® Португалия - тема № 9

• 18 017
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
Специално за вас, дори с коментари, на който му се гледа
http://picasaweb.google.bg/petkobonchev/BG?authkey=Gv1sRgCJHxiJf … 20477100192577826

# 151
  • В голямото море...Живот
Вики чудесни снимки  Peace
Личи си,че сте изкарали добре  Wink
И Крис е пораснал.
 Hug

# 152
Оо Вики драго ми е да те видя,леееко завиждам за снежните снимки Wink

# 153
И от мен поздравления Hug

# 154
Така след като от 2 седмици никой не се е разписал реших да ви питам как сте?Ама нали ви знам,чакате да дойде великден и да кажете христос возкресе без да пишете нищо друго Crossing ArmsНякой знае ли как е Меди,от много отдавна не е писала.
При нас нищо ново,мина пашкоа,такова плюскане падна,че още не мога да се възстановя.Това мрачно време ми влияе много депресиращо.Нали ви казах,че реших да си вадя гражданство и аз,оказа се,че не е в сеф,а тука в Анадия в registo civil,което още повече ме олеснява,само дето не мога да намеря един документ,който ми искат-удостоверение за гражданство,certificado de nacionalidade,казаха че се вадело от консулството,но аз скоро няма да ходя до Лисабон,една позната пък ми каза,че било от общината по местоживеене в Бг,обаче там не били чували за такъв документ.На някоя от вас искали ли са и подобно нещо newsm78В Бг от агенция за превод на документите ми искат 90лв на документ #Crazy,тия не са добре честно,да взема да изкарам и аз един курс за преводач WinkВесели празници Hug

# 155
Здрасти  Hug
Аз пък чакам някой да се разпише  Blush
На мен в посолството ми искат 45 евро за свидетелството за съдимост  ooooh! Така,че цените в БГ май са си наред  newsm78
На мен сега ми трябва превод на диплома/Борис мисли да почва курс за таксиджия/,ама в посолството искат апостил и на нея  #Crazy И не ми е ясно защо  Thinking
Зойче къде да ги караме тия курсове за преводач  Mr. Green
Боядисах вчера яйцата,утре ще правя фолар с мед/по португалски  Wink/
А в неделя съм 12 часа на работа  #Cussing out
Весели празници на всички  Hug

# 156
Айде и аз да се запи6а

Зоуи не мога да ти помогна с инфо за този сертификат...но за6то не се обади6 в посолството да ти кажат наистина те ли го издават

Ина4е едно и съ6то..тъпотия до 6ия...и аз сам се депресирала май... Гледам Биг брадъра та поне за малко забравям за проблемите ми...
Миналата седмица правих козунак...ммммм.стана невероятен...снимах..но не съм ги свалила...после 6те пусна да го видите  chef
Утре смятам да боядисам яйца...и може и о6те един козунак да завъртя...но много време отнемааа...по4нах го в 14 и го пеках 4ак в 20...то бе6е втасване  4удо...то нали е студено...та слагах в леген с топла вода тестото....абе занимава6е ми се.....та затова не знам тази дали 6те имам съ6тите нерви....

С Меди миналата седмица се засякохме в скейпа...добре са...и при тях едно и съ6то...

Приятен ви уикенд  Hug

# 157
На никой ли не са му искали това удостоверение newsm78Дано Форти да се включи да каже Rolling Eyes
В посолството сигурно ще се обадя другата седмица,досега се въздържах,защото те никога не са компетентни и колкото пъти се обадиш различна информация ти дават.
Доре нормално е да ти искат апостил,абсолютно на всеки преведен документ се слага,един вид доказателство,че документът е валиден,а не си си го превела сама.
Аз нали се провалих с козунаците миналата година,та тази година не ми се занимава,но се замислям за машина за хляб,казват че стават супер козунаци без усилия,точно като за мен JoyАко намеря някоя по евтинка машинка може и да се излъжа,бях виждала по едно време в лидл за 50 евро,ама тогава се почудвах.И за яйцата много се чудя дали да боядисвам днес,имам бои,обаче предната седмица боядисвах и никой не щя да ги яде,сама си ги ядох и накрая ми се повдигаше вече само от видът им,пък и не е хубаво да се ядат много,миналата година Дани ми помага,ама тази година не щя да ги опита даже.Ама сигурно ще боядисам 4-5 яйца да не е без хич.Ох Светле така ми се дояде козунак,да ти дойда на гости,а? WinkМеждудругото до Порто ходим по често,ако имаш желание и време може да си спретнем една срещичка на по кафе,ето след около 2 седмици пак ще ходим на контролен преглед за ушите.Аз сега пак чакам да ми пратят едни хомеопатични неща от Бг,дето помагали за намаляването на сливиците,че цяла зима са си увеличени и като отидем сега на преглед знам,че лекарят пак ще каже операция,та ще направя последен опит да я избегнем.Поне засега съм много доволна от хомеопатията.
Айде чао.

# 158
Зой4е заповядай на гости..а за сре6та вие предполагам 4е в делни4ен ден идвате а за нас е по4и невъзможно по това време и ние ходим до Барселос и до Брага за дрехи  и не знам в даден момент на къде 6те се обадят а и опаковаме през седмицата  ooooh!...но ако има6 мерак може до нас да дойдете на 20км е от Порто newsm78
За ма6ина съвсем на скоро гледах и бе6е доста евтина май 35? но дали в Лидъл или минипресо не помня ooooh!

Дано  Дани  да се размине...но според мен трябва да се удържи ..след някоя година като поотрасне и заякне 6те отмине ...но..вие си знаете...
Имах приятелка на която детето от 2 годинки запо4на с проблемите с ка6ляне и хрема....та за алергия я иследваха та какво ли не и накрая отмина все едно 4е не е боледувала ..

4ерпя ви виртуално

Солена корона

и козунака

Embarassed хи4 ме няма в снимките

# 159
Зои и аз сега като бях в БГ ни взеха кам 70-90 лева за превод и легализация на свидетелството за брак, което е 1 страничка а преди 3-4 години съм плащала 20-30 за превод на дипломна от 4-5 страници така че определено доста се е вдигнала цената на тази услуга. То е ясно че изяждането на яцата ще е трудно но Дани няма ли да се радва да се чукате с тях. Ние най-вече за това бядисахме кам 15 яйца. Дано посещението при лекаря мине с добри новини.
Аз миналата седмица не почивах заради Пашкоа и сега вчера и днес съм почивка, но от утре пак на работа  Confused
Светле много вкусни изгелждат козунаците. И аз някой ден ще пробвам с машините за хляб, но на ръка не се заемам. Днес майка ми направи малко козунак и няколко козуначени рула с шоколад и стафиди. Само дето не сме видяли дребните букви и брашното било с ферменто пара болош, та стана малко като кекс а не на конци като козунак, но стана вкусно.
Като съм на работа почти нямам време за компютъра. Светле да те питам за операцията за вените че и аз се чудя дали да предприема нещо. Това което се сещам за сега е как реши да се оперираш, ти ли реши да говориш с лекар за вените, тоест как стана, беше ли наложително, имаше ли болки или можеше и да не я правиш сега тази операция, колко пари ти излезе, къде направи операцията, при частен лекар или не, дадоха ли ти информация какво можеш да очакваш в бъдеще? Знам че е индивидуално, но доколкото знам дори след операция, след няколко години пак се появавят. При теб вени ли бяха или капиляри?
Весел празник на всички   bouquet

# 160
Вики  Hug
Радвам се,че сте добре.Бяхме се затъжили за теб.
Аз днес направих фолара,на вкус стана трепач  Peace Имам една малка снимка от телефона....някой ден ще я кача заедно със снимките от карнавала  Blush
Тая вечер ще ходим в църквата на посолството.Има служба от 21н.
Още веднъж весели празници  Hug

# 161
Светле не ме кани,че като едното нищо ще дойда да ме почерпиш с козунак JoyАми със сигурност консултацията ще е петък следобяд,защото е единственият ден в който излизам по рано от работа.Но няма как да дойдем,защото там много се бавим и става късно,а и Филип едва ли ще ми се навие на акъла newsm78
Ще взема да я потърся пустата машина за хляб,ако намеря за 35 евро със сигурност ще си я взема,ама като все намирам за по 80-100евро и ми свидят.
Козунакът изглежда много добре Светле,незнам какво брашно използвате вие,ама моите козунаци миналата година на нищо не приличаха Mr. Green
За операцията незнам вече какво да кажа,Филип непрекъснато ме упреква защо не съм се съгласила още миналата година да го оперират ooooh!Въобще не съжалявам иначе,че махнахме третата сливица,миналата зима ни беше кошмарна,Дани си беше непрекъснато сополи и всеки месец на антибиотик,откакто я махнахме почти не го е хващала хремата,последният път май беше декември месец,а и от тогава да чукна на дърво не е вдигал температура,обаче нощем трудно диша,хърка като голям човек,аз го чувам в другата стая при затворени врати,кашля много цяла зима,и нощем като се закашля чак се задушава.Какви ли не изследвания правихме и няма от какво друго да е,а и те видимо са огромни,непрекъснато пием някакви лекарства,за да не кашля поне нощем.Ако не се оправи от хомеопатичните сигурно ще се предам за операцията Rolling Eyes
Доре какво е това фолара Embarassed
Вики сега в Бг ли се женихте или си бяхте женени?
Пускам малко снимки от днес да ме видите каква съм заслабнала Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=365017&pid=11679434

# 162
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ    Praynig

# 163
Воистина воскресе Peace
Доре ти дюканстваш ли?
Аз спирам да пиша,че се улях последните дни Embarassed

# 164
4естито възкресение христово
Зоуи пи6и си де ние те 4етем ако не пи6ем Peace
То4но в петък ни е невъзможно да дойдем до Порто...тогава е ден за експедиция и работата е доста...в последния момент искат вси4ко да стане готово...португалска работа Joy
Поздравления за отслабваането...ли4и си 4е си се вталила.....а как?
Дано  Дани по бързо да го отмине този период....
А за бра6ното винаги е едно и съ6то което ползвам...от мини пресото без ферменто...и съм доволна...но е важна и маята..аз последно време взимам една те4на от една падария и нямам провал...и бързо втасва...
Фолара е португалския козунак Peace
Доре завиждам ти 4е 6те идете на църква...липсва ми настроението около църквата в но6та преди великдена
Вики аз откакто спрях в волейбола и запо4нах с тази работа проблемите запо4наха...и преди имах вени но сега запо4наха да ме болят...станаха по изпъкнати..грозни....ве4ер ми изтръпваха краката...т.е. схва6таха ми се....и аз о6те преди 2,3 години бях питала една от лекарките от консулта де рекурсо(понеже нямахме ли4ен) как става записването на преглед при сърде4но съдов лекар...тя тогава ми отговори...4е ако съм нямала връзки...много се 4акало..и бла бла бла...и аз се отказах ...но това бе6е в на4алото...минаха 2 години и болките се усилиха...и си виках 4е ако тогава бе6е ми дала направление все 6тях да мина до сега но.....
И един път ходих на генеколог и взех 4е я попитах и нея дали знае как става с записването за кардиова6кулар...тя ме попита за6то....след като и показах вените...тя веднага запо4на да пи6е в комутъра и ми вика...записах ти консулта...6те полу4и6 писмо в къ6ти
Аз смятах 4е 6те 4акам месеци но не си спомням то4но със сигурност но след 2 месеца може би дойде писмото и септември бях на лекар хирург
Отидох и той веднага ми назна4и операция...като ми пусна иследвания които в последствие направих и декември ми бе6е операцията..
Операцията ми струва6е 10? за престоя в болницата...и иследванията си платих...май доплера бе6е 20? кръвни и екография около 10?
в държавната ни болница тук в града...много съм доволна от отно6ението...оперира ми об6т хирург...операцията не е с лазер но лазера е за по незна4ителни проблеми според мен....слава богу не съм имала проблеми...възтановяването мина добре...абе ве4е забравих 4е съм имала проблеми...и от естети4еска гледна то4ка ги няма грозните сини възли......
Сега за появяването на други...никой не е застрахован...но не смятам 4е трябва да се търпи на болката от страх 4е може пак да се появят...
Оффф стана дълго....ако има не6то друго което те интересува питай с удоволствие 6те ти отговоря...а и има тема в здравния в която много моми4ета с такива проблеми пи6ат там...а и един доцент съ6то дава съвети

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130341.0   ето я

Hug  ви

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 18:57 от lozeva

Общи условия

Активация на акаунт