Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

• 30 294
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета, чудесни торти!!!

Елена, как направи такъв рошав мечока? Разкажи подробности, моля те!

# 211
Момичета,здравейте .Първо да ви благодаря за похвалите. Embarassed
Силсав страхотно влакче Hug
Танита невероятни торти.Може да  се справям с шприца ,но с моделирането не.Просто ти правя поклон.  bouquet
Радина, много добри тортички и от тебе,браво Hug
Сега да дам разяснение.Тортата е с два пандишпанови блата За единия 4 яйца 6 с.л. захар и 5 с.л.брашно(с куб)+1с.л.какао.Яйцата не са от най голямите.Кремът е Ганаш.За тази торта от 8 яйца ,сироп за заливане правя 2 ч.ч захар и 4ч.чвода.Задължително варя сиропа.Вдигането става много лесно,само си помагам с ножа,мисля ,че се вижда.Няма,как да се разпадне.Това все пак е торта с пандишпаново тесто.Аз за това правя само пандишпан,защото поема доста сироп.ОТносно шоколада съм казала,че на 100гр.слагам около 4с.л.олио,но аз вече си го глася на рядкост,защото съм свикнала.Следващият път ще премеря точно колко и ще ви кажа.Когато обличам торта с захарно тесто намалявам малко сиропът.Ако има други въпроси ,на драго сърце ще отговоря.
Докато пиша виждам творенията на Елена.Страхотни торти .Иаз искам да питам за мечо Hug

# 212
  • Карнобат
Козината е от сметана и с този накрайник. Блатовете са издялани до желаната форма.

# 213
Здравейте. На първо място и аз, като всички други видели творенията ви, да направя дълбок поклон пред майсторството на всички тук   bouquet Нямам думи какъв талант имате.

Сега бих искала да ви помоля за малко помощ- отдавна съм изчела тортената библиотека и части от темите ви, но ми трябва конкретен съвет. В сряда свекрите ми имат сребърна годишнина от сватбата и исках да ги изненадам с тематична торта по случая, която да изглежда по- трудна за изработка, от колкото да е на практика  Wink  Twisted Evil Тоест имам конкретно питане за:
- Какво покритие бихте ми препоръчали да направя, за да мога да имам бял цвят, който да оцветя вече според нуждите. Правила съм ММБ, но то винаги става леко розовикаво, защото опне аз не съм откривала само бели маршмелоузки в БГ. Само веднъж съм правила опит за марципан (дори не съм сигурна дали той става за покриване на цяла торта с него  Embarassed ), но се получи голяма катастрофа, а и освен това имам само един шанс да потърся гликоза, каквато нямам в момента (в Хит- Младост) и ако не открия такава там- изгарям с повечето рецепти за покрития май  Thinking
-Каква моделираща маса да правя, ако ще се правят фигурки- става ли от същото нещо, с което ще правя чаршафа?
-Много бих била благодарна на конкретни модели (правени от някоя от вас) торти по темата (в нета има доста, знам, но е безценно да мога да говоря лично с този, който го е сътворил). За сега си мисля за нещо от сорта на вече видени тук легло и стърчащи части от телата (крака, глави- зависи колко добре ще се справям творчески  Whistling )...

Задавам си въпросите съвсем идиотски, макар малки проблясъци да имам уж, но предпочитам да си проверя дали правилно ли съм схванала нещата, които си мисля, че знам, а и да доразбера неясното по темата, защото имам право само на един опит за правенето на тортата и почти никакво време (обичайните причини като дете, работа и липса на доброволец за отглеждането му, докато си играя на сладкарка).

Скромният ми опит се изчерпва само в това (ясно ми е колко много грешки ще видите в него  Laughing )

Благодаря сърдечно!

# 214
Милейди, отговарям веднага-
Вариантите са два-отиваш до Кадемлия и си купуваш готова маса-тя е бяла, няма опастност с нея, ще ги шашнеш!  Naughty
Второ-търсиш спешно, някой да ти услужи с такава, ако не ти се купува цяла кофа!
Виж в албума на Пепи, тя прави такава торта за предизвикателството-първото, за годишнина!
И последно-тортата ти с "многото грешки"-само едно въпросче-ама ти верно ли подари тая торта на баба си?!?  Crazy Много яко!Как реагира тя?
Иначе тортето си е супер.Добре си загладила, няма много бабунки, при все, че това е един от първите ти опити-или не съм разбрала правилно?

# 215
Танита, перфектното завръщане!!!  smile3501

Елена, мечката е просто като от плюш!  newsm10

# 216
  • София
Здравейте, момичета!
Имам проблем с нета в момента и не мога да видя тортичките (ще се наложи да потърпя малко), но ми бързам да ви споделя, че въпросната скъпа книга на Toba Garrett я има в pdf в кухарката: http://www.kuharka.ru/talk/eat/ebooks/5114.html?p=26!
Надявам се, че скоро ще мога да видя всички красоти...

# 217
  • На небето
Tannita пудела с какво е вътре? А имаш ли снимки стъпка по-стъпка?

# 218
Здравейте, момичета!
Имам проблем с нета в момента и не мога да видя тортичките (ще се наложи да потърпя малко), но ми бързам да ви споделя, че въпросната скъпа книга на Toba Garrett я има в pdf в кухарката: http://www.kuharka.ru/talk/eat/ebooks/5114.html?p=26!
Надявам се, че скоро ще мога да видя всички красоти...
Ако някой смогне да го свали, може ли да ми го прати? Аз се опитах, но не успях.

# 219
  • Варна, морето и сините вълни!
*MILADY* и аз също ще ти кажа да си вземеш готова моделираща маса - кофата на кадемлия е 4.5кг. Можеш да я поделиш с момичетата. Почти винаги има някой който търси моделираща маса. Вземи си бавно съхнеща - с нея ще можеш да покриеш тортата и да си направиш фигурки които ще им трябва малко време да изсъхнат. Пак на Кадемлия можеш и бои да си намериш.
Иначе скромния ти опит си е много готин! Не си признавай че е единствен!

# 220
sillsav ,много сладко и изпипано влакче!Слона не го познавам Wink-но е сполучлив! Hug
Танита,и двете торти са РАЗКОШНИ! HugНо пудела е просто като детска играчка красив!
И моята дъщеря има един досущ като този.За пръв път виждам торта куче толкова съвършено изпипана!
Нямам думи!!!
Разкажи малко повече,моля! Praynig
Радина, да ти е жив и здрав сина!Тортите са супер!  bouquet
Елена К,и твоя пудел е разкошен и пухкав!

Анда, да ти изпратя ли книгата?

# 221

Анда, да ти изпратя ли книгата?

И как успя да я свалиш?
Моля, който е свалял от там да даде малко разяснение-как, защото има и други хубавиики!  Crazy

# 222
  • Пловдив
Момичета, кажете кои книги да сваля и утре вечер ще го направя и ще ги кача на сървър където може да ги изтеглите Wink

# 223
Пепи при толкова много книги чак незная коя да поискам,но ако може Украшение тортов в домашних условиях на стр.26.По твоя преценка може и още някоя за торти,но да е на руски.А не може ли да се пусне такава тема,както са направили момичетата от кухарката.

# 224
Милейди ,пробвай с Руска мастика 2.Става снежно бяла и аз я ползвам за обличане и за фигурки.А що си отнася за твоите опити справяш се много добре.Трябва опит така ,че продължавай.

Общи условия

Активация на акаунт