. И така стоях си 1 година в къщи без да получавам абсолютно нищо.
3. Зойче, относно договорите не съм на това мнение, защото  познавам няколко човека /предимно бразилци/ които работят в кафета и т.н. и са без трудови договори. В офиса в който работех преди, също бях без договор и без социално осигуряване,заради което след 6-месечни обещания се наложи сама да напусна.
Това което написах е от моят личен живот и не е някой друг да ми го е казвал.Не зная дали зависи от населено място, от личен лекар  или от какво...., но съм съгласна с това което е написано.
Другото,което щях да забравя е: когато бях бременна -2004 год. личният лекар ме изпрати на очен лекар  ииииии ДА, отидох , но знаете ли кога - обадиха ми се в началото на м. февруари тази година , че са ми записали час за 19.02  #Crazy

# 108
Форти,да ти имам късмета  ooooh!
Значи по последни данни тази година са се увеличили случаите на нелегално работещите-от 7 на 15%.
Аз навремето също винаги напусках ако не ми направят договор.В последно време/последните 5г/ обаче не ми се е случвало.Дали защото избирам големи фирми или такива,където просто не могат да избягат от това  Thinking Май всичко си е до късмет.
Аз другата седмица съм в отпуск/само за 1 седмица/  Party
Нещата трябва да започнат да се въртят/за бизнеса говоря/.
И ако на някой му трябва табелка за врата,за фирмата,указателна табелка или каквато и да е друга табелка......свиркайте  Mr. Green

# 109
Фортее за съжаление за о4ен лекар се 4ака мноооого...те си го признават като недостатък но....хубавото е 4е дойде времето за  прегледа ти...А какви са ти били оплакванията?

Доре това да се 4ува...хайде по вода да върви....да не смогвате от поръ4ки Peace

# 110
Светле, какво да ти кажа имах много силно главоболие и от време на време все едно ми се премрежва пред очите,което продължава различно от 5 до 20 мин. Много странно е , все едно че има някаква мараня, т.е всичко ми е някак си на вълни пред очите и не мога да прочета нищо или с две думи не виждам както трябва. Правиха ми скенер на главата и някакво изследване на шията, но не показа нищо . Сега ще правя ехография на лявото око . Но по думите на лекаря не вижда нищо сериозно.Ще трябва да купувам очила диоптъра е +0.50 , но не знам това за далечно виждане ли е или за близко  Embarassed.Това е в общи линии.
Хеййй, учудвам се на себе си как така се вписвам всеки ден .newsm78

# 111
Цитат
Хеййй, учудвам се на себе си как така се вписвам всеки ден

Joy наистина Peace
 Да ти кажа и на мен ми се е спу4вало това но като бях по млада ...премрежва ми се...но так си и отмина не съм ходила на лекар...
А и аз последно време съм с главоболие но като еншакека( как е на БГ  newsm78) 4ак с гадене но пия хап4е и минава..
Дано да не е ни6то сериозно  Hug

# 112
Светле, мигрена се казва Peace.
Аз нея си я имам доста отдавна, но проблема е че при мен когато е тази криза от мигрената не минава от никакви хапчета .След два три дни чак тогава ми минава, но е много силно главоболие до лудост те изкарва. Обаче мисля че мигрената не е свързана с очите.

# 113
Форте виж какво намерих може и да ти е от мигрената главоболието Peace

Помагайте ми Praynig записвам филм на ДВД но субтитрите излизат после на маймуница #Cussing out
Записваме с ConvertXtoDvd уж нагласих в настройките на програмата за кирилица но......пак са си маймунски буквите

# 114
Тази седмица бяхте много активни да не повярваш чак Hug
Хайде и аз да взема участие.
Донякъде може би е права тази майка,която е писала всичко това.
1. Аз никога не съм ходила на частна гинеколожка по време на бременността ми и за това съм напълно съгласна ,че се чака по два -три месеца за първият преглед ,а след това пак  ходиш през 2 месеца и след 7-ия месец се ходи веднъж месечно. За това че можеш да отидеш във спешното отделение е вярно, но ако е нещо много сложно може и да си отидеш  преди да са те прегледали  Mr. Green. Точно преди 10 дни бях в спешното ииии Whistling влязох в 22.40 и излязох в 07.15 сутринта.И то не че са ми правили кой знае какво -снимка на бял дроб и изследвания ;
2.Другото което мога да кажа пак от моят опит:когато забременях и бях в третият месец ,започна да ми личи бременността и се наложи да кажа на моята работодателка и какво мислите накрая на месеца ми каза че няма нужда повече от мен. Наистина нямах договор,работех със  Resibos Verdes, но мисълта ми е че са доста безчовечни и изобщо не им мига окото въпреки че знаеше,че няма да получавам нито майчинство, нито като безработна. И така стоях си 1 година в къщи без да получавам абсолютно нищо.
3. Зойче, относно договорите не съм на това мнение, защото  познавам няколко човека /предимно бразилци/ които работят в кафета и т.н. и са без трудови договори. В офиса в който работех преди, също бях без договор и без социално осигуряване,заради което след 6-месечни обещания се наложи сама да напусна.
Това което написах е от моят личен живот и не е някой друг да ми го е казвал.Не зная дали зависи от населено място, от личен лекар  или от какво...., но съм съгласна с това което е написано.
Другото,което щях да забравя е: когато бях бременна -2004 год. личният лекар ме изпрати на очен лекар  ииииии ДА, отидох , но знаете ли кога - обадиха ми се в началото на м. февруари тази година , че са ми записали час за 19.02  #Crazy
Пак ще изкоментирам,значи по първа точка,да наистина в самият родилен дом,където раждах имах по редки консултации,точно така както си го написала на 2м,а към края всеки месец,а в 9ти месец всяка седмица за запис на тоновете.Но при личният си лекар ходехгоре долу веднъж в месеца и той ми даваше направления за екограф,така че освен 3те екографа,които ти се полагат съм ходила още поне 3 пъти.За спешното аз имах в предвид да отиде в спешното в родилен дом,аз съм ходила и в зависимост от степента на спешност,но чакаш не повече от един час.
По вторият въпрос зависи пак от късмета ли как да го кажа.Аз като забременях също работех без договор,но шефката веднага ми предложи да ми направи договор,работих там до 8мият месец и напуснах по мое желание,като накрая ми намалиха раб.време от 10 часа,на 6-7 часа и получавах същата заплата PeaceШефката ми освен това настояваше да се върна след раждането,но аз не пожелах,поради кофти работното време.
3.ЗА осигуровките,съгласна съм,че има хора,които работят без договор по кафетата и лимпезите,но ако отидеш да се оплачеш в съответните служби такава глоба ще им тръснат на шефовете,че през носа ще им излезе,да не говорим,че можеш да ги съдиш,ако имаш свидетели ,че си работил там и да получиш всичко,което ти се полага.Имам приятелка,която съди бивши шефове и си получи парите.
За очният лекар нямам думи Shocked
А на това момиче,ако го знаехме кое е можеше евентуално да помогнем с нещо Peace
Моята свекърва се отказа да идва за рожденият ден на Дани,поради това,че ние решихме да отскочим пак до Франция лятото.Планираме евентуално да отидем до морето,Марсилия,Тулон,но това са далечни планове.
Приятен уикенд на всички Hug

# 115
Светле,аз не мога да ти помогна.Форти май е по-вътре в нещата,тя ми даваше съвети преди  Peace
Преди записвах с Неро и ImageBurn....не съм имала проблеми.И спрях да записвам от много време.
Зойче,завиждам ти за ваканцията,много.Аз от 6г не съм мърдала от тук  ooooh! И носталгия ме тресе,и ми е писнало,и съм в Сатурнова дупка........... Confused

# 116

Бъди като тревата  - изправяй се, когато те газят!
Бъди като кокичето  - намирай топлина дори в снега!
Бъди като звездите  - близка и далечна, даряваща любов и светлина!
 Честит 8-ми март!

# 117
Честит Празник!!!
Пожелавам ви смелост, за да мечтаете
 и дързост, за да осъществите мечтите си!
Можете да бъдете всичко, което поискате!

# 118
# 119
  • Стара Загора
Честит 8-ми март на всички.Бъдете обичани, уважавани и желани!

Общи условия

Активация на акаунт