Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

• 30 305
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
  • На небето
_Пепи_ а тази 30-45см. колко пари я взе? Ще ми свърши идеална работа. И знаете ли дали ги има в Кадемлията този размер?

# 91
  • Пловдив
Estell, при нас са на килограм. Подложката излиза около 1.30-1.40 бройката

# 92
Подложки за торти съм виждала и в едно магазинче около математическата  гимназия. От другата страна на светофара, като се тръгне по улицата мисля, че беше втората в дясно (в ляво е паркче) има склад на производители на пластмаси имат и подложки и кутии за торти, а и много други интересни неща. И цените бяха много ОК.

Дано да съм полезна с инфо.

# 93
  • На небето
Благодаря Пепи, това е доста евтино.  Peace Ще се обадя в Кадемлия да питам дали имат и колко струват. Ако някой знае къде може да има такива подложки 30-45см да свиркат!  До 21 имам време тогава почвам тортата.
Smehurko  аз съм във Варна и мен лично тази информация не ми е от полза. Дано да е полезна на някой от София.

# 94
  • София
Estell в Илчовски нямат ли подложки newsm78 newsm78 http://ilchovski94.com/index.php?cPath=23_46

[Анда /b] браво за красавицата  bouquet

Atalanta да си жива, здрава, много щастлива, и смного вдъхновение  bouquet

# 95
Атланта, Честит рожден ден!Много настроение и още много красоти да създаваш!   bouquet

НЯкой да ме светне Илчовски доставят ли до Плевен и въобще в страната ?А в чужбина?  newsm78 Харесах си малко нещица, та....се замислям вече по сериозно!  bowuu

# 96
Момичета, за много години  bouquet

Не сьм чела още назад, но успях да зьрна днешната рожденничка,Аталанта!

Аталанта, пожелавам ти много успешни тортени реализации, сьздадени с още повече стил, красота и бутиков ефект, нещо, с което досега си ни радвала и си успяла да се докажеш, много лично щастие и кьсмет!  bouquet  bouquet  bouquet

# 97
  • У дома
Мили дами, майки и царици в кухнята, благодаря ви от сърце за хубавите пожелания!!!  Heart Eyes Стоплихте ми сърчицето  Hug
Торти скоро май няма да има, освен ако не стане бизнес, но мисля да се хвана с фигурки и сухи украси, които отдавна замислям  Simple Smile

Cake balls - горещо препоръчвам! Стават от всякакви остатъци от торти. Ето резултата-

# 98
Лелелееее, с риск да оспамя темата.... Атланта , я попитай мацката от снимката, дали случайно не иска да се сменим?  Crazy
Ако имаш желание захващай се, тъкмо ще имаме и ние материал за гледане!  bowuu

Хора, абе  Ванчето, нещо ми залипсва напоследък?!?  newsm78 Що ли стана с таз мома?

# 99
  • Vaudreuil Canada
Atalanta честит рожден ден - здраве щастие и късмет във всичко с което се захванеш. Интересна идея за бизнес - ще следим развитието и...

silrai ванчето се мерна за малко ама явно кобрата я е поизтощила творчески - но с толкова именни дни през януари сигурно ще се появи.

# 100
Ето я Ванчето....  smile3534
Жива съм, бре дами. Просто нямам време да се обърна напоследък. Главата ми пуши като на ТЕЦ-а комина. Надявам се до края на месеца да се позавърна и по-честичко да се появявам тука, защото ми липсва темата.   bouquet - за тези на които липсвам. Чета всеки ден по мъничко, но наистина нямам време за повече......
Предстоят ми торти, така чеееее........  Wink
Изпуснах РД на Аталанта....... Бъди жива и здрава, упорита и инатлива, горда и непредвидима, усмихната и щастлива - като един истински достоен Козирог!!!
Торти много има ..... пак ги изпускам за коментар, но спящата красавица ми се наби много на очите. Искам подробности ако може за леглото. Много ми хареса.......
Smehurko - информацията е невероятно примамлива.... пак ще има фалит с тия играчки.....
За големите подложки - мога да дам идея. Няколко пъти съм казвала че ползвам бирен картон. Има го в няколко дебелини. За тортата с елхата и тортата с "паяка" използвах от него. По два пласта, увит в хартия за цветя. Всичките ми цветни подложки са от такъв картон. За нормална торта и един пласт стига. Има го в повечето книжарници. Продава се размер 100Х0.70. Аз го взимам с малко връзки та ми излиза около 1 лв. Иначе съм чувала че върви около 2.

За ИЛЧОВСКИ - Скъпа ми Силрай. Сложна работа. Има доставка до Плевен, но ще те натоварят с поръчка поне за 200-300 лв. Тъпа работа...... Някой питаше за техните подложки - е, няма по-грозно нещо. те са по-скоро подложки за пица. Има ги на много места в София. Продават се и на бройка в ИЛЧОВСКИ, но са тънки, разлепящи се и оръфани по краищата.
На Кадемлия има много големи подложки, но не мога да кажа цена. Има едни, мисля че са точно 40х30. По-малко от лев струват. Със златисто покритие.  Има и кутия 50х35. Тя е около 1.50. Бели са, добри са. Ползвам ги често.
Илияна - има го този крем в библиотеката. За да не го търся - ето ти Копи-пейст

Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя (Taneto):
4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванлия

Приготвяне на крема:
Яйцата и захарта се варят на водна баня при непрекъснато бъркане до сгъстяване (отнема около 25-35 мин), охлажда се и се смесва с маслото, разбито с ванилията.
Към тази смес добавям разбита сметана Президент - количеството е на око.....колкото повече, толкова повече, т.е. по-хубаво

Ами..... толкова за сега от мен..... Довечера ако се прибера в човешко време - още.....

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 09:51 от van444eto

# 101
Анда много ми хареса заспалата красавица, доста си си поиграла с детайлите, браво!

# 102
  • На небето
Estell в Илчовски нямат ли подложки newsm78 newsm78 http://ilchovski94.com/index.php?cPath=23_46

[Анда /b] браво за красавицата  bouquet

Atalanta да си жива, здрава, много щастлива, и смного вдъхновение  bouquet

Звъннах но имат само за кръгли торти. И сега не знам от къде мога да намеря!
ooooh!  Sad

# 103
Благодаря за комплиментите!
Значи, на леглото първо се правят двете табли, като коронките се моделират и сушат отделно. Оказа се много трудно после да ги залепя, така че ако бих ги правила втори път, бих им сложила нещо като щифтчета, с които да се закрепят. Дървеният ефект е с леки нарези с обратната страна на ножа върху още мекия фондан, после след втвърдяване боядисване с жълта боя и отгоре разнесено малко какао (нямах кафява). По същото време тръгнах да правя дъските отстрани на леглото, но недогледах (имах куп други неща, включително две други торти, медена къщичка, сладки, разни коледни празненства и пътувания насам-натам из страната) и някои ги лепих в последния момент още меки. Самото легло е блат, малко свободно съчинен (яйца, захар, брашно, масло), опечен в правоъгълна тава и разрязан на три парчета, наредени едно върху друго. Помежду има крем нишесте плюс разбито с пудра захар сирене крема. Сложих една идея желатин, за да не тече, но май беше малко или трябваше да сложа и масло. Във всеки случай запази си формата; само тези леки струйки ме притесняваха. Другият път няма да слагам нишесте, само повечко от крема сиренето със захарта плюс маслен крем.
Оттук нататък - лесно. Един чаршаф върху кревата, надупчен с клечка за зъби за дантелен ефект; бордюрът на възглавницата и одеялцето са с отпечатък от "дантелена" подложка за хранене, ама не личи много с този цвят. Принцесата съхна на части предвалително, само косата й правих накрая.

Аталанта, честит рожден ден! Дните ти да са сладки като фондан, богати като триетажна торта и въздушни като сметана!

# 104
Илияна,този крем за които Ванчето ти е писала е много хубав,лекичък,нооо за съжаление не прилича съвсем на този от Неделя.Дали защото никога не съм го правила със сметана Президент newsm78незнам,но бих те посъветвала да добавиш малко заквасена сметана за да се доближи до оригинала GrinningАз всеки път се каня да го направя по този начин,но все забравям.Ако решиш да опиташ се надявам да споделиш как се е получило. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт