За добрата козметика

• 88 791
  • 439
  •   1
Отговори
# 285
НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ХИДРАТАНТ ЗА ЗЕХТИН. ИСКАМ ДА ВКАРАМ В КОЖАТА БИЛКОВ ИЗВЛЕК В ЗЕХТИН НО БЕЗ ХИДРАТИРАЩО ВЕЩЕСТВО НЕ СЕ ПОГЛЪЩА ДОБРЕ.

Хубава работа! Аз точно заради хидратиращото му свойство го използвам.
http://en.wikipedia.org/wiki/Olive_oil#Skin_care

Между другото, семейството ми от години използва зехтина със същата цел, с която и ти възнамеряваш, и определено върши работа. Но е възможно и да си права.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 11:58 от letsgo

# 286
  • Добрич
Мисля, че през зимата е подходяща една обратна емулсия, с оклузивни вещества - вазелин и течен парафин, но по-добре с изододекан и изохексадекан, полидецени. Силиконови крос-полимери и нишестета за филм-формери и намаляване лепкавостта биха били ОК, а и леко ще скрият физически бръчките. Про-витамини А (каротени), защото навлизат навътре, без парфюм. За лятото - гелоподобни продукти, силни хидратанти, богати на уреа и минерали, аминокиселини (но нискомолекулни като там колко бяха 24е незаменими), ниацинамид (вит В3). И масажи, нанасяйки с масажни действия, за да се усили дренинга.
След дълго четене  и търсене на крем с обратна емулсия  намерих на La Roche Posay - Hydranorme. Цената е около 30 лева, доста по- ниска от цената, коята досега съм давала за козметичен продукт.
Ето съставките – aqua/water, paraffinum liquidum/mineral oil, squalane, glycerin , cyclohexasiloxane ,aluminum starch octenylsuccinate, acetylated glycol stearate, sorbitan isostearate, polyglyceryl-3- isostearate ,magnesium sulfate, tristearin,  acrylates  copolymer, isobutаne, phenoxyethanol, benzoic acid,  parfum/fragrance.
Дано да съм ги написала вярно.
Какво ви е мнението за него?

# 287
Мисля, че през зимата е подходяща една обратна емулсия, с оклузивни вещества - вазелин и течен парафин, но по-добре с изододекан и изохексадекан, полидецени. Силиконови крос-полимери и нишестета за филм-формери и намаляване лепкавостта биха били ОК, а и леко ще скрият физически бръчките. Про-витамини А (каротени), защото навлизат навътре, без парфюм. За лятото - гелоподобни продукти, силни хидратанти, богати на уреа и минерали, аминокиселини (но нискомолекулни като там колко бяха 24е незаменими), ниацинамид (вит В3). И масажи, нанасяйки с масажни действия, за да се усили дренинга.
След дълго четене  и търсене на крем с обратна емулсия  намерих на La Roche Posay - Hydranorme. Цената е около 30 лева, доста по- ниска от цената, коята досега съм давала за козметичен продукт.
Ето съставките – aqua/water, paraffinum liquidum/mineral oil, squalane, glycerin , cyclohexasiloxane ,aluminum starch octenylsuccinate, acetylated glycol stearate, sorbitan isostearate, polyglyceryl-3- isostearate ,magnesium sulfate, tristearin,  acrylates  copolymer, (hydrogenated poly?)isobutаne, phenoxyethanol, benzoic acid,  parfum/fragrance.
Дано да съм ги написала вярно.
Какво ви е мнението за него?
Всичко си е ОК, ако го загледаш цветовете; е, не е силиконов крос-полимер, а циклосиликон.
Висоият процент на сквален (http://en.wikipedia.org/wiki/Squalene) според мен гарантира добро вътреслоево овлажняване на кожата: както пише в уики сквалена е прекурсор на холестерол, много важен продукт в кожата!!!
Другите съставки са за естетика, и консистенция.
Доста добър, семпъл продукт!

# 288
Ето състава на крем за заглаждане на бръчки: Water, rosa canina fruit oil, sodium behenoyl lactylate, cetyl alcohol, stearic acid, tetrahexyldecyl ascorbate, phenoxyethanol, aloe barbadensis leaf juice, hydrolyzed elastin, dimethicone, ergothioneine, vitis vinifera/grape/ seed extract, phytosphingosine, retinyl palmitate, ceramide 6 II, fragrance, methylparaben, stearyl glycyrrhetinate, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylene glycol, ahnfeltia concinna extract.
Притеснява ме наличието на парабени.

Това е състава на детски шампоан за коса и тяло: Water, cocamidopropyl hydroxysultaine, sodium cocoyl apple amino acids, sodium lauriminodipropionate, sodium lauroyl sarcosinate, polysorbate 20,aloe barbadensis leaf juice, robinia pseudoacacia flower extract, chamomilla recutita /martricaria/ flower extract, sodium laurate, diacetin, citric acid, maltodextrin, algae extract, viola odorata oil, dipotassium glycyrrhizate, artemisia vulgaris extract.

Виждате ли някакви вредни, токсични съставки в тези продукти и какво е мнението Ви за тях.

# 289
Бихте ли ми казали що за консерванти са тук изброените, до колко са вредни.
Methylchloisothiazolinone and Methylisothiazolinone are the preservatives used in our wash off products, eg shampoos, bath /shower gels.
Phenoxyethanol and Chlorphenesin are the preservatives used in the personal care products

# 290
Бихте ли ми казали що за консерванти са тук изброените, до колко са вредни.
Methylchloisothiazolinone and Methylisothiazolinone are the preservatives used in our wash off products, eg shampoos, bath /shower gels.
Phenoxyethanol and Chlorphenesin are the preservatives used in the personal care products

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360751.180
# 189

# 291
Цитат
Ето състава на крем за заглаждане на бръчки: Water, rosa canina fruit oil, sodium behenoyl lactylate, cetyl alcohol, stearic acid, tetrahexyldecyl ascorbate, phenoxyethanol, aloe barbadensis leaf juice, hydrolyzed elastin, dimethicone, ergothioneine, vitis vinifera/grape/ seed extract, phytosphingosine, retinyl palmitate, ceramide 6 II, fragrance, methylparaben, stearyl glycyrrhetinate, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylene glycol, ahnfeltia concinna extract.
Притеснява ме наличието на парабени.
Кремът е доста добър, но парабените са си парабени - старички консерванти, в смисъл демоде.
Цитат
Това е състава на детски шампоан за коса и тяло: Water, cocamidopropyl hydroxysultaine, sodium cocoyl apple amino acids, sodium lauriminodipropionate, sodium lauroyl sarcosinate, polysorbate 20,aloe barbadensis leaf juice, robinia pseudoacacia flower extract, chamomilla recutita /martricaria/ flower extract, sodium laurate, diacetin, citric acid, maltodextrin, algae extract, viola odorata oil, dipotassium glycyrrhizate, artemisia vulgaris extract. 
Виждате ли някакви вредни, токсични съставки в тези продукти и какво е мнението Ви за тях.
Много добър продукт, интересно с какво е консервиран??? Един диацетин дали стига?
Но наистина е чудесен! Как се пени, как е усещането?

# 292
Е-е-е, въпросът за токсичността на парабените на CI вече му стана любим.  Grinning
Сигурно само като го прочете и го побиват тръпки. Може да си го сложи като подпис, за да не се налага да повтаря във всяка тема по няколко пъти.

# 293
  • София
jumil, каква марка е шампоана?

# 294
jumil, каква марка е шампоана?

Предполагам, че за детския шампоан питаш - NEWays Generations Hair and Body Wash на компанията NEWAYS.

# 295
  • София
Здравейте, Sofi и CI. Моля ви за мнението за този крем за очен контур. Дадоха ми мостра и бях изумена от дългия списък на съставките му, но от друга страна ми го препоръчаха като съвсем нов и много добър. Извинете ме, ако съм объркала някоя буква в съставките.

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, BUTLYLENE GLYCOL DICAPRILATE/DICAPRATE, PENTYLENE GLYCOL, OCTYLDODECANOL, BUTLYLENE GLYCOL, STEARETH-21, SILICA, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ALLUMINA. CETYL ALCOHOL,GLYCERYL STEARATE, AMMONIUM ACRYLOYDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, PEG-75 STEARATE, DIMETHICONE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYDIMETHYL TAURATE COPOLYMER,METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN,CHLORPHENESIN,SQUALANE, CETETH-20,STEARETH-20,PHOSPHOLIPIDS, PISUM SATIVUM (PEA) EXTRACT, ESCIN, BIS-VINYLDIMETHICONE/DIMETHICONE POLYMER, DISODIUM EDTA, DECARBOXY CARNOSINEHCL, BETA-SITOSTEROL,, POLYSORBATE 60, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, PEG-8, SODIUM HYALURONATE, CARBOMER, GUAZUMA ULMIFOLIA LEAF EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, PROPYLENE GLYCOL, SORBITAN ISOSTEARATE, POLYSORBATE 20, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL,  TIN OXIDE, ASCORBYL PALMITATE,  SODIUM METHYLPARABEN, ACETYL TETRAPEPTIDE-5,  CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER EXTRACT, BUTYLPARABEN, ASCORBIC ACID, ETHYLPARABEN, PALMITOYL OLYGOPEPTIDE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-3, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

# 296
Здравейте, Sofi и CI. Моля ви за мнението за този крем за очен контур. Дадоха ми мостра и бях изумена от дългия списък на съставките му, но от друга страна ми го препоръчаха като съвсем нов и много добър. Извинете ме, ако съм объркала някоя буква в съставките.

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, BUTLYLENE GLYCOL DICAPRILATE/DICAPRATE, PENTYLENE GLYCOL, OCTYLDODECANOL, BUTLYLENE GLYCOL, STEARETH-21, SILICA, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ALLUMINA. CETYL ALCOHOL,GLYCERYL STEARATE, AMMONIUM ACRYLOYDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, PEG-75 STEARATE, DIMETHICONE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYDIMETHYL TAURATE COPOLYMER,METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN,CHLORPHENESIN,SQUALANE, CETETH-20,STEARETH-20,PHOSPHOLIPIDS, PISUM SATIVUM (PEA) EXTRACT, ESCIN, BIS-VINYLDIMETHICONE/DIMETHICONE POLYMER, DISODIUM EDTA, DECARBOXY CARNOSINEHCL, BETA-SITOSTEROL,, POLYSORBATE 60, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, PEG-8, SODIUM HYALURONATE, CARBOMER, GUAZUMA ULMIFOLIA LEAF EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, PROPYLENE GLYCOL, SORBITAN ISOSTEARATE, POLYSORBATE 20, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL,  TIN OXIDE, ASCORBYL PALMITATE,  SODIUM METHYLPARABEN, ACETYL TETRAPEPTIDE-5,  CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER EXTRACT, BUTYLPARABEN, ASCORBIC ACID, ETHYLPARABEN, PALMITOYL OLYGOPEPTIDE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-3, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)
За мен е претрупан, не виждам поради каква причина - има една камара акрилатни кополимери, някак си е разхвърлян. И с активните съставки е така, и с влагозадържащите, че и с консервантите. От всичко по много. Дали е ефикасно - незнам.
Интересно какво ти казаха в магазина, че прави? С какво е много добър?

# 297
  • София
Казаха ми, че е от нова серия, която Chanel току-що са пуснали на мястото на предишна, много добра. Обясниха ми, че обикновено новите серии съдържат най-доброто и най-новото като разработки. Взех мострата и тъй като бях чела по друга причина тази тема (търсех съвет за козметичен продукт против прекалено вроговяване на кожата), си спомних, че тук давате мнения за състава на различни продукти. Загледах се в съдържанието и ми се стори прекалено дълго - това е обяснението. Стана ми любопитно дали трява да съжалявам, че не мога да си позволя такива кремове или са прехвалени.

# 298
Като се заговори за пигменти, Carmine наистина ли се получава само от сушени буболечки? Laughing
Исках да питам и дали така модерната из пудрите напоследък siliсa powder(siliсa dust) е свързана с рака на белия дроб, както се тръби из Интернет?
  bouquet

Да, от това се получава кармайн ред Simple Smile Ей много знаеш, браво (повече от някои мои колежки:))

Исках да питам и дали така модерната из пудрите напоследък siliсa powder(siliсa dust) е свързана с рака на белия дроб, както се тръби из Интернет?
  bouquet
Ти не ползваш чист силика прах, а продукт, който го съдържа. Ако се разпрашава продукта е опасно, защото наистина този продукт при разпрашеност е опасен. Има огромна разлика между чистата суровина и продукта, който я съдържа! Както и за алуминиевия хлор хидрат и алуминия на прах например....

Мисля, че Empress пита именно за продукт пудра, който не е кремообразен.
 CI, Какво мислиш, защото и аз се притеснявам от това. Някои пудри не са пресовани а loose и доста се разхвърчават.

bouquet Ама като се замислиш, си е гадничко Mr. Green
Иначе да, за пудра питам, например този продукт:
http://sephora.com/browse/product.jhtml?id=P210400&categoryId=C13402

# 299
Казаха ми, че е от нова серия, която Chanel току-що са пуснали на мястото на предишна, много добра. Обясниха ми, че обикновено новите серии съдържат най-доброто и най-новото като разработки. Взех мострата и тъй като бях чела по друга причина тази тема (търсех съвет за козметичен продукт против прекалено вроговяване на кожата), си спомних, че тук давате мнения за състава на различни продукти. Загледах се в съдържанието и ми се стори прекалено дълго - това е обяснението. Стана ми любопитно дали трява да съжалявам, че не мога да си позволя такива кремове или са прехвалени.
По принцип Шанел са изключително добри, особено като цялостни серии. Иновативни са!
Но в този състав имаше и пропилен гликол, и бутилен гликол, и пентилен гликол, и глицерин, като последните 3 са в челото, т.е. не са екстрахиращ разтворител, съпътстващ.
Колкото до нови серии и продукти, Софи може да поразкаже как се творят, от какви причини маркетинга задава тези неща.
Мненията за продуктите са и могат да бъдат само индикативни. За кой ли път пиша, че отделните съставки по само себе си са доста различни от комбинацията, в която са в даден продукт. Особено за кожата! Видът на емулсията също е изключително важен! Например микро- и наноемулсиите спомагат за значително по-дълбокото пенетриране на активните съставки в долните слоеве на кожата - тук имаше такъв въпрос, но не бе формулиран както трябва.
Та освен състава, който го има, технологията на производство е изключително важна!!! Съвсем не е все едно дали използваната машина може да развие 1500 или 3500 оборота, дали дадената активна съставка е суха, или в екстракт - това променя технологията на влагане.
И следователно в първия случай може да се вложи на 38-40 градуса, а във втория да е наложително 50 и повече градуса...

Общи условия

Активация на акаунт