Из Магриба - 7-ми път познавачки ще ви поведат

• 27 391
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Сабинка    честит    имен  ден  на   Йоанка   bouquet

тя  не  обича  ли  да  си  играе   на  компютъра    ако  искаш  мога  да  ти  изпратя  малко  игри  от Мохамед  Амин     за  деца  от 3  до  7  г      но  са  на  фр  и  анг 

Шакира    много  е  сладка   дъщеричката   пу  пу  машалла

а  сега   набързо  малко  сладки  за ашора   Hugче  нямам време  повече
http://images.google.co.ma/imgres?imgurl=http://img99.imageshack … 6hl%3Dfr%26sa%3DN
http://mfadla.unblog.fr/2008/01/13/gateaux-d-achoura-kaak/

# 91
    bouquet

Събинче - знаеш ли какво е името Йоана-в смисъл какво значи.....заспорихме с мойта майка -тя казва че е българско-от Йоан Кръстителя....ама Аз си спомням ясно че го има много и у гръцко...и май беше и с такъв корен името-от гръцките легенди .Имах един братовчед ,който даже така и се казваше-Йоан  newsm78 ....а после се замислих още по-дълбоко  Joy Joy-а при мен това НЕ води до добро  Joy -ми , и то май е сръбско име-Йовано,Йованко ...За всеки случай е прекрасно като звучене.Ти как го избра-на някой определен човек ли е кръсти ? Покажи ни снимки ,ако празнувате  Hug  bouquet

Шакира- твоята дъщеричка си е една жива движеща се кукличка....и тя като Линдичка на Марси е къдравелка и русолявка   bouquet

Жълтур Ком-  Hug   леле...страшна ми се струва картнката...а и след теб Събинка потвърждава за Студа и спряното  слабо парно..... Само да не дадат пак дървена ваканция на децата...и после -за да си наваксат Плана ..да им изкарат душит с домашни и вземане по на 3 уроко на веднъж......както беше След стачките.
Ох,то пък Студена Зима се очертава...и дълга 

Криска- хубаво е да бъдеш Булка  Hug  Жалко за този,който не се е насладил на момента . Веднъж преживян-такъв съдбовен момент Не се забравя... каквото и да се случи нататък...

Свеарче-днес исках да намеря да купя готово Ашуре...но не успях.Моя ми се обяснява че дори не знаел какво е това ядене  newsm78 -накрая му го намерих в нета и след превод на продуките ....отсече че такова  У неговия край нямало  Whistling Whistling и ще трябва да е турско ядене....охххх,той все като незнае нещо-все по турско го изпраща  #Crazy Whistling  Сега като показа тези сайтове ...това се ядяло днес -вече е доволен...яде поне в нета с очи  Joy

# 92
 HugДалка 
 У неговия край нямало  Whistling Whistling и ще трябва да е турско ядене....охххх,той все като незнае нещо-все по турско го изпраща  #Crazy Whistling

Joy Joy Joy
тоя  път  е  уцелил   Peaceмеждудругото  и  моя  така прави  smile3505
Ами  то  може  да  купиш    отделно     бадеми  ,орехи,фъстъци, сушени смокини,   стафиди ,сушен  хумус   и разни  боннбонки  и ги   омесваш  в  съд   после   вземаш   по  една    найлонова  торбичка   и  слагаш  от    всичко   в  торбичка по  равно  с  помощта  та  супник  напрамер     , като  на всяка  торбичка  се  пише  име  за  всеки  член на  семейството     но  името  е  скрито   Laughing  т  е   загърното  листче  с  името     и  после  се  отварят   лисчетата  и всек и си  получава  порцията  Party  така  се  лапа   Embarassed Embarassed  на  закуска  всеки  си  носи  торбичката   да    подслажда  чая
 hahaha   hahaha   hahaha  ако  е  голямо  семейството  е много  забавно  особено сред  децата  никой  не дава  от  своята  торбичка   Mr. Green

моите  вече  се  карат  а  аз  седнах за  малко  пред  компютъра Mr. Green

аха     newsm78слага  се  торбичка  с  за  гости  Peace

# 93
  • по пътеката
далке, при нас няма ашуре, Crossing Arms това си е турско, споко, тука е познал! Whistling дори традиция няма, както питах и ми се отговори, но това наоколо, за целия тунис не мога да разбера, утре ще питам 4атърите, днес що не питах, знам ли ?виж у мароко е хубаво като традиция, мене ме разсмя!  Laughing

# 94
хахаха ,момиЧета умирам от смях ,заЩото и моя е така като не знае неЩо или е турско или не е тяхно  Naughty,но няма такова неЩо при тях  Joy Laughing.
Благодаря ви много момиЧета  за пожеланията и за хубавите думи към Лина  Hug Heart Eyes
Опитвам се за кой ли път да обясня на моя ,Че имам имен ден ,демек празник и той" и кво сега подарък ли пак искаш"  smile3532 и аз "ми ако донесеш няма да откажа "

Криска- хубаво е да бъдеш Булка    Жалко за този,който не се е насладил на момента . Веднъж преживян-такъв съдбовен момент Не се забравя... каквото и да се случи нататък...

абсолютно аз много исках да съм булка ,е не направихме арабска сватба и не са ме носили на поднос ,но си изкарахме Чудесно с приятели и "роднини"(те дойдоха от любопитсво  към булката и да хапнат ).Не се става булка всеки ден и е хубаво една жена да изживее този ден като принцеса  .

А за братовЧедката(май така беше ) на Катя ,еми такива са ,знаят ,Че сте  работите в Белгия и си мислят ,Че ходите по пари сега  и квото могат да изтръгнат ,Ще го направят с удоволсвие  Peace и с усмивка .Ама аз не можах да разбера Кате вие имате ли склюЧен брак или теперва Ще е сватбата ?

# 95
Уф мале Далче все едн един ги е плювнал- те и моите са такива всичко е турско, мани мани нали ви разправях като им сготвих кюфтета и те турски били-пращат всичко в турско, добре че комшииката им обясни някои неща за източната кухня та те спряха.Тя поне жената  ходила някаде там по нашенско.
Тук също никои нищо не прави- ни торбички ни ашуре нищо даже и не постиха.
 Чак странно ми стана, а пък почиват не работят иначе!
Честито на всички иминници !

# 96
Пак здрасти от комшийската тема Simple Smile Та ето какво намерих за това ашуре (то стана направо световно, коментираме го вече в 3 теми, 3 дена  hahaha Mr. Green Joy )

http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Ashura
"Oddly, Sunnis in Egypt customarily eat a pudding (also known as Ashura) after dinner on the Day of Ashura; it is a rice pudding with nuts, raisins, and rose water, and it is also known in Turkish as Aşure. "

http://studentorgs.utexas.edu/idsa/events/2005/ashure/index.htm
"
Prophet Noah and his family are said to have gathered up all of the food remaining on the Ark and transformed it into a delicious pudding. Since that day, Muslims prepare this delicacy yearly in remembrance of what Noah and his people had experienced. This sweet dish is called "Noah's pudding" or "ashure".
Sharing ashure is a symbolic representation of the unity and essential relationship of humans to one another and to their Creator. The making of ashure is a common practice among Muslim and Christian people in the Middle East. In Turkey, it is customary to prepare ashure at a certain time of the year. Christian communities throughout the Middle East prepare a similar sweet wheat dish, called hedik, amah or qamhiyyi. "
 Peace
(това ми напомня малко на Българската сладка пшеница с орехи за задушница  newsm78 )

Но десертъT е много хубав наистина ... да не ви дранзя повече  Mr. Green Laughing , заповядaйте в Турция на по едно Ashure/Noah's pudding/Achoura/Aşure/Ашуpe   Hug Peace bowuu  bouquet

# 97
честито на всички именници   bouquet  bouquet  bouquet

шаки малката е кукличка Heart Eyes

# 98
и моя е така като не знае неЩо или е турско или не е тяхно
  и моя и моя   Joy Joy Joy  по калъп правени, Боже   ooooh!   hahaha

Добро утро, момичета,
 Kак ме разсмяхте от сутринта,   Laughing  дано така да мине денят.
 Тая история с турското си мислех,че я използва само моята половинка (и неговите съграждани), защото града му е направен от турци и са останали един куп неща от тях, както и в кухнята, разбира се, а то било всенародна епидемия  Joy

нали ви разправях като им сготвих кюфтета и те турски били
    hahaha
  Много подобни случки имам, дори веднъж негов приятел беше в къщи и сложих да обядваме-бях направила боб-пак техен бил,  Whistling   точно както майка му го правела. Не говореше и само повтаряше: но, но, но, и се бие в гърдите да ми покаже, че е тяхно. А оттогава където ме стещне вместо ''здравей'' казва: ''боб, кога ще направиш пак боб'' (естествено къде със знаци, къде дума слага  Joy   )

# 99
КАте умирам от любопитство какво става с теб-нямам предивид лудата братовчедка или някой роднина,а теб самата.Пиши,ако си бременна-малко радост за очите и дуашата в тежки времена

# 100
Добро утро  bouquet
Моя мъж пък обикновено оприличава българския фолклор - манджи, носии, песни, хора - на кюрдски му мязали  Joy
Сложих няколко снимки в албума магреб , за любопитните  Wink  Hug
Поздрави на всички

# 101
Магребки, благодаря Ви, много сте мили.  bouquet

И аз обожавам Ашуре, понеже и житце много обичам.

Кате Акхиал, казах ти отдавна да си следиш базалната температура, по-добър индикатор от нея за овулация няма. Е, бавна работа, ама верна. Аз и досега казвам на докитата кога точно съм забременяла, да оставят техните си таблици, ако го пренося ще съм права на 100%. В Искам бебе подробно е разяснено кои стойности какво означават. Даже ако си направиш графика (в сл., че не си уцелила момента този път, дай боже да си) Praynig има много мами, готови да дадат мнение. На мен така ми познаха още на 28 ден и ме посъветвха да си взема тест, а на мен не ми се вярваше. Outta Joint

Шакира,
много сте сладки. Heart Eyes

Белла
, хич не се ядосвай за човека дето те разочарова. По-добре е по-рано да се разбере, ако не е достоен, отколкото да те мъчи после. Малко мазничък (не казвам, че не е хубав) ми се видя, а аз не обичам такива мъже. Тъй че тегли чертата, животът е пред теб.

Алба, ние с мъжа ми в началото спорихме кой е измислил таратора, щото и при тях го има. Сега само се подсмихваме на тая тема. Mr. Green

Свеар, да не те обидих нещо?  newsm78 Имам подозрения, затова ме извини ако е така, но съм много отвеяна, сега още повече.  Hug

Яшбиwavey wavey

Дала, днес ще се извеждате ли?  coldАз трябва да купя дрешки, но в този студ...Пък и гумата ми спукана (по-точно мисля, че някой ми я е спукал, щото е на такова невероятно място спукана, какви ли хора ням), та пеша в поледицата няма да изляза. 

# 102
Добър ден, момичета!

Как сте?

Амал, много те мисля аз! Къде ще раждаш? Топло ли е в болницата? А у вас топло ли е? Как се чувстваш? Ами тук усърдно сме се заели с въпроса за бебето. Мен ме наболява кръстта и някои женски форми, но викам да не се самонавивам, че много палци се стискат, а свеки ми пък - тя е най-голямата мераклийка - да забременея преди март, а от самото начало мъжът ми - още от първите дни вика "здрасти, бебе, аз съм баща ти!" - Абе викам "Защо така, то няма бебе още!", а той - да се подготвял организма и психиката най-вече.

Криси, добре сме. Благодаря, че питаш. Ние си имаме брак, Шакира, но така са решили - купон да има на чужд гръб .Тук навлязох в едни роднински особености, които досега знаех, но не разбирах какво точно е. Сега на живо вече виждам. Още малко ще опитат да ни поискат някои неща, а ние не искаме да се празнува и купува излишно - на 2 контитента сме се пръснали. Онзи ден като ме пита "Я да видя колко джелаби и кърпи имаш?" - братовчедката ... ами казвам "Имам достатъчно! На едно излизане мога да облека само една, нали?" Исках да кажа, че и да имам 15-20, 200 - нямам 200 де, не мога да ги нося всичките. И свеки, ако и да са й рода, изпадна в неловко положение и казва, че откак съм дошла, малко неща съм поискала и сменя разговора.
Живот и здраве, на 20 януари мъжът ми има 10 дена да ползва и си мисля или да идем в Маракеш, или да идем 7 дена да спим в пустинята.
При тези изнудваници, ако идем във Фес, няма да им се обаждаме на тях.

Свеар, да за сушените плодове - аз бях донесла сушени череши и кайсии и плодов лаваш е плодове - тънки като баница са "корите" от сушени плодове, а между тях има смлени ядки и се навива на руло това. От Армения е. Чудих се къде зачезнаха и вчера ги видях, че ги приготвят в торбите. При нас минахме без имена - всеки си взе своята и загриза като хамстер, а аз моята я подарих. Тук много малко енергия изразходвам - в сравнение с България и си деля порциите - и тобричката ми замина, една хапка не оставиха за после. Викам тази сутрин за закуска преди постта ще взема. Ами, донесе конникът само едно шише вода! Това има.         

Каквото не се знае като блюдо при нас, или не е от тяхната кухня, или е турско. Като при нас значи!

Весел ден и лек пост!           

# 103
  • София
Привет от Леден дол   cold cold cold
Скъпи момичета, направо ви завиждам, че не живеете в тази държава. Тук мизерията достигна нови висоти - пълен клинч навън, вътре, в градския транспорт, в училище, в болниците - ако искаш да раждаш, чакай по-топло време иначе ъъъъъ, ако се возиш в автобуса си носи завивки, за да не хванеш пневмония изобщо
al-Yashb страхотни снимки   bouquet Чаровно бебоче с прекрасна усмивка  baby_neutral само ти иде да го нагушкаш  Heart Eyes а каката е много готина. На колко годинки е?
Шакира, голям сладур е твоята госпожица, как гушка тази кукла, има ли си вече име?

# 104
Йелоу, и аз снощи викам на мъжа - акто тръгна за Шейново ша си взема духалката. Joy

Кате А., у нас засега е топло. Shocked Ами да, да свикваш значи. Представете си моята бебочка се кроти при определени хора и лудее при други. Снощи щеше да ме изкорми направо, чак гърба ме болеше, викам на баща й ела да видиш какво прави, а той като си сложи ръката и тя затихна на мига. #Crazy И то не за пръв път. Викам, ще трябва по-често да я омиротворяваш, значи ти ще я успокояваш като се роди и реве.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт