Израел 19

• 16 415
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia - TelAviv
УПС, извинете. Embarassed Гледам писала съм Ашкелон, майка работи в АШДОТ, малко по-далеч от събитията за щастие,

# 136
а Израел от къде се снабдява с боеприпаси, ракети и подобни?
дали няма да помогнете с тая война на УСА-то да излязат пак от кризата...особено като се има предвид точно ветото на УСА на последната сбирка на съвета за сигурност на УНО

# 137
Да ви поразведря малко Grinning ...с Nimrod Shapiro Bar-Or ,Max Jaben ,Anastasia Gloushkov, Inna Yoffe   все изявлил се плувци от Израел. Peace

http://cache.daylife.com/imageserve/0bIyac666Z3qn/340x.jpg

http://the17thman.typepad.com/.a/6a00d8341c6c5753ef00e553abf43d8833-500wi     Crazy

http://cache.daylife.com/imageserve/0fDB3Ygbw61Yc/610x.jpg

# 138
Здравейте ...

Добре завърнала се  Мента   Wink

Добре дошли и на новите попълнения !

А за другото ще се лиша от коментар ... положението е ясно ..

Само ще кажа , че по новините в Бг съобщават за загинали еврейски войници от 3,4 дни насам !
Преди 2 дни съобщиха ,че 2ма от лидерите на Хамас са убити ! ....

Лека вечер от мен !

# 139
  • Sofia - TelAviv
а Израел от къде се снабдява с боеприпаси, ракети и подобни?
дали няма да помогнете с тая война на УСА-то да излязат пак от кризата...особено като се има предвид точно ветото на УСА на последната сбирка на съвета за сигурност на УНО
В Израел има голям военен завод, освен това армията поръчва и части от различни частни фабрики. Общо взето в Израел се смята, особено фабриките за електроника, че ако се добереш до договор с Армията, трудно ще фалираш.  Sick

# 140
Съобщават , съобщават ....При нас има цензура  т.е първо се съобщава на семействата на убитите и затова в новините може и да закъснее информацията , но не много.

Мента , за сега нищо при нас ...Може би само по  посочените от тебе места.... Заглавието обаче  е трепач : טילים יפגעו בראשון לציון  ...Ха дано е  само подготовка, но никога не се знае ...Има се предвид , че  спре ли се огънят ще  се въоръжат по-добре както става всеки път .Но това за 60-то км  е  смешно ...  Аз мисля, че имат и за повече от 60 , но е въпрос на тактика и  мин. количества . С Хизбулла  ако се  захване работата ще е по-сериозна .Не само защото е на 2  фронта.Това са различни величини.Къде  е въоръжението на Газа по някакви тунели и къде е въоръжението на Хизбула  с открити граници през  своите съседи. Смята се , че  след последната война в Ливан не ще посмеят пак да въвлекат тая  страна към разрушения. Какво ли разбираме ние .....

# 141
Цитат
Хизбула обявили бойна готовност
какво значи това? че се очаква да атакуват Израел ли? Не мога да гледам целите новини, защото малкият си изпроси да му пусна сватбения ни филм (любимо занимание напоследък и днес особено). Докъдето гледах говореха за спрените доставки на природен газ...

# 142
  • T"A
Мартина, съжалявам, ако съм те стреснала!  Confused
Не зная дали става дума за реална заплаха Confused, аз и преди споменах, че тези войни са предимно психологически - да те поставят в напрежение - това им е целта  Sad
Страшничко звучи това за спрения газ  Crazy Надявам се да се намери решение - не мога да си представя, че ще се оставят толкова хора в този студ, минусови температури, без отопление и без ток  ooooh!

pepelja6ka, има собствено производство (Израел е и износител на военна техника), и внос от САЩ. Не правя връзката с кризата там, по-скоро подозирам местните властимащи в подмолни интереси (скоро има избори)  newsm78

harriet, аз нали имам слабост към плувци....  Whistling в грях ще ме вкараш  Mr. Green

Карол, за Ашдод казват, че има аргаа (успокоение) - днес хората излизали даже на пазар Peace

Много тежки истории има покрай загиналите войници... единият е баща на малко бебче, вчера написал SMS на жена си "няма за какво да се тревожиш"  Confused

(и в Газа един абсурд с училище, което са ползвали за убежище, но не ми се говори за това)

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 20:26 от Mentha

# 143
   Ментуш ,Аз по скоро символично ги сложих тук...като хора защитавали името на Израел..по един хубав и приятен начин....ма май символиката ми не се разбра   Mr. Green

прегръдки на всички Hug

# 144
 Разбра се  символиката , разбра се  Simple Smile ....

Има и видео запис на това как учениците  в училището си учат , а Хамас от там  стреля ракети по Израел. Използването на жив  щит като тактика не е  новост  при тях за съжаление - най-вече  деца и жени. Може би ,Мента , за друг  случай говориш...

Другият войник е  друзи , баща му горд  с него ! Тежка работа . Третият  бил  "хазар бе чува" - станал религиозен , на 32  - баща на 5 деца. Включва се във  войната и така.

# 145
  • T"A
Има и видео запис на това как учениците  в училището си учат , а Хамас от там  стреля ракети по Израел. Използването на жив  щит като тактика не е  новост  при тях за съжаление - най-вече  деца и жени. Може би ,Мента , за друг  случай говориш...

За същия  Peace
Гледах обяснението за този запис как Хамас стрелят от училището, но мисълта ми беше, че там са били хора, които са вярвали, че са намерили убежище  Sad  В това е абсурдът...

Хариет, аз като видя хубави мъже, губя здравата си преценка  Mr. Green
Повредата е в моя телевизор  Blush

# 146
   Ох , има и много   хора , които предоставят къщите , мазетата си за  укриване на  оръжия и терористи ( за тях герои) .....При все , че  цялото им домочадие живее там ....А при  чуване на идващи  войници насядват подредени всичките мами с децата си - жив щит... Същото се получава и когато чуят  хеликоптерите  горе на армията - въпреки предупрежденията да излязат от  сградата те се подреждат по покрива .... Сграда пълна  с  оръжие срещу Израел . Същият  жив  щит е , когато се изстрелват към нас ракети от между жилищните им сгради . Всеки защитава  своята позиция и страна , всеки жали своите си.Всеки с мотивацията си , с идеите си.

# 147
  • Някъде там...
Не е наложено вето,просто бавят малко информацията за да не научават семействата на жертвите по телевизията...иначе информация колкото душа ти иска.
Даааааааам и просто виждам как разтрелват дечицата опрени до стената....нещо не ми се вярва на мен...
Не ми се влиза пак в спорове...

# 148
  • Някъде там...
Да...ако е възможно...

# 149
изтрих ги

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 22:13 от dtti

Общи условия

Активация на акаунт