За добрата козметика

• 90 263
  • 439
  •   1
Отговори
# 300
Цитат
Предполагам, че за детския шампоан питаш - NEWays Generations Hair and Body Wash на компанията NEWAYS.
Добре де, как го оценявате този продукт - усещане за пяна, измивни свойства, аромат, усещане на коса и кожа след миене? Ами и аз нещо няма ли да науча?

# 301
1. Нишестето, което е в къната, при разваряване полепва по косъма и така запушва порите му- после няма боядисване. Но след разваряване нишестето не е повече нишесте. Стилизиращите продукти нямат ефект на натрупване, чел съм за някои поликватерниуми, но според мен не е сериозно направено изследването. Но тези вещества са кондиционери, не стилизанти.
2. Възможно е, но алергия и дразнимост, косопада значи, че нещо в луковицата не е наред.
Не съм чул за пилинг на косата, нито на скалпа. Същата работа и за пяна, мус и прочие.
3. Шампоанът на Шаума е горно ниво на мас-маркет, не е лош, но нищо особено. 
А ще бъде ли проблем по някакъв начин,ако пръскам стилизанти в корените след всяко миене?
От шампоана Шаума не съм очаквала нещо особено,исках да разбера дали съдържа нещо притеснително,но щом със Софи не сте споменали,разбирам се няма,което е добре.

# 302
А ще бъде ли проблем по някакъв начин,ако пръскам стилизанти в корените след всяко миене?
От шампоана Шаума не съм очаквала нещо особено,исках да разбера дали съдържа нещо притеснително,но щом със Софи не сте споменали,разбирам се няма,което е добре.
А защо в корените? Полимерите на стилизантите правят филм, и работят по цялата дължина.
И защо след всяко миене? Косата, в това число и женската, са най-красиви, когато стоят естествено. Е, когато има някакъв повод "по-така"... Колкото по-често се стресира косата, толкова по-жестока е тя, най-вече към собственика и.
Но това е мое лично мнение.

# 303
Здравейте!
прочетох всички страници от тема 1,2 и 3. в началото търсех нещо конкретно, но темата ме погълна! много съм благодарна на Sofi i CI за добрата воля и ентусиазма. макар че няколко вечери недоспах, четенето беше удоволствие не само заради информацията, но и заради положителната енергия в темата! най-вече обаче ми се объна представата за това наистина какво е добра козметика и колко си заслужава да дадеш за нея... най-важните неща ги записах, другите ги позабравих  Embarassed (много е трудно с толкова много нищо не говорещи ми названия), но и от А–Б-то, което научих, установих че 90% от домашната козметика не става...
имам следния въпрос, ще се радвам да ми отговорите: щом максимална хидратация не се получава с натурална козметика (заради липса на уреа и хуа.... киселина), а главна цел е снабдяването на кожата с вода (поне мойта кожа е дехидратирана), то тогава натуралната козметика никога не е самодостатъчна? ( т.е за да си гарантирам висок процент активни съставки си взимам натурална, а за хидр. си взимам друга и ги редувам?) и още: за какви съставки да гледам в натур. козм. които "пренасят" активните в кожата. CI, на предната страница пишеш че е задаван този въпрос, но аз не го намерих. 

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 21:18 от primavera

# 304
  • София
CI, благодаря много за обяснението и за търпението, разбира се. Ще ти задам въпрос, който не получи въпрос в предишната тема, в случай че знаеш - какви съставки трябва да търся в продукт, чиято цел е да се бори със склонността на кожата към прекалено вроговяване? Синът ми има този проблем и дерматолози ни изписаха няколко различни продукта, но все повече ми се струва, че и лекарите действа на принципа на пробите и грешките, т.е. че не са много наясно с такъв тип продукти, тъй като не става въпрос точно за заболяване, а за особеност на кожата. Резултатът е, че от единия крем се получи доста силна алергична реакция. Сега действаме доста по-предпазливо с новите продукти. Все пак ако имаш някаква информация по въпроса, ще ти бъда благодарна.

# 305
Здравейте!
прочетох всички страници от тема 1,2 и 3. в началото търсех нещо конкретно, но темата ме погълна! много съм благодарна на Sofi i CI за добрата воля и ентусиазма. макар че няколко вечери недоспах, четенето беше удоволствие не само заради информацията, но и заради положителната енергия в темата! най-вече обаче ми се объна представата за това наистина какво е добра козметика и колко си заслужава да дадеш за нея... най-важните неща ги записах, другите ги позабравих  Embarassed (много е трудно с толкова много нищо не говорещи ми названия), но и от А–Б-то, което научих, установих че 90% от домашната козметика не става...
имам следния въпрос, ще се радвам да ми отговорите: щом максимална хидратация не се получава с натурална козметика (заради липса на уреа и хуа.... киселина), а главна цел е снабдяването на кожата с вода (поне мойта кожа е дехидратирана), то тогава натуралната козметика никога не е самодостатъчна? ( т.е за да си гарантирам висок процент активни съставки си взимам натурална, а за хидр. си взимам друга и ги редувам?) и още: за какви съставки да гледам в натур. козм. които "пренасят" активните в кожата. CI, на предната страница пишеш че е задаван този въпрос, но аз не го намерих. 
Т. нар. "домашна козметика" не става, поради простата причина, че няма прецизно мерене на нещата, а когато нещо се предозира може да е опасно. Също в домашни условия болшинството съставки не са достъпни - те се търгуват само на производител, а без тях просто няма ефект - който и каквото да си говори!
Например 1 килограм масло карите/ший е от порядъка на 15-20 лева, правете си сметка колко пъти го плащате на Л'Окситан или на еди-кой-си.
Натуралната козметика към момента не е добра само на сензорика (гъстак и лепкава работа, бавно пенетрира, защото няма силикони), никоъде не съм писал, че не е ефективна!!!
Активките пенетрират по-дълбоко и бързо в кожата под формата на микро-и нано-емулсии.
Името им идва от големината на вътрешната фаза - съответно 10 на минус шеста степен и десет на минус осма степен от метъра в диаметър на капчиците.
Специфичното на наноемулсиите е, че изглеждат като швепс тоник или по-точно стария битер лимон.

# 306
CI, благодаря много за обяснението и за търпението, разбира се. Ще ти задам въпрос, който не получи въпрос в предишната тема, в случай че знаеш - какви съставки трябва да търся в продукт, чиято цел е да се бори със склонността на кожата към прекалено вроговяване? Синът ми има този проблем и дерматолози ни изписаха няколко различни продукта, но все повече ми се струва, че и лекарите действа на принципа на пробите и грешките, т.е. че не са много наясно с такъв тип продукти, тъй като не става въпрос точно за заболяване, а за особеност на кожата. Резултатът е, че от единия крем се получи доста силна алергична реакция. Сега действаме доста по-предпазливо с новите продукти. Все пак ако имаш някаква информация по въпроса, ще ти бъда благодарна.
Трябваше да се консултирам с експерт. Тази болест е с неясна етимология (причина).
Най-общо дермалните стволови клетки имат ускорен метаболизъм, синтезират кератиноцити и те нямат време да станат кератин и да се излющят нормално.
Има влияние и уреа-недостатъчност.
Но е проблем на дерматолог.
На ЛС мога да посоча 2 много добри- за София и Варна.

# 307
Цитат
Предполагам, че за детския шампоан питаш - NEWays Generations Hair and Body Wash на компанията NEWAYS.
Добре де, как го оценявате този продукт - усещане за пяна, измивни свойства, аромат, усещане на коса и кожа след миене? Ами и аз нещо няма ли да науча?

Продуктът наистина го усещаме като много добър.Той е с дозатор/помпичка/ и излиза на пяна.Долавя се леко киселеещ аромат /ако правилно съм го доловила като си пъхнах носа вътре/, но при миене почти не се усеща.Косата на детето става като копринена, а аз си мия лицето вечер и кожата си я усещам като бебешка, толкова нежна и гладка.

# 308
Натуралната козметика към момента не е добра само на сензорика (гъстак и лепкава работа, бавно пенетрира, защото няма силикони), никоъде не съм писал, че не е ефективна!!!
Активките пенетрират по-дълбоко и бързо в кожата под формата на микро-и нано-емулсии.
Името им идва от големината на вътрешната фаза - съответно 10 на минус шеста степен и десет на минус осма степен от метъра в диаметър на капчиците.
Специфичното на наноемулсиите е, че изглеждат като швепс тоник или по-точно стария битер лимон.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360751.45
в отговора ти на Myriad canaan останах с впечатлението че натур. козметика не й е силната страна хидратацията- в инки-то на кремовете не видях уреа и хиалуронова киселина ( пък те натурални ли са? де да знам). за проникването на активките питах, защото четох някъде из интернет, че на някои био кремове това им е проблема- не могат да проникнат. сега май разбрах- ставало с микро и нано-емулсии ( а не както си го представях с някакви помощни вещества, които да търся в инки-то)? може би дебилно ми звучат въпросите, съжалявам. липсват ми 5 г обучение и не знам колко практика   Mr. Green
това ми е напълно достатъчно като инфо- благодаря ти!

# 309
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360751.45
за проникването на активките питах, защото четох някъде из интернет, че на някои био кремове това им е проблема- не могат да проникнат. сега май разбрах- ставало с микро и нано-емулсии ( а не както си го представях с някакви помощни вещества, които да търся в инки-то)? може би дебилно ми звучат въпросите, съжалявам. липсват ми 5 г обучение и не знам колко практика   Mr. Green
това ми е напълно достатъчно като инфо- благодаря ти!
Болшинството активки са макромолекули, демек големи и така не мога да проникнат навътре. Има обаче голямо разнообразие в хидратиращите съставки с натурален произход, например голямо количество биологично разградени водорасли, като в Нюкс Аромаперфекшън ( в този форум го видях) ламинариа диджитата. Хидратира се най-горния слой, стратум корнеум (втори пост в тази тема).
Мириад питаше за маскимална хидратация, за особено суха кожа - там проблема вече е атопична кожа, и без уреа не става. Уреата не може да е натурална.

# 310
Например 1 килограм масло карите/ший е от порядъка на 15-20 лева, правете си сметка колко пъти го плащате на Л'Окситан или на еди-кой-си.

Преди 2-3 години четох колко трудно се добива това масло, как ганайските жени правят всичко ръчно и по този начин изкарват прехраната си.

Толкова ли е поевтиняло оттогава?!

# 311
В аптека открих непозната за мен до този момент марка, която претендира за натуралност на продуктите и с 100% чист гел от алое вера. Бяха заредили продукти за коса, на мен лично ми изглеждат доста добре, но не знам как биха се отразили на боядисвана, суха и безжизнена коса. Моля и за мнението на CI. Не са скъпи 200мл. - 9.90лв, производител Optima Health & Nutriton, UK

Aloe Vera Herbal Shampoo - for normal / frequent use
An all-round bio active treatment shampoo combining organic Aloe Vera with Chamomile, Witch Hazel, Lavender & other herbal extracts for healthy, strong and shiny hair. Nourishes and gently soothes the scalp.

Hide Full Ingredients

Ingredients: Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. * Organically Grown.

Aloe Vera Herbal Conditioner - for all hair types
A bio active treatment conditioner combining the unique properties of organic Aloe Vera with Shea Butter, Sweet Almond Oil, Lemongrass & other botanical extracts to moisturise and strengthen the hair, whilst nourishing the scalp. Leaves hair manageable and beautifully conditioned.

Hide Full Ingredients

Ingredients: Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown), Cetearyl Glucoside, Acqua, Quaternium-82, Cocamindopropyl Dimethylaminohydroxypropyl, Hydrolyzed Collagen (Marine Source), Butyrospernum Parkii (Shea Butter ), Theobroma Cacao (Cocoa Tree*), Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil*), Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid, Panthenol, Citrus Aurantifolia (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass *), Litsea Cubeba*, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. * Organically Grown.

# 312
  • на кого му пука
Много се колебах дали да се включа и аз с молба за оценка на една покупка която направих този месец.Ще съм благодарна на специалистите да дадат оценка доколко има  активни съставки в този крем.Става въпрос за дневен крем от серията Eucerin Q10 Active.

aqua,glycerin,ethylhexyl cocoate,stearyl alcohol,hydrogenated coco-glycerides,butylene glycol,cetyl alcohol,caprylic /capric triglyceride,glyceryl stearate citrate,butyrospermum parkii,tocopheryl acetate,biosaccharide gum-1,ubiquinone,tridecyl srearate,tridecil trimellitate,magnesium ascorbyl phosphate,biotin,dipentaerythrityl hexacaprylate/hexacaprate,sodium carbomer,silica,alumina,sodium polyacrylate,titanium dioxide,propylparaben,methylparaben,butylparaben,DMDM hydantoin,sodium hydroxymethyl glycinate,zea mays,phenoxyethanol,isibutylparaben,beta-carotene,sodium methylparaben,tocopherol.

Леле още докато го напиша не ми се видя добре.

Любопитно ми е за този околоочен крем се твърди че няма консерванти .Доколко се доближава до истината това твърдение?

aqua,glyceryl stearate,ceteareth-20,ceteareth-12,cetearyl alcohol,cetyl palmitate,isopropyl palmitate,caprylic/capric triglyceride,olea europaea oil,ammonium acryloydimethyltaurate/vp copolymer,titanium dioxide,glycerin isolaureth-4-phosphate,peg-25 butyl vinylether/sodium maleate copolymer,1.2-hexanediol,caprylyl glycol,tropolone,athylhexyl ethylhexanoate,isocetyl alcohol,ceramide 3,tocopheryl acetate,panthenol,parfum,bht,tetrasodium edta,citronellol,hexyl cinnamal,hydroxycitronellal ,butylphenyl methylpropional,linalool.

За последните съставки не съм много сигурна защато има печат за срок на годност.

# 313

Преди 2-3 години четох колко трудно се добива това масло, как ганайските жени правят всичко ръчно и по този начин изкарват прехраната си.
Толкова ли е поевтиняло оттогава?!
Ами сигурно вече не се добива така.

# 314
В аптека открих непозната за мен до този момент марка, която претендира за натуралност на продуктите и с 100% чист гел от алое вера. Бяха заредили продукти за коса, на мен лично ми изглеждат доста добре, но не знам как биха се отразили на боядисвана, суха и безжизнена коса. Моля и за мнението на CI. Не са скъпи 200мл. - 9.90лв, производител Optima Health & Nutriton, UK
Aloe Vera Herbal Shampoo - for normal / frequent use
An all-round bio active treatment shampoo combining organic Aloe Vera with Chamomile, Witch Hazel, Lavender & other herbal extracts for healthy, strong and shiny hair. Nourishes and gently soothes the scalp.
Hide Full Ingredients

Ingredients: Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. * Organically Grown.

Aloe Vera Herbal Conditioner - for all hair types
A bio active treatment conditioner combining the unique properties of organic Aloe Vera with Shea Butter, Sweet Almond Oil, Lemongrass & other botanical extracts to moisturise and strengthen the hair, whilst nourishing the scalp. Leaves hair manageable and beautifully conditioned.
Hide Full Ingredients
Ingredients: Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown), Cetearyl Glucoside, Acqua, Quaternium-82, Cocamindopropyl Dimethylaminohydroxypropyl, Hydrolyzed Collagen (Marine Source), Butyrospernum Parkii (Shea Butter ), Theobroma Cacao (Cocoa Tree*), Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil*), Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid, Panthenol, Citrus Aurantifolia (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass *), Litsea Cubeba*, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. * Organically Grown.
Хубави са, но не са натурални. Алантоин, парабени, поликватерниуми- не трябва да ги има, за да са.

Общи условия

Активация на акаунт