ПАЗАРДЖИК - 32

• 22 805
  • 289
  •   2
Отговори
# 255
Момичета,благодаря ви от сърце Hug

# 256
  • Варна
 Hug За списъка с докитата. Айде вече да идва 21-ви да се видим  Whistling

# 257
  • София
И от мен една честитка за Vivi!!!
Да си здрава и усмихната!

bouquet  bouquet  bouquet

# 258
  • Между два свята...
Искам да помоля за мнение относно детските градини в Пазарджик - ОДЗ"Юрий Гагарин" и "Калина Малина". Благодаря. Simple Smile

# 259
Мирна, майка ми дълги години беше учител в калина малина, а после директор в Юрий Гагарин. Днес ще й се обадя да я разпитам.
И без друго и в момента работата й е свързана с детските заведения. Базата и на двете места е добра, но предполагам, че те интересуват най-вече педагозите.  И на половината ми приятелки децата са в калина малина, та и тях ще поразпитам

# 260
Каква среща,ще има на 21?Момичета,писах и в друга тема,моето мъжле иска на всеки 04.01,само двамата да си празнуваме рожденния ден на нашето първо детенце...нали не е грях?...Така искаме да и покажем че я обичаме и не сме я забравили...

# 261
на 21 среща -курс .

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е ГРЯХ. Та това е ваша рожба, независимо от всичко. Напротив, даже е достойно за възхищение. Това показва огромната ви любов и към детето, и помежду ви. Подкрепям ви напълно. Детето не е вещ, която просто си счупил, разбира се , че щом ви помага, ще си празнувате.
Целувам те

# 262
За детските градини.

Мирна, майка каза ,че вече не познава половината учителки и на двете места, защото са нови и по-млади.

Работила е с дир.на Калина Малина- Соня Хай. Като сухи факти има голямо напрежение между дир и учителките. Градината е страшно натоварена, защото е с хубава база и е удобна за паркиране. Гледат все да са първи, но по концертите. Соня Хай пише музика и стихове. За дете като моето, което пее страшно фалшиво, а обича да пее много, това би било голям шок. Както и да е, да не се отклонявам.

На колежката Гери детето е там. Всеки месец им искат по около 50 лв за доместоси, кърпички и какво ли не Shocked, помагала, книжки. Групите са с по доста деца и не може да се обърне внимание на всички. На друга приятелка- Зоя, детето вечно е потно и никога преоблечено.
Набляга се главно на концертите и изявите , за да може градината да е на първо място в региона. Скоро май пак имаха концерт в Спортна зала. Другите занимания са на заден план. В момента разследват директорката заради многобройни нарушения

В Юрий Гагарин в момента ще се избира нов директор, старата се пенсионирала. Базата също е хубава. Но изборът на нов директор означава, според майка, че автоматично нещата ще се позатегнат, защото всеки нов директор гледа да е изпълнителен - казва го от опит. Групите са по-малки и учителите не са толкова натоварени.

Моето дете например е в градината на Запад. Далече им е, това е най-бедната градина в града, но педагозите са ни супер и директорката е рядко интелигентна жена. Друго важно за мен е ,че леглата им са в отделно помещение от занималнята. Първо - докато спят, не вдишват вдигнатия прах, и второ- така се проветряват идеално помещенията, докато в тях няма деца.

Нека и майки с опит се включат.

# 263
Mirna74, моето дете е в Юри Гагарин, но в яслена група.Аз съм доволна, ние обаче сме ... как да го кажа...с предимство - свекърва ми работи там.Съответно може би се държат по-добре към моето дете.Не знам.Нямаме никакви проблеми с персонала, винаги усмихнати и спокойни (не само към моето дете).Говорят си много с децата, Вики свикна бързо - за около 2-3 седмици.Е, има какво да се желае от към обзавеждане например, но не е болка за умиране.
Наистина са в процес на избиране на нов директор.А що се отнася за пари - искали са ни еднократно 10 лева за цялата година за моливи, тетрадки, играчки и всеки месец искат по 1 сапун, 1 пакет салфетки и 1 ролка тоалетна хартия.Нищо друго.
Познавам лично две от учителките на по големите деца, млади и много разбрани жени.
Това мога да споделя.
GwenHug .Как сте?Тано свикна ли с градината?
DanielkkaHug .

# 264
Май везните засега са към Гагарин Laughing

# 265
Ние на пролет живи и здрави сме на градина. Записала съм го в "Юри Гагарин", чух хубави отзиви за нея. А за "Калина Малина" повече отрицателни, понеже избирахме между тези две градини. Това мога да кажа, като тръгнем ще видим дано всичко е наред!

Лек ден.

# 266
Здравейте момичета. Моят големия син Георги е четвърта година в "Юрий Гагарин" и съм доволна от градината и от госпожите. Евгений и тои другия месец ще ходи на ясла там / надявам се да нямаме проблеми и да свикне бързо/. Знам , че вече има нова директорка от 5,01,2009г. но не и знам името , старата директорка се е пенсионирала.
Пожелавам на всички децета им да свикнат бързо в градината и да нямат проблеми. Чао ви от мен и лек ден.

# 267
за "Юри Гагарин" без емоции ще се опитам, защото всяка майка изживява доста тежко яслата на детето си.

положителни страни - лелките са готини  и мили- занимават се с децата, топло е, храната е много добра. Пари не искат за нищо. Освен за  тези нужди, за които е казала Ембер.

отрицателни - 31 деца по списък в яслената група, ужасно стара база/ санирана е сградата, но специално в яслената група обзавеждането е от от преди 30 години сигурно/, няма играчки, леглата са железни и изпочупени и точно като в родилна зала моделите - тесни, малки и наблъскани едно до друго - все пак за 31 деца иде реч. Аз моето дете го спрях, защото се разболя на третия ден. Месец и половина едва го оправихме.
Много болни деца в групата, не се изолират. Мястото за хранене е срещу тоалетните. Нямат си лични шкафчета  - поради многото деца едно шкафче е за 3-4 дечица.

А сега по принцип Mr. Green

Аз пак с глобалните изводи Rolling Eyes, но ми се иска да променят изцяло политиката на яслите. Много е стресиращо  за децата това дърпане от ръцете, то пищи, те го дърпат и тряскат вратата. Някак си трябва да е по-щадяща за децата тази адаптация. Моето дете, а и детето на моя приятелка, от тази ясла се стряскаше насън две седмици и ме викаше. Беше много уплашен и  стресиран. Може би трябва да намерят друг начин за адаптация, да влизат родителите няколко дни с детето. Мен например, не ме пускаха вътре да видя как се справя сина ми първите дни. Стоях пред заключената врата и слухтях да чуя дали е спрял да плаче. Според тях - щели са да плачат и другите деца ако ме видят. А аз исках само, дори отсрани, да го видя.
Моето мнение е ако може да не ходят децата на ясли е по-добре, поне не в тези, които са в града, ама това си е мое мнение. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 14:26 от Луда Яна

# 268
Яна, напълно те подкрепям Cry  И аз съм твърдо против яслите, че където и да са. Отделянето на едно почти бебе от майка му...... Twisted Evil

Но за съжаление има доста жени, които трябва бързо да се връщат на работа, било заради заплатата, било че ги изнудват работодателите #2gunfire  Много болести има, наистина, и ние сме така Cry

Във Валентина Терешкова направиха сградата за яслите, всичко е чисто ново и живот и здраве напролет ще отварят яслена група. Всичко ще е ново, тъй като не била работила досега май

# 269
  • Между два свята...
Благодаря Ви момичета. HugТъй като "Юрий Гагарин" ни е по-близо желанието ми е да ходи там. Но тъй като в момента живеем на село и смятаме на пролет 2009  да се местим аз преди две години ходих да питам как става записването. Казаха да подам молба. Подадох молба на 20.06.2008г. Говорих с директорката, обясних случая. Тя каза, че няма да има проблеми, но да презаверя молбата в началото на 2009г. На 07.01.2009г. отидох да я презаверя и попитах кога става приема. Останах много учудена от отговора на служителката, че тези групи са вече сформирани и ако има места на пролет ще ни се обадят. Ако няма да чакаме. Честно казано не знам какво да правя. Sad

Общи условия

Активация на акаунт