Из Магриба - 7-ми път познавачки ще ви поведат

• 27 375
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
съвет  от мен    не  говори много   с  други освен близки   в дома   където си  а с  другите прави се че не разбираш  и  се усмихвай    ,хората  са зависливи 
Много тоЧно казано ,много хубав съвет ,ей това ми съветваше навремето мъжът ми ,ма нямаше кой да слуша тогава  Laughing .

# 121
Ох ,Кате ,Кате ,не са лесни тея мароканки ,мъжът ми оЩе в наЧалото ме предупреди да внимавам какво говоря пред тях и с тях  ,заЩото са  прости хора и си ги нанизват както те си искат или както им е удобно или само ,,за да създадат интрига понеже си нямат друга работа .Та аз не го послушах ,заЩотот не вярвах ,но като се опарих повярвах и запоЧнах да говоря както той ме съветваше следователно само глуспости и измишлиотини  hahaha Joy hahaha
Няма да ревеш ,да им се даваш те това искат да постигнат ,за да ви измъкнат париЧките ,това са техни тактики  Peace

Мдаа ,за мароканките подкрепям с две ръце Шакира ,не трябва нищо да се споделя с тях защото всичко се извърта и изполва после и то с такива украсиииии че нямам думи.Само интриги са им в главите,а иначе пред теб леле какви локуми разтягат колко те обичат и какви големи приятелки са ти .Аз тази тука в София 10 години бяхме "приятелки" с мойта мароканка,та им се нагледах на простотиите от близо,наскоро говорих с едно бившо гадже ,беше се върнал за празниците от Испания,и той сподели че ходел там с една мароканка ,точните му думи бяха "много мръсна жена"...зарязал я не след дълго и тя събрала братя,братовчеди да си отмъщава че я разкарал ,момчето вика какво ли не ми правиха само дето не ме е.....

Много прости и неграмонти същества са и явно и години тук в Европа да живеят не помага да си променят първобитното мислене ,е разбира се сигурно има и изключения ,но са твърде малко на фона на цялата маса .

Амал благодаря за съвета,следвам го  Hug

# 122
  • по пътеката
добро утро! линда е много болна ,не отиде на градина, но за празника не знам дали ще пла4е, засега спи на пресекулки м/у бълнуванията, вода, пиш, духане и ефералган! искаше да ставала да играе с игри4ките си преди малко, посе поглеждам-спи! не знам какво е, на грип прили4а, но тя от хремата не се  е отърсила от месеци! ни антихистаминови капки помагат! днес ще ходя пак до аптеката и лабораторията да питам знаят ли какво е антибиограма ? ама и този папагал, хи4 не съм за! лекарите при сина ми категори4но отхвърлиха каквото и да е животно ,дори рибки! плюш, перушина, пух , прах и те4ение!ако някой погледне термометра в стаята е10 градуса, то и навън е 8, та как ги строят тези къщи и за какво, то май като на палатков лагер!с цял ден газова пе4ка стига до 14 гр! Sick
кате, кате, да си беше записала разговора ни на летището, 4е да си вадиш по то4ки какво да о4акваш и какво да не се надяваш!аз бях предупредена и яко при това от мъжо ,беше ми обрисувал народопсихологията по именно! но аз добра душа, широко скроена и сърде4на до мека мара! та пак навреме се спрях, това е само на4алото на интригите, 4акай още, колкото по-голяма близката рода ,толкова пове4е гадости!много рано са те по4нали пак! #Cussing outа как се самонавиват при скандал, леле и как преина4ават, ох не ми се гледа назад! но тука са си така и на улицата, един каже едно, другия като запо4не, а  5 отстрани дават фитилите! и пазара задръстен!

# 123
Здрасти хора, много дълъг постинг ще стане, но и дори да е разхвърлян, ще понапища доста неща. За начало - поша след кратър сутрешен словесен двубой с моята майка - по телефона - по тема, която не е отсега, не е пръв, не е и последен разговор, но аз знам, че като заговори за това, независимо къде съм по света, значи всичко е наред с нея и няма за какво да се притеснявам. 

марси, и мъжът ми ме предупреди, и родата - най-близката, но пък аз си казвам - хайде, на френски, за върви разговор, че 4 часа се вторачвах в компютъра, а те гледаха великата сватба за 4 000 евро, и за върви неутралун разговор все пак, а и двамата - мъжът и жената са образовани, говорят езика много добре.

Обаче аз след като се наплаках и се нахраних с ягоди, прочетох ви също така, и ми дойде страшна идея на ум: с тази мома братчедка си говорихме за това как се различават градовете в Мароко по порядки: какво е прието във Фес, а не е в Агадир. И тя ми казва "А представи си в Маракеш, има хора, които - семейни са, се събират - за начало само мъжете, слагат ключовете на къщите си в една купа. Който изтегли ключ за дадена къща - на човек от компанията, отива и преспива със жена му." Не ги знам тези хора какви са, но тя ми го каза това на френски, както аз- за Турция говорих на френски. И казах на мъжа ми и на майка му, че и аз ще се направя на ударена - че те съм доразбрала. Като дойдат у нас свекърите й - въпросният чичо и жена му, аз ще кажа, че тя ми е казвала за това и знае, понеже е участвала самата тя. Ефектът беше умопомрачителен. Всички, които иначе не млъкват, седяха и гледаха, а мъжът ми каза "знам си жената! както казва, че не знае думи, ще се сети точно на момента и ще го каже на арабски така, че да се разбере!"           

# 124
Писах, за да не се изтрие, виждам и грешки в предишния постинг, ще ги оправя.

Та другото нещо - снощи нали мъжът ми ходи до Маржан - до супермаркета. После пак излизахме и аз за пръв ът се возих на градски автобус. Разказаха ми и за транспорта. Винаги съм се чудила - и от преди - откъде мароканци намират пари за малките червени таксита - има и големи, за по 6 човека. От време навреме виждам градски автобуси - с бели и сини ленти. хората сядат не на успоредни седалки, за са си гледат гърбовете, а на седалки, които са наредени като правоъгълник. Има и правостоящи, при това доста, но като се качи жена, й отстъпват място. За нещастие има и крадци - не съм видяла, няколко пъти ми казваха. Цената на билета е към 90 стотинки. Има 2 автобусни компании, които обслужват Агадир. По една линия имало - така ми казаха, към 2-3 автобуса и никога не се знае кога ще дойде. Аз на тази информация не се шокирах, понеже то и в София е така.
А, има автобуси, в които жените са на едната страна на седалките, а мъжете -от другата.   
За Агадирци градският транспорт е ужасен, понеже не е частен, шофьопите допускат да има и правостоящи, а ако стане инцидент, са застраховани само седящите места - нещо такова ми казаха.   

# 125
Кате каквото ида стане и да се приаказва-веднага уведоми мъжа ти,защото аз и досега съм принудена от една "простотия" да си мълча пред моя,за което ужасно съжалявам.Ама сега направо искам да му кажа,ама не знам как,защото пъвият въпрос ще е -защо не ми каза тогава,а аза с острия си език така насметох въпросната персона,че тя остана като гръмната,без да зане че това съм аз.

# 126
    Здравейте и от мен,

Марси, на лекар не сте ли водили малката, че казваш: ''на грип прилича''? Щом толкова време се 'влачи' така не е ли редно да я закарате, за да я прегледат? Или не ти вдъхват доверие местните доктори? И как виреете на тези градуси?  Shocked   Ужас   ooooh!

а и двамата - мъжът и жената са образовани, говорят езика много добре.
.....което няма нищо общо с усета и човечността   Peace
  Мисля си.....дали е добре да отвръщаш по 'техният начин'?   Thinking  То е ясно, че дипломацията надали ще ти свърши работа в случая, но.........знам ли, може би пък това е начина-като тях, че така са свикнали и ще 'разберат' по-добре за какво иде реч...

# 127
Благодаря за подкрепата на всички, особено на тези, които имат повече опит в такива взаимоотношения. Не знам, май реших и аз да постъпя като нея, ако още продължава - за кажа за онова мъжко празнуване в Маракеш. Все едно, че тя е била. Ужасно е, но да види дали е добре да се говори така, а и нали не говоря добре езика, чак да ме ожали човек.  hahaha

Тук има един "клан" от роднини, няколко са на брой, но достатъчно, които ни притесняват открай време и си искат, ама каквото се сетите, при това, с убеждението ,че са в правото си. Останалите  - моето си семейство са добри хора, даже пък прекалено понякога. Сега се замислям, че един по един тези роднини престанаха да работят в хотелите и никой не ги взима обратно. Не знам защо, но е така. Сега обаче те си използват другите прийоми.
Онзи ден, то с една мароканка много приказки може да изприказва човек, започнахме да говорим за квалификацията. Тя е работила братовчедката на международна каса, продавала е билети и ваучери за наем на коли. Преди месеци завърши курс за митически агенти - с осигурена работа за 3 години.

Тук, ако някоя институция: митници, полиция, туристически организации, имат обучение, по време на курса, ти дават униформа и имаш задължението на всички снимки от обучението - примерно за снимка за бадж - служебен, да си с униформата. Могат да наложат и други изисквания - за жените без фулар, както по време на обучението, така и при работа, за мъжете - къса, прилична подстрижка, без брада, дори по време на обучението - без брада - катинарче.     

Така на 28-30 години, може да се окаже, че ходиш на следдипломна квалификация с униформа. Но както и да е. Сега и мъжът и не работи и дмама млади хора и дете, чакат на пенсията на единият дядо, и на различни глупости, като например, както стана ясно - организиране на сватби на роднини. И аз япитам - ама ей така де, започнах аз как ходя на работа в България - забрадката е като шапка все едно - не със закрит врат. И го правя, понеже ми е ясно какви ангажименти имам към хора в Бг и не само там, и че така се изхранвам, при това  - Алхамдулиллах не зле, трупам опит, на  мен ми е интересно. А и мъжът ми е наясно, че наработа е едно, а после - ако искам мога да ходя както си преценя. Казах й, че ако в сърцето си имаш вярата, имаш и възможността за избор - с фулар или без и казах, че аз ТАКА съм избрала.

Ау, като ме почна "Ти правиш харам!" - грях! И аз: ама какъв грях? Защо ... "ами открит ти е врата! Това не е мюсюлманско. Ти се подиграваш!" А за мен е по-добре така, отколкото да ида на курс, да се подпиша, че знам изискванията и за облеклото, и да заемя мястото на друга жена, после да не работя, понеже не мога да седя без фулар няколко часа на ден, и да взимам пари от бащата на мъжа ми, знаейки, че той съответно извива ръцете на други роднини, за да докара пари. А пък да не говорим какъв грях е да се ровиш в портмонетата на хората - както се казва, и да ги караш да правят харчове, за да си докараш пари на техен гръб, или да се предлагаш да организираш нещо, за което никой не те е канил и да си налагаш вкуса, клюкариш, макар че аз я клюкаря сега нея пред вас.                     

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 13:55 от akhyal_katya

# 128
запис

Марси и ни е сме болни

Момичета днес е концерта на Лили Иванова в Олимпия

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328101

Разказвам аз на Другаре каква е тя , колко е голяма...а той не вярва .Ама изслуша една песен и накрая определи че и глас нямала...чудел се той как ставали тука хората известни като пеели кратки песници и то в повечето случай на плейбек!!!
Аз пък се засегнах защото много е харесвам...то пък техните песни някой път като почнат-по 30 минути и повече..особенно традиционните им!  #Crazy #Crazy #Crazy

За всички които е харесват -поздравче   bouquet
http://es.youtube.com/watch?v=_JrOGjOoZCo&feature=related
Осъдени Души   bouquet

# 129
Разказвам аз на Другаре каква е тя , колко е голяма...а той не вярва .
   Ааа,   Naughty   познаваме я много добре ние. ''Детелини'' е първата (и единствена засега   Joy  ) песен, в която се 'влюби'  (т.е. запомни)  още в началото и като стане въпрос за Бг песни започва да се подхилква и повтаря: детелини, детелини   hahaha   Бях си донесла една касета (така беше  Grinning  ) от поредицата ''Незабравимо'' с доста evergreen-и

Обаче каква прическа са и направили за тоя плакат.... Shocked
  Аз също я харесвам. За съжаление в Бг е трудно да си звезда, все търсят нещо друго, с което да омаловажат таланта и постигнатото.   Crossing Arms  Пее добре, но не била създала семейство, за Стоичков-да, голям футболист е, в цял свят известен, но не умее да говори,.....думи нямам.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 16:35 от Alba76

# 130
  • София
Марси, как е Линда? Дано малката сладурка се оправи бързичко и да не я тормозят тези гадни вируси  Close Много неприятно е така като си болен. След моите припети миналата и тази година вече съм против тъпченето с много хапчета, въпреки че преди бях в другата крайност и само да кихнех тичах за лекарства. Ама май до никъде не ме доведе това и сега освен на малко хапчета разчитам и на бебешките методи като чайчета, отвари, запарки, води със сол в носа, мед и други подобни гадости  Confused. То ясно, че без химия не може, но и многото химия никак не помага, вече се убедих от собствен опит уви, доста неприятен.
Дала, сега видях, че и вие се борите с вирусите. Надявам се, че бързичко ще се оправите   bouquet За Лили Иванова, ехе и аз много я харесвам и все една и съща песен си пея "Ветровееееее"  Blush ама ако някой ме чуе, лошо ще му стане. Преди време пусках на момъка нейни песни, обаче той никак не беше впечатлен. Гледа, слуша хънка, мрънка, а иначе се има за парче певец и постоянно ми пее някакви песни - къде на арабски, къде на английски, френския много не го признава, ако го накарам да запее и "Ветровееее"  Crazy ще знам, че съвсем се е предал  Whistling Laughing
Кате, какво е това чудо в Маракеш  Shocked Четох го 3 пъти, докато схвана, че за Мароко става дума, ама и да не ставаше дума за Мароко пак ми се струва извратено  Crossing Arms Може аз да съм малко задръстена, ама е повече от гадост. Май по-добре да кажеш на мъжа си за тези чудесии, стструва ми се, че после може да излезе кой знае каква интрига. Брей направо се наплаших  Rolling Eyes

# 131
Akhyal Katya това в подписа ти е от Корана, нали?
Харесвам  Blush
btw Ето един линк, преди време го четох и мисля, че много ясно е изтълкувано и разяснено ниспосланото ни във връзка с облеклото на жените в исляма.Доста е дълго, но за сметка на това е интересно! Мисля, че можеби ще ти хареса  Praynig
http://www.zikr.co.uk/content/view/52/92/

Peace  Praynig  Peace

# 132
ели  Hug

еъ много спите бре  яз вече  и  хляба умесих а съм  на диета  Whistling

# 133
  newsm78  Днес никoй няма......ни домакинята, ни 'личните дами' на темата, ни прес-кореспондента....никoй.  newsm12   Само Svear стои с готовия хляб и чака  Crossing Arms
  Дала, Марси, по-добре ли сте? Оздравявайте по-скоро  Hug

# 134
Охоо, ето ме и още как! Ама много динамичен ден бе, все едно, че не съм в Магриба.
За начало днес моят мъж е на работа от 13 часа. По този повод, а и събота е, се излежавахме до 9 часа. По едно време спряхме да се излежаваме ... и в този неподходящ момент, свеки застава пред вратата и почва да чука и да иска нещо. Мъжът ми не й обръща внимание, ама все пак това разсейва. Та, самата с 3 деца, не знам не се ли сеща, че не е удобно ... но продължава. като се заслушах - тя искала мъжът ми да иде да купи брашно, че няма да има за утре. За днес вече бях го омесила.

Така мъжът ми невъзмутимо, й се яви едва след половин час. Тръгна за брашно, решен, че довечера ще спим в единия хотел. Урааааа! Ама да не дойдат и там са ни искат я мая, я солети, я картофи.....

По едно време дойде съпругата на мъжа, който се занимава с контрол на имиграцията - казала съм за него. Та самата работи във френска банка /на работа е без фулар, в свободното си време също/. Много е разумна. Аз я хванах - по идея на свеки, да ми преведе като разказвам какно е казвала онази братовчедка - сватбарката. И аз охааа, падна ли ми сега.  Накрая всички решиха, че онази братчедка с кафтанчетата и сватбите по три дни и все нощи е луда. Самата млада жена се изказа, че тя й търсила работа при нея, казала й условията, говорилада я вземат, тя казала - добре, и като определили пробен срок и всичко, тя не се явила и реши, че нейният проблем е мързела, не, че не се носи фулар.
После двете ходихме да оправят на колата акумулатора и се оказа, че нейният мъж е в командировка един месец, тя сама. Тя имаше пари за харчене и да купува подарък на бебе, яз имах пари, събота - пазарен ден и така за пръв път аз отивам в събота на пазара.

Мотахме се, имаше и разпродажби. Исках да снимам как едни каки мерят сутиени върху джелабите, но не беше удобно да оперя един фотоапарат точно срещу тях.       
Другият път ще снимам и магазините за козметика - не сергиите, а хубавите, и за бельо - стрингове, боксерки, бикини - каквото ви душа иска.

Аз излязох със забрадка като шапка - с гол врат, мъжът ми ме гони на двора с един фулар, ама моята спътничка казва "А стига сега! Кой ще я гледа, пълно с хора е. Всеки си гледа пътя, да не е тя само с гол врат!" И така тръгнахме двете.

Та довечера на хотел - сами за пръв път!                 

Общи условия

Активация на акаунт