За добрата козметика

• 90 263
  • 439
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Пак съм тук, отново с въпросче, но това не означава, че не ви чета и не се радвам на полезната информация.
Та да попитам какво мислите за този шампоан с масло от норка на клоран  Rolling Eyes

Water, Sodium laureth sulfate, ceteareth-60 myristyl glycol, propylene glycol, caramel, disodium cocoamphodiacetate, dmdm hydantoin, fd&c yellow no.6( Ci 15985), fragnance(parfum), glycol palmitate, glycol stearate, guar hydroxypropyltrimonium chloride, lactic acid, mink oil (mustela), teacocoyl hydrolyzed collagen.
  bouquet

# 271
Пак съм тук, отново с въпросче, но това не означава, че не ви чета и не се радвам на полезната информация.
Та да попитам какво мислите за този шампоан с масло от норка на клоран  Rolling Eyes

Water, Sodium laureth sulfate, ceteareth-60 myristyl glycol, propylene glycol, caramel, disodium cocoamphodiacetate, dmdm hydantoin, fd&c yellow no.6( Ci 15985), fragnance(parfum), glycol palmitate, glycol stearate, guar hydroxypropyltrimonium chloride, lactic acid, mink oil (mustela), teacocoyl hydrolyzed collagen.
  bouquet
Toва не е състава, няма сол, а има!
Трябва да е перлен, но доста от съставките нищо не ми говорят. Има само 2 пенителя, пак е малко за Клоран...Консервантът е гаден.
Апропо, какво трябва да прави маслото от норка?

# 272
Като се заговори за пигменти, Carmine наистина ли се получава само от сушени буболечки? Laughing
Исках да питам и дали така модерната из пудрите напоследък siliсa powder(siliсa dust) е свързана с рака на белия дроб, както се тръби из Интернет?
  bouquet
Ти не ползваш чист силика прах, а продукт, който го съдържа. Ако се разпрашава продукта е опасно, защото наистина този продукт при разпрашеност е опасен. Има огромна разлика между чистата суровина и продукта, който я съдържа! Както и за алуминиевия хлор хидрат и алуминия на прах например....

CI,
Това означава ли, че посочените по-горе дезодоранти са безвредни, защото са под формата на ролка /за този на Виши съм сигурна, че е ролка, защото съм го ползвала, другия не го знам какъв е / и няма "разпрашване", както ти казваш?
Гледам, че и двата продукта съдържат- алуминиев хлор хидрат. Само, че в първия е алуминиев хлорид хекса хидрат - има ли разлика между двата ?
Мисля, че точно това означава - като не е просто прах, т.е. не се разлита (защото е много гнусен, наистина!) няма проблем: тук и в кремове за мазна кожа е поглъщач на мазнини и няма никакъв проблем. Иначе е ужасен силика праха!
А за другия въпрос, наистина незнам! Мисля, че са еднакви, различно изписване! В първия случай е химическо име - AlCl3х с 6 молекули кристало хидратна вода, втория е "козметично" име, те са поскарани с химията малко.
На въпроса, дето е повторен преди теб - и на него отговор, алуминиевия хлорид е киселина, която убива бактериите, които се хранят с потта. В смисъл дезодорантите са безвредни. Те по принцип са си такива де.

# 273
  • Торонто

Може ли още един въпрос   bouquet. Днес си купих кафява къна с този състав: Herbal Henna Powder, Herbal Amla Powder, Barium Peroxide, Para Phenylene Diamine, Citrus Acid, Magnesium Sulphate.
Дали е безвредна?
Благодаря!
Не е безвредна:Para Phenylene Diamine е багрило и е силно токсичен, скоро време (до 2-3 години) ще го забранят.

Допълвам, че тази информация е от значение за жените, които не боядисват косата си с боя. Защото това багрило го има в почти всяка боя и ако искате да го избягвате трябва да не се боядисвате.
Наистина то и много други са си доста вредни (канцерогенни и не само).

# 274
  • Торонто
Като се заговори за пигменти, Carmine наистина ли се получава само от сушени буболечки? Laughing
Исках да питам и дали така модерната из пудрите напоследък siliсa powder(siliсa dust) е свързана с рака на белия дроб, както се тръби из Интернет?
  bouquet

Да, от това се получава кармайн ред Simple Smile Ей много знаеш, браво (повече от някои мои колежки:))

bouquet
Ти не ползваш чист силика прах, а продукт, който го съдържа. Ако се разпрашава продукта е опасно, защото наистина този продукт при разпрашеност е опасен. Има огромна разлика между чистата суровина и продукта, който я съдържа! Както и за алуминиевия хлор хидрат и алуминия на прах например....

Мисля, че Empress пита именно за продукт пудра, който не е кремообразен.
 CI, Какво мислиш, защото и аз се притеснявам от това. Някои пудри не са пресовани а loose и доста се разхвърчават.

# 275
Маслото от норка, трябва да е за суха и цъфтяща коса.
Имам балсам на Клоран с това масло. Ето и състава му:
water, ethylhexyl palmitate, cetearyl alcohol, behentrimonium shloride, ceteareth-33, propylene glycol, caramel, fragrance, guar hidroxypropyltrimonium chloride, isopropyl alcohol, methylparaben, mink oil
Какво ти е мнението за него?

И още един въпрос -  Ревалид, Фитовал, Виадерм или нещо друго да си търся? Трябва ми за подхранване на много цъфтяща коса.

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 08:56 от TINA

# 276
water, ethylhexyl palmitate, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, ceteareth-33, propylene glycol, caramel, fragrance, guar hidroxypropyltrimonium chloride, isopropyl alcohol, methylparaben, mink oil
Трябва ми за подхранване на много цъфтяща коса.
Подчертаните неща предпазват косата от накъсване, познато като цъфтене. Балсамът е средна хубост, но ще свърши работата, мисля. Нищо незнам за маслото от норка. Косата не може да се "храни".

# 277

Може ли още един въпрос   bouquet. Днес си купих кафява къна с този състав: Herbal Henna Powder, Herbal Amla Powder, Barium Peroxide, Para Phenylene Diamine, Citrus Acid, Magnesium Sulphate.
Дали е безвредна?
Благодаря!
Не е безвредна:Para Phenylene Diamine е багрило и е силно токсичен, скоро време (до 2-3 години) ще го забранят.

Допълвам, че тази информация е от значение за жените, които не боядисват косата си с боя. Защото това багрило го има в почти всяка боя и ако искате да го избягвате трябва да не се боядисвате.
Наистина то и много други са си доста вредни (канцерогенни и не само).

Благодаря за отговорите!   bouquet Значи вече няма да използвам тази къна става въпрос за индийската, в малките пакетчета, с една жена с червена точка на челото отгоре на опаковката.

# 278
Здравейте! Ще може ли да ми  кажете тази маска за коса с качествени съставки ли е? Маската е на DUCRAY - WATER (AQUA), ETHYLHEXYL PALMITATE, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, SHOREA ROBUSTA SEED BUTTER, SHOREA ROBUSTA, C12-16 ALCOHOLS, CARAMEL , CETEARETH-33, FRAGRANCE(PARFUM), GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, HYDROGENATED LECITHIN, ISOPROPYL ALCOHOL LINALOOL, METHYLPARABEN, SQUALANE, YELLOW5 (CI 19140), YELLOW6(CI 15985)

# 279
water, ethylhexyl palmitate, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, ceteareth-33, propylene glycol, caramel, fragrance, guar hidroxypropyltrimonium chloride, isopropyl alcohol, methylparaben, mink oil
Трябва ми за подхранване на много цъфтяща коса.
Подчертаните неща предпазват косата от накъсване, познато като цъфтене. Балсамът е средна хубост, но ще свърши работата, мисля. Нищо незнам за маслото от норка. Косата не може да се "храни".

Добре, а аз може ли е нещо да се нахраня от гореизброените, за да намаля накъсването?   Wink

# 280
Здравейте! Ще може ли да ми  кажете тази маска за коса с качествени съставки ли е? Маската е на DUCRAY - WATER (AQUA), ETHYLHEXYL PALMITATE, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, SHOREA ROBUSTA SEED BUTTER, SHOREA ROBUSTA, C12-16 ALCOHOLS, CARAMEL , CETEARETH-33, FRAGRANCE(PARFUM), GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, HYDROGENATED LECITHIN, ISOPROPYL ALCOHOL LINALOOL, METHYLPARABEN, SQUALANE, YELLOW5 (CI 19140), YELLOW6(CI 15985)
Mоля ви четете писано в тази тема преди! Дюкри, както и Клоран, са марки на Пиер Фабр, и са с почти еднакъв състав - просто ги сравнете - то е очевадно! А Клоран бе питано 4-5 поста по-рано!
За косата съм писал доста подробно в началото - ако това не го разбирате, нека знам какво точно, съставки има хиляди...

# 281
Мисля, че Empress пита именно за продукт пудра, който не е кремообразен.
 CI, Какво мислиш, защото и аз се притеснявам от това. Някои пудри не са пресовани а loose и доста се разхвърчават.
Дай ми конкретен пример, напиши впечатленията си: аз съм зле с мейк-ап-а... Embarassed

# 282
Знам, че звучи клиширано, но - поздравления за темата!
Четох предната, следя и тази.

Имам въпрос, свързан с така наречените "стягащи продукти". Имат ли ефект (макар и временен).

Ето и състава на един крем на Ив Роше, който би трябвало да стегне поне малко кожата:

aqua, cocos nucifera, butilene glycol, zea mays, urea, peg-50 stearate, helianthus annuus, paraffinum liquidum, dimethicone, aluminum starch octenylsuccinate, cyclopentasiloxane, prunus dulcis, ricinus communis, prunus armenica, oleth-2, pentaerythrityl distearate, glyceril stearate, camelina sativa, mangifera indica, glycine soja, phenoxyethanol, peg-100 stearate, oenothera biennis, parfum, dimeticonol, methylparaben, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, gevuina avellana, xantan gum, allantoin, ethylparaben, tocopheryl acetate, hydroxypropyl guar, propylparaben, citronellol, butylparaben, tetrasodium edta, sodium hydroxide

Продукта е за тяло, не за лице.

Моля за извинение, ако съм допуснала грешка при преписването!

Ако се самоцитирам, дали ще бия трите страници шампоан и къна?  Wink

# 283
НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ХИДРАТАНТ ЗА ЗЕХТИН. ИСКАМ ДА ВКАРАМ В КОЖАТА БИЛКОВ ИЗВЛЕК В ЗЕХТИН НО БЕЗ ХИДРАТИРАЩО ВЕЩЕСТВО НЕ СЕ ПОГЛЪЩА ДОБРЕ.

# 284
Знам, че звучи клиширано, но - поздравления за темата!
Четох предната, следя и тази.

Имам въпрос, свързан с така наречените "стягащи продукти". Имат ли ефект (макар и временен).

Ето и състава на един крем на Ив Роше, който би трябвало да стегне поне малко кожата:

aqua, cocos nucifera, butilene glycol, zea mays, urea, peg-50 stearate, helianthus annuus, paraffinum liquidum, dimethicone, aluminum starch octenylsuccinate, cyclopentasiloxane, prunus dulcis, ricinus communis, prunus armenica, oleth-2, pentaerythrityl distearate, glyceril stearate, camelina sativa, mangifera indica, glycine soja, phenoxyethanol, peg-100 stearate, oenothera biennis, parfum, dimeticonol, methylparaben, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, gevuina avellana, xantan gum, allantoin, ethylparaben, tocopheryl acetate, hydroxypropyl guar, propylparaben, citronellol, butylparaben, tetrasodium edta, sodium hydroxide

Продукта е за тяло, не за лице.

Моля за извинение, ако съм допуснала грешка при преписването!

Ако се самоцитирам, дали ще бия трите страници шампоан и къна?  Wink
Продуктът е за матиране на кожата, няма нищо стягащо. Тези не ги знам:  oenothera biennis, gevuina avellana, може и да работят за синтез на колаген и ГАГ'с.

Общи условия

Активация на акаунт