Израел 19

• 16 430
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Бокер  тов !

Ханд , като си дойдете  и когато и да е да се обадите !   Flutter

Криси,  ами такива са неволите на бременните .... Качваш ли на кг. ? Каквато си слабичка колко ли ще порастнеш -  не ми се вярва много да е ! Лека полека я карай и това е .... Всичко по реда  си!

Който иска - малко новини :
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3650517,00.html

Една песен - молитва (Стената на Плача  в Ерусалим) :
http://uk.youtube.com/watch?v=sfF6-TkAnBM

До скоро!

# 91
Бокер тов!

Пети,много сърцераздирателна песен-молитва. Flowers Rose Натъжих се особено когато и детето ми ,гледайки  клипа  ме попита “ Защо пла4ат мамо ,защото си нямат татко и майка ли ?“  С мъка преглащам сълзите си и се  newsm17

# 92
Така е .Всяка страна жали своето....

Сара , щях да те питам да не би да си  Адвентистка или нещо свързано с Дънов .... Можеш да ми отговориш и на ЛС ако искаш.  Peace

# 93
Сара,и тук можеш да отговориш!И на мен ми е любопитно ...Не се притеснявай да споделиш.

# 94
Цитат
Ами, така е! Аз съм бил в БГ-армията и загубих там 2 години от живота си... Когато навсякъде около теб е пълно с небрежност и нехаене от страна на държавата ти към елементарни човешки неща, как да мислиш ти за нея? държавата в България (нарочно започвам смалка буква!) няма за цел гражданите й да просперират и да водят качествен живот. Тя има за цел само да храни неясни и престъпни криминални субекти - партии и мафиоти. В тази връзка поведението на българския мъж ми се струва напълно обяснимо и оправдано докато държавата не заеме истинското си място в обществото!

с повечето от нещата, които пишеш съм съгласна...все пак значение има и това, че ние нямаме врагове, ако имаше реална заплаха от война за нас може би нещата с военната служба биха били различни, независимо от това каква е държавата...

някои може ли да ми каже колко снимки са необходими за удължаване на визата, когато това става в Израел - тоест има издадена виза от консула тук, но срокът й е изтекъл докато е бил в БГ и следва да се удължи на място в Израел

# 95
Добро утро!
Ето и поздравче от мен:

http://uk.youtube.com/watch?v=cEQca7O6_vg
Тове е песен на извесният тук Узи Хитман (много талантлив музикант и композитор, за съжеление си отиде млад).
Пее първо на иврит, после на английски същата песен.
И още една на същата изпълнителка, също момиче с голям потенциал. Изпълнява дует с големият Андреа Бочели.

http://uk.youtube.com/watch?v=3OuLtFHJOJw&feature=related

marisasav, първо визата каква е туристическа или работна?

Туристическа изтекла удължават много трудно и много рядко.
Ако е работна и има контракт с тукашна фирма, тогава няма проблеми става бързо и лесно. Трябва само една снимка  Peace, но е хубаво да има и още една за всеки случай.

# 96
Цитат
marisasav, първо визата каква е туристическа или работна?

Туристическа изтекла удължават много трудно и много рядко.
Ако е работна и има контракт с тукашна фирма, тогава няма проблеми става бързо и лесно. Трябва само една снимка  , но е хубаво да има и още една за всеки случай.

за обучение, мерси за отговора, има две снимки в себе си и се чудим дали да се разкарваме на този сняг за още  Hug

# 97
 marisasav, няма нужда да се разкарва. Ако се наложи там на място може да си направи за минутка (има навсякъде фото във всеки клон на вътрешно). А как ще мине гранична полиция с изтекла виза  Thinking?

упс  ooooh!, съвсем забравих, че вече няма визи за туристите  Crazy, но пък имат ограничение във времето.
Все пак той проверявал ли е в посолството дали може да мине с тази виза? Не съм запозната с точната ситуация, но все пак да няма неприятни изненади  Peace.

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 12:25 от Tali Dan

# 98
не знам  newsm78 но от посолството тук му казаха, че няма да има проблем и на място ще му удължат визата...най-много да го върнат  newsm44

ПС: сега се сещам, че може да не е изтекла, а да изтича докато е там, ще го питам като се прибере

# 99
  • Някъде там...
90 дни престой в рамките на 6 месеца...Тъпанарката от посолството в Сф каза да не си сменям червения паспорт понеже имам още 10 дни до края на разрешените 90 дни,но съответно тя не е на ясно че за да си влизам и излизам ми трябва мулти виза.Та пристига наше величество и какво става...момчето от имиграционните ми гледа паспорта и вдига телефона и аз  Praynig Връщат ни във вътрешно и момчето там ме пита:Първи опит за влизане в Израел-недопусната...Защо???-Аз се червя...порт агента ме мразеше защото му отказах вечеря  Embarassed Момчето- ooooh! Добре после си влизаш нормално всичко ама сега с тея 10 дни за къде си тръгнала?Да си легализирам брака  Flutter Човека ме гледа гледа и накрая каза нещо на мъж ми на иврит...едно мазал тов и един печат за още три месеца  Hug(цялата ситуация е на летището де преди 2 седмици сега чакаме да ни поканят на среща Thinking)

На летище имаше още един българин с проблемни документи,неговорещ англ...питат го той вдига рамене.Предложих да му превеждам,казах и на служителя,че мога от Бг на англ...Моят проблем се реши по бързо на излизане пожелах на българина късмет а той само ме изгледа лошо... Crossing Arms

# 100
Мартина , какво специализира момчето в Хайфа? Утре заминава - на 6-ти ако съм разбрала добре ...така ли ? Тия  скайп контакти и на мене са ми до  болка познати - станахме скайп семейство с мама. Всеки път щом звънне скайп и малките тичат "при баба" ...хем  весело, хем тъжно ми става..... Така  е - неможе да имаш всичко в живота на куп хем и то в тоя момент точно , в който го искаш  Simple Smile .

# 101
Здарвейте!

Сара,като четох поста ти как малкия преживява раздялата с баща си,направо ми иде да се откажа от пътуване/планувам да пътувам за бг.преди съпруга ми ,с децата/ Ние всяка сутрин имаме филм стова ,къде е тати,кога ще дойде  ooooh!

Пете, това определение "скайп семейство" май важи много напоследък.Сами знае снимката на баба си и ме държи в течение дали е на линия или не - и аз се чудя да плача ли да се смея ли,но живот....

Тали,направих "уга" разкош направо,разбих ги   bouquet благодарско за рецептата,стархотна е!Имам няколко въпросчета,но ще ги "метна"после на лични!

На всички поздрави!

# 102
Ей ,много се извинявам,май обърках Сара с Мартина! Embarassed  ИЗВИНЯВАМ СЕ!

# 103
  • Някъде там...
Ментичка,можеш ли да ми дадеш пак номера на този нотаруис от Тел Авив който може да ми преведе документите и да ги легализира?Тръгнах да търся из темите,но нета ми е толкова зле че подлудях  #Cussing out
Обадили са се от вътршно и са казали че ще ни изпратят лист с това което искат от нас,след като подготвим документите ще си запазим час за среща...Ако всичко е наред ще ми дадат работна виза за 6 месеца,след като минат 6-те месеца мога да кандидаствам за оранжева лична карта...дълга процедура  newsm78 Иска ми се обаче сестра ми да сложи само апостил на документите а аз да ги преведа тук,по точно да ми ги преведат и легализират тук.
  bouquet

Ментичка намерих го....,но благодаря знам,че щеше да помогнеш Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 16:09 от Boryana

# 104
  • Някъде там...
Момичета,направих рулото на Петя...Ако изключим,че моето стана много грозно... Embarassed да знаете пък,че е вкусно Simple Smile.Снимки нямаааааааа срам ме е,но при следващия път за който съм сигурна,че ще е успешен ще ви се похваля  Flutter
  bouquet
И понеже все забравям добавям към момичета едно момче....Тиги миги сорка,че все те забравям  Hug

Общи условия

Активация на акаунт