® Португалия - тема № 9

• 17 984
  • 304
  •   1
Отговори
# 270
На мен ми даваха пчелно млечице като малка,защото бях много злояда,но така и не ми помогна Rolling EyesА Дани никак не е злояд,напротив скъсва се да яде,но това с тинктурата може и да го пробвам Peace

# 271
то ,злоядството е повече бич за майките,отколкото за децата Laughing
не знам ти каква си била,ама моите и двете ми съсипваха нервите доскоро #Crazy
докато не се отказах...и ги оставих на самотек...
искат хляб- хляб давам,искат кисело мляко- давам...каквото искат
ама не приемали витамини,минерали...тинтири-минтири...аз вече и на педиатър не ходя от 6-7месеца,че да не ме дразни
имало е дни само на мляко и хляб са карали...но започнаха и полека-лека друго да си искат....
сега си хапват и салат, и плодове,и шурашко/него най-го тачат! /  cook
 даже си имат духалки,да раздухват въглените,докато баща им прави месото hahaha

# 272
Деси на мен хич не ми беше проблем злоядството Mr. Green,ама да ти кажа и нашите не се стряскаха особено Thinking,не са ме насилвали за нищо,ако ми се яде ям,ако не здраве да е.Така процедирам и с моето дете за ужас на роднините,според които трябва да се яде под час,закуска,обяд,вечеря и задължително месо всеки ден Rolling EyesА сега каква съм лакома,ако знаете Embarassed,откакто дойдох в Португалия много плюскам ooooh!,като пристигнах преди 6г качих 7кг за около 2м,последно като се прибирах всички ми казваха как съм напълняла Rolling Eyes #2gunfireАз пък сега какво ми стана така съм се надула в корема от няколко дни направо ще се пръсне,изглеждам като бременна в 4ти месец,отделно симптомите за менструация този месец започнаха много рано,гърдите ме болят вече цяла седмица,а тия дни и яйчниците ме болят,още една седмица незнам как ще издържа Crazy
Време ни е за нова тема Wink

# 273
Зойче,аз съм с много силен предменструален синдром и ти казвам,че спасението е само едно- валериан!
майка ми,като й кажа..ох ,боли ме корем- първо валериан, ако е главата- първо валериан.... направо е вманиачена на тема валериан
но и има малко право-ние ,жените ,от нервите...и от емоциите си страдаме най-много!
и да ти призная ,в последно време се усещам,че и аз ...първо валериан си предписвам hahaha

# 274
  • В голямото море...Живот
Я,вече мога да се включа  Joy
Стигнахте до валериана.До сега само ви четях.
В последно време даже като си лягам вземам по 2 профилактично  ooooh!

# 275
ами ,той е по-скоро безвреден,така че не мисля за него като лекарство даже Joy
единственото неприятно е миризмата Sick
аз все още предпочитам да ми го пращат от Бг,че е натурален, в смисъл хапчетата са без обвивка,а тук такъв няма...пък и цената....

# 276
  • В голямото море...Живот
Аз купувам Валдисперт,струва около 4,70?,100 таблетки  newsm78
Не мога да си поръчвам нищо от БГ.Няма на кого.Пък и с цените на пощите там  ooooh! Не виждам смисъл.

# 277
аз през месец-два  получавам колет
или нещо за децата от майка ми и сестра ми, или живата закваска - ползвам лактобациликус булгарикус за киселото мляко на децата,че поне знам какво ядат
но,това,което си писала е доста евтино-на мен ми бяха продали нещо подобно преди години,но не ги харесвам ,че са с ревещименто хапчетата, а българските  са само пресован валериан Peace

инъче ,скоро свеки ,когато вдигна кръвното, я пратих на аптеката да си купи валериан, и да вземат да й продадат някакви за 12евро,че и  женерико ooooh!

# 278
Деси исках да те помоля за услуга FlutterАко не ти е проблем да ми поръчаш тонзилотрен във вашата аптека,ако не е скъпо и да ми го пратиш по пощата :pray:pleaaaaaaaaassssseeeeeeee Mr. GreenЧе в Бг не могат да ми го намерят,а тука в аптеките не продават хомеопатично,рядко успявам да намеря нещо и то нали ти казах цените ooooh!За парите мога да ти пратя пощенски запис или направо по банков път,както ти е удобно PeaceАко не става ми кажи,няма да се обидя HugНикога не съм пила валериан,то не е ли нещо успокоително,аз по принцип съм много спокоен човек,нямам проблем с нервите Crazy

# 279
Ха ха и аз за сега нямам нужда от хап4ета Party  самовну6авам си 4е вси4ко е наред....
даже скоро се бях замислила дали съм нормална Rolling Eyes с толкова проблеми напоследък а не мога да се ядосам
За разлика от Жорко...пие6е си ги(оттдавна не е пил) за 6тяло и не6тяло....въобразява6е си разни работи (за здравословни проблеми) и накрая се оказа 4е е на нервна по4ва...пи едни хап4ета един курс и сега не 4е от време на време не е нервак но не е това което бе6е...
Може би го ядосвам с спокойността си Joy

# 280
Зойче,не се притеснявай  Hug!Ще питам и ще ти кажа,не ми струва нищо! Само че ,ще е в събота.Че мъж ми много късно се прибира,а аз сама не излизам с фогите-не мога да ги удържа  #Crazy
после ще се разберем за подробности,ще ти пусна номера си на лични

за валериана- не е само за нерви- отпуска периферната нервна система и гладката мускулатура,което ще рече ,за коремни болки тип спазъм или за туптящо главоболие,което не е придружено с промени в кръвното, е супер
аз на свеки й давам ,и при по-ниски нива, около 130/90, сваля бързо
малко я изкарах вълшебна тая валериана hahaha hahaha

# 281
Ох да взема и аз да я пробвам тая валериана CrazyДа ви се оплача,че преди да се роди Дани не съм имала никакви проблеми със сънят,докато помиришех възглавница и заспивах,и не се събуждах нощем,спях си по 9-10часа без прекъсване.Обаче откакто се роди Дани първите близо 3г той ме будеше всяка нощ,така че не съм имала спокойни нощи,а от около половин година си спи без прекъсване,обаче аз вече не мога да спя.Вечер мнооого трудно заспивам,чак към 12 часа,после се будя много,ставам до тоалетната,сънувам много,събуждам се задължително към 6“30 и не мога да заспя повече,защото знам,че към 7 и 20 трябва да се надигна за работа TiredПосле цял ден се прозявам супер изморена Tired и като се върна от работа вече,пак ми минава сънят и ме подгонва безсънието CrazyМислила съм си за хапчета,обаче не сиакм да се пристрастявам,а и се притеснявам,че сутрин няма да мога да стана.Дали пък валерианата няма да ми помогне newsm78

# 282
ами пробвай, също може и чай да пиеш ,преди лягане- маточина   / Melissa officinalis/    ,хмел,  / humulus /,  валериана - valeriana /- 2 с.л.в 500мл.вода ври 3 мин,кисне 1 час- разделяш го на 4 и за 4 дни си имаш готово в хладилника Peace

# 283
Зойче ,тия ,които аз поръчвам са 3.25 евро- гранули .Поръчвам ги в аптеката-имат договор/питай някъде при вас/, но един път ги поръчах директно на телефона ,че беше проливен дъжд и не ми се излизаше.Но аз си позволявам да поръчвам на своя глава само монопрепарати- комбинираните,като осцилококцина,не ги харесвам Peace.Може да не е точното лекарство,за точния човек,в точния момент и да се получи обратния ефект-вместо лекуване ,да се ´´докаже ´´болежката. Точно затова съм се насочила към билки и народна медицина-поне не вредят Peace
 сега чета  книга на Дънов по въпроса...
 крема е много лесен
  всичко купувам от производител на мед-ако няма от къде да го намерите, с удоволствие  ще помогна
правят го за алергия,алергичен дерматит,суха и проблемна кожа,акне,всякакви кожни рани, дават го дори за псориазис
 100гр пчелен восък,20 гр,прополис,20гр чист екстракт/маслен извлек /от невен- аз ползвам един крем на Др,Фьорстер от Бг,но може и 100гр цвят невен в 100 гр зехтих екстра върджин-на водна баня за 30мин
всичко се слага на водна баня и се бърка-много бързо става,за минути,а после се бърка с невена и с екстра вържин зехтин до получаване на еднородна мека смес/от  восъка стои много твърдо.../
ако си правите сами извлека от невен- значи този зехтин ще ползвате

после ще пиша за тинктурата,че са се размрънкали и двете #Cussing out #Crazy

Деси само да ми каже6 4е не разбрах за крема

слага се восъка,прополиса и екстрата от невен...но той(масления извлек) предварително ли се прави и той на водна баня newsm78

# 284
да, и той на водна баня-само че мнооого трудно завира!
трябва да се нарежат цветовете, слагат се в зехтина,на водна баня и да заври...но ми е малко трудно да обясня докога,че съм го виждала от бабата на мъжа ми и знам как изглежда-едно такова оцъклено става олиото,променя си цвета ,а и пяна малко пуска,която се обира.После се остава да кисне невена докато изстине и водата /водната баня/и зехтина,прецежда се и го ползваш за разредител на восъка.
дано съм го обяснила Peace

Общи условия

Активация на акаунт