Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 7

• 76 730
  • 621
  •   1
Отговори
# 90
Колажът е страхотен, само не разбирам защо отделно рожденните дни - нали имаме обща тема за това??? Или държите и тук да си ги имате?

# 91
Това са рожденните дни на децата на родителите, които влизат в тази тема. Да, знам, че в общата тема го има, но не всички пишещи тук влизат и там. И на мен ми се е случвало  - ако нямам време, предпочитам да вляза в темата, в която влизам редовно и да прочета ако там има някоя новост. В общата я вляза, я не и съответно изпускам събитие за познато детенце.

# 92
Здравейте, понеже видях, че събирате линкове с информация на различни езици, реших да пусна няколко линка на английски, на които попаднах благодарение на един блог, който следя.

autismspeaks.org/index.php
oaasis.co.uk/home
autism.org.uk/nas/jsp/polopoly.jsp?d=10

Не знам на какво се дължи, но в САЩ и Англия (поне от там имам впечатления) блогването е много използван метод от родителите. Тук функцията за намиране на подкрепа  и пр. се изпълнява от този форум, така че не изоставаме. Ето линк към специален сайт, който събира публикации от блогове свързани с аутизма (писани от специалист, от родители, от хора с аутизъм). Вероятно би било интересно (на тези,  които знаят английски), защото буквално навлизате в ежедневието на семействата и може да откриете най-дребни неща от "живия живот", които да ви помогнат или зарадват- ако попаднете на подходящия блог разбира се. Ето:http://www.autism-hub.co.uk/index.php

Не знам дали линковете са подходящи, а и дали някои не е публикуван на първа страница (уж проверих, ама ...) и се извинявам ако само спамя Peace

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 15:52 от divib

# 93
Биофидбек-методът е интернационално етаблиран метод в медицината, клиничната психология и психотерапията. Дълги изследвания и наблюдения са доказали неговата значимост и успеваемост. В САЩ Биофидбек-методът се използва в работата с хора още от 70-те години. С негова помощ се повлияват положително както много болести, така и проблеми на здрави хора, примерно: често забравяне, неустойчивост на стрес, недостиг на концентрация и други. Процедурите с апарата се отразяват благотворно на хиперактивни и на деца с аутизъм. За да имат ефект, те трябва да се проведат между 10 и 15 пъти.

Българската Асоциация по Биофидбек (БАБ) има за цел да разпространява научното познание за този метод и да създаде мрежа от кабинети, където квалифициран, лицензиран персонал да предлага Биофидбек-тренинг и терапия. На нашата страница ще намерите списък на кабинетите, които предлагат Биофидбек-метода.

Освен това ние ще публикуваме актуална информация за семинари, научни новости и изследвания от областта на биофидбека.

28 февруари е ДЕН НА БИОФИДБЕКА В БЪЛГАРИЯ. Кабинети

В цялата страна, регистрираните и лицензирани от нас кабинети ще са отворени за безплатни консултации от 9:30 до 16:30.
      Сайта на Българската Асоциация по Биофидбек /БАБ/:
http://bulgaria-biofeedback.com/index.html
      Сайта на Станние Ненхоф терапевта, който работи в София по биофидбек:
http://www.nenhof.com/Bulgarisch/index.html

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 23:25 от sladko pate

# 94
Благодаря ви за всичко, което споделяте. Това  е само за софиянци и се извинявам, че го пускам в последния момент.

"Книжарници "Пингвините" и Институт за Съвременно Изкуство и Терапия „Libera” имат удоволствието да Ви поканят на представянето на  книгата на американския психотерапевт Робърт Лоурънс Фрийдмън „Лечебната сила на барабана”.

Мероприятието ще се състои на 12.02.09 г. от 19:00 часа в книжарница "Пингвините" на пл. "Славейков" 11.

Заповядайте за да научите повече за съдържанието и посланието на книгата лично от Мартин Иванов- директора на Института за Съвременно Изкуство и Терапия „Libera”.

Включете сe и в Drum Circle демонстрацията за да усетите лечебната сила на барабана."

Лично на мен книгата много ми хареса, има специална глава за децата с аутизъм, както и за хора с Даун и други специални групи.

# 95
Divib, не спамиш, разбира се.
http://www.autismspeaks.org/index.php
http://www.autism-hub.co.uk/index.php
Това ли са линковете?

# 96
 Hug за "Кифла" и  Hug за "pepi_r "

# 97
Да. И http://www.oaasis.co.uk/home и http://www.autism.org.uk/nas/jsp/polopoly.jsp?d=10 също са линкове. А ако се зачетете в блогове, там сигурно ще намеритe още повече.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 02:53 от divib

# 98
Дивиб,много полезни линкове си дала.Аз все още не съм попадала на БГ блог за Аутизъм.Но си мисля , че на майките не им остава много време и за тях.Може и да греша.
Когато имаш възможност качвай нова информация по темата или някой превод.Повече глави -повече мнения. Hug
Миналата седмица по ФОКС канала съобщиха ,че групата семейства ,които водeха дела за връзката между ваксините и аутизма са ги загубили.Не успяха да преборят медицинската гилдия.За жалост. Sad

# 99
Divib, и аз благодаря за линковете.
Гери, Вълчо, как са големите ви момчета? Гери, Рони пие ли още магнезии, защото капките на Шуслер са много подходящи за тази цел, тъй като са почти безвкусни. Идеята на Шуслер е, че органите не функционират правилно, когато им липсват определени минерали и по този начин снабдявайки организма се подобрява и работата на проблемните органи. С една стоматоложка, която има проблемни деца в рода и се интересува от алтернативна медицина говорихме за диетата на Йони, за витамините и за шуслеровите соли. Та тя ми каза, че солите са напълно достатъчни да задоволят нуждата на организма от калции, магнезии и все, което му е нужно. За съжаление информацията в нета е малко за тях, а има едва 2 книги за тях на български. Аз все още не съм почнала активно да ги прилагам върху децата, но татко им е много доволен от тях. Той има много болести, на висок пост с много отговорности е и е идеален за моите експерименти. Последната седмица му правих за щитовидната жлеза и той казва, че действат. Комплекта е от 12 соли (шишенца по 20-30 мл( не мога да преценя правилно на око)) слагат се по 3-4 капки във вода и струват около 30лв комплекта.
Авиком, как е Алекс, помня че вечерта когато прочетох, че спи цяла нощ и яде баница ми беше много радостно еуфорично, страхотно постижение.
Картелче, намерихте ли решение за зъбите на Мишето, разкажи моля те.
Пепи, има ли малкия художник нови интересни творби Hug
Мартинче, Марти сервира ли още, това да преценява колко да сипе си е голямо постижение. Ние ползваме един мини  порцеланов сервиз, даже от тях пие вода понякога.
Кифле, благодаря и аз за колажа. Колко ли много е напреднал Алекс, отличник е той.
Марианка, Любознателна, Сладко пате, Таня, Нотес, Росонери, разкажете  за вашите красавици.
Кате, Надежда, как са малките ученици. Убедена съм, че знаят много и напредват бързо.
Веселче, благодаря ти  Hug
Утре в Часът на мама ще участва Рада Алексиева пак и доколкото разбрах ще има още 2 предавания до 2.04 ( световният ден на хората с аутизъм) посветени на специалните ни деца, но не и точни дати за тях. Знам, че се пише песен за децата ни и ще има концерт в градинката пред Народния театър на 2.04 организиран от Асоциация Аутизъм. Авиком, ако разбереш повече моля те пиши.

# 100
Колажа е страхотен   bouquet
Парапланерче, сервираме, и все по-добре се справя, естествено като не бърза. Ново занимание, т.е. старо, но досега без успех, са буквите, и явно му харесва засега един пъзел с българските букви. Вади ги една по една и се опитва да ги каже, повечето почти успява да, а дори и тези които не може съвсем точно да възпроизведе ги познава и ги подава при поискване.
Това със солите  е много интересно, ще споделиш опита си после  Hug

# 101
http://www.free-kids-games.hit.bg/CarsGames+PlayFree.html - игри за деца от 2 до 5 години, ние случайно попаднахме днес на тази с Маккуин Светкавицата(щото ни е любимец) но после прескочихме и при пъзелите - има един с животни, чиито фигурки поставяш в посочените места - нещо като интерактивен пъзел за вграждане - страшна игра падна, юнака сам натиска с пръстчето, мама пази десния бутон и леееекичко му подпирам, та да движи мишката. Но момчето схвана как точно се случват нещата с мишката Mr. Green и аз съм мнооого доволна.
Прощавайте, че така нахълтвам в темата ви, но търсих някаква игра със  Маккуин Светкавицата и търсачката ме прати при вас. Имам син на 4, със зрителни проблеми, но въпросната светкавица е едно от малките неща, които са му адски интересни, и аз се надявам малко да се напъни да види, тъй като е станал много мързелив в това отношение. Всичко му даваме в ръцете, и така му е по лесно, да не се напряга, което е голяма наша грешка. Та ако може някой да сложи линк към въпросната игра. Още веднъж се извинявам. Пожелавам ви успех в борбата за щастието на малките дечица. Знам какво е Peace
Благодаря предварително  bouquet

# 102
  • София
paraplanercheto, разкажи ни ти как е Йони.Какво става с Роско.Видях я момата в предаването към което е пуснала линк Надежда - ами много променена ми изглежда.Някак си по лъчезарна и щастлива  Heart Eyes

Моята дъщеря снощи е сънувала един кошмар.Извода който си е направила е, че брат и само иска да си играе, а не да я дразни  LaughingКошмара е бил, че едни гущери са щели да и изядат братчето и тя преоткри топлите си чувства към него  Joy

# 103
Пепи, има ли малкия художник нови интересни творби Hug
Мартинче, Марти сервира ли още, това да преценява колко да сипе си е голямо постижение.
Абе той нови творби си има, но са все едни и същи - все по три човечета /е на последната беше нарисувал и слънце  Wink/. В къщи не ще да рисува - вадя му листи ентусиазирана как обича детето ми да рисува и той..... ме кара аз да рисувам  Laughing.
Мисля и по-рано съм го писала - Мири много обича да слага прибори на масата /вилици, лъжици, салфетки/ и то винаги според броя на хората. Различава ако му се каже да донесе малка/голяма вилица/лъжица. С храни, които не са течни също рискувам да носи до масата като му определям на кого да я даде. Ако нещо много му се е усладило отива и сам си сипва.
Онзи ден имаше торта у дома, която бях изнесла на терасата. А той милия толкова много я обича  Heart Eyes. По някое време го гледам излязъл на терасата, взел подноса с торта и си го внася вътре. Сложи го на масата, донесе нож, вилица и чинийка и ...... готов  Laughing.

# 104
  • София и там където не се пуши
   Утре в Часът на мама ще участва Рада Алексиева пак и доколкото разбрах ще има още 2 предавания до 2.04 ( световният ден на хората с аутизъм) посветени на специалните ни деца, но не и точни дати за тях. Знам, че се пише песен за децата ни и ще има концерт в градинката пред Народния театър на 2.04 организиран от Асоциация Аутизъм. Авиком, ако разбереш повече моля те пиши.

Гледах го доколкото мога, защото пишем домашни. Като пуснете линк, ще го пусна и в други теми, а направо и вие направете това. Нека знаят повече хора.

Общи условия

Активация на акаунт