За добрата козметика

• 88 674
  • 439
  •   1
Отговори
# 210
  • Добрич
Апропо тестваме една формулация за точно таква цел.

Ако не е тайна би ли разказал повече?

Това ми го каза друг специалист във форума:
Обратните емулсии (водата е диспергирана в масло) са по-тежки, по-трудно се нанасят, не се измиват само с вода. Кремовете против подсичане са обратни емулсии за пример. Трудни са за изпълнение, по-скъпи като маса, с повече маслена фаза и производителите в общи линии не ги обичат.

От една година търся добър крем и все още не съм намерила.

# 211
Ще може ли да попитам, ако в тази тема е позволено кои маски за коса са за предпочитане готовите или домашните /примерно газ, мас и оцет/?
Кои според теб?
Незная, не съм ползвала готови маски, а само като бях дете майка ми поради сещате се каква причина ме мажеше с газ, мас и оцет. Искам да кажа, че от това косата ми не е по-буйна и гъста. Желая да си взема готова маска и ще го направя тези дни. Ще ми навреди ли на косата ако използвам преди къпане домашна, а след това готова?
не, няма да навреди, но и ще има само полза дотолкова, че ще си мислиш, че има някаква. Сама знаеш поради что майка ти я е използвала. Ако няма такава причина няма смисъл. В продуктите за коса се влагат кондиционери, които ти няма как да си купиш от магазина до вас.
Освен това ще шампунираш поне 2 пъти и така ще отмиеш всичкото малце, което се е полепило по косъма. А то наистина е малко, защото или няма никакъв заряд, за да се "гепи", или има дори негативен - т.е. не се лепи, отблъсква се.

# 212
Апропо тестваме една формулация за точно таква цел.
Ако не е тайна би ли разказал повече?
Съжалявам. Не мога повече, освен че става въпрос за силиконово-глицеринов гел с 3 активни съставки за околоочния контур с натурални консерванти.

# 213
Нещо се пообърках със сайта.
Обратните емулсии (водата е диспергирана в масло) са по-тежки,
не винаги!
по-трудно се нанасят, не се измиват само с вода.
Не точно.
[Кремовете против подсичане са обратни емулсии за пример. Трудни са за изпълнение, по-скъпи като маса, с повече маслена фаза и производителите в общи линии не ги обичат. [/color] Това е вярно, но се иска майсторлък и няма проблем.
Технолозите Laughing
всеки гледа по-леснинкото, така си е Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 21:28 от CI

# 214
  • Добрич
не винаги!
Не точно.
[Кремовете против подсичане са обратни емулсии за пример. Трудни са за изпълнение, по-скъпи като маса, с повече маслена фаза и производителите в общи линии не ги обичат. [/color] Това е вярно, но се иска майсторлък и няма проблем.
Технолозите Laughing

Добре. Казах проблема - ти ми обясняваш решението. Дай ми пример за добър продукт с обратна емулсия.

# 215
не винаги!
Не точно.
Технолозите Laughing

Добре. Казах проблема - ти ми обясняваш решението. Дай ми пример за добър продукт с обратна емулсия.
1. Много зависи от използваните маслени съставки: ако са полярни (растителни масла)- и права емулсия да е, пак е мазна и тежка. Също не трябва да са твърди мазнините - никакъв восък, вазелин, най-много някой ланолин!!!
2. Силно зависи от емулгаторите - ако са с линейна структура (ПЕГ-еди колко си-10-2-30-бля-бля-стеарат) става много по-лесно, но пък е мазникав, та знае ли се! Получават се ламелни (линейни, нишковидни) структури, както памука. Ако е разклонен (като коренче или като мостче с подпорки- ПЕГ -10-20-лаурил-едикаковат, полиглицерил-полирицинолеат) изисква доста пипкане (доста разбъркване, хомогенизиране), но става накрая лъскав, пухкав и лекичък.
3. Задължително само течни маслени компоненти и пълнители, антисбиващи агенти, и разбира се: повече от половината да са силикони: те са хидрофобни, неполярни (лекички), с мн ниско повърхностно напрежение, силно и лесно растилаеми, некомедононгенни, неоклузивни. Но винаги са плътни!!! Като пипнеш- кеф. Не като оня де Laughing
Една обратна емулсия може да съдържа 80 % водна фаза-тогава водата е разбита на много мини-микро-капчици (дроплети), обхванати от масълцата!!! Стегната, но нежна!

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 22:08 от CI

# 216
  • Добрич
не винаги!
Не точно.
Технолозите Laughing

1. Много зависи от използваните маслени съставки: ако са полярни (растителни масла)- и права емулсия да е, пак е мазна и тежка. Също не трябва да са твърди мазнините - никакъв восък, вазелин, най-много някой ланолин!!!
2. Силно зависи от емулгаторите - ако са с линейна структура (ПЕГ-еди колко си-10-2-30-бля-бля-стеарат) става много по-лесно, но пък е мазникав, та знае ли се! Получават се ламелни (линейни, нишковидни) структури, както памука. Ако е разклонен (като коренче или като мостче с подпорки- ПЕГ -10-20-лаурил-едикаковат, полиглицерил-полирицинолеат) изисква доста пипкане (доста разбъркване, хомогенизиране), но става накрая лъскав, пухкав и лекичък.
3. Задължително само течни маслени компоненти и пълнители, антисбиващи агенти, и разбира се: повече от половината да са силикони: те са хидрофобни, неполярни (лекички), с мн ниско повърхностно напрежение, силно и лесно растилаеми, некомедононгенни, неоклузивни. Но винаги са плътни!!! Като пипнеш- кеф. Не като оня де Laughing
Една обратна емулсия може да съдържа 80 % водна фаза-тогава водата е разбита на много мини-микро-капчици (дроплети), обхванати от масълцата!!! Стегната, но нежна!

Това е теорията. Как един непрофесионалист като мен да намери тези неща в един продукт? Нали си представяш физиономията на така наречените консултатки в козметичните магазини ако започна да питам например:
   Извинете бихте ли ме препоръчали продукт с обратна емулсия, добре е да съдържа например изододекан или изохексадекан, със силиконови крос-полимери, ако може да съдържа и Про-витамин А и т.н.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 00:53 от kate_p

# 217
Привет на всички вас  Hug

Бих искала да попитам CI  за един шампоан , който го използвам за премахването на  сърбеж в зоната на окосмената част на челото и зад ушите в резултат на този сърбеж се започна и белене на скалпа-пърхут  Притеснява ме това,че на самата опаковка пише , да се внимава при изтощени ,тънки , третирани с изсветляване и побелели коси ... Ползвах го два пъти и определено симптомите ми намаляха,но ме притеснява изброените на опаковката предупреждения... Да се използва макс. два пъти седмично .

Съдържа : медицински съставки - Coal Tar (0.5%) - ( Neutar Solubilized Coal Tar Extract 2% )
                   свободни съставки     -  Water , Sodium Laureth Sulfate , Cocamide DEA , Laureth-4 , Cocamidopropyl Betaine , Parfum , Proplparaben , Imidazolidinyl , Urea , Tetrasodium EDTA , Methylparaben , Sodiom Chloride , Citric Acid , Sodium Hydroxide .

Да приема,че е доста агресивен и примерно да го използвам един път седмично,незнам..Какво бихте ме посъветва ли?

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 03:22 от Turanus

# 218
Отново аз  Embarassed

Преглеждам мненията за  съставките на кремове за бръчици. Бихте ли си дали мнението за съставките на крема ,който ползвам аз ?

съставки: AQUA/WATER/EAU,  CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE,  ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE,  BUTYLENE GLYCOL,  CETYL ALCOHOL,  SQUALANE,  PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE,  STEARETH-2,  GLYCERIN,  OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES,  STEARYL ALCOHOL,  STEARIC ACID ,  GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT,  CERAMIDE 3,  ACETYL HEXAPEPTIDE-8,  PALMITOYL PENTAPEPTIDE-4,  TOCOPHERYL ACETATE,  PANTHENOL,  ALLANTOIN,  POLYACRYLAMIDE,  C13-14 ISOPARAFFIN,  LAURETH-7,  PHENOXYETHANOL,  TRIETHANOLAMINE,  DIAZOLIDINYL UREA ,  METHYLPARABEN,  ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,  CARBOMER,  PROLYL HISTAMINE HCL,  ETHYLPARABEN,  BUTYLPARABEN,  POLYSORBATE 20,  PROPYLPARABEN,  ISOBUTYLPARABEN,

Аз се спрях на този крем,защото в магазина ми ,казаха че действа и за бръчиците около устата,появяващи се след години  в следствие на пушене.Нито съм питала за тези бръчици,нито да кажем по нещо е личало,че съм пушачка....

Благодаря Ви !

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 03:29 от Turanus

# 219
  • Торонто
Здравейте,
Виждам, че имате цял учебник по козметика благодарение на CI.
Дано е от полза, макар че се съгласявам веднага с kate_p, че няма продавачка, която да разбере за какво й говорите.

kate_p, аз отдавна си задавам този въпрос, че дори след 100-те страници тема и изчерпателната информация в тази за непрофесионалист все още остава много труден избора на козметика.
Макар, че определено има напредък - съдя по други теми, на които попадам и виждам как някои потребителки вече изучени от тази тема обясняват нещата на други Simple Smile

Ще дам кратък коментар само по последните постинги:

Обратните емулсии (водата е диспергирана в масло) са по-тежки, по-трудно се нанасят, не се измиват само с вода. Кремовете против подсичане са обратни емулсии за пример. Трудни са за изпълнение, по-скъпи като маса, с повече маслена фаза и производителите в общи линии не ги обичат.

Първото изречение беше вярно. Сега вече има нови течни емулгатори за обратни емулсии, благодарение на които последните са с много усъвършенствани качества. Не са тежки и маслената им фаза може да бъде само 20% (колкото при една права емулсия).
В България няма традиции в производството на обратни емулсии, затова и повечето специалисти не са запознати.
Но ако потърсиш сред чуждите кремове ще намериш много.
Според мен е много по-добре за суха кожа и студено време да се използва точно такъв тип крем.

# 220
  • Торонто

Значи няма смисъл от купуване на кремове с хиалуронова киселина?А тези EFG's запълват ли бръчките?Правилно ли съм разбрала,че вторите не се използват преди да им е дошло времето,а кремовете със съставки колаген и хиалуронова киселина само запълват бръчките и нямат превантивно действие?При механичния пилинг по-малка ли е вероятността да се изстърже живи клетки?
Не госпожо, писах го вече - хиалуроновата киселина е отличен овлажнител (както и колагена), няма обаче никакво отношение към бръчките, вложена в козметичен крем!
Тези епидермални растежни фактори нямат никакво отношение към бръчките също.
Бръчките се запълват механически (както се запълват резки и дупки по ламарина или дърво с кит) с пълнители от рода на силиконови кросс полимери, силика, боров нитрид, каолин, мика и други подобни дифузатори на светлината.

С две думи няма все още козметика, която да заличи ефективно вече появила се бръчка. Тогава това, че оптически ще скрия бръчиците най-доброто ли е което мога да направя за кожата си? Мога да ги скрия и с филър хиалуронова киселина. Или трябва да се опитвам да я подхранвам и хидратирам за да забавя процеса? Ако някой ми отговори на тези въпроси, ще знам какъв продукт да търся и тогава ще попитам пак специалистите избора ми дали е правилен за целта, която искам да постигна.

За появила се вече бръчка поддържам изказаното си по-рано мнение, че не съм работила досега с такава активна съставка. А при нас в лабораторията има наистина почти всичко. Може и да имаме някакъв пропуск, знам ли.
Мога да споделя, че благодарение на CI се заинтересувах от stem cells technology тоест от активни съставки, които действат на човешките стволови клетки. Изследванията на производителя клеймват 6 years younger right away!
Направих крема по техни инструкции, доволна съм от резултата, но по-скоро съм доволна от начина, по който поддържа кожата свежа. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че изпъна появилите се вече бръчки, защото не ги изпъна...
Но пак повтарям, че съм много благодарна на CI, маркетолозите ни полудяха по тази идея   bouquet

Също ми прави впечатление, че няма крем, който да претендира за активно бръчкоизглаждащо действие и същевременно да няма в състава си ингредиенти за оптическа илюзия. Сложена е работещата в дълбочина активна съставка, но винаги с нея и подкрепление от дифузатори на светлината или филъри. Никой не се осмелява да разчита само на пептида или екстракта или водораслото или каквото там е избрал за anti-age.
Това е моето мнение, ако някой си е намерил пък такъв крем да сподели.

# 221
CI,SOFI,какво ще кажете за този шампоан на NUXE за възстановяване и укрепване на косата?
water,ammonium lauryl sulfate,decyl glucoside,glycerin,cocamidopropyl betaine,peg-40 hydrogenated castor**oil,polysorbate 20,honey,hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride,silicone quaternium-8,parfum,tilia cordata flower water,peg-150 pentaerythrityl tetrastearate,sodium benzoate,potassium sorbate,citric acid,peg-6 caprylic,benzoic acid,levulinic acid,sodium levulinate,polyquaternium-7,camellia oleifera seed oil,prunus amygdalus dilcid oil,olea europea fruit oil,caramel,terpineol,hypericum perforatum flower stem extract,tocopherol,linalool,limonene,benzyl salicylate,citronellol.
Благодаря предварително.

# 222
не винаги!
Не точно.
Технолозите Laughing

Това е теорията. Как един непрофесионалист като мен да намери тези неща в един продукт? Нали си представяш физиономията на така наречените консултатки в козметичните магазини ако започна да питам например:
   Извинете бихте ли ме препоръчали продукт с обратна емулсия, добре е да съдържа например изододекан или изохексадекан, със силиконови крос-полимери, ако може да съдържа и Про-витамин А и т.н.

А защо да не питаш точно така? Ако незнаят - ами чао! Ти да не си длъжна да купуваш нещо, което незнаеш дали ще ти върши работа??? Аз питам, или ги моля да не ми губят времето.

# 223
CI,SOFI,какво ще кажете за този шампоан на NUXE за възстановяване и укрепване на косата?
water,ammonium lauryl sulfate,decyl glucoside,glycerin,cocamidopropyl betaine,peg-40 hydrogenated castor**oil,polysorbate 20,honey,hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride,silicone quaternium-8,parfum,tilia cordata flower water,peg-150 pentaerythrityl tetrastearate,sodium benzoate,potassium sorbate,citric acid,peg-6 caprylic,benzoic acid,levulinic acid,sodium levulinate,polyquaternium-7,camellia oleifera seed oil,prunus amygdalus dilcid oil,olea europea fruit oil,caramel,terpineol,hypericum perforatum flower stem extract,tocopherol,linalool,limonene,benzyl salicylate,citronellol.
Благодаря предварително.
разкошен!!!Всичко от...- до!

# 224
Мога да споделя, че благодарение на CI се заинтересувах от stem cells technology тоест от активни съставки, които действат на човешките стволови клетки. Изследванията на производителя клеймват 6 years younger right away!
Направих крема по техни инструкции, доволна съм от резултата, но по-скоро съм доволна от начина, по който поддържа кожата свежа. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че изпъна появилите се вече бръчки, защото не ги изпъна...
Но пак повтарям, че съм много благодарна на CI, маркетолозите ни полудяха по тази идея   bouquet
Ами няма как, ще почерпиш Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт