® Португалия - тема № 9

• 17 983
  • 304
  •   1
Отговори
# 255
А о4илата с дъоптери ли са?
ООо аз слава богу не пия хап4ета но си имам едни  за болки( волтарен) но женерико  и най важното мнооооого по евтини....и аз не знам как се казва на Бг....даже преди бях пускала такава тема newsm78

# 256
  • В голямото море...Живот
Да бе с диоптър са,без тях съм като къртик  ooooh!
Късогледство и астигматизъм  Crazy

# 257
 Crazyи аз съм с миопия и астигматизъм Joy

от ЕГН е  ooooh!
кви пари ги купи ?

# 258
 lozeva .ми то  ние сме си на село, все пак на едно монте живеем
ама ,аз съм си градско чедо и някак ми е не -съвсем комфортно с добитъците Laughing
zoui , този тонзилотрен,това ли е  http://www.bda.bg/bdias/6415s.pdf

инъче ,аз поръчвам монопрепарати в лаборатория, а ако искаш за тонзилотрен мога да политам в Еспасо фарма-почти винаги ми намират каквото търся.
адреса на лабораторията-пращат по куриер
Praça D.João I,9-B 2700-248 Amadora
 tel 21 495 30 48 ,  21  495 30 62  fax  21 495 07 41

# 259
 Зойче,сега дочетох листовката  - щом е на дойче институт производство- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  го има в еспасо фарма

# 260
Здравейте и от мен!
Хей Доре то и аз не те познах за тези 4-5 месеца от както не сме се виждали, косата много дълга е станала.Но както разбрах вече си постригана. Разгледах снимките и много ми харесаха , но пък не можеш да си представиш как Miguel се израдва като видя снимките с неговия amigo .Кога ще наминете насам?
По въпроса с хомеопатичните аз съм питала в някои аптеки, но не зная  кои по точно да търся. Дайте малко повече информация моля Ви . Досега съм взимала само два вида.Аз и Луиза сме все нещо болни- не ни пропуска грипа когато има грипна епидемия, а да не говорим и за настинките. И така горе долу 5-6 месеца в годината ни се събира да сме болни.
Деси ти с тези животинки ме разсмя малко, май  при Вас не е никак скучно PartyКажи ми моля те как приготвяш  прополисовата тинктура и крема от прополис. И разбира се ако имаш възможност.
Зойче не си ли им свикнала вече, аз отдавна съм се убедила че не е само в България така.
Приятна събота и неделя на всички!  bouquet

# 261
  • В голямото море...Живот
Форти  Hug
Нямам идея мила кога ще можем да наминем,но е задължително.Да ти кажа,че Борис си е сложил снимка с Мигел в един сайт/тая на която са се гушнали/.
Светле,струваха ми 180 евро,само рамката беше около 80,а и ми направиха 20% намаление за редовен клиент  Mr. Green Сега има някаква промоция в OPTIKA - като върнеш старите ти дават 50 евро ако си  купиш нови очила.Замислям се за едни по-тъмни - светло кафеви,зеленикаво...... newsm78 Но има време. Мойто не е от ЕГНто,от 6ти клас ми е.Но пусти срам сложих очила чак в 1ви курс с доста по-голям диоптър вече  ooooh! Човек от главата си пати - доказано е  Mr. Green

# 262
Деси аз от България предимно си поръчвам хомеопатичните,защото ми излиза много по евтино PeaceПримерно оксцилококцинум тука струва 12 евро,а в Бг 3 евро,т.е за същата цена мога да си взема 4 опаковки.Тука в нашата зона е мнооооого трудно да ми доставят нещо хомеопатично,по интернет съм поръчвала,но излиза скъпо,само доставката беше 5евро,отделно че имат много малко продукти.За това което ти ми говориш как става номера?Обаждаш се по телефона и си даваш адреса ли?И се плаща при доставката?Иначе лекарството е същото Peace
Форти незнам какво да ти препоръчам,примерно оксцилококцинум се дава веднъж в седмицата профилактично против грип,а при първи симптоми се дава 3 пъти през 6 часа,давала съм го на Дани помага PeaceЗа хрема давам Коризалия,дава се още при първите симптоми и аз вече 2 пъти пресичам хремата още на първият ден PeaceЗа всяка болка си има лек,аз в гугъл търся обикновено,пиша си симптомите и хомеопатия,и то излиза.Но трябва много да се внимава,защото не са много безобидни.Друго,което мога да ти препоръчам,но не е хомеопатично,и тука не съществува,само в БГ,казва се умкалор,ето линк
http://www.framar.bg/%D1%83%D0%BC%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%80- … -pid30011099.html
Дава се при прострудни заболявания,хрема,кашлица,но без температура,т.е дава се в началото,преди да се е стигнало до антибиотик Peace

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 14:20 от zoui

# 263
Зойче ,тия ,които аз поръчвам са 3.25 евро- гранули .Поръчвам ги в аптеката-имат договор/питай някъде при вас/, но един път ги поръчах директно на телефона ,че беше проливен дъжд и не ми се излизаше.Но аз си позволявам да поръчвам на своя глава само монопрепарати- комбинираните,като осцилококцина,не ги харесвам Peace.Може да не е точното лекарство,за точния човек,в точния момент и да се получи обратния ефект-вместо лекуване ,да се ´´докаже ´´болежката. Точно затова съм се насочила към билки и народна медицина-поне не вредят Peace
 сега чета  книга на Дънов по въпроса...
 крема е много лесен
  всичко купувам от производител на мед-ако няма от къде да го намерите, с удоволствие  ще помогна
правят го за алергия,алергичен дерматит,суха и проблемна кожа,акне,всякакви кожни рани, дават го дори за псориазис
 100гр пчелен восък,20 гр,прополис,20гр чист екстракт/маслен извлек /от невен- аз ползвам един крем на Др,Фьорстер от Бг,но може и 100гр цвят невен в 100 гр зехтих екстра върджин-на водна баня за 30мин
всичко се слага на водна баня и се бърка-много бързо става,за минути,а после се бърка с невена и с екстра вържин зехтин до получаване на еднородна мека смес/от  восъка стои много твърдо.../
ако си правите сами извлека от невен- значи този зехтин ще ползвате

после ще пиша за тинктурата,че са се размрънкали и двете #Cussing out #Crazy

# 264
Деси и мен мезаинтересува крема но 6те те помоля да напи6е6 на португалски продуктите...за да знам как да ги търся...и невен съ6то

# 265
пчелният восък е  cera produzida pelas abelhas
прополис е propólis
невен е Calendula officinalis- има в билковите магазини  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3a/Calendu … Calendula_E17.jpg
а може и да си я наберете от някоя градинка Simple Smile

за тинктурата
30гр.прополис се реже в тъмно шише и се залива с 200мл.спирт 60-95 градуса.раздрусва се често 10 дни,после се прецежда през марля,пие се по капка на навършена година /30г-30 капки/ ,ако е за курс на лечение ,и максимум по 25 капки профилактично.Не само че лекува, но и засилва имунната система.Цяла зима .от октомври до март -за профилактика на простудни заболявания,С две ръце препоръчвам Peace

# 266
Деси а как точно може да помогне медът или пчелното млечице при възпалени сливици?Имаш ли идея как да го давам?ПОнеже свекър ми е пчелар и лесно намирам пчелни продукти Peace

# 267
Зойче,направи тинктурата- давай му по  капка на навършени години- в началото даже по 2 пъти на ден!
прополисът е естествен антибиотик-само че без вредни ефекти!
щом направиш тинктурата-още на третия ден можеш да я ползваш-силно разклащаш ,за да вземеш и от разтворилото се вече вещество. Аз давам в лъжичка мляко,но моите така са свикнали,че и във вода я приемат ,като  ´´бонки-бомбонки ´´ Laughing
 при болки в гърлото съм вземала и аз - 2капки в чаша вода-за гаргара!

# 268
Деси и мен ме заинтригува с тази тинктура та наесен и аз ще я пробвам. Миналата есен давах на Крис един готов сироп пак с прополис който беше  за повишаване на имунитетат както и за апетит.

# 269
гарантирам,че е много бързо действаща тинктурата-както за простуди,така и за повишаване на имунитета,за пречистване на кръвта., свеки я ползва за гаргара при болни венци-само че слага 10капки,че е по-малко водата. Абе,не е панацея,но е много ефикасна Peace
сетих се ,че не писах за пчелното млечице- аз на моите не съм давала още.Малки били,така ми каза билкаря,но пък майка ми питала в Бг ,имаме един много прочут билкар ,и той казал.че щом ядат мед,значи може!
та пчелният прашец е за пречистване на кръвта и най-вече на черния дроб, за по-добро балансиране на обменните процеси в организма, за оросяването...взема се смесен с мед....дават го и на злояди деца,ама от опит знам ,че злоядството с глад се лекува най-добре Joy

Общи условия

Активация на акаунт