Из Магриба - 7-ми път познавачки ще ви поведат

• 27 383
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Кате в заЧатие ,съЩо има таблица и много момиЧета могат да ти отговорят компетентно .Та за първо време трябва да знае6 цикъла ти от колко дни се състои ,дали е тоЧен или не (аз например никога незнаех ,моя беше нередовен ,дълъг и в крайна сметка нямах овулация ,това е друга тема де).А да бих ти препоръЧала след като милслите да правите бебЧе да запоЧнеш фолиевата киселина (вит Б9) .Хубаво е да се пие преди бременност и по време дори и по време на кърмене дори  .И като наближиш периода на овулацията бих те посъветвала да правиш по няколко(20 да реЧем) коремни преси на ден .Гледай да ядеш добре опеЧено или варено месо и винаги мити зеленЧуци и плодове (преди бременност и по време).

Амал те татковците са магиосници  Laughing,моя вика като е с мене с малката каква е кротка ,ама забравя ,Че преди това е лудяла цял ден и веЧе е нормално към 22h да се укроти малко ...

Yellow_girl няма оЩе име куклата ,мами мами и вика  Laughing

# 106
Шакира, благодаря! Аз правя по 50 -100 коремни преси всеки ден и лицеви опори, че не съм от фините моми, но за месото - не ям много. Пия витамин Е.

Мароко започна да приема ранени палестинци, пострадали от войната. Ще бъдат 200 човека, но може и повече според мен... то коя съм аз да кажа де, и ще се лекуват в двете специализирани военни болници в страната. Днес изпратихме единият мъж от родата да ескортира контингента - със самолет или с хеликоптер трябва да извозят всички на части.       

# 107
Добро утро  bouquet
Моя мъж пък обикновено оприличава българския фолклор - манджи, носии, песни, хора - на кюрдски му мязали  Joy

светле, ами че нали сме 1ви брат'чеди българи и кюрди, много общи неща има в културата, бита, традициите, чак дето не съм подозирала Simple Smile

# 108
  Близнаците, мерси за почерпката, как изкарахте именният ден? Кой знае какви са ги говорили тоя път малките.   Hug
  Амал, явно навсякъде е така при смесените двойки, но пък е интересно-поводи за забавление са тези моменти.   Peace   А за таратора......какво да ти кажа-той е свикнал, че киселото мляко е сладко, че и с плодове вътре и мина доста време, докато се престраши да го опита (сладко мляко с краставица   newsm78   hahaha  ), но лятно време вече не отказва. Е, далеч съм от мисълта, че може да му стане любимо, но.....здраве да е    Grinning . А бебка отсега си избира приятели, а?!    Laughing  То така, на пръв.......говор (че погледа още е труден   Joy  ) добива представа дали някои и е приятен или не. И от сега страх от тати.....душица малка.   Hug 

Кате, идва ни малко в повече на нас, европейките това любопитство и навлизане в личното пространство.  Whistling   Хубаво сте решили с мъжа ти да отидете някъде да си починете.    Peace  Дано да не ви се провалят плановете, че май откак си там не сте оставали сами   Confused
  Yellow, много е лошо положението, казваш... Нали се изказват ''любимите ни депутати'', че няма страшно с газта поне за битови нужди- защо така?!. Повечето хора ще намерят начин да се преборят, но такива като Амал, на които им предстои раждане, хората по болниците, в домовете,.....те какво да правят  ooooh!  ......ужас. Дано по-скоро се разреши този проблем, че достатъчно страдат хората в Бг.   Praynig

# 109
Привет момичета  Hug

Така хубаво сте се заговорили-
  bouquet
Алба-и аз го уча моя Другар да яде наши манджи-мусака,таратор...
Най-големия ни проблем е че когато готвя-примерно обикновенно пиле с картофи-аз го правя като манджа-тоест слагам и картофите и месото в една тенджерка да поврът заедно ....Той обаче държи месото да е отделно...а то не си ли заврът заедно,да си пуснат мазнината и да се смеси вкуса в едно не е Сладко....До сега най-незабравим  момент ми е приготвянето на едно пиле с маслини....Иска -и аз правя ,ама с черни,гръцки маслини , каквито Аз съм си навикнала.....е! newsm78   какви били сега тия черни маслини-то се готвело с зелени-не можело така! И аз се разсърдих...ама не на майтап де)!  Оттогава въведохме едно правило-като иска да му готвя ме води първо да опитам манджата в арабския ресторант да опитам,да видя как и тогава ... Така разбрах че при тях има едно ядене-Пармонтие му казват тук-картофено пюре с кайма и доматен сок...блиизо до вкуса на нашата мусака ...то-същото...ама -НЕ!  Заливката на мусаката била Кофти...не бивало да се меси месо със сирене и млеко-Адски му е странно и не приема...но пък след толкова кухненски Размисли и Страсти ,откакто особенно се роди Раян е благодарен даже на СЪРМИ  Joy  ,но домашно прясно приготвени .Срам не срам-да живеят полуфабрикатите в моя дом!

Yellow- мен много ме боли за всичко ,което става в България. Никога не съм и предполагала даже че към такъв националист ...но като си далеч от роден дом,изкачат различни ,непознати до преди усещания....Аз съм убедена обаче че българина е АДСКИ ТЪРПЕЛИВ....то вече е като недостатък.

Направило ми е  впечатление и друго-...често ,в съзнанието на масата българи-...се слива в едно турци-араби...тоест Мюсюлмани. ислям - турци - 500 години робство - ВРАГ. Не изчезва това ограничено мислене и това си е!

Ислямът е религия на различни народи -араби, иранци, афганци, индонезийци, турци, бербери, кюрди, босненци, албанци, таджики, азери и т.н. Всеки един народ възприема ислямът по свой начин и в зависимост от това как е приел тази религия- едни насилствено, други заради обстоятелстват- трети заради своя личен избор
. Не мисля, че всички християнски народи възприемат религията еднакво- доказва го конфликтът между източна и западна църква, войните и т.н
...да не политизирам темата
Исках само да кажа-...ЧЕ когато едно съзнание е Робско , Живота СЪЩО  не е по-различен ....

Но днес сякаш България е потънала в сън. Проблеми, сивота и еднообразие - това са до голяма степен причини, които обясняват апатията в обществото. Аз не знам друг народ, който да е бил толкова пъти “прецакван”, както българския -арабите са имали Халифат, евреите са имали Царство и днес пак са център на внимание. Българите са имали империя, а никой не помни това. Останал е само споменът за робство.-.....Използвала съм цитати  от един блог ,където чета новини за Бг,защото се припокриват с моето мислене
http://ruslantrad.wordpress.com/2009/01/08/tradicia-mislene-neznaene/

Амалче- в тоя студ и пари да ми дават -не излизам....Аз нещо кръвно ли вдигам тези дни...ЕГН ли расте-не знам..но не съм в добра кондиция . Пази се ...ти знаеш че последния месец е като че ли най-труден и тежък ...малко остава

Белбейче-   bouquet и ти се пази...а все забравям да те питам-кажи нещо за Цецифло- чувала ли си е?1Вярвам че е добре -прати и поздрави   bouquet

# 110
  Далка,    bouquet   аз арабски манджи не готвя. Не съм имала от кого да се уча, не ми е искал нещо тяхно,а и не съм проявявала интерес, честно казано. Сега се сещам само за бюрек с кайма, в онези тънки листи (не им знам името), че правих за края на рамадан. И аз на твоят принцип-яла съм го и по памет какво се слага вътре-стана страхотен. Но от 18 години е тук и толкова е свикнал с местният начин на хранене, че няма специални изисквания за тяхнo, а It кухня е бърза и лесна за приготвяне. Улеснява ме и това, че не е капризен изобщо   Peace  - много рядко се е случвало дори и да поиска конкретно ястие. Абсурд е да ми се меси в кухнята- няма си и идея как става тая работа   Grinning   . Tа общо взето се яде бг и It кухня вкъщи. Много обича баница, мусака (и той маха заливката, че му е странна  Laughing )  , миш-маш (при него всеки от нас си мисли, че яде негово си ястие     hahaha   ), картофите много ги обича със сирене, лютеница яде,....изобщо немога да се оплача. То е като с всичко първо- зор в началото, но после любимо става   Heart Eyes   Joy .
Но нещото, което най-обичам, че никога не чувам ''любимата ми фраза'': ''какво има за ядене?!''.   Peace

в съзнанието на масата българи-...се слива в едно турци-араби...тоест Мюсюлмани. ислям - турци - 500 години робство - ВРАГ. Не изчезва това ограничено мислене и това си е!
  Абсолютно съгласна съм.   Peace
  Физиономията при споменаването на  'Алжир' е моментална, но на въпроса: знаеш ли къде се намира? -започва едно мислене.. newsm78...   hahaha

# 111
Амалче    newsm51

как  може  едно  такова  нежно   момиче като  теб  да   обиди  някого   Hug

аз  вярно  и н  съм  писала  отдавна  но  нямам  време   bouquet

дано  да  си  добре  и  ин  шаа  Алла   да  мине  всичко   добре  

на  всички    bouquet  отивам  да  се  ровя  из  торбичката   Laughing  и  смятам  едни  батботи  да  омеся  че    от сутринта  съм  на  диета  и  п реглъднях  Joy

Ал   Яшби         ин  шаа  Алла  всички   мин  ахли  Женна   Praynig

а  разкажи  за името  Яхия    нали  е  превод  на  Йоан    bouquet

Алба   питаше  за  поста  според  едн  хадис    хора  ,мюсюлмани  от  приближените  на  пророка  с а с  дошли  при  него  и  му казали  че на  този ден  постят  християните  и  евреите 
тогава  пророка  казал  ако   съм  жив  през  следващата година  на  този  ден  ще  постим  но  един ден  преди  и след  за  да  се различавам е   от  християните и  евреите    bouquet

Кате      аз   почествах  на 2 ден  един  металически  вкус  в  устата  си  при  2  бременност   Peace  и  се  чудех  какво  съм  яла    но  през  останалите  не  съм  то  усещала 

# 112
Svear      bouquet
Благодаря ти за отговора.  Hug
Как е бебока? А останалите малчугани? Помагат ли ти? Надявам се всички да сте добре.   Praynig
Как се справяш с цялото семейство, всички задължения, които имаш, че и за форума намираш време.  ooooh!  ....възхищавам ти се, наистина.    bouquet

Къде е Marsy днес?  newsm78

# 113
момичета, гладна съм и аз, но пък ще чакам още до Магреб /залез слънце/.

А, преди час някъде, излязоха и двете сестри - доста странно наистина, а аз - у нас със бабата. Връщат се и едната носи лист - един червен, нашарен със стойности и графи ... и ме кара да го гледам, а аз - чудя се какво е. Тя напусна калпазанката училище, че можела да чете и пише вече, знаела да работи на компютър. Викам на брат й - взимай я да подрежда градините и зелениите - цветните кътове в хотелите. Сега сме я записали на курсове за фризьорка и сме ги платили, чакаме началната дата и ако не ходи  smile3512   bash box smile3514 - тържествено обещавам, че АЗ ще я бия.

Та носи този лист, вре ми го под носа - да го гледам, все едно я приели в Сорбоната. Междувременно, хванала една франзела и ръфа. А то- резултати от тест на урина - че били негативни някакви си кристали и чудесии.

То хубаво, ама тука всеки каквото му е на сърцето или на дЮпето, си го казва, ако и да не е подходящото време.      

Светле, става ми лошо, но посред бял де, не е рано и още ми е метално в устата, но ще изчакам няколко дена - да не се навивам.

А, и още нещо -снощи усещам странен аромат - да не кажа мирис. Много странен, тежък, не мога да определя точно какво, ама си казвам, че ще разследвам аз какво е това - докато всички са в хола, ще плъзна из кухнята. Не е оттам, но ми мирише. Видяха, че ме няма и ме намериха те, и аз да не ги излагам, питам мъжа ми "Усещаш ли някакъв нов аромат?" и той - да, сестрата /малката/ донесе мостра на някакъв парфюм и се поляла с него.

Ех, че весело е тук. Не случайно една приятелка ми каза да не се връщам в Бг!

В Агадир днес е студено!

# 114
  • по пътеката
тука съм, на пресекулки, 4е сме на градина! линда пак е хремава, голям зор е капки да й сложа- отказва виброцила, а пък ксилометазолина се е изпарил или някой се е прогрижил! само в ушите дава! 4акам да видим какво е! давам и антиалерги4ните, но не знам още на какво да го отдам!утре ще имат празник ,тя ме шантажира за рокля и 4орапогащник и само една блуза( това в това време е =на  простуда), аз пък отвръщам на удара слагаме виброцила! после ще се убеждаваме коко хубав комплект има  от блуза, сукман и панталон , дебелки и от полар!
ох, с тези турски манджи! ходихме да ядем един скъп крем карамел в истанбул на едно място, няма да кажа колко пара е, хубаво е верно, ама крем карамел! аз го ям в каквато дойде форма,разновидност, само карамел да има пове4е! ина4е не го знам в турция като е бил сам какво е ял 10 дни, трябва да направя разбор! дали ще помни! на мене не ми казват нищо! тунизийци и италианци, мера една ,макаронджии! паста ли е ,все е хубаво! но ако може 4ервен сос!
никога няма да забравя колко се гавриха с моя таратор, от космати краставици и райб, без 4есън и без копър! копър  намерихме -една украинка от някакъв го купува, но е кратко времето! и той специално за нея носи малко, не става да го консервирам!! ашуре оби4ам, традиция беше докато беше  жива баба ми! аз жито тука не намирам 4исто за варене по магазините, само булгур, но става!днес за сефте се светнах, 4е в големите магазини хората дето питат колко струва нещо, може не да не двождат, а да са неграмотни! една млада  жена днес ме пита за едни сокове! отговорих машинално,но после се замислих от 3 етикета, да не ги види!!!!!!!!!
дала, когато надмогне 4овек предрасъдъците от миналото, тогава става прозрял! времената се менят и вси4ко с тях!

# 115
Малиии момичета вижте в нашия форум какво намерих

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361491.0

Ей....не е шега тая работа...интернет пространството Не е хич майтап

А, аз съм адски болна..чудех се защо ми е зле-сърцебиене и учестен ритъм...и накрая-висока температура и дежурства в самотната стая със стола - покоси ме от раз Пак...за сега съм  само аз от къщата   bouquet

Оле Марси-ти ме разби -тая мадама даже не знаела и числата сигурно...

# 116
Охо, очите ми виждат читател с ник шеф, ако има интерес и желание - нека се представи! 

дала, много сериозно е това, което си посочила като инфо... като в една друга страна старахме - да се съдят хората за нищо, или за всичко. Като говорим за Съд, преди малко здравата ме разплакаха ... и добре, че мъжът ми е на място.

Преди 2 дена, нали се сещате, имахме гости .... братовчедката, по-точно - съпругата на братовчеда, която иска пари от нас, но за тържеството, което тя смята да организира. Говорим си, на френски, при това - много разбран френски. В стаята сме аз, тя и мъгът й по времето, когато говорим за общи думи и аз, както винаги, казвам за 5-те века, Турция, влиянието на културата, кухнята, някои нрави, архитектурата. И даже посочих думи, които се употребяват и тук.

Днес обаче малко след ифтар, идва свеки и пита още от вратата, няма "добър вечер": "ти защо не уточни, че баща ти е турчин!" и аз  - тамън бях решена да хапна пляб и маслини и ей така гледам:shock: Shocked Twisted Evil Не че имам против турците, но не знам това откъде се "роди". Както седя и немея... конникът яде до мене. Питам аз "Какво моля?" и свеки казва "Ами .... името на братовчедката... каза, че си и казала, че баща ти е турчин!" И аз ... и как точно е станало това казване?" Ами понеже съм разказапа за Турция и тя решила.
Ех както съм й набрала - не на свеки де ... добре, че някои индивиди не си държат огнестрелното оръжие у нас, че първо мога да почна тях...

Конникът вика "Абсурд е това, виж й имената! Тя на нея да каже, а на нас толкова време- не..." ама свеки настоява. Аз се ядосах и отидох да се наплача в нашата стая, казах на мъжо, че ми писна от измишльотини на хора без работа и я разказах хубаво какво глупости говори онзи ден, когато него го нямаше. И той казва "Ами не говори с тях! Те са бетер всички да се оплакват и жалват! И отиде на Маржан /супермаркета/ да ми купува шам-фъстък и ягоди.     

Абе викам, кой я оторизира тази .... казах жена, но помислих друго... да говори за мене?             

# 117
ей   Кате почва се    #2gunfire

съвет  от мен    не  говори много   с  други освен близки   в дома   където си  а с  другите прави се че не разбираш  и  се усмихвай  Peace 
хората  са зависливи  Confused

# 118
  Марси, не свършиха ли тези болести... ooooh!
Изнудвате се значи.  Simple Smile ....ако дава резултат-добре.
Оправяйте се по-бързо.   Hug
Какво стана с папагала?

Дала, и ти ли се разболяваш? Тоя форум наистина е заразен.  Shocked  Опитай се да го пресечеш още в началото ако можеш.  Hug
 Що се отнася до линка, които си дала и както е казано в едно от мненията, аз също не съм чувала за осъден в net-пространството. Наистина- всеки може да заведе дело, но достатъчни доводи, за да го изведеш до край.  Rolling Eyes ....съмнявам се. А и става въпрос за стар случаи, чиято давност отдавна е минала. Все пак всеки има глава на раменете си, за да се съобравяза какво излиза от клавиатурата му.   Peace

Уфф, Кате....тая твойта рода.  Whistling  ... я си гледай човека и по-малко внимание на останалите, пък ако не става, чудесно можеш да използваш- ''не разбирам ''

Svear ме е изпреварила   Peace

# 119
Ох ,Кате ,Кате ,не са лесни тея мароканки ,мъжът ми оЩе в наЧалото ме предупреди да внимавам какво говоря пред тях и с тях  ,заЩото са  прости хора и си ги нанизват както те си искат или както им е удобно или само ,,за да създадат интрига понеже си нямат друга работа .Та аз не го послушах ,заЩотот не вярвах ,но като се опарих повярвах и запоЧнах да говоря както той ме съветваше следователно само глуспости и измишлиотини  hahaha Joy hahaha
Няма да ревеш ,да им се даваш те това искат да постигнат ,за да ви измъкнат париЧките ,това са техни тактики  Peace

Общи условия

Активация на акаунт