Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 7

• 76 713
  • 621
  •   1
Отговори
# 60
  • Реъкйавик
Катина ние диета не спазваме, но но доколкото знам има полза от нея. не се притеснйавам за терапевтите ви ама изобщо и децата са си ваши и вие си решавате.  а моралес - давате ли си сметка 4е ако тои наистина помагаше щеше да стои в бг? ами например да напише книги и терапията му да бъде популярна по целия свят?
не знам защо съм останала с това впе4атление.

# 61
Замислихте ме от вчера с тази жена с хелирането.По описанието тя прави точно това-в една или друга степен.И аз правих сметки на хелаторите-600 лв ми се вижда много.Нали все пак и пазара в България определя цената?Кой бизнесмен ще продава непродаваем продукт?А жената все пак продава и продукт(билките) и мед.услуга.Може би и трябва добър маркетинг  и промоция ,за да достигне целияти пакет до родителя на дете с аутизъм.Нали това е целта в крайна степен?
Така си мисля поне аз.
Винаги, ама винаги когато чета за третиране на аутизъм търся момента ,където пише как ще се справяме с най-големия дефицит на А-то-дефицита на комуникация с околния свят.Нали за това е цялата битка и за очен контакт(колкото повече гледа ,толкова повече научава от нашето лице),и за реч(която да замени плача) и т.н.
Фриг-единствения метод да разберем повече за ГАЛО терапията е да влезем във Форум и да кажат родителите от кое са доволни и недоволни.Майката на децата обеща да разпита сред нейните контакти.Аз ще пиша повече .

# 62
За тази ли жена става въпрос.И аз се консултирах с Гугъл за нея  Wink

Нямам идея защо името и е сложено на заглавието. Признавам, че не изчетох страничката, но отдолу пише: "Една страница на Стойка ХАДЖИЙСКА,
консултант на в. “Врачка”" и ми се струва, че е станала някаква грешка ...

Аз пък в Гугъл не намерих много инфо ...  Rolling Eyes

Вие си знаете кое да подберете за децата си. По-добър лекар от родната майка няма. Вярвам, че често ви атакуват с обещания за чудеса, а накрая ви вземат само парите. Но също така вярвам, че само който търси - намира.  Искрено ви пожелавам да наметите верния за вашите дечица път.  Hug

# 63
По въпроса за Стойка Митева и Моралес не мисля да вземам отношение. Ще кажа само едно - аман от хора възползващи се от болката на други  Confused

И така включвам се за следното. Който желае да си направим колаж на децата да изпрати снимка по избор на детенце на Кифла, /пък може и на мен, аз ще и ги препратя/. Оказа се, че тя се занимава с фотошоп  Hug. Като се направи нещо, ще се пусне в темата за одобрение и после ще се метне в първия пост. Аз ще извадя рожденните дни на децата и ще ви го покажа, ако има нещо да се допълни.

# 64
Виждали ли сте някъде връзка между аутизъм и скованост на мускулите и ставите?
Мисля, че веднъж някъде четох такова нещо в книга, но не го намирам.

# 65
  • София

Точно вчера си мислех по този въпрос, но не знаех как да го формулирам. Ако намериш нещо дай линк или пиши. Моето дете има такава склоност да се сковава, понякога ходи с плътно изпънати крака. Аз го отдавам на психическа несигурност, защото забелязах, че го прави на нови места или когато е притеснена. Преди време видях едно 15 годишно момче, което беше така сковано и ходеше плътно до майка си.

# 66
Кирил се скова напълно в четвъртък, за 15-20 минуни. Вдигнах го като дърво и го занесох до леглото. В петък в 13 часа мама Кали е говорила с него но пелефона и той се е сковал там. В 14.30 като се е прибрала, той се е завъртял и паднал, и си е ударил гълба на ръба на секцията. Утре ще му правят изследвания, ще пратят проби в МА в Превен. Сега ми се обади мама Кали, съмненията са за дерматомиелит. Тепърва ще чета какво е това, но ми звучи като нещо кожно, или тя не е чула добре. Проблемите с черния дроб са отскоро, защото по време на коледно-новогодишния ни престой в болнично заведение три пъти са му правили изследвания на кръв. В петък му взеха кръвна проба с цел да се отхвърлят вътрешни кръвоизливи, а това се установи едва ли не случайно. Решиха, че не е епилептичен припадък, видяха, че няма потрошени ребра и ни изпратиха по живо, по здраво. Като се прибрахме, ни извиках да отидем пак и вече му направиха ръчно диференциално броене. Резултатите не само не бяха сбъркани, ами се влошаваха за часове и температурата му се покачваше. Към полунощ свикаха ЛКК и в 2.30 го приеха в ОАРил.

# 67
  • София
да не би да става въпрос за това: http://arsmedica.bg/bg/themes/t_id/25.html

# 68
Точно за него. Определено не ми харесва. Повечето симптоми ги имаме. В петък се съмняваха и за прекаран инфаркт, по едно време пулсът му бе 140.

# 69
  • София
Ох, дано да са компетентни докторите и да го излекуват бързо !

# 70
  • София
Вълчо това звучи направо ужасно  Sad Не съм чувала за връзка с аутизма.Единствено в една книга за аутизма съм попадала на някакви подобия на тези симптоми, но далеч по леки.Нещо от сорта - децата с аутизъм понякога имат схващания на мускулите, а понякога и епилепсията върви с аутизма - това по памет ти го разказвам  Thinking.Знам къде го четох мога да го потърся утре вероятно и да ти го препиша.
Само да те подсетя, ако си изпушил и не си се сетил сам  TiredСлед болничен престой може да се очаква вторична вътрешноболнична инфекция, както и вероятна алергична реакция от нещо там.Дано първоначалната диагноза е сбъркана  Praynig
Едно познато детенце полежа 15 ина дни в детска реанимация на Пирогов - оказа се алергия след болничен престой и некомпетентно изписани медикаменти там  Crossing Arms
Интересно ми е също какво точно го боли Кирил - дали мускул, или възпален нерв, или става - нали все сме псевдодоктори тука та............. ooooh!

# 71
Разрових се из руските сайтове и за дерматомиезита намерих тези два линка :
http://www.med.pu.ru/archiv/vest/7_4/4_09.pdf

http://pediatry.eurodoctor.ru/dermatomyositis/
 Ако е това ,дано да са започнали кортикостероидно лечение.Както пише.
За Аутизтм и Епи-та съм чувала и виждала.Тук е по-разпространени вид .
За А-м и слаб мускулен тон -ако има и СИД .
Вълчо,късмет и бърза лекарска намеса ви пожелавам.Дано да намериш ревматолог.И дано да ти кажат какво е провокирало такова рядко заболяване. Sad

# 72
След 1 седмица ще са готови резултатите. Вече сме вкъщи. Кирил се раздвижва, отначало с наша помощ, проходи де. Днес го видях да плаче и да му текат сълзи. Това не бях го виждал от 15 години. Мъчно му е било, че е бил сам. ОАРИЛ не е най-веселото място. Там голяма част от болните не са в съзнание, и апаратите им писукат точно като по филмите. А днес в коридора на количка имаше завит със зелено платно човек и закачена бележка на него. Само личното му име запомних.
Аз като че ли се радвам, че Кирил си поплака.

# 73
  • София
Вълчо,аз много четох за това,когато детенце на няколко пъти изведнъж започна да куца,дори тук ви питах. Имахме и два случая,когато вървеше наведен,все едно  е с ишиас.
Такава връзка не открих, по-голяма връзка аутизмът има с епилепсията. Особено много случаи на отключване има в пубертета.
Това от мен на теория.Желая ви кураж и кадърни лекари!

# 74
....И така включвам се за следното. Който желае да си направим колаж на децата да изпрати снимка по избор на детенце на Кифла, /пък може и на мен, аз ще и ги препратя/. Оказа се, че тя се занимава с фотошоп  Hug. Като се направи нещо, ще се пусне в темата за одобрение и после ще се метне в първия пост. Аз ще извадя рожденните дни на децата и ще ви го покажа, ако има нещо да се допълни.

Ще участвам,  Peace да видя какви мейли имам newsm78

Относно тази "специалистка"... съм съгласна с мнението на Надежда от предната страница.
Според мен всичко е печелбарство, никой няма да тръгне от добра воля ей така да ти помогне. А и специалисти за аутизма се пръкнаха доста, преди години нищо не се чуваше, сега стана модно като че ли и лечители, специалисти се възползват.
Мартинче, благодаря за инфото за таз мадама.

И като сме на тази тема .. тук преди време коментирахме една друга жена - Рада, помните ли? Ще се връща в България, даже ще има участие в часът на Мама. Е, нея поне я познавам лично, преди години още когато започнаха моите неволи и среща с аутизма като диагноза, само й казах по телефона за на Гери проблемите и тя веднага ми каза, че е свързано с аутизма, аз ще я лекувам или излекувам, така ми заяви. Учи, работи и твори в чужбина. За нея съм сигурна, че с каквото може ще помогне, хомеопат е и има дарби, дадени от Горе.

Живот и здраве да се върне, ако не е вече и тук, ох, да видя после коя дата беше newsm78 Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт