® Португалия - тема № 9

• 18 019
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
Вуистина возкресе

Светле благодаря за информацията. Аз за сега нямам почти никакво болки но доста са ми изпъкнали вените и е грозно, не мога да си позволя да сложа къси панталонки. Ходя с ластичен чоропогащник и пия аспирин а от време на време и едно Детралекс дето тук май го нямат, взимам го от БГ за ускрепване на кръвоносните съдове, тоест правя каквото мога за да забавя процесите и затова може би ще изчакам с операцията. Това което имам като информация от БГ професор в областта е че хирургичната намеса отслабва организма и е добре да се отложи колкото е възможно, но в твоя случай щом си имала сериозни болки явно е бил момента. Благодаря за линка, ще разгледам темата. Тук явно за всякакъв лекар се чака супер много, какво е това чудо не знам обаче здравната им система е  Sick
Зои браво на теб дано успееш да задържиш за по-дълго тези килца, защото на мен това ми е по-трудната част. Аз пък обратно - качила съм някое килце  Mr. Green Омъжих се 2 месеца преди да се роди Крис. Бяхме в БГ само 5 човека включително аз и мъжът ми, тоест не сме правили сватба.

# 166
Вики то ти си ре6ава6 но...за6то да 4ака6 да те заболят...след като са изпъкнали то зна4и са раз6ирени... а когато са в по ранен стадий  е по лесно отстраняването им...и следователно и по малък процент за рецидив след това....
Не ти пре4и да се консултира6 с лекар.... а операцията не е задължително да  я прави6...
 Peace

# 167
4естито възкресение христово
Зоуи пи6и си де ние те 4етем ако не пи6ем Peace
Поздравления за отслабваането...ли4и си 4е си се вталила.....а как?

Уж нямаше да пиша Wink,ама се разписах за 2 седмици напред Laughing
Ами за вталяването,първо че много работя и много калории изразходвам на работа,и второ,че внимавам малко с храненето,ям само шоколади с изкуствен подсладител Laughing и йогурти магро.Вече се побирам във всичките си дрехи отпреди да забременея,но си мечтая да смъкна още 2кг EmbarassedА за задържането аз бавно ги свалям,от януари насам все надолу вървя и за щастие не съм качвала,въпреки че събота и неделя доста си похапвам.

# 168
Зои това наистина май е най-важното - да се храниш умерено, а аз нямам воля да се откажа от многото пикантни нещица които харесвам. Изглеждаш много добре, поздравявам те и ти пожелавам всичко около теб да се развива както го искаш .
Светле смятам да се консултирам с лекар, само се чудя дали да отида на частно или държавен. А за операция незнам доколко ми е вярна информцията, но това което имам като такава е че е по-добре да не се бърза с операция а да се взимат мерки за щадене на вените. Сигурно има момент в който вече не трябва да се отлага операцията, но именно за това е важно да попаднеш на добър специалист, което както знаеш е доста трудно за какъвто и лекар да става на въпрос, тъй като мненията са противоречиви. Колко време след операцията можеш пак да работиш.

# 169
Вики аз запо4нах на 3 седмица и то на 200% просто имахме доста работа...
Но мисля 4е дават  1 месец болни4ни ако иска6..
А за лекаря проу4и дали има някоя клиника около вас...макар 4е на мен ми казаха за една при нас но.....доста се 4акало.. и аз затова минах по нормалния на4ин...

# 170
Вики аз се сетих да ти препоръ4ам  еласти4ни 4орапи(не знам ти какви носи6 ) Но е хубаво да се вземат такива каквито аз сега нося....лекаря ми ги предписа о6те на 1 преглед...и каза 4е трябвало да ги нося и преди това...
Доста са скъпи4ки но....има ефект от носенето Peace
Има ги по Ортопеди4ните магазини   най добрите марки са  Juzo i Medi.... аз се подлъгах и си поръ4ах едни (друга марка)по интернет и изоб6то не струват а не бяха евтини Naughty

# 171
Аз такива чоропогащници нося постоянно и лято и зима от 4-5 години. Имах запушване на вена в основата на крака горе и ме лекуваха с инжекции и лекарства 1-2 години, за щастия мина без операция. Разрежда се кръвта и от кръвообращението се разнася запушването. Така поне ми обясниха. И понеже бях млада решиха да пробват така вместо да ме оперират. Колко струват тук такива чоропогащници. Аз ги взимам от БГ по около 21-22 лева. Има различни компресии, аз нося средната - 70. Сега като си бяхме в БГ си взех пак 10-тина, зашото освен че се късат се и отпускат и се губи ефекта. Не се търкат когато се перат а само ги спунисвам леко и ги оставам да покиснат полвин един час и после внимателно ги изплаквам.
Малко занимаваме другите с нашите неща, но така или иначе почти никой не пише  Simple Smile

# 172
ааа карай те се радват според мен да 4етат  Rolling Eyes

Вики  тук са около 50? Peace
Но и в Бг тези са по толкова Thinking
Ти сигурно носи6 като мойте купени от интернета newsm78

Лесно ли ги обува6? Тези се обуват доста трудно...и са по плътни

# 173
Олеее Светле много скъпи бе. Твоите сигурно са от по-голямата компресия. И в БГ има различни видове но не са повече от 20-30 лева. Ако може някой да ти изпрати, ако ще ги ползваш по продължително де, но определено в БГ са по-евтини и пак са хубави, има ги по аптеки и дрогарии. Аз си взимам не много дебели защото и лятото и зима не ги свалям. Слагам ги сутрин още в леглото и чак като се прибера след работа ги свалям или ако се наложи да ги сваля по-рано преди пак да си сложа си вдигам краката на стената за около 10 мин.

# 174
Вики питала съм и в БГ   тези хубавите и там са скъпи...
Просто разликата е огромна от тези евтините и скъпите..имам и от 2 та вида Peace

Ина4е как сте? Сетих се за Деси не е писала много време...а и Меди newsm78...то никой не пи6е де но Thinking

Зоуи как мина прегледа на Дани?
Айде записах се ва6 ред е  Joy

# 175
  • В голямото море...Живот
 Joy
Ето го и моя запис  Peace
Ще излизам в отпуск от 4.05 ако междувременно колегата не реши да напусне на края на месеца  #Cussing out
Някои вече знаят  Wink
Имам идея да посетя Фатима и да си помедитирам малко в параклиса  newsm78
Имам и други идеи,но още не са обсъждани  Mr. Green

# 176
Здравейте беге мами в Португалия. Дано и при вас няма сериозен повод за тревога със свинския грип. При вас в бегето за момента нямаме повод за тревога.  Peace
Правя си своето малко проучване как точно се справят с бебешкото захранване майките по света. Интересува ме какво ви съветват местните педиатри или пък прилагате наши си български методи на отглеждане на бебета. До кога кърмихте и дали, и после на каква храна минахте? Е такива едни прилики и разлики търся с нашето бебешко занимание. Благодаря предварително.

# 177
nomadka  съжалявам 4е не мога да ти помогна по този въпрос тъй като не съм отглеждала тук ве4е 20 годи6ната ми дъ6теря Rolling Eyes

Но има мами с по малки деца дано да се вклу4ат  Peace

Цитат
Някои вече знаят 
Wink

# 178
Моя син захранвах в БГ. Предполагам че тук не кърмят повече от 4-5 месеца защото повечето на тази възраст ги дават на ясла. Другото по-особенно е че повечето деца са по-пълни и това е нормално даже желателно. Аз обаче не обръщам внимание на коментарите за малките килограми на сина ми.

# 179
Номадка аз кърмех изклЮ4ително до 6тия месец по съвет на педиатърката,после захраних със зелен4уци,и малко по малко вкарвах плодове,каши и т.н.Кърмих до 17м,обикновено препоръ4ват да се кърми,колкото се може пове4е,но всеки си преценява.По принцип ми прави впе4атление,4е късно захранват,но много набързо,примерно не вкарват само един зелен4ук,ами няолко наведнъж,гледат обо взето до годинка да заместят вси4ки хранения.
Вики ти до каква възраст си кърмила?
Доре на 4ти излизаш отпуска,а докога?
Светле не сме ходили още на консултация,най вероятно ще е на 8.05,понеже нали на 1ви се по4ижа,а трябва да е петък.

Общи условия

Активация на акаунт