Гледах... Хареса ми... Препоръчвам! - 12-та Серия

• 26 225
  • 366
  •   1
Отговори
# 210
Що не смените заглавието на темата - Коментари на филми? newsm78
Като че ли повече ще й подхожда.
Нямам нищо против коментар към даден филм, ама тука станаха егати ферманите и философсването ooooh!.
Отварям да погледна кой кво препоръчал и се почва едно четене да те заболи главата, едно и също заглавие на филм се търкаля 10 стр., ако не и повече.Направо не ми се отваря вече тази тема, а е хубава и искам да я чета, но да чета препоръки, а не разсъждения и прочие.Дали е възможно да сте малко по кратки във въпросните коментари /повторих го за 10 път/, така че да не става досадно.....Ъм...много ли искам newsm78.

Приемам забележката  Peace Ако с постовете си съм се отклонила от основната идея на темата - извинявам се (който е чел други мои мнения знае, че не съм "майстор на късия разказ"  Blush ).  Минало им е времето за редакция, но ако е необходимо ще се обърна към модератор. Мир да има  Peace

П.С. Аз също подрепям мнението, че дискусията около даден филм отговаря на въпроса защо "препоръчвам" или не дадено заглавие и струва ми се някак си естествено принадлежи към темата bouquet

# 211
Мисля , че сериозно ви убягва един момент от филма и това е поради неточният превод на субтитрите. Аз го гледах преди да излязат, нямам претенции да знам кой знае колко английски, но се връщах няколко пъти на скандала след представлението, точно защото нещо ми липсваше. Той там каза нещо от сорта на "...това се случи само веднъж и грешката не е в мен,ти си болна...". Предполагам , че става въпрос за изневяра , но може и да е нещо друго, което да я е отблъснало от него и от там нататък тя да го обвинява за всичките си несполуки (т.е. тя не е някаква неблагодарна фльорца, която тормози горкичкият си самораздаващ се мъж). Париж е всъщност "новото начало", отивайки там те щяха да се откъснат от средата, която постоянно им напомня за това което се е случило и ги тормози. Историята е абсолютно актуална за всеки един период от време (не виждам нещо по-специално в 50-те години) :изневяра, невъзможността на другия да я превъзмогне, омраза вместо любов, последен опит от нейна страна да спаси семейството и когато не среща желание за борба и от другата страна решава да сложи край...Аз само не разбрах защо не можеше да роди там детето?

# 212
Не е казвал подобно нещо. Даже и намек за изневяра нямаше в този скандал.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 02:21 от Jolene

# 213
Гледам "Златен глобус"...кометира ми се, бе...няма тема. Чудя се дали си струва да се пуска цяла тема чак? Тук може ли да си разводним тази? Карчева?

# 214
Гледам "Златен глобус"...кометира ми се, бе...няма тема. Чудя се дали си струва да се пуска цяла тема чак? Тук може ли да си разводним тази? Карчева?

Joy
Коментирай! Аз ги пропуснах, но ще прочета онлайн.

EDIT:
http://www.goldenglobes.org/nominations/index.html <--- списък на номинациите и победителите (със звездичка) в различните категории.

Няколко извадки в аванс:

Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama
Kate Winslet – Revolutionary Road

Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama
Mickey Rourke – The Wrestler

Best Director - Motion Picture
Danny Boyle – Slumdog Millionaire

Best Screenplay - Motion Picture
Slumdog Millionaire
Written by Simon Beaufoy

Best Motion Picture - Drama
Slumdog Millionaire
Fox Searchlight Pictures and Warner Bros.; Fox Searchlight Pictures and Warner Bros.

Аз като фен на Kristin Scott Thomas не искам да пропусна да отбележа, че беше номинирана за най-добра актриса в категорията драма за ролята и в I've Loved You So Long. Много искам да гледам филма.  Heart Eyes

Slumdog Millionaire също ще го гледам. До сега бях предубедена (въпреки препоръките от Тина, Тандури и Блажка (ако не се лъжа)) и то само защото има силно индийско присъствие.  Rolling Eyes Просто не харесвам индийско кино...

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 06:14 от Кюбит

# 215
  • София
Jolene, съгласна съм с всичко, което написа, имам чувството, че вчера цял ден ми бягат думите, искам да го напиша, вътре в мен е, обаче не се получава. ти го направи с много точни думи....описа точно това, което почувствах и аз, когато гледам филма.
искам да ти се извиня още един път, задето те засегнах преди няколко дни (наистина не беше умишлено, а се бях разпалила прекалено Confusedbouquet

Slumdog Millionaire също ще го гледам. До сега бях предубедена (въпреки препоръките от Тина, Тандури и Блажка (ако не се лъжа)) и то само защото има силно индийско присъствие.  Rolling Eyes Просто не харесвам индийско кино...

и моите, и моите препоръки Blush щастлива съм, че този филм е оценен по достойнство поне със "Златен глобус" Heart Eyes даже няколко  Crazy
ето линк към всички награди: http://www.imdb.com/

браво на Кейт Уинслет - две награди - за главна роля в "Revolutionary Road" и за поддържаща в "The Reader" (някой има ли впечатления вече от този филм?)
филмът с Мики Рурк не съм го гледала (The Wrestler ), не знам защо имах кофти предчувствие за него, а и към въпросния актьор съм предубедена...но ще взема да го изгледам заради тая награда. изобщо не очаквах награда за него, защото ми се стрвуаше, че борбата ще се води между Леонардо Ди Каприо, Брад Пит и Франк Лангела.

...мъчно ми е за Лео, не мога да си изкривя душата, очакмах награда за него. дано му дадат Оскар. много ми се иска най-сетне да го оценят, макар че предвид колко дълго чаках да прогледнат за Шон Пен... Crossing Arms

Карчева, може би наистина е време да има две теми...имам чувството, че просто неусетно сме се разделили на два типа хора (най-общо казано) в тази тема (няма лошо, хората сме различни, вече неведнъж сме го дискутирали). от една страна ти се отегчаваш от дълги коментари, някои се отегчаваха от "дъвкане на старите филми"...от друга страна аз се дразня да прескачам постинги с препръчани второкласни (за мен) филми...това е положението Wink

не исках така мимоходом да го казвам, но снощи изгледах Frost/Nixon - http://www.imdb.com/title/tt0870111/ -  много ми хареса. филмът е общо взето с много словестни битки, направен е много интересно, тези, които обичат политическите трилъри според мен ще му се насладят. играта е много силна, процесът Уотъргейт също е много интересен, особено за мен, която не бях толкова запозната ми бе интересно да науча точно какво се е случило. препоръчвам го! Peace

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 07:50 от Aurora

# 216
Slumdog Millionaire - e, "Стани богат" вече е със "Златен глобус"  Grinning

Ще го гледам пак. Първият път ми беше интересен, само че картините и емоциите на Индия така препускаха и бяха толкова нови за мен /познавам Индия и индийското кино от обща култура - щипнато оттук - оттам, но съвсем лаишки/, че за да ги осмисля, ще трябва да го видя пак.

# 217
Frost/Nixon го гледах още преди коледните празници, но покрай нашумелите заглавия нещо не успях да му дам дължимото. И въпреки всичко филмът е много хубав. Сега съм си приготвила "Никсън" с Антъни Хопкинс, за да запълня пропуските си.

Aurora, не тая лоши чувства.

# 218
  • Paris
Ето така я харесвам тази тема! Да си личи, че тези филми са ни въздействали, не са ни оставили безралични. Иначе гледането става просто машинално. Бройки да трупаме.
Радвам се, че в тази тема срещам хора, с които съм на една вълна. Удоволствие е за мен да ви чета мацки!!! Hug
А как ме е яд за Лео. Ще бъде жалко и ужасно да остане неоценен.

# 219
филмът с Мики Рурк не съм го гледала (The Wrestler ), не знам защо имах кофти предчувствие за него, а и към въпросния актьор съм предубедена...но ще взема да го изгледам заради тая награда. изобщо не очаквах награда за него, защото ми се стрвуаше, че борбата ще се води между Леонардо Ди Каприо, Брад Пит и Франк Лангела.

Да си призная, предусещах развитието на ситуацията след Златния лъв за Аронофски тази година (за същия филм) и наградите за Рурк на фестивалите в Торнонто ( на Асоциацията на филмовите критици) и Бостънското общество на филмовите критици. Ако трябва да съм честна, усещам малко компенсаторна подкрепа за този филм, след като предишната продукция на Аронофски беше приета доста зле от критиците ( а според мен и повечето зрители беше много добра). Надявам се изпълненията на всички актъори да бъдат оценени адекватно, независимо кой ще спечели  Peace Мисля, че големият губещ във филма е Мариса Томей - ролята й изисква доста от нея и според мен много фино предава вътрешния конфликт на героинята си, не знам защо засега не получава някакво признание... чакам с интерес Оскарите  Peace

П.С. За да не съм съвсем оффтопик - снощи се опитах да изгледам "7 pounds" с Уил Смит / http://www.imdb.com/title/tt0814314/ / - но просто не успях. Рядко оставям филм по средата, обикновено давам шанс на филма да ме впечатли, ако ще и в последните минути. Но тук наистина имах проблем с играта на Уил Смит, според мен просто не се получаваше... Не вярвам, че е роден само за веселяшки роли и съм убедена, че рано или късно ще се получи , но ми се струва някак си "пренавит" да се справи. А по принцип нямам предразсъдъци към рязките завои в жанровете - много харесвам например Eternal Sunshine of the Spotless Mind / http://www.imdb.com/title/tt0338013/ / с Джим Кери и Кейт Уинслет - и двамата правят много силни роли там  Peace

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 12:01 от Myriad Canaan

# 220
  • Paris
Ще сваля "The Wrestler" http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=153039&hit=1 не заради Мики Рурк, а заради Мариса Томей.
Myriad Canaan, подкрепям за Уил Смит. Така играеш, сякаш полага неистови усилия.

# 221
  • София
Myriad Canaan, при мен низходящата градация се получи с пълна сила относно филмите на Афорнофски. навремето Pi ме зашемети, гледах го няколко пъти и ми въздействаше все по-силно...бях тотално извадена от чорапите, всеки път, при всяко гледане Simple Smile но след това, след толкова чакане и такова тръпнене Requiem for a Dream ме остави някак празна...не почувствах почти нищо. наскоро пак го пуснах...тц, не се получи. и накрая, когато миналата година изгледах The Fountain просто не знам. чудех се с мен ли нещо става, тематиката ли ми бяга по тъча тотално...но честно казано ми се видя прекалено претенциозен, дори досаден, бях изцяло извън концепцията му.

и затова сега направо не ми се пуска The Wrestler, което е глупав предразсъдък и мисля да го преодолея още довечера. Wink

харесала съм един единствен път Мики Рурк и то беше в  една епизодична роля в комикса Sin City.

# 222
Към "Фонтанът" има един аудио-коментар на Аронофски (час и половина) - много непринуден, неофициален материал (той буквално седи в апартамента си и говори, след около десетата минута - плачейки...), на мен ми беше интересно допълнение към разбирането на неговото лично виждане за темата на филма   bouquet

И понеже виждам, че има желаещи да гледат The Wrestler, искам да кажа, че въпреки че очаквам да не допадне на повечето зрители, нямам намерение да го защитавам - всеки има различно усещане за филмите, а по вкус и цвят...   bouquet

EDIT:

Кейт и Лео на Глобусите  Peace : http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&mon= … st-actress-20.jpg

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 13:44 от Myriad Canaan

# 223
  • София
сега се върнах назад да видя подробния ти коментар на The Wrestler - той сам по себе си звучи интересно и заинтригуващо. надъхах се и довечера ще се гледа.

още не съм изгледала "Бенджамин...", пазя го за накрая, напоследък изгледах много добри филми и съм пренаситена от емоции. отдавна не съм попадала на толкова много хубави филми.

чакам Лени да си каже мнението за "Оранжева любов" , коментира ми се Blush

# 224
Psycho http://www.imdb.com/title/tt0155975/ - в събота даваха този филм по БТВ. Стар е , но аз съм го пропуснала, и ми хареса тази психарийка.

Общи условия

Активация на акаунт