ПАЗАРДЖИК - 32

• 22 805
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • Пазарджик
Danielkka , искрени съболезнования и от мен
 smile3518
Просто в момента друго не знам какво да кажа, няма никакви думи за утеха  Cry .

Mari, благодаря ти !

# 226
Даниелка, можело е да се направи, поне е можело да направят опит.
Знаеш ли кое ме шокира най-много - това, че лекуващата те лекарка се  е покрила, дори не си отваря телефона, за да и зададеш въпросите си! #Cussing out
Това не мога да го приема, умирам от яд, разбираш ли, в кожата си не мога да се побера! Поне от човечност - да ти изкаже съжалението си, да те подкрепи, да ти каже какво да правиш, а не дори да не си направи труда да ти изпише лекарства за кърмата и да те прегледа.
 smile3518 smile3518 smile3518

Боже! Истина ли е това??? #2gunfire

Даниелка, много, много съжалявам! Cry Hug

# 227
Дани, дъщеря ми се роди преди 11 години и половина с увита пъпна връв около вратлето и едното рамо...явно пъпната връв е била достатъчно дълга...щ
Ако не се лъжа, като гледахме на Ива филмчето със секцио раждането...на Стефко три пъти му отвиха пъпната връв от вратлето..
Последният път като ходих на консултация (ехограф) специално попитах как е пъпната връв, дали е увита...
Казаха ми - какво те интересува, щом като ще раждаш секцио...
И аз мисля така - както и да е увита около телцето връвта....щом не е започнала родова дейност, страшно няма...а при контракции вече...и напъни тя се затяга..и тогава трябва да се действа бързо...така че мисля че причината твоето ангелче, да не е при теб сега, не е пъпната връв.... а факти зависещи от лекарска компетентност..

Възхищавам ти се как се справяш... Hug

# 228

Днес съм рожденничка,почерпете се виртуално за мое здраве Simple Smile

# 229
Виви, честит рожден ден, миличка!
Желая ти да си все така всеотдайна майка, да те радват дечицата, здраве и много късмет!

# 230
# 231
Виви, честито и от мене! Много здраве и любов за теб и всички, които обичаш  bouquet

# 232
Даниелка много съжалявам за случилото се  HugСлед всичко прочетено просто нямам думи...... Hug
Виви,честит рожден ден! Нека твоите желания бъдат мои пожелания!  bouquet

# 233
Относно д-р Атев, шапка му свалям. Имах доста поводи да ме преглежда и да разговаря с мене този човек и една нощ, когато по спешност отидох до болницата, на смяна беше той. Много много не му се занимаваше, но като видя явно, че не съм просто една хубава куха лейка (леле, колко съм скромна) говорихме поне 2 часа. Разказа ми за жена му и куп други неща от практиката му.
Не е коректно спрямо него да говоря за това, ама.... Той беше и човека , който като мина на 4-я ден на визитация и като му казах, че вече имам проблеми с гърдите , каза: " Дават ли ти бебето?" Аз - "НЕ".  Той: " Колко се роди?" Казах - 2600 в края на 37 седмица, точно на 17 октомври, както вие казахте. Той наистина каза, че си залага цялата практика, че това бебе няма да се роди на 9 ноември. След този разговор той буквално избесня, каза нещо тихо на акушерката ,която вървеше с него на визитацията и излязоха Аз - след тях. Видях, че тя влезе в съседната стая , а той праааааааво по коридора в Неонатологията. Бави се вътре около15 минути, но на другата сутрин(случката е вечерна) ми донесоха бебка.

Не знам дали е съвпадение......   Хранили го със сонда горкото да му пестяли силите. Като я сложих на гърдата си така засука, сякаш цял живот това е правила. Даже и не заспиваше често.... Twisted Evil

След това го срещнах на улицата, поздрави ме пръв и попита как сме.
Така че според мен е постъпил правилно с Дани, защото ... и той го е преживял в собственото си семейство и  знае какво е.

При условие , че раждах при д-р Петкова, Бог да я благослови тая жена, и тоя човек да ме е запомнил, не знам...

Единственото , което помня, е , че след 4 дни рев при всяко носене на бебетата, аз стоях пред 1-ва стая като.....просяче, с очи , пълни със сълзи и чаках ли чаках......... но количката с бебетата никога не стигаше до мен.......

И когато на петата сутрин жената с количката се провикна още от средата на коридора "  Сто и осемнайсет на кооой ееее?" се втурнах по коридора , тичам и плача, тичам и плача, матката ще ме скъса от болки , но тичам и плача.
Тя каза - " Не съм виждала от години някой да тича така , за да вземе детето си" и ме погали по главата.

Та така....

Една от лекарките, доста известна там, също е загубила бебето си при раждането, хем е работила по това време в болницата.. Sad
След което си осиновява.
Друга преживява много тежък аборт в шести месец и не може да има деца.
И двете все още работят там.
Дано ми простят "клюката", но го казвам, защото и двете се държаха като майки с мене, без да ме познават
Та си мисля, какво ли е да нямаш свои деца и да живееш с чуждата радост и болка...........НЕ ЗНАМ Cry

Единственото , което си спомням

# 234
Още нещо си спомням

При всяка консултация др Петкова се възмущаваше , докога всички пари за София, докога
Ние тук се мъчим да спасяваме животи с тези апарати, на които нищо не се вижда, колкото и да си добър.

Разказа ми за родилката от Пирдоп май беше ,която почина в болницата
Случаят доста шумеше в медиите преди време......
Бебчето са си го взели роднините , но....
Та на тази майка са й сложили някакви ампули - 4 на брой, не помня точно името им и за какво са, защото доста терминология използва докторката. Слагало се само по една, а те 4. Всяка ампула струвала 3 хиляди лева Shocked
Но си е отишло майчето. Дошли са двама от най-добрите професори от София, но кръвоизлива не е могъл да бъде спрян....

# 235
  • Пазарджик
Честит рожден ден, Виви !!!
Да си жива и здрава, много радост да ти носят прекрасните ти дъщерички!

Аз пък хич хубави впечатления няма от Атев  Tired ! Може да не е бил на кеф или да не му е било ден, но това не го оправдаше за начина по който се отнесе към момиче от нашата стая, нито как се развика на сестрата, чак подвикна и към нас  Crossing Arms .

Иначе и на лекарите в нашата болница не им е лесно - апаратура, натовареност, най-тежките случаи, но никой не могат да върнат, както правят по частните клиники както в Пазарджик, така и в Пловдив  Naughty .
Разбира се това няма нищо общо и не е оправдание за постъпките на някои.

Пък аз си мисля, че това с апаратурата въобще е не е така - апаратура вече ИМАТ!Друг е въпроса дали правилно я използват и използват ли я!
Много добре си спомням, че дори Нели беше копирала линк от новината за триизмерен ехограф, дарен в АГ.

Триизмерен, но от много старо поколение - аз съм го виждала и няма нищо общо с триизмерен, който видях в Пловдив. Иначе този, който е в отделението е от 81 г. Иначе за останалата апаратура в неонатологията в сравнение с другите болница в града е по-добра  Peace .

Муцунка ме е изпреварила за 3Д-то .

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 10:49 от Ването

# 236
Пък аз си мисля, че това с апаратурата въобще  не е така - апаратура вече ИМАТ!Друг е въпроса дали правилно я използват и използват ли я!
Много добре си спомням, че дори Нели беше копирала линк от новината за триизмерен ехограф, дарен в АГ.
На мнение съм, че в Пазарджик най-много апаратура има точно в държавната ни болница. В т.н. частни болници нямат.

# 237
Яна, може.... Но 3Д-то, на което ме гледа Петкова, е толкова 3Д, че мъжът ми се шашна. Инженер е и доста добре се справя в разчитането на екрана.... Явно е 2-ра употреба и е от първите произведени едно време

# 238
Не знам.... къде ли не съм била, не е имало лекар и дори акушерка и сестра да се държат лошо с мене... НИКОГА. Може би в началото са се опитали, но какво правя аз , не знам, винаги променят отношението си след няколко минути.
Дори и ак.Гълъбова, тази млада нафукана  пуйка , с извинение.... ДОРИ И ТЯ

# 239
Чесит Рожден Ден Виви! Бъди все така мила и добра! Нека живота ти е изпълнен с много здраве и радост!    bouquet  bouquet  bouquet

За апаратурата в болницата мога да Ви кажа,че НЯМА ЗД видеозон, имат нова техника,но не и това. Няма да конкретизирам от къде го знам,защото много външни хора четат тук. Само ще добавя, че мой много близък човек се занимава точно с това там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт