Газта е спряна ?

• 37 033
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 960
Според мен и Русия и Украйна се бъзикат.
От една страна Украйна не стига, че краде газ ами иска като едно време да е безплатно - ДА ама НЕ.
Пък Русия в позицията си на по - силна и в случая за нас Монополист е естествено да иска да дърпа конците и да покаже на света и в частност на Барак Обама преди да е влязъл в белия дом за какво става въпрос.
За жалост Украйна ще понесе последиците от тази бъзикня, защото ако Европейските страни потърпевши от газовата криза решат да си търсят правата, а според мен и трябва Украйна ще плаща дълго и ще се  се наложи съвсем да се съобрази с Русия, която видиш ли в тоз момент ще се превърне отново в Добрия Голям Брат.

Отдавна на всички стана ясно, че никакви кражби не е имало, само ти си заспала.
И после, Украйна не е част от договора за покупко-продажба на газ и изобщо не носи отговорност в случая. Да си мислиш, че ще плаща нещо и на някой е много наивно.

Това ,че нямало кражби хич не  е станало ясно .И Украйна носи отговорност за транзита  май само на теб не ти е ясно!?!?

# 961
Не знам кой какво, но утре заминават хора от Булгаргаз да оправят бакиите...а на кого са бакиите, не е ясно. И Серго ще е там, да видим кво ще става. ooooh!

# 962
Наш Серьоженка заминавал утре за Москва и какво ще прави там?
Освен ,че ще избяга от протестите в БГ?

Шефът явно го вика за сводка. По-логично е да замине за Украйна, все пак.

# 963
Наш Серьоженка заминавал утре за Москва и какво ще прави там?
Освен ,че ще избяга от протестите в БГ?

Шефът явно го вика за сводка. По-логично е да замине за Украйна, все пак.
И аз така си мисля след като проблема не е в Русия  newsm78

# 964
Това ,че нямало кражби хич не  е станало ясно .И Украйна носи отговорност за транзита  май само на теб не ти е ясно!?!?

- Вечером 5-го января Путин в объявляет о сокращении объемов поставляемого через Украину газа на "украденные" (израсходованные на перекачку) за первые дни 65 млн кубометров (до 221 млн кубометров в сутки). Об этом же уведомляют факсом Нафтогаз.

- 6-го происходит странное – с самого утра Нафтогаз сообщает о плавном снижении ожидаемого на данный день объема газа с 221 млн кубометров до 73.

-На следующий же день утром транзит полностью прекращается. Газпром по сути подтверждает оглашенные Нафтогазом факты сокращения, а затем и прекращения транзита, однако объясняет их дополнительным "воровством" Нафтогаза.

- По заявлению Газпрома, он перестал поставлять транзитный газ только вечером 7-го января, в ответ на то, что Нафтогаз оставил себе большинство транзитного газа днем 6-го января и вообще весь газ 7-го.

-Однако цифрами это Газпром опровергает – заявлено, что за все время с начала года Нафтогаз "украл" только 85 млн кубометров газа, что совпадает с объемом, который Нафтогаз расходовал на технические нужды, в 85 млн никак не вместить якобы поставленный на территорию Украины 6-го и 7-го числа и не перекачанный дальше газ.

Дело набирает оборотов, когда Тимошенко предлагает европейцам убедиться, что Украина не отключала ей газ. Неожиданно инициативу перехватывает Газпром и объявляет, что наличие наблюдателей – именно его требование и единственное условие возобновленя транзита. Газпром появляется в Брюсселе с бумагой собственного изготовления и со своей же подписью и требует, чтобы наблюдатели исполняли именно ее. При этом, кроме не устраивающих Украину требований, под документом предполагается наличие порядка двух десятков подписей представителей фирм и министерств всей Европы. В процедуру работы наблюдателей вписано, что они сами соберутся и тогда уже решат, что делать.

Такое поведение Газпрома вызывает только одну мысль – они тянут время. Придумывают протоколы и бюрократические процедуры. И это при том, что речь идет не о продаже газа Украине и его цене, а о транзите европейским покупателям, уже все подписавшим и оплатившим.

Още ли не ти е ясно? Какви факти още искаш? Кой прекратява транзита и къде е факта на кражба?

# 965
 Украйна зави кранчето  към половин Европа - ти на това какво му викаш? Не си изпълнява договорката за транзит, което си е своего рода кражба

# 966
  • София
Аз пък схванах, че Украйна изнудва Русия да й пусне повече газ, щото като пусне количество само за Европа, нямало как да мине, понеже изчезвало "нейното", което било нужно на няколко области.

Т.е., ако не ни пуснете и на нас, ние няма да им пуснем на тях.

# 967
Украйна зави кранчето  към половин Европа - ти на това какво му викаш? Не си изпълнява договорката за транзит, което си е своего рода кражба

Ти да четеш можеш ли? Черно на бяло пише че кранчето е спряно от Газпром и това никой не го отрича. Кой и къде каза че Украйна е спирала кранчето към Европа?

На практика Украйна би трябвало да спре газта, но не го прави тя.

Има договор и цени валидни до края на 2008, но за цената за 2009 не се договарят и нов договор не е подписан. На практика обаче газта продължава да тече. Тук Украйна би трябвало да врътне кранчето, но не го прави. Първо, това коства технически проблеми и време за съгласуване, и второ, поради факта че веднага ще бъде обвинена за спирането на трансфера към Европа и нарушаване на договора. Продължава да тече газ, която не е договорена като цена. Естествено Русия се възползва от неотчитаните количества и обявява Украйна крадла.
Тук вече Русия врътва кранчето.

# 968
Аз пък схванах, че Украйна изнудва Русия да й пусне повече газ, щото като пусне количество само за Европа, нямало как да мине, понеже изчезвало "нейното", което било нужно на няколко области.

Т.е., ако не ни пуснете и на нас, ние няма да им пуснем на тях.

Нещо неправилно интерпретираш. Украйна просто не желае да плаща техническите разходи на Русия. До края на 2008 е съществувал договор, където техническите издръжки са били споразумяни и разходите поемани от руската страна. С липсата на такъв, осигуряването на трансфера трябва да става за украинска сметка, което значи че тя трябва да лиши себе си за да подсигури газта за Европа. Това е. Защита на интересите си не е шантаж. Украйна в цялата тази война води само отбранителна тактика.

# 969
  • София
Не зная, чух, че не можела да ни пусне, защото се разпилявала газта и на собствените й области не достигала, затова изисква от Русия да пуска повече газ.
Аз това схванах, не казвам, че съм вразумяла съвсем.

# 970
xenia, ти пак почна да заливаш форума с количество... сякаш някой ти плаща за агитация направо..

еди.

# 971
Мога ли да декларирам, че след цялата тази дандания съм отявлен Украйнофоб? Оттук нататък само ще им гледам сеира докъде ще я докарат.

Peace и аз и аз

# 972
аз съм на път да стана Ющенкофоб. Нямам намерение да заприличвам на онези русофоби, които мразят руснаците заради едим грузинец....  Но ще зачакам да приключи историята - пълна супа с грозде, медийна война, лъжи и догадки навсякъде... направо да се чуди човек как има такива уверени хора като ксения... сякаш те са писали сценария на този театър.

# 973
Не зная, чух, че не можела да ни пусне, защото се разпилявала газта и на собствените й области не достигала, затова изисква от Русия да пуска повече газ.
Аз това схванах, не казвам, че съм вразумяла съвсем.

Ами това е. В същото изявление Тимошенко казва, че вече от началото на годината са дали от собствените си запаси над 70 милиона кубометра газ за да стабилизират транзита. Тези разходи по никакъв договор не им се поемат и е логично да не желаят повече да издържат Газпром за собствена сметка.

Еди, твоята задача мисля е да ме защитиш от разни лични нападки и характеристики каква съм и що съм. Количеството постинги не е ограничено. Освен това са по същество. За разлика от някои.

# 974
xenia договор за транзит има в сила ,няма договор за покупко-продажба на газ .
Ти не търсиш истината ти търсиш цитати откъде ли не само и само са да докажеш своята "истина"
Тъпо е!
Дори не чета писанията ти вече.

Общи условия

Активация на акаунт