Гледах... Хареса ми... Препоръчвам! - 12-та Серия

• 26 225
  • 366
  •   1
Отговори
# 270
Май само на мен не ми е харесал Бенджамин Бътън. Една вълшебна сама по себе си история ми се видя протяжна,а живота на Бътън с нищо забележителен, направо скучен. Не я видях и тази невероятна любов между героите на Брад и Кейт.Въобще не успях да се вживея в съдбите им,безразлични ми бяха през цялото време.
Няма да навлизам в подробности,защото много хора сигурно още не са го гледали. Peace
Единственото впечатляващо нещо за мен във филма беше началото с гарата и часовника.

Виждам как "Бътън" взима Оскар за грим,но за повече /според мен/ не става.

# 271
Изгледах и 7 паунда. Прекрасен! Редовно плача на филми, но тук ревах с глас...

# 272
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
ЛемънДеси, аз мисля като Кюфтета - Ангелина беше посредствена и кукленско-гротескна в тази роля. И за да не се повтарям, просто пускам предишните ми коментари за филма.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351251.msg9655706#msg9655706
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351251.msg9661474#msg9661474
И въобще дискусията 28-30 страница от предната тема е доста интересна.  Flutter

Странна работа...
Себе си считам за човек, който успява да улови моментите  Confused, не мисля че толкова ужасно съм се заблудила, мъжът ми също беше много впечатлен... определено, не от красотата на Анджелина. Както и да е де, всеки може да харесва или не играта на даден актьор, често роля играят и натрупани предубеждения (ха, ако искате ми вярвайте, но коментарът на Aurora за предубедеността прочетох, след като написах това!) - и в двете посоки. Аз не съм някаква върла фенка на Анджелина, това е важно да се знае. От доста време се кумя да гледам "Мистър и Мисис Смит" - един от малкото филми, чиято кинопрожекция изпуснахме.
Клинт Истуд е бил винаги средна ръка...  newsm78
Интересно ми е мнението на същата коментаторка, кой е дясна ръка, та да видя, дали аз нещо съм се объркала тотално,
или просто имаме абсолютно несъвпадание при погледа върху нещата.
Whatever, в теми от този сорт, най-малкото, което ми се прави, е да влизам в спорове със скубане на перушина  Party
Вече не считам и за нужно да се опитам да обясня с думи малките, но супер силно визуално въздействащи елементи,
които имаха значение при възприемането на филма и актьорите като много добри.
И продължавам да твърдя, че особено за някои филми има огромно значение дали ги гледаш компромисно по отношение на качество и превод, и екран, ако щете.

Затова, ще имам търпението да изчакам прехвалените в темата филми да излязат на големия екран.
Ще ги гледам така, сякаш не съм прочела мнения за тях.
А през това време на компа или ДВД-то ще наваксам с филми, които поради ежедневната въртележка, дето всички ни върти,
съм пропуснала да изгледам, когато им е било времето.

# 273
Цитат

И аз не желая да влизам в излишни спорове  Peace , но с това твърдение не мога да се съглася.
И като актьор, и като режисьор, Клинт Ийстууд е участвал в много стойностни филми. Ако конкретният филм не Ви е допаднал или намирате режисурата му за слаба - това е Ваше мнение и независимо дали съвпада или не с моето, чисто по волтерски ще защитавам правото на всеки да изразява своето. Но генерализации от типа " Клинт Истуд е бил винаги средна ръка... " предполагат по-детайлно обсъждане на богатото му творчество преди правенето на каквито и да е заключения. Не настоявам за подобна дискусия, но винаги съм отворена за нея.  bouquet

Едит:
 В бързината бях цитирала погрешно, извинявам се на LemonDesi    bouquet

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 15:57 от Myriad Canaan

# 274
  • София
ЛемънДеси, аз мисля като Кюфтета - Ангелина беше посредствена и кукленско-гротескна в тази роля. И за да не се повтарям, просто пускам предишните ми коментари за филма.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351251.msg9655706#msg9655706
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351251.msg9661474#msg9661474
И въобще дискусията 28-30 страница от предната тема е доста интересна.  Flutter

Интересно ми е мнението на същата коментаторка, кой е дясна ръка, та да видя, дали аз нещо съм се объркала тотално,
или просто имаме абсолютно несъвпадание при погледа върху нещата.

аз имам процедурно питане. за каква дясна ръка става дума?

продължавам да преглъщам горчивия хап на обобщението, че Клинт Истууд е "средна ръка"...почти не остана човек (в тая тема), дето да има позитивно мнение за Истууд.

Myriad Canaan, за такава дискусия отдавна апелирам и аз, но повече от генерални заключения не намирам. имай предвид, че подозирам как почти никой не е изгледал повече от 2 филма на Истууд, за да може да аргументира мнение. но пък единият филм от тези 2 филма задължително е "Мостовете на Медисън" - той е много моден, но винаги отпада от преставителната извадка, като добър по чиста случайност. Simple Smile

# 275
Цитат
Май само на мен не ми е харесал Бенджамин Бътън. Една вълшебна сама по себе си история ми се видя протяжна,а живота на Бътън с нищо забележителен, направо скучен. Не я видях и тази невероятна любов между героите на Брад и Кейт.Въобще не успях да се вживея в съдбите им,безразлични ми бяха през цялото време.
ами както се казва хората имат различни възприятия за света.На мен действието не ми се видя никак мудно.Бенджамин не е някакъв медицинск и феномен,да много метафористично е представен образа му ,но такива като него са всички хора които се намират в неравностойно социално положение-с различни болести недъзи било по рождение или следствие някакъв инцидент.Бенджамин е надежда за всички  тях,пътеводна светлина,през цялото време той не спря да търси и да надмогва себе си и да се развива ,а беше отписан при раждането му,той е силата на духа,на всеки който съдбата е ощетила по един или друг начин,той е и будната съвест на всички тези които съдбата е дарила със здраве,но е ощетила чуствата им.Любовта между него и героинята на Кейт бе издигната според мен в апотеоз в момента в който Бенджамин реши да напусне семейството си,за да може дъщеря му и жена му да имат нормален живот .Няма по-голяма любов от тази да прекрачиш собствените си чуства и желанияв името на някой който обичаш истински Hug

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 17:44 от bimba

# 276
Аз доколкото разбрах LemonDesi цитира мнение, с което не е съгласна.

Някой гледа ли вече Pride and Glory?

# 277
Pride and Glory го пуснах снощи,но нещо не ме привлече.Типична американска полицейска история с разните му там интриги и т.н.След толкова шедьоври,които изгледах напоследък,този ми се видя някак постен Tired

# 278
  • Tам през Атлантическия океан
Не знам дали е ставало дума и моля да ме извините ако е, но този филм The Curious Case of Benjamin Button е най-доброто, което съм гледала последните години и моментално влезе в класацията ми за най-силните филми.Зверски разтърсващ емоционално, нямам думи!
Брат Пит и Кейт Бланшет правят уникални роли!

„Странният случай с Бенджамин Бътън” thumbsup
Наистита е стахотен, мн.дълбок  филм  Peace накараме да се разплача .....

# 279
Току що изгледах и Slumdog millionaire, който ако не бяхте обсъждали тук никога нямаше гледам...Индийски филм, освен Слонът, моят приятел, не съм гледала... Е, за този мога да кажа просто брилянтен! Препоръчвам!
Аз съм страшно въодушевена как за отрицателно време излязоха толкова много нови стойностни филми!

# 280
И продължавам да твърдя, че особено за някои филми има огромно значение дали ги гледаш компромисно по отношение на качество и превод, и екран, ако щете.

Не мисля, че за филми като Revolutionary Road или Changeling има значение дали си ги гледал на кино или прекрасно изпиратствани на монитор.  Peace Когато няма ефекти, а е плейн филм, на мен лично ми е все тая. Колкото до преводите, абсолютно права си!  Peace  yes Само дето доста често вече и преводите за кино са некадърни (от приятели знам, не съм гледала филм в българско кино с години). Според мен зрителят винаги губи малко или много с един преведен/дублиран филм. Ползвам няколко езика и наблюденията ми са дългогодишни.

Сетих се, че наскоро гледах Пианистът отново. Някой го беше препоръчал и аз реших да изплакна очи с прекрасната игра на Андрей Броди. Та там неговият герой е пианист и се казва Шпийльман (с меко л  Wink). Много хубава сцена беше когато немския офицер го попита как се казва, за да го слуша по радиото и той му отговори "Шпийльман", а немецът каза "Хубаво име за един пианист".
Наистина е хубаво, защото Шпийльман на немски означава "който свири на инструмент". Както и да е...

Другото го оставам на страна, защото няма смисъл от дискусии, когато хората са на два различни ъгъла на кръстовището.  Peace

Изгледах 3+1 филма, но сега нямам време да пиша. А някои от тях си заслужават. До после!

# 281
И на мен не ми хареса особено "Бенджамин Бътън",накрая не ми беше ясно какво искаха да кажат авторите на филма. Правех някакви асоциации между странния му живот и този на Форест Гъмп, но... място за сравнение няма, така че май отива в категорията "Романтични филми за тинейджъри"  newsm78.

Клинт Ийстуд е един от най добрите режисьори в наши дни. Според мен е сбъркал с избора на актриса, но това понякога може би не зависи само от него  Money

# 282
Аз съм страшно въодушевена как за отрицателно време излязоха толкова много нови стойностни филми!
Време е за чичо Оскар.
Аз харесвам Клинт Истууд." Гран Торино" е наред, само да си открадна 2 часа време...

# 283

В тази връзка Mr. Green искам да попитам списващите темата, как смятате, тук ли да обсъждаме предстоящите номинации и награди Peace или мислите, че темата ще се разводни и трябва да се направи нова? Thinking

# 284
Нова тема по-добре

Общи условия

Активация на акаунт