Октомврийски бърборковци

• 16 112
  • 270
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от нас! Simple Smile
И аз чета редовно, но трудно намирам време и свободни ръце да пиша.
Али и тя влиза и излиза от разни периоди. И аз имам една книжка, която искам да прочета, за да си помогна с възпитанието на децата, но уви - не намирам време. Sad Иначе сме здрави, излизаме всеки ден, Али е страхотна кака, много се занимава и играе с Маги. Simple Smile Имаме проблем с акането, прави го през ден през 2 и то защото не иска да ака и се стиска до последно. После като се запече и я боли дупето и плаче. Гледам да й давам разхлабващи храни, но не помага много. Не мога да кажа, че е голяма беладжийка, но не спира да търчи в къщи и да се катери по мебелите. И неминуемо пада от време на време и сцепва устна, или правим джонги по главата. Записахме я на градина и съм много щастлива от този факт. Тя говори много, знае много песни и танцува докато пее. Голяма е актриса! Simple Smile
Ами това е около нас. На Маги й излизат зъби и е нервна, още не съм я захранила и е само на кърма. В събота предстои картоф, живот и здраве.
Любопитка, кога ти беше термина?
Хубав ден от нас и още по-хубав weekend ви желая!  Hug Heart Eyes Hug

# 61
Привет и от мен !Добре дошла на новата мама didka banditka  /нищо че и аз съм от новите Laughing/!
Страшни бърборанки сте ,много ми харесвате Embarassed Laughing и на мен не ми остава време да пиша ,само чета.Вчера ми се наложи да отида на работа за 2смяна/нали съм в отпуск чак до март/ и мойте слънца се справиха много добре.Ева научи нещо ново-"мама баби дай дупа бох,ох тето"-превод -мама вика на бабите дай да боцка  дупе,а бабата  ох сестро Laughing .Страшна е тези дни започна много добре да изговаря и повтаря думите и бъра,бъра... Simple Smile
Хайде че моята сладурана се събуди.... Hug

# 62
здвавейте ,
чета ви с удоволствие , но най- ми е забавно да чета за пакостите на хлапетата . и аз има с какво да се похваля като стана на въпрос Mr. Green!
качвам отдавна обещаните снимки от 2-рия РД на дечицата . сваляйте от албума , че ми трудно да пращам по друг начин!

http://www.octomvri.snimka.bg/album.php?album_id=304202&pid=10171383
както се оказва ми е трудно дори да разбера дали от тук започват и дали не съм повторила или пропуснала снимка Thinking . ако е тъй , прощавайте - толкова си мога!

# 63
Ха открих ли ви!!!!
След нова година ме претна една работа, обаче днес си викам чак пък от нова година никой да не се отчете, а тя каква била работата.. Верче, що не каза, че имаме нова тема в Скаипа !!!!

Какво сте се заоплаквали от децата, моето много си слуша ... обаче слуша само лелките в яслата Simple Smile дойде ли си у дома и бомбата пада и задръжките му също.
Сутрин е много смешен сутрин докато отвори очи и командори баща му да му пусне детско "Пусь деско" и "Мамо макото с ибките" в превод "мамо направи ми мляко в шишето с рибките" ..

За дърдоренето .. дърдори, но май само аз и баща му го разбираме Mr. Green
За сега толкова от мен ..   bouquet

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 01:17 от KOTE

# 64
КОТЕ, че аз от къде да зная, че ти не знаеш  Wink

# 65
  • София
Здравейте майчета  Hug.
Току що се завърнах от магазина и ме посрещнаха на нож- било невъзможно да се справят с Косето. А, бях само 3 часа там.
Иначе при нас е весело. В градината имаме двойна карантина: Варицела и Скарлатина ( кой- каквото си избере). Дезинфекцирам като луда, с ясното съзнание, че така или иначе който каквото е имал- вече го е кихнал. В сряда нямахме и вода цял ден и купона беше пълен. За капак на следващият имаше наводнение в другата група( незатворени кранчета).... В същият ден Косето ми вдигна първата си сериозна Т - 39,7. Температурата е овладяна вече, остана лека кашлица, но аз едвам гледам от умора.  Тъпо ми е, не исках да оставям децата от групата. Купих им салфетник, перденца, за мацките- огледало  в банята да се гледкат, държачи за т.х., кошчета... Сега си ги гледам тези неща  вкъщи и нямам търпение да ги видя там.
Подготвяме Дани за конкурс по рисуване.
Иначе, Косето бърбори много. От известно време се изживява като Пикасо. Изрисувал е стените, шкафовете.....Добре че си казва какво е нарисувал, че много абстрактно го раздава Laughing.
Изчезвам да готвя Crazy .
Поздрави!

# 66
Здравейте майчета,благодаря ви за топлото посрещане  Hug .
Не съм писала,защото се бяхме поразболяли с малката,и то май по-скоро аз а на нея всичко мина само с една температура за ден и то около 37-37.5.А мен ме тръшна тоя вирус,но аз съм си по-кекавата от всички вкъщи.Искам да ви се оплача,от няколко дни неискаме да спим следобеден съм направо съм потресена.Преди да започне с това,че неиска-ставахме сутрин в 7.30-8ч.,на обяд спим от 13-16ч.и вечер лягаме в 22ч.А сега неиска приспивам я по 2часа и нищо или ще заспи в 15.30 или изобщо няма да заспи.1вата вечер с неспането изкара до 19ч.дойде до мен гушна ме в хола на дивана и затвори очи.А 2та вечре вече си изкара до 21,но аз я поправих от 20.30(в банята) и в 21.15 вече спеше.Единственото лошо нещо, е че когато имаме гости съм сигурна,че няма да си легне в 21ч.,а ще иска да стои с нас.А толкова време без съм дали ще е добре.Незнам опитах всичко дори започнах да я будя сутрин рано за да и се приспи на обяд,но уви.Това е от мен дано не съм ви досадила с моята беладжийка.

# 67
Лови  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Дано ви се разминат болестите и бързо да си върнете режима.

Дидка, Али от месеци не иска да спи следобед. И аз правих всичко възможно да я приспивам, но вече се отказах. Слагам я обаче в 20 ч. в леглото и до 20.30 вече спи дълбоко. Сутринта става към 9 ч. Иначе като ходи при майка ми през уикенда спи всеки следобед по 3-4 часа. Мисля, че е добре детето да има около 10-12 часа съм на денонощие. Затова и не се тревожа вече.

Снощи сънувах, че загубвам Али навън. Беше ужасно, хукнах да я търся, опитвах се да я викам, но нямах глас... Отвратителен кошмар...  Tired

Хубав ден от нас.  Hug

# 68
Здравейте!
Лови, ти си родена за майка на много деца - природата ти е да обгрижваш околните! Дано скоро се отърсите от болестите!
Са, ужасен сън наистина. Аз много често сънувам, че трябва да бягам от нещо, но не мога да си повдигна краката и едва се тътря и вътрешното усещане за безсилие ме преследва доста време, след като вече съм е събудила. И като ти гледам лентичките, се чудя кога минаха 6 месеца  Party
Дидка Бандитка, моят синковец все още спи на обяд, но около час, а при майка ми откарва и по 4 часа. Но там стаята е невероятно тиха и уютна, предразполагащ за сън. А тук в тази квартира детската стая е към една натоварена улица и естествено всеки ден има рязък шум, който го събужда и повече не може да заспи. Моля те, кажи как да се обръщаме към теб, че никът ти е много дълъг  Mr. Green
Марти сега гледа филмчето за колите, днес определено ще си стоим вкъщи. Навън е кално, роси и е ужасно!

# 69
Здравейте,момичета!Влизам да почерпя на патерица за рождения ден на голямата ми дъщеричка!Вчера стана на 7години и кyпyнът беше невероятен!Сигyрно ще го помни дълго време.Вместо обичайте като всяка дрyга година подарък дрешка или играчка,тази година подаръкът и беше нещо нематериално.Бяхме наели клоyн,който да забавлява нея и малките и гостенчета на партито и мисля,че всички дечица останаха доволни и много се забавляваха.Върнах се в детството и исках и аз да съм пам дете и да се забавлявам заедно с тях.Направихме мног снимки и снимахме и с камера.Николета беше невероятно щастлива,че всичките и гостенчета я бяха yважили,всъщност кyпонът без всички деца нямаше да е същият.Полyчи мноооого подаръци и всички си личеше че са избирани с много любов.Днес се тъкми за yчилището с новите си дрешки и аксесоари.Вечерта беше празника и с големите,естествено не толкова шyмен и еyфоричен както детският,но все пак приятно прекарахме.
Ето и скромна почерпка от нас:

Почерпете се за здравето на нашето пораснало момиченце! Hug

# 70
assia75-честит празник на патерици на детенце.Да ти е живо и здраво и много да те радва.Мерси за почерпката.
Ma4o-спокойно може да ми виката дидка за по-кратко.Ние си ходим при нашите през 3-4дена (винаги когато мъжът ми е на работа дневна смяна),но скоро не ни се е случвало и тогава ставаме в 6часа,и аз мисля че тогава ще спи на обяд защото по-ще се умори.
Sa-днес отново неуспешен опит за сън.Ще опитам да я сложа в 20.30ч.вечерта да видим какво ще се получи и утре ще пиша,ако довечера нямаме гости.А като лягате в 20часа,че се сетих кога вечеряте,че ние ядем към 20ч.Сажалявам за съня ти и мен ми се случат подобни неща и всичко свързано с детенце ме плаши.Но знам,че те чака нещо хубаво щом на сън е лошо.

# 71
Ася, да ти е жива и здрава каката!!! Много да ви радва всички!   bouquet
Дидка, ами аз храня Али към 7 - 7.30. Обикновено й давам кисело мляко да яде, или филийка намазана с топено сирене или друго. Тя следобед яде по нещичко през 1-2 часа. Към 4 яде крем, към 5 ябълка, към 6 банан или плодово млеко и преди да легне кисело мляко или филия. Иначе и Али не иска да си ляга рано, но когато не спи следобед (както е и днес) към 19.30 ч. къпем Маги във ваната, после Али влиза във ваната и си играе 10-тина минутки, после я къпем и нея и я носим направо в детската, ако я занесем в хола, започва да си играе и да иска да гледа детско. Ако я оставим ще заспи и след 11 сигурно.
Иначе днес да ви похваля Али - за първи път видя Маги да яде с лъжичка (картофено пюре с кърма) и много се ентусиазира. Поиска да я храни и се справи много добре! Та вече и за това си имам помощничка!  Mr. Green

# 72
assia75  ЧЕСТИТО ЗА ГОЛЯМАТА КАКА   bouquet
и ние позаспиваме трудно на обяд ,но не мога да се оплача още спи поне по 2часа и нещо.
Аз за друго да се оплача нали съм в голяма отпуска за 3 месеца-чак до март месец,но днес ми звъни телефона и  Rolling Eyesми съобщават ,че ми я съкратяват Mr. Green и от 1февр. съм на работа .Абре хора нали затова излязох зимата в отпуск та да се гледаме още малко Close,но оправата си е това ,началниците казват и явно трябва да се изпълнява Sick,а така бях се настрояла че си я гледам още .Пак ще се въртим на смени с тати да си я  гледаме...че ще видим как ще издържим...
хайде до скоро ,стига съм се оплаквала Simple Smile,че чак малката се муси че мама ще трябва да тръгва на работа Crossing Arms

# 73
assia75,да ти е жива и здрава щерката,и голямата и малката и все така да те радват! smile3510 bdbaloni
И Габи трудно заспива на обяд...И в яслата това ни е проблема.Лелите все се оплакват,че не иска да спи,че даже буди и другите деца и я изолират на един диван Crossing ArmsНадявам се да свикне и да спи като всички там!
eva_v ,пожелавам ти безпроблемна адаптация,че на мен никак не ми е лесно.Аз започнах работа от 5-ти януари и още не мога да свикна. SadТи какво работиш? Толкова ли е наложително да се връщаш още сега?Мен ме питат защо не съм си останала и през зимата у дома!?!Сега и аз се чудя newsm78 но когато и да е, прехода от един ритъм на живот на коренно различен не е приятен.Аз едвам дочаквам да свърши работното ми време,за да се прибера и да гушна Габи... Sad И за нищо не ми стига времето... Twisted Evil
Наоплаквах се и аз  Rolling Eyes Съжалявам... Hug
  love001

eva_v,това човече на корицата да не е твоята щерка?!

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 22:42 от miki m

# 74
Мики, интересна ми стана твоята позиция относно тръгването на работа и ангажиментите по детето. Аз нали навързах две майчинства едно след друго, сега ще се дипломирам магистърска степен и от септември, след тръгването на Марти на градина, ще си търся и работа. Но просто вече ми омръзна да ми се натяква отвсякъде, че е крайно време да изляза от вкъщи, как майката си почивала на работното място от грижите по детето, колко по-разтоварващо било това разделение на отговорностите по детето и т.н. Наистина ли хората не могат да разберат, че сме различни, че всеки си има свои възгледи и начин на живот? Както и да е. Аз още нямам 30 години, тепърва ме чакат 30 години работа, закъде да бързам-сега е моментът да съм с децата си. На работно място не ме чакат да се върна и направо понякога издивявам от строги погледи, наливане на акъл и прочие.
Дано по-скоро са пригодите и двете към новото ежедневие!
Днес най-после и тук има слънце, така че ще излизаме на по-дълга разходка, че малчо се побърка вчера цял ден вкъщи. Аз вечерта ходих на тренировка и се поразходих, ама той...
Целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт