И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 614
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Добър ден  Hug

Акварел и на мен ми харесва повече  Peace Дори и с другото като беше пак това си ми идваше на устата.

Я наистина да подновим дискусията за летните колички, че ей го къде е, сега ще се изпролетее  Grinning (много ми се иска нали  Mr. Green Аз рових, рових из нета и на почти никаква количка не видях да пише легнало положение, пише само няколко положения на облегалката и толкова. То че ще се обикаля и по магазините ясно, но ми се иска да си набележа няколко модела преди това.

# 136
Привет на всички! Ние таз криза не сме я усетили още, защото парното ни е на ток, но ако има режим на тока просто не ми се мисли как ще я караме. Иначе и аз си спомням с умиление режима 3:1 как пишех домашни на свещ Simple Smile. А пък това за духалките не ме учудва - в повечето болници и без това си носиш почти всичко, та за една духалка повече...

Мамите от Пловдив, ползвате ли услугите на частна детска кухня и коя???? Питам, защото този месец не сме в списъка с приетите за ДК, другия като гледам пак ще е така, а тези пюрета са ми голям проблем да ги давам. Детето си иска готвенко, а нямам възможност да готвя и за нея отделно. Мисля да пробвам "Първа лъжичка" от другата седмица. Някой пробвал ли е?
Да се оплача - диагностицираха ми дископатията, сега ходя на физиотерапия, но ефектът е отново една голяма 0 ooooh! Днес отново ме боли кръста.

Сиси
, благодаря ти за инфото за нашия сайт  Hug
Акварелче, и двете имена ми харесват и с двете те познавам, че си ти, дори и ново да измислиш ще се ориентирам бързо, името няма значение за мен.
Миленка, почивай си повече през деня, ангажирай по възможност и роднини да ти помагат. Знам какво е да не спиш с месеци, ще мине и това, само гледай да пиеш повече течности и яж плодове и зеленчуци, пий витамини и си обръщай внимание и на теб. И дано да те подкрепя половинката, това е от голямо значение.

Ние изкарахме едни доста неприятни Коледа и Нова година - всички бяхме болни, на АБ, за капак и аз на 1-ви с този схванат кръст, провалиха ни се плановете да ходим на "Цигов чарк", и вече 20-ти ден все още не сме напълно здрави. Та това реши дилемата ми за ходенето на ДГ на синчето ми. За една седмица ходене не си заслужава след това толкова хора да боледуват /Васко донесе вируса/, най-вече за малката въобще не е добре. И съм решила до пролетта да не го пускам на ДГ, избирам по-малкото зло от двете. Извинете, че не съм много по темата за бебетата...  bouquet
Хубаво по Коледа и Нова година беше, че отслабнах и вече закопчавам старите дънки Grinning. А Дюкан бях решила да пробвам, но месото нещо в повече ми идва, предпочитам си постничкото Peace.
Кафето и аз си пийвам от лятото по едно сутрин, но пък е трепач и ме събужда  Shocked доста добре.

ЕММа, какво стана с пералнята, избра ли? Ние вчера гледахме една и май такава ще вземем - "Бош" - за 7 кила пране и с програма за петна от деца! Peace Нашата сегашната е "Бош" и вече 8 години не е мръднала, не сме викали техник нито веднъж, но е за 4кг и ми е малка.

# 137
Мами, да ви кажа, че нашата вода почти спира - днес имало профилактка, довечера до 22.00 няма да имаме такава екстра.

А всеки момент очакваме да ни спрат и газта - топлата вода и отоплението ни са на газ #Cussing out

Имаме климатици, но нямаме бойлер  Sick

Сега осатва и режима на тока да включат и незнам каакво ще правим  #Cussing out

Миленаг, сега проетох и за твоите неволи - трябва да потърсиш помощ от някой да си върнеш силите. Аз бях стихнала почти до твоеето положение - сега мама е в нас за 3 дни, да си отспя и отпочина и да свърш амалко странична работа да се разтоваря. Дано да имаш някой на който можеш да се обадиш  Hug

Акварел, на мен като че ли това по-ми харесва, но може би е защото съм си свикнала с този ник. Так си те помня, и дори като чета някой пост от Вятърно звънче си казвам, "аха Акварелчето се е включила"  Mr. Green

Коу, каква е тая дископатия - голяма мъка   Sick

За количките, аз ще си пробвам моята пак на пролет, ако му е тясно на Бобката, ще го мисля.....

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 12:22 от Vanyivan

# 138
# 139
Пак съм аз Grinning

Аз режима на тока не го помня,нито опашките за портокали,по обясними причини  Grinning
naana браво бе жена Hug 17 кила  Shocked
Ясмина Дани беше така по 24 часа по празниците,ама аз прекалих,да не кажа,че се улях с колата /винаги като пия кола той е превъзбуден/ все пак Коледа беше  Grinning Спри едното кафе Peace
За летните колички както вече ви бях казала ние си имаме Grinning  ето я http://sisee2008.multiply.com/photos/album/4/4#169 Ариа на Пег Перего Peace най-легналото положение е около 30градуса!Тя няма степени на облегалката /2-3 например/ сам си ги нагласяш колкото искаш Peace

Днес му взех купони за кухня и другата седмица когато мога ще ходя да взимам храна!Тука на нашата кухня се извиват едни опашки и не мога да помъкна и Даниел Rolling EyesКогато сестра ми си е в тях ще ходя,а през другите дни пюрета Peace

П.П Публикувах си поста 2 пъти и затова на другия гледам така засрамено Blush

Направи ми впечатление,че доста от вас,които преди време вдигаха и двете ръце за среща сега не участват в организацията Thinking В анкетата са дали отговор 20-тина човека! Ще ни трябва ориентировъчна бройка за да отсяваме неподходящите хотели Peace

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 12:36 от sisee

# 140
Цитат
Мамите от Пловдив, ползвате ли услугите на частна детска кухня и коя???? Питам, защото този месец не сме в списъка с приетите за ДК, другия като гледам пак ще е така, а тези пюрета са ми голям проблем да ги давам. Детето си иска готвенко, а нямам възможност да готвя и за нея отделно. Мисля да пробвам "Първа лъжичка" от другата седмица. Някой пробвал ли е?
cow вие на коя кухня чакате ред,защото и ние сме на тоя хал гледам в списъка сме още 84 та незнам дали скоро ще взимаме и аз съм решила от другия месец да почвам да давам от някоя частна кухня ,че верно с тея пюрета до кога  Naughty
Аз четох отзиви за тая Първа Лъжичка ама се чудя между нея и http://nik.1expresno.com/ тази  Thinking

# 141
Много много благодаря за отговорите, мъчех се снощи да си сменя името на мирка (всякакви варианти) но все са заети, така че си оставам Акварелка Wink

Ясмина помня много добре режима и опашките и бананите за Нова година и купоните, марципаните и шоколадите "Кума Лиса" и "Бояна" и всичкоо, нали съм "дете на прехода" (този израз ми харесва, защото е точен) Peace

Още ли не са се оправили Петини, леле милите, много време стана са болнички. Sad Дано им мине скоро  Praynig

Емма аз ползвам само спални чувалчета Wink

за количките аз съм хвърлила око на Сисената, ама оранжев цвят- http://www.zabebeto.com/shop/product_info.php?cPath=48&produ … b7af6f5c6a7cd07dd

кафе пия само сутрин- безкофеиново, много му свикнах Simple Smile

Сис ще се вкл в най-скоро време  Peace

Щях да збаравя да ви се "похваля". Нали не давам още млечни, тъй като Габа имаше обриви като по-малка от млякото, да ама аз без да знам съм я захранила вече с една каша на Хип, дадох и вече 2 пъти от нея, и чак вчера случайно прочетох че има пълномаслено мляко...Слава Богу засега няма реакции Wink Mr. Green

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 13:41 от Aquariel

# 142
Момичета , благодаря ви за подкрепата. Истината е , че няма кой да ми помага- свекърва ми почина преди 4 години , баща ми и свекър ми са инвалиди , а майка ми работи още - има 3 години до пенсия.Мъжа ми е на работа по цял ден . Едва чакам каката да се върна от училище  - много егоистично от моя страна , нали. И мъжа ми все вика - спи през деня , ама аз имам нужда от 3-4 часа сън , а не от половин. И най-лошото е , че мъжа ми като остане да спи при Косьо , а пак не мога да спя. Кошмар  Cry Cry

Ехмея , радвам се ,че Сами е добре вече  Hug

А , щях да забравя - отчет от консултацията  - 9кг ( +550гр) и 75см (+3см).

И стискайте палци - от утре започвам да заменям по една лъжичка фризопеп с фризолак НА. Дано сме преборили тая пуста алергия.

Пете , стискам палци бързо да оздравеете  Hug Hug

# 143
  • Варна
Cow i magi vs защо не опитате наистина със храната, която готвите за големите в къщи, децата вече поотраснаха и щом нямате възможност да им готвите отделно това е следващата стъпка така или иначе - моят малък гладник отдавна надава вой само като види нещо по-различно от пюре на масата, така че бях принудена да се храним и с храната за възрастни, естествено с по-малко подправки и сол разбира се, която така или иначе ограничавам откакто бях бременна с каката
milenaq[/color напълно те разбирам - аз също си се оправям съвсем сама и нямам помощ отникъде и все пак използвай всяка свободна минута и обръщай внимание на себе си, че нали само теб си имат малките зверчета - дано скоро се почувстваш по-добре
И нека бъде Aquariel  Hug
Аз да се оплача - моят малък юнак снощи не можа да заспи до към 11,30 часа - направо ме побърка  Mr. Green- за първи път го прави тоя номер, на всичкото отгоре през деня въобще не беше спал като хората и почти през цялото време врещя че не съм при него в стаята - и как не се умори и бесня до толкова късно - не мога да си обясня  Rolling Eyes newsm78

# 144
към опитните  мами моля ви кажете:

1. взела съм кус кус на плазмон за 4ти месец, днес ще давам за пръв път, слагате ли захар или само сиренце и цял ли го гълтата мъниците или го пасирате?

2. Имам спанак замразен на Бондюел, мога ли да сложа в пюрето- колко и да го варя ли преди това? Алерген ли е спанака? Да давам ли смело?

3,Домати какви слагате - от консерва ли и каква марка?

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 14:03 от Aquariel

# 145
  • Варна
Aquariel по въпросите ти:
1.Още не съм давала кус-кус - нито захар, нито сирене, нито масло смятам да давам скоро, а без тези неща мисля, че кус-куса ще е блудкав.
2.И аз слагам замразен спанак в пюретата. Слагам след като са почти сварени морковите и картофите. Не съм чувала да е алерген. Аз слагам една бучка (така както е замразен спанака), но пюрето, което се получава (+1 по-голям картоф и 1 морков) ми стига за два дни.
3.Домати още не съм слагала. Тези от консерва май имат сол.  newsm78

cow каква е тази опашка за детска кухня? И за там ли трябва кандидатстване? Тук, във Варна, няма такова нещо. Нали така, варненки?

сисе аз гласувах за 16-18 май, но още не съм го обсъдила с домашните.

# 146
  • София
Честита Нова 2009 Година и от нас, с пожелание за здраве и много усмивки
При нас кой знае какво интересно няма, мойта мома го раздава мързеливо- не говори,не ходи/освен в проходилката/,единственото ни умение е да сяда сама, да скача, когато някой я държи и да пълзи.
Относно храненето, от 1 месец аз и правя зеленчуковите пюретата и винаги и добавям и сиренце/много го обича/ Grinning, скоро започвам да давам и бульони и супички/пак домашно производство/,но ще видим..........
Акварелче, по повод въпросите ти, мога да взема отношение само за спанака Бондюел/този който е на "сапунчета"/ Вики го яде като невиждала,както и карфиола на същата марка- не мисля че спанака е алерген,но се консултирай и с педито.А пък за доматите- аз мисла да и давам "нитраки"от магазина.
За количките,още не съм решила каква да взема,но мног скоро ще се наложи,защото в другата си количка и е тасно и като я нагункям за навън и Виктория милата стои като Хитлер, с ръце напред във въздуха.
За спането- спи до 3 сутринта/когато смята че е най-подходящото време за игра/  Mr. Green и после от 5 до 9:30. А през деня спи на всеки 3-4 часа за по 30 минути.
Ами, то това е за сега Heart Eyes

# 147
Здравейте, момичета!
Ех, че снежна виелица се разрази пак - тъкмо се канех наобед да поразходя Емата и като заваля се отказах.

Ехмея, радвам се, че Сами е добре! Да го нагушкаш от мен!
Хелън, аз не съм срещала чисто лятна количка, която да има напълно легнало положение. Те обикновено са обозначени за възраст 6+ месеца и затова са с наклон мин 30 гр.
Milenag, здравето ти е най-важно! Като не си в кондиция не си пълноценна и в общуването с децата си. След като няма близък, който да ти помага, защо не помислиш за вариант в който идва жена за почасово гледане на детенце? Има такива фирми и съвсем не е висока тарифата. Дори и да не спиш, само да се отпуснеш, да почетеш, да се поглезиш, пак ще ти действа ободрително. И се насилвай да се храниш!
Aquariel, и аз да се сложа при опитните  Joy кус-куса не го пасирам, а го оставям да поври около 10 мин (а не както пише на опаковката 2мин), той се разварява предостатъчно и Ема го яде без да протестира. Слагам масълце и сирене само.
Спанак давай смело, не е често срещан алерген (по принцип всяко нещо може да е алерген - аз напр при тестуване давам реакция и към дестилираната вода на контролата Laughing). Колко - колкото искаш (зависи дали ще готвиш само спанак), вариш докато омекне.  LaughingАз още домати не съм готвила - само в готовите пюрета е яла.
Бързо да се оправят всички болни дечица и майки!

# 148
Аз ги изведох моите в снега, Сами заспа веднага под дъждобрана в количката, а Ади се навъргаля в снега  Laughing

Според мен за лятна количка напълно легнало положение не е необходимо вече, те ще са около годинката, ще е добре ако изобщо спят навън, а 30 градуса наклон е достатъчно колкото да се отпусне детето назад и да му е удобно.

# 149
Aquariel, веднага отговарям.
1. Давам същия кус кус. Първо го вари 10 минути, нищо че на кутията пише 1-2 само. Като е готов му слагам няма и една к.л. кафява захар, на върха на лъжичката масло и сиренце колкото кибритена кутийка. На Дари кус куса и харесва повече от попарата. Накрая като мачкам сиренето и самия кус кус също се смачка и не стои на топчета.

2. Давам спанак само на готово пюре. Не знам да е алерген.

3. Домати още не съм давала, освен ако не е имало в някое пюре.

Общи условия

Активация на акаунт